Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Και γω το lobster το βρηκα εξαιρετικο. Αλλα ειναι λογικο να μην αρεσει σε αρκετους. Παντου αντικρουομενες αποψεις διαβαζω...Εμενα μου αρεσε σε ολα τα επιπεδα και μαζι με τον κυνοδοντα αποτελουν πολυ δυνατα χαρτια του ελληνικου κινηματογραφου.)

Μονο που ο κυνοδοντας ειναι ξεπατικωτουρα.

Οχι δυνατο χαρτι δεν ειναι ...... Αποτελει ντροπη για τον Ελληνικο κινηματογραφο.

Γιατί είναι ξεπατικοσούρα; Ενημερώστε και εμάς που δεν τα ξέρουμε σε τόσο βάθος. Υπήρχε άλλη ταινία με ίδιο σενάριο;

δωσε σε 10 σκηνοθετες το ιδιο σεναριο και θα παρεις 10 διαφορετικες ταινιες..

"Στην ζωη δεν υπαρχει σεναριο, γιατι να υπαρχει στις ταινιες"
Jim Jarmusch

ποτε στην ιστορια του κινηματογραφου, το σεναριο δεν ηταν το ενα και σημαντικοτερο στοιχειο για μια "καλη" ταινια.
ακομα και το hollywood εχει φτιαξει ταινιες διχως σεναριο..
τα ιδια ισχυουν και για την ηθοποιια..

φυσικα ολα τα παραπανω ισχυουν κυριως στον συγχρονο κινηματογραφο, ενω δεν αναιρουν την χρηση του σεναριου, ουτε των ηθοποιων.

Ναι του Arturo Ripstein η ταινια «Εl Castillo de la Pureza» (1973) οχι μονο ιδιο σεναριο αλλα και η σκηνοθεσια μοιαζει ιδια και το θεμα ειναι οτι δεν κανει καμια αναφορα στην ταινια αυτη στους τιτλους αρχης η τελους,μαλιστα λεγεται οτι ρωτηθηκε στο Τοροντο εαν εχει δει την Μεξικανικη ταινια και το αποφυγε ενοχλημενος, ε αυτο πραγματι ειναι ντροπη εκτος εαν μου διαφευγει κατι..
Ομολογω οτι δεν την εχω δει την Μεξικανικη αλλα πολλοι χρηστες στο διαδικτυο γραφουν οτι και σκηνοθετικα ειναι αντιγραφη,εκτος εαν ειναι κακες γλωσσες..

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

δωσε σε 10 σκηνοθετες το ιδιο σεναριο και θα παρεις 10 διαφορετικες ταινιες..

+10000

Μεσα στην ελληνικη μιρλα και κακομοιρια θεωρουμε ντροπη το Λανθιμο και επαινουμε τα Σταρ Γουορς. Αυτοι ειμαστε!

Ευχαριστω για την αφιερωση. Τοσο επικαιρη (δυστυχως). Μου ειχε χαλασει η μερα οταν ακουσα για το Ζουλαφσκι. Μολις ειχε κανει καινουρια ταινια... μετα απο τοσα χρονια.
Σκηνη ανθολογιας η οριτζιναλ. Αλλα και το κλιπακι πολυ ενδιαφερον!

Επειδη τον Galen και τον auteur τους εμπιστευομαι με κλειστα ματια κατι παραπανω θα ξερουν για να γραφουν ετσι,μαλλον την εχουν δει την Μεξικανικη και μαλλον τα δημοσιευματα ειναι κακο κουτσομπολιο..

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Προσωπικα εγω φαν του ελληνικου weird cinema δεν ειμαι.Ουτε ψηθηκα με το hype του Κυνοδοντα και των υπολοιπων αλλα και ουτε τρελλαθηκα με την ταινια.Κακη βεβαια δεν την λεω,ασχετως αν τοτε πειραζα πολυ ενα φιλο συμφορουμιτη.
Τον Αστακο δεν τον εχω δει ακομη (θα τον δω βεβαια).
Απο την αλλη διαβαζα τις αποθεωτικες κριτικες του Guardian για τον Κυνοδοντα (οι Αγγλοι αντιθετα εχουν δαγκωσει αγρια τη λαμαρινα με το Λανθιμο) και στο θεμα της αντιγραφης ή της ομοιοτητας,το ειχαν προσπερασει με πολυ ωραιο τροπο,σαν να μην ειναι καν το ζητουμενο για να κριτικαρεις την ταινια.Δεν εχω δει το υποτιθεμενο "οριτζιναλ" και τους κριτκους του Guardian μυρωδιαδες δε τους λες με τιποτα αλλα ειχαν ενα point.
Απο εκει και περα μας αρεσει δε μας αρεσει το ειδος,το weird cinema εχει κανει τρελο γκελ εξω, (καλα να...παθουν :hahaha:),αλλωστε δικος τους ειναι και ο ορος,και εχει γινει σημα κατατεθεν για τον νεο ελληνικο κινηματογραφο.
Και η πλακα ειναι οτι στην Ελλαδα δεν ειναι καν καινουρια ιστορια:ο Νικολαιδης εκανε τετοιο κινηματογραφο 40 χρονια πριν,το Singapore Sling εξω θεωρειται αριστουργημα του underground πειραματικου κινηματογραφου,ολοκληρα αφιερωματα γινονται εξω στην φιλμογραφια του (πολυ δικαιως κατα τη γνωμη μου).
Ντροπη για μενα δεν ειναι στην τελικη το weird cinema,ντροπη ειναι οτι θεωρειται κινηματογραφος ο Ζερβος (και οι Τηλεκανιβαλοι πολιτικη σατιρα :flipout:) και ολος ο τηλεοπτικος συρφετος τυπου Safe Sex που ανακυκλωνει τηλεοπτικες περσονες που προσπαθουν να ντυθουν ηθοποιοι παπαγαλιζοντας τις ιδιες ατακες που χρησιμοποιουν και στα πρωιναδικα που συμετεχουν:icon15:.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Απο την αλλη διαβαζα τις αποθεωτικες κριτικες του Guardian για τον Κυνοδοντα (οι Αγγλοι αντιθετα εχουν δαγκωσει αγρια τη λαμαρινα με το Λανθιμο) και στο θεμα της αντιγραφης ή της ομοιοτητας,το ειχαν προσπερασει με πολυ ωραιο τροπο,σαν να μην ειναι καν το ζητουμενο για να κριτικαρεις την ταινια.Δεν εχω δει το υποτιθεμενο "οριτζιναλ" και τους κριτκους του Guardian μυρωδιαδες δε τους λες με τιποτα αλλα ειχαν ενα point.
Απο εκει και περα μας αρεσει δε μας αρεσει το ειδος,το weird cinema εχει κανει τρελο γκελ εξω, (καλα να...παθουν :hahaha:),αλλωστε δικος τους ειναι και ο ορος,και εχει γινει σημα κατατεθεν για τον νεο ελληνικο κινηματογραφο.
Και η πλακα ειναι οτι στην Ελλαδα δεν ειναι καν καινουρια ιστορια:ο Νικολαιδης εκανε τετοιο κινηματογραφο 40 χρονια πριν,το Singapore Sling εξω θεωρειται αριστουργημα του underground πειραματικου κινηματογραφου,ολοκληρα αφιερωματα γινονται εξω στην φιλμογραφια του (πολυ δικαιως κατα τη γνωμη μου).
Ντροπη για μενα δεν ειναι στην τελικη το weird cinema,ντροπη ειναι οτι θεωρειται κινηματογραφος ο Ζερβος (και οι Τηλεκανιβαλοι πολιτικη σατιρα :flipout:) και ολος ο τηλεοπτικος συρφετος τυπου Safe Sex που ανακυκλωνει τηλεοπτικες περσονες που προσπαθουν να ντυθουν ηθοποιοι παπαγαλιζοντας τις ιδιες ατακες που χρησιμοποιουν και στα πρωιναδικα που συμετεχουν:icon15:.

Συμφωνώ. Η ταινία του Λάνθιμου είναι Καλή. Αυτό που με εξέπληξε ευχάριστα είναι το soundtrack. Ο τύπος είναι "και του σαλονιού και του λιμανιού": από τον Nick Cave μέχρι το Largo από το 8ο κουαρτέτο Σοστακόβιτς, το κουιντέτο για πιάνο του Σνίτκε και το έξοχο τραγούδι του Αττίκ που παρουσίασε ο Μπάϊρας. Splendid! (- όπως έλεγε κι ο Γουέλινγκτον βλέποντας την έφοδο των θωρακοφόρων του Μιλώ στο οροπέδιο του Αγιου Ιωάννη και σχεδόν ηττημένος κατά το ήμισυ) :worshippy:

Για την "ξεπατικωσουρα " του κυνοδοντα δεν εχω να πω πολλα. Απο διαβασμα και μονον που εκανα διαδικτυακα θεωρω οτι πατησε σιγουρα στο μεξικανικο και εκανε κατι αλλο και δε το θεωρω αντιγραφη. Επιφυλασσομαι ομως καθοτι δε το χω δει, απλα λεω τι εχω διαβασει.
Δυστυχως στα χρονια που διανουμε ειτε κινηματογραφικα ειτε μουσικα η παρθενογενεση δεν υπαρχει και μαλλον δεν γινεται να υπαρξει αφου λιγο πολυ ολα εχουν παιχτει...αν το δεχτουμε αυτο μπορουμε να προχωρησουμε. Αν οχι, τοτε ειμαστε αναγκασμενοι στην παρελθοντολαγνεια και δε μπορουμε να δουμε τιποτε περαν του "αυθεντικου". Το θεμα για μενα ειναι αν κατι εγινε σωστα πατωντας ενδεχομενως στα παλια δινοντας το δικο του υφος, ομως.

Αν τωρα κατι εγινε η δεν εγινε γνωστο πριν 40 χρονια θεωρω μαγκια του οποιουδηποτε το αναβιωσε και καταφερε να επιτυχει οσα το "πρωτοτυπο" δεν καταφερε και σε τιποτα δε μειωνει την καλλιτεχνικη του αξια.

Ισα ισα καποιος που ειχε ταλεντο και μερακι εφερε κατι πιο κοντα στις μαζες του απλου κοσμου κανοντας επικαιρο κατι που λανθασμενα περασε απαρατηρητο.

Για μενα εν κατακλειδι,απολυτα δικαιολογημενα εγινε ντορος για τον Λανθιμο και τον κυνοδοντα και σαφως και το αξιζε.

Ποσοι μπορουν να βγαλουν τετοιες ταινιες αραγε; Ελαχιστοι ξενοι θεωρω και απο Ελλαδα ισως μονον αυτος. Εμενα μου αρκει.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.

κυνοδοντας vs starwars = ?

:hmmmm2:

Δεν γινεται συγκριση Στελιο
Το Star Wars περισσοτερο απο κινηματογραφος ειναι μπιζνες, μια εταιρια που κυριο μελημα της ειναι πως θα παραγει περισσοτερα δις $$$.

Επειδη ειδα τον Κυνοδοντα και τον Αστακο: καλες και οι δυο αλλα μου αρεσε περισσοτερο η πρωτη. Παντως και οι δυο επιβεβαιωνουν οτι το σεναριο αποτελει αδυνατο σημειο των ελληνικων ταινιων.
Αυτο που μου φαινεται ενδιαφερον ειναι οτι οι σκηνοθετες της weird greek τεχνοτροπιας φαινεται οτι συντονιζονται περισσοτερο με τα αγγλοσαξωνικα ακροατηρια. Αυτο απο την προβολη που εχουν, κριτικες, διακρισεις σε φεστιβαλ κλπ.
Στην Ελλαδα υπαρχει πολλες φορες μια κριτικη που τουλαχιστον προσωπικα, βρισκω οτι δεν στηριζεται σε στοιχεια, αλλα σε μια γενικοτερη δυσπιστια προσωπικης φυσεως.
Ισως επειδη ο Λανθιμος ξεκινησε απο βιντεοκλιπ ή διαφημισεις (??)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

... Splendid! (- όπως έλεγε κι ο Γουέλινγκτον βλέποντας την έφοδο των θωρακοφόρων του Μιλώ στο οροπέδιο του Αγιου Ιωάννη και σχεδόν ηττημένος κατά το ήμισυ) :worshippy:

Κοιτα τωρα πλακα.Πριν μερικες μερες επεσε στα χερια μου μια πολυ καλη κοπια του Waterloo του Μπονταρτσουκ και προχτες την εβλεπα καθως ειχα να τη δω χρονια.Στη συνεχεια με επιασε η τρελα και εκατσα και ξαναδιαβαζα ιστορια για να δω ποσο κοντα ηταν η ταινια με τα πραγματικα γεγονοτα (πολυ κοντα if you ask me και σκεψου οτι επεσε χοντρο ψαλιδι στο μονταζ).
Και μετα απ'ολα αυτα μπαινω εδω σημερα και σε διαβαζω να μου γραφεις για το Βατερλω-λες και ημασταν πνευματικα on line(btw στο συγκεκριμενο περιστατικο που αναφερεις ο Ιρλανδος τους ανασκολοπησε στη συνεχεια με τα τετραγωνα).

Παντως και οι δυο επιβεβαιωνουν οτι το σεναριο αποτελει αδυνατο σημειο των ελληνικων ταινιων.

Σε αυτο συμφωνω απολυτα.Περονοσπορος κανονικος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν γινεται συγκριση Στελιο
Το Star Wars περισσοτερο απο κινηματογραφος ειναι μπιζνες, μια εταιρια που κυριο μελημα της ειναι πως θα παραγει περισσοτερα δις $$$.

Επειδη ειδα τον Κυνοδοντα και τον Αστακο: καλες και οι δυο αλλα μου αρεσε περισσοτερο η πρωτη. Παντως και οι δυο επιβεβαιωνουν οτι το σεναριο αποτελει αδυνατο σημειο των ελληνικων ταινιων.
Αυτο που μου φαινεται ενδιαφερον ειναι οτι οι σκηνοθετες της weird greek τεχνοτροπιας φαινεται οτι συντονιζονται περισσοτερο με τα αγγλοσαξωνικα ακροατηρια. Αυτο απο την προβολη που εχουν, κριτικες, διακρισεις σε φεστιβαλ κλπ.
Στην Ελλαδα υπαρχει πολλες φορες μια κριτικη που τουλαχιστον προσωπικα, βρισκω οτι δεν στηριζεται σε στοιχεια, αλλα σε μια γενικοτερη δυσπιστια προσωπικης φυσεως.
Ισως επειδη ο Λανθιμος ξεκινησε απο βιντεοκλιπ ή διαφημισεις (??)

φυσικα δεν γινεται συγκριση Πανο
χαριτολογοντας το ειπα στον Γιωργο
τον κυνοδοντα δεν θελω να τον σχολιασω αλλο
για μενα ηταν χασιμο χρονου
τον Αστακο θα τον δω μονο για ενημερωση
για το σεναριο στον Ελληνικο κινηματογραφο τι να πω
ειδα την καινουργια του Κ. Γιανναρη
η αποψη μου ειναι στην κατηγορια ευρωπαικο σινεμα

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Mου ανοιγετε πολλα θεματα και δε σας προλαβαινω. Αρχιζω απο το τελος...

Ο Γιανναρης μπορει να ειναι (πολυ) ντεφορμε, αλλα τον τροπο με τον οποιο χειριζεται την καμερα στο απο την ακρη της πολης και στο 15αυγουστο θα τον ζηλευε η συντριπτικη πλειοψηφια των Ευρωπαιων (οχι μονο των Ελληνων) σκηνοθετων. Για την τελευταια του θα γραψω περισσοτερα επι της κριτικης του Stel...

Προς Πανο και ecodrifter. Αν εννοειτε οτι Κυνοδοντας και Αστακος τονιζουν το προβλημα της ελλειψης σεναριων στην Ελλαδα με το να αποτελουν αντιπαραδειγματα και οασεις στην υπολοιπη ξεραιλα, θα συμφωνησω. Η γνωμη μου για τον Φιλιππου ειναι οτι εχει ξεπερασει με τα σεναρια του κατα πολυ τη γενικη αυτη μετριοτητα και ειναι πλεον πολυ μπροστα. Η δουλεια του πιστευω οτι στεκεται ανετα διπλα στις καλυτερες συγχρονες δουλειες σε ολη την Ευρωπη.

Επισης, ειδα το Α matter of life and death και παρολο που περιμενα κατι καλυτερο (σεναριακα) προς το τελος, το σκηνοθετικο διδυμο ηταν για μια ακομη φορα φανταστικο.
Πολυ μπροστα!

http://www.imdb.com/title/tt0038733/?ref_=nv_sr_1

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Κοιτα τωρα πλακα.Πριν μερικες μερες επεσε στα χερια μου μια πολυ καλη κοπια του Waterloo του Μπονταρτσουκ και προχτες την εβλεπα καθως ειχα να τη δω χρονια.Στη συνεχεια με επιασε η τρελα και εκατσα και ξαναδιαβαζα ιστορια για να δω ποσο κοντα ηταν η ταινια με τα πραγματικα γεγονοτα (πολυ κοντα if you ask me και σκεψου οτι επεσε χοντρο ψαλιδι στο μονταζ).
Και μετα απ'ολα αυτα μπαινω εδω σημερα και σε διαβαζω να μου γραφεις για το Βατερλω-λες και ημασταν πνευματικα on line(btw στο συγκεκριμενο περιστατικο που αναφερεις ο Ιρλανδος τους ανασκολοπησε στη συνεχεια με τα τετραγωνα).

Σε αυτο συμφωνω απολυτα.Περονοσπορος κανονικος.

Πλην του σεναρίου φταίει και το attitude κατά τη γνώμη μου, το'χω ξαναγράψει αυτό. Έχουμε το πιο εγωκεντρικό σινεμά της Ευρώπης, δεν μπορούμε να κάνουμε μια ανεξάρτητη ταινία όπως π.χ. κάνουν οι Αμερικανοί...ούτε καν mianstream φυσικά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Mου ανοιγετε πολλα θεματα και δε σας προλαβαινω. Αρχιζω απο το τελος...

Ο Γιανναρης μπορει να ειναι (πολυ) ντεφορμε, αλλα τον τροπο με τον οποιο χειριζεται την καμερα στο απο την ακρη της πολης και στο 15αυγουστο θα τον ζηλευε η συντριπτικη πλειοψηφια των Ευρωπαιων (οχι μονο των Ελληνων) σκηνοθετων. Για την τελευταια του θα γραψω περισσοτερα επι της κριτικης του Stel...

Θυμάσαι τον Καραμαγγιώλη? Από χειρισμό κάμερας έσκιζε κι αυτός αλλά ήταν ένας σκέτος επιδειξίας, μου θύμισε Λεός Καράξ στο "Les amants du pont-neuf".

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης, ειδα το Α matter of life and death και παρολο που περιμενα κατι καλυτερο (σεναριακα) προς το τελος, το σκηνοθετικο διδυμο ηταν για μια ακομη φορα φανταστικο.
Πολυ μπροστα!

http://www.imdb.com/title/tt0038733/?ref_=nv_sr_1

Αυτός είσαι!!!!