Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Heropage-980x560_44.jpg

:goodnight: :sleep:

:flipout:

Ειδες που τελικα κατα βαθος συμφωνειτε με το ετερο φτυαρι?:p

Αν νυσταξες με αυτο, περιμενω να δω τι θα πεις για το τελευταιο του Απιτααααψου, πως-τον-λεν.

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Από τις ατυχές στιγμές της σκηνοθετικης καριέρας του

Διαφωνώ. Δεν πλησιάζει βέβαια τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του σαν σκηνοθέτη -Unforgiven, Changeling- αλλά είναι τυπικός Eastwood. Με τα καλά και με τα στραβά του.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Heropage-980x560_44.jpg

:goodnight: :sleep:

άντεξα γύρω στα 15'. :icon15:

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

:flipout:

Ειδες που τελικα κατα βαθος συμφωνειτε με το ετερο φτυαρι?:p

Αν νυσταξες με αυτο, περιμενω να δω τι θα πεις για το τελευταιο του Απιτααααψου, πως-τον-λεν.

αφου και σε σενα δεν αρεσε ο Απιταφτου.. :p

ο Απιταφτου δεν ειναι για ολους..
αλλα αν μπεις στον μαγευτικο του κοσμο, δεν θελεις να βγεις..

αναμενω για να την ξαναδω..
πραγματικα τι ωραιο τελος που ειχε!

μια πραγματικα τρυφερη και ιαματικη ταινια, με τρομερη ευαισθησια για τον κοσμο των ζωντανων αλλα και των πνευματων.
Αντιστοιχο του τεραστιου ugetsu.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

την παρακολουθεις με ολους τους πορους του σωματος, με οξυμενες ολες τις αισθησεις και οχι μονο με την δυτικη διαλεκτικη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

αφου και σε σενα δεν αρεσε ο Απιταφτου.. :p

ο Απιταφτου δεν ειναι για ολους..
αλλα αν μπεις στον μαγευτικο του κοσμο, δεν θελεις να βγεις..

αναμενω για να την ξαναδω..
πραγματικα τι ωραιο τελος που ειχε!

μια πραγματικα τρυφερη και ιαματικη ταινια, με τρομερη ευαισθησια για τον κοσμο των ζωντανων αλλα και των πνευματων.
Αντιστοιχο του τεραστιου ugetsu.

την παρακολουθεις με ολους τους πορους του σωματος, με οξυμενες ολες τις αισθησεις και οχι μονο με την δυτικη διαλεκτικη.

Θα συμφωνησω απολυτα ως προς το ιαματικη!
Οσοι μεχρι τωρα επαιρναν χαπια για να κοιμηθουν μπορουν πλεον να βασιστουν σε φυσικες μεθοδους.:p
Κατω η δυτικη ιατρικη και τα σκευασματα. Ζητω το Ασιατικο βοτανο.

"Οι καλοί καλλιτέχνες αντιγράφουν. Οι μεγάλοι καλλιτέχνες κλέβουν!" Pablo Picasso.

βεβαια δεν εχω δει το The Revenant για να γνωριζω αν ειναι στους απλα καλους ή στους μεγάλους..

Νομιζω οτι υπερβαλλει λιγο αυτος που εφτιαξε το βιντεο.
Για να βρει περισσοτερα να δειξει, συγκρινει ενιοτε πολυ διαφορετικα πραγματα. Διαφορετικες κινησεις της καμερας, διαφορετικα καδραρισματα κλπ.
Παντως οτι ο Λατινος δειχνει να εχει μια συμπαθεια στον Αντρει δειχνει αδιαμφισβητητο...

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

"Οι καλοί καλλιτέχνες αντιγράφουν. Οι μεγάλοι καλλιτέχνες κλέβουν!" Pablo Picasso.

βεβαια δεν εχω δει το The Revenant για να γνωριζω αν ειναι στους απλα καλους ή στους μεγάλους..

στους καλουτσικους ειναι αλλα
η επιστροφη καμμια σχεση με τον αγιο Αντρει

.

δεν μπορω ακομα να χωνεψω πως οι Κοεν εφιαξαν αυτη την ταινια
τωρα που το σκεφτωμαι ομως..... Ναι ηθελαν να κανουν ενα διαλειμμα

lob.jpg

Tι σεναριακη ηλιθιοτητα ηταν κι αυτη.....

Ας αφησει το σεναριο σε καναν αλλο ο Λανθιμος....δεν μπορει.

Για μενα ειναι ολοφανερο απο αυτο το συγκριτικο βιντε οτι o Αλεξανδρος κατοικειται απο τον Αντρεϊ. Δεν θα χρησιμοποιησω την λεξη "αντιγραφη" αλλα "κατοικηση".

Με αυτν τον τροπο ενας δημιουργος περναει το πνευμα του μεσω του χρονου, μεσω ενος αλλου καλιτεχνη εστω και αν δεν ειναι παρων μεσα στους περιορσμους που διεπουν την φυσικη υπαρξη.

Δεν το εχω δει ακομα αλλα δεν θα αργησω, και μου φαινεται ,απο τις αναφορες αυτες ηδη ευπροσδεκτο σαν εργο.

Ενα μπραβο στον Μisha Petricκ που "ειδε" και εκανε τον συγκριτισμο στο βιντεο, και ετσι μας ξαναψε την περιεργεια και το ενδιαφερον.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

lob.jpg

Tι σεναριακη ηλιθιοτητα ηταν κι αυτη.....

Ας αφησει το σεναριο σε καναν αλλο ο Λανθιμος....δεν μπορει.

Σε κανεναν οπως τον Φιλιππου ισως?

http://www.imdb.com/title/tt4178092/?ref_=nv_sr_1
The Gift (2015)

Πολυ καλη! Χοντραινει αρκετα το πραγμα στο τελος και θα προτιμουσα λιγο πιο αναλαφρο αγγιγμα και να υπηρχε λιγο παραπανω μυστηριο. Αξιολογο ψυχολογικο θριλλερ παντως.

Η γυναικα του πρωταγωνιστη ηταν στο δωματιο 237 στο νοσοκομειο :grinning-smiley-043

SleepTightBR-1.jpg

Mientras Duermes

Ο Σέζαρ είναι ένας 40άρης μοναχικός θυρωρός, ο οποίος τρέφεται από τη δυστυχία των άλλων, καθώς ο ίδιος είναι «ανίκανος να νιώσει ευτυχισμένος». Αναπτύσσοντας σχέσεις έρωτα-μίσους με την όμορφη ένοικο Κλάρα, μπαίνει τα βράδια στο διαμέρισμά της, την ναρκώνει και κοιμάται μαζί της. Όταν πλέον αυτό δεν του αρκεί, θα επιχειρήσει «να σβήσει το χαμόγελο από τα χείλη της», αρχίζοντας μαζί της ένα ανεξέλεγκτο σαδιστικό παιχνίδι.

O Balaguero στήνει λιγάκι αυθαίρετα, κινηματογραφεί όμως με παραδειγματική δεξιότητα, επιμένοντας θεματικά στον κρυμμένο εντός των τεσσάρων τοίχων αστικό τρόμο. Χωρίς να αποφεύγει τις όποιες ευκολίες, η πλοκή είναι γεμάτη πειστικές ανατροπές, διεστραμμένο χιούμορ και καλοκουρδισμένο σασπένς, με τον Louis Tosar («Κελί 211» ) ιδανικό στερημένο μισάνθρωπο. Από τα πλέον ενδιαφέροντα, συναισθηματικά ασφυκτικά ισπανόφωνα θρίλερ των τελευταίων χρόνων.

http://www.athinorama.gr/cinema/article/o_thuroros-2500602.html

Ο,τι εχει κανει ο Balaguero αξιζει να το δει κανεις!
Αν ειναι και genre φαν ακομα καλυτερα...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Σε κανεναν οπως τον Φιλιππου ισως?
Μπα....το διδυμο αυτο ειναι απερίγραπτα ρηχό. Δεν ξέρω ποιος επηρεαζει ποιον αλλα το αποτελεσμα του Αστακου δείχνει την ανεπαρκεια τους.

Γενικώς οι Έλληνες σεναριογραφοι ειναι η πιο ατάλαντη κάστα του ελληνικού κινηματογραφου ξεπερνωντας ακόμα και τους ηχολήπτες.

Εγω τον Αστακο τον βρηκα εξαιρετικο,ρηχος ο Αστακος?σουρεαλ ειναι ας μην περιμενουμε να βρουμε λογικη εξηγηση σε ολα..
χρηζει πολυεπιπεδης αναγνωσης ,αλληγορικη σατυρα που καταπιανεται με τις ανθρωπινες σχεσεις,την μοναξια,την καταπιεση που δεχονται οι μοναχικοι απο την κοινωνια με την σταμπα του προβληματικου,την ελλειψη συναισθηματων στις μερες μας,την επιροη και επιδραση της εξουσιας ακομα και σε περιπτωσεις που νομιζεις οτι εχεις απαλλαγει απο αυτην,τον κοινωνικο κομφορμισμο και πολλα αλλα,ιδιαιτερα ερεθιστικη για τον εγκεφαλο..

Last edited:

Ο,τι εχει κανει ο Balaguero αξιζει να το δει κανεις!
Αν ειναι και genre φαν ακομα καλυτερα...

εσυ μονο σχολιαζεις ....ταινιες βλεπεις ?
που ποτε ποια ?

δεν λες εεεε !

μη φοβασαι δεν θα σε κραξουμε πολυ !

.-bye-

Και γω το lobster το βρηκα εξαιρετικο. Αλλα ειναι λογικο να μην αρεσει σε αρκετους. Παντου αντικρουομενες αποψεις διαβαζω...Εμενα μου αρεσε σε ολα τα επιπεδα και μαζι με τον κυνοδοντα αποτελουν πολυ δυνατα χαρτια του ελληνικου κινηματογραφου.
Αντιθετως προσφατα ειδα τις "αλπεις" του ιδιου σκηνοθετη/σεναριογραφου και ηταν παταγωδης αποτυχια κατ'εμε.
Φανταστικο σεναριο αλλα δε του βγηκε με τιποτε...σχεδον μπουρδα δηλαδη...αν δεν ειχα δει τον κυνοδοντα και εβλεπα πρωτα αυτην δε θα θελα με τιποτα να ξαναδω Λανθιμο.
Παντως μαζι με Οικονομιδη ο Λανθιμος αποτελει μια ευχαριστη εκπληξη μεσα στην πλεμπα του ελληνικου συφερτου που ευτυχως τα τελευταια χρονια ανακαμπτει σημαντικα απο κατι Περακηδες και λοιπες αηδιες που μας σερβιριζε τα προηγουμενη ετη...
Για μενα κοντολογοις γιατι το κουρασα, μονο σεβασμο νιωθω για τον Λανθιμο :)

partisan-poster.jpg

Αν ξεκινήσεις με την διάθεση να «δεις» (σε εισαγωγικά ) μία φεστιβαλική – ΠΟΛΥ αργή – ταινία που «κάνει αίσθηση» (σε φεστιβάλ - ο νοών ..νοείτω) τότε βρήκες την κατάλληλη.
Πρωτόγονη – σκληρή - άβολη έχει κάτι να πει , χωρίς να κορυφώνει όμως ποτέ, αλλά από την άλλη βρίσκεται και πολύ κοντά στον σκουπιδοτενεκέ αν την δεις με άλλη ματιά.

Με τράβηξε η τρελή φάτσα του Vincent Cassel που έχω μία κρυφή υποψία ότι θα ήθελε να ζει στην πραγματικότητα την …ταινία.

Όποιος το «παλέψει» να την δεί (γιατί περί αγώνα πρόκειται) – άντε καλό κουράγιο.
Πάντως δεν την ξεχνάς μετά …. Δεν πάει χαμένη όλη η πάλη.
Αυτό είναι κάπως καλό.
Υπάρχει ευτυχώς και μία ωραία σουρεάλ φωτογραφηση-κάδρο που αφορά τις γκετοποιημένες συνοικίες μιας πρώην σοβιετικής χώρας.

ΥΓ. Η δική μου "πάλη" με την ταινία έλαβε χώρα στις μεταμεσονύκτιες ώρες μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας μετά την νίκη του Ronnie στο σνούκερ . Είχα πάρει ..δυνάμεις πριν μπω στο ριγκ.

Συμφωνω με τον vsklav, ο κυνοδοντας μου αρεσε ακομα πιο πολυ, αλλα ξενερωσα λιγο μολις διαβασα οτι ειναι αντιγραφη ,παντως εχει ταλεντο ο τυπος η ατμοσφαιρα που δημιουργει θυμιζει καπως Κιουμπρικ...βρισκει τροπους να μας ερεθισει το μυαλο απο διαφορετικο πρισμα...

Είδα χθες το Burnt με τον Bradley Cooper στον ρόλο του σεφ. Μου άρεσε σαν ταινία, και από σκηνοθεσία και από ερμηνείες (πολύ καλός ο Bradley αλλά και η Sienna Miller). Και το κυριότερο μπήκα στο πνεύμα το τι σημαίνει υψηλή μαγειρική και όλο αυτό το σκηνικό με τα αστέρια Michelin κ.λ.

BURNT_zpsmbd06gjd.jpg

Κατα σύμπτωση το είδα κι εγώ και θα συμφωνήσω μαζί σου για τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες του να είσαι chef βραβευμένου με Michelin. Αν και προβλέψιμο στο τέλος, ήταν κάτι το διαφορετικό