Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ποιός ήταν εκείνος ο Στρατάρχης του Ναπολέοντα που όταν τον επισκέφτηκε ένας συνγγενής στο chateau του και άφησε να φανεί όλη η ζήλεια για τον πλούτο και τη δόξα που κέρδισε τόσο γρήγορα του είπε "αν κάτσεις να σε πυροβολήσω όσες φορές έχω τραυματιστεί κι εγώ, δηλαδή 42 φορές, είναι όλα δικά σου, σπίτι, πλούτη, αξιώματα"; Μάλλον ο Μυρά ήταν, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

εδιτ: το ξεσκίσαμε το νήμα.

Αυτο το περιστατικο δεν το θυμαμαι...ξερω ομως οτι

Ο Στραταρχης Ουντινώ τραυματηστηκε 27 φορες μεταξυ των οποιων δυο φορες απο σφαιρα στο κεφαλι, μια καταστηθη, μια αλλη φορα μια μπαλλα κανονιου περασε ξθστα απο τους μηρους του και του εσπασε τα ποδια χωρις να τον ακουμπησει βεβαια, και αλλα τετοια...και δεν του εφτανε και ηθελε να ξαναγυρισει στη μαχη

εδιτ. Οντως....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αποψε το προγραμμα εχει Βατερλο ! Δοκιμαστηκε ... τελειο -bye-

:a0210: :a0210: :a0210:

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Τhanks
οι καλυτερες στιγμες σας ειναι οταν φευγετε σε :offtopic: θεματα
γουσταρω !!.

.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Aααα,ολα κι ολα λιγα για τον κοκκινοτριχη...τον αγαπαω γιατι ηταν large φυσιογνωμια και δεν κωλωνε πουθενα.-bye-
Αν ο Μασσενα ηταν ο πιο ιδιοφυης,ο Νευ ηταν ο πιο ατρομητος.

Μωρέ εγώ τα γράφω?...ο Σταντάλ τα λέει....

The_Dressmaker_film_poster.jpg

ειναι δυνατον ?
δεν θα δω μια καλη ταινια
μηπως φταιω εγω ?
αυτη παλι σαρωσε λεει τα αυστραλεζικα βραβεια

στο τριτο λεπτο καταλαβαινεις ποσο κακη θα ειναι η συνεχεια

να μου πεις ακομη και οι Κοεν .....

Ναι του Arturo Ripstein η ταινια «Εl Castillo de la Pureza» (1973) οχι μονο ιδιο σεναριο αλλα και η σκηνοθεσια μοιαζει ιδια και το θεμα ειναι οτι δεν κανει καμια αναφορα στην ταινια αυτη στους τιτλους αρχης η τελους,μαλιστα λεγεται οτι ρωτηθηκε στο Τοροντο εαν εχει δει την Μεξικανικη ταινια και το αποφυγε ενοχλημενος, ε αυτο πραγματι ειναι ντροπη εκτος εαν μου διαφευγει κατι..
Ομολογω οτι δεν την εχω δει την Μεξικανικη αλλα πολλοι χρηστες στο διαδικτυο γραφουν οτι και σκηνοθετικα ειναι αντιγραφη,εκτος εαν ειναι κακες γλωσσες..

Οταν εγινε αντιληπτη η ξεπατικωτουρα κυκλοφορησε στο youtube και βιντεο με πλανα απο τις δυο ταινιες πλαι πλαι δειχνοντας το μεγεθος της κλοπης......

Η ελληνικη εταιρεια παραγωγης εκανε αμεσα ενεργειες για να κατεβει εκεινο το βιντεο για να μην το δουν περισσοτεροι.....

Ο καθενας μπορει να πιστευει οτι θελει. Ο αθωος ομως και πραγματικος καλλιτεχνης τετοιες ενεργειες δεν κανει .....ο κλεφτης ναι.....

The_Dressmaker_film_poster.jpg

ειναι δυνατον ?
δεν θα δω μια καλη ταινια
μηπως φταιω εγω ?
αυτη παλι σαρωσε λεει τα αυστραλεζικα βραβεια

στο τριτο λεπτο καταλαβαινεις ποσο κακη θα ειναι η συνεχεια

να μου πεις ακομη και οι Κοεν .....

Εγώ πάντως το βρήκα πολυ ευχάριστο.
Ενα καλοφτιαγμένο παραμύθι, με ωραία σκηνοθεσία και μουσική

Είδα μετά τις προτροπές σας το Jobs. Πραγματικά ήταν απολαυστικό. Τελείως θεατρική φόρμα (παρ'ολα αυτά με εξαιρετικά κάδρα του Boyle), απολαυστικές ερμηνείες από όλους, και φοβερή οικονομία σεναρίου.

Πάντως μου έμεινε μια απορία, προς όποιον έχει διαβάσει τη βιογραφία: Το ότι δώθηκε τόσο μεγάλο βάρος στη σχέση με την κόρη του, είναι κάτι που είναι όντως βγαλμένο απ'την πραγματικότητα; Κάπως με ξένισε, ειδικά το timing στο οποίο επικεντρωνόταν στην κόρη του (η ταινία είναι επί της ουσίας συρραφή των μισάωρων αμέσως πριν τρεις ιστορικές παρουσιάσεις προϊόντων).

Το timing είναι το μεγάλο σεναριακό πρόβλημα. Δεν γίνεται με τίποτα πιστευτό ότι κάποιος που καίγεται να βγάλει κάτι στην αγορά, ασχολείται με προσωπικά θέματα ακριβώς πριν την παρουσίαση. Και μάλιστα κάθε φορά.

Το timing είναι το μεγάλο σεναριακό πρόβλημα. Δεν γίνεται με τίποτα πιστευτό ότι κάποιος που καίγεται να βγάλει κάτι στην αγορά, ασχολείται με προσωπικά θέματα ακριβώς πριν την παρουσίαση. Και μάλιστα κάθε φορά.

Το timing μπορώ να το δικαιολογήσω, λόγω θεατρικής φόρμας. Στο θέατρο συχνά ο χρόνος δεν ειναι γραμμικός, αφού πράγματα που υποτίθεται συμβαίνουν ειτε παράλληλα ειτε σε τελείως διαφορετικές περιόδους αναγκάζονται να μπουν "σειριακά".

Θα μπορούσες λοιπόν να δεις τη φάση με την κόρη οχι ως γεγονός αλλα ως κατι που τον απασχολούσε έντονα πριν την παρουσίαση.

Το θέμα ειναι, υπήρχε όντως τοσο περίπλοκη σχεση με την κόρη του, ή απλα μπήκε στην ταινία για να μη γίνει αυστηρά μανατζερίστικη;

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Οταν εγινε αντιληπτη η ξεπατικωτουρα κυκλοφορησε στο youtube και βιντεο με πλανα απο τις δυο ταινιες πλαι πλαι δειχνοντας το μεγεθος της κλοπης......

Η ελληνικη εταιρεια παραγωγης εκανε αμεσα ενεργειες για να κατεβει εκεινο το βιντεο για να μην το δουν περισσοτεροι.....

Ο καθενας μπορει να πιστευει οτι θελει. Ο αθωος ομως και πραγματικος καλλιτεχνης τετοιες ενεργειες δεν κανει .....ο κλεφτης ναι.....

Τελικα τις ενεργειες ποιος τις εκανε? Η εταιρεια παραγωγης ή ο...κλεφτης καλλιτεχνης? Γιατι σε καθε γραμμη εχουμε και αλλη εκδοχη.

Επισης ειναι τοσο πονηρος τελικα αυτος ο Λανθιμος που σαρωσε βραβεια και θετικοτατες κριτικες? Μηπως αυτοι ειναι κουτοφραγκοι?
Ρε λετε ολοι οι κριτικοι κινηματογραφου και οι συναδελφοι του που τον τιμησαν να ειχαν τελικα δικιο? Και αν ειναι ετσι, αυτοι που τον κραζουν γιατι το κανουν? Οεο?
Λετε να συντηρουν ολο αυτο το κραξιμο ελληνες του κινηματογραφικου συναφιου που ποτε δεν εκαναν και (ξερουν πως) ποτε δεν θα κανουν κατι που να πλησιαζει καν στην αξια των ταινιων του Λανθιμου?

Και οι δυο μαζι συντεταγμενα απο οσο γνωριζω. Ολα τα αλλα ειναι να εχουμε να λεμε.

Το γεγονος ειναι οτι κοπιαρε μια ταινια ή μερος της και εμεις σαν χανοι αποδεχτηκαμε το γεγονος ως μη γενομενο θαμπωμενοι απο την επιτυχια της ταινιας.

Κλασικη περιπτωση μπανανιας.

Θα μπορούσες λοιπόν να δεις τη φάση με την κόρη οχι ως γεγονός αλλα ως κατι που τον απασχολούσε έντονα πριν την παρουσίαση.

Το θέμα ειναι, υπήρχε όντως τοσο περίπλοκη σχεση με την κόρη του, ή απλα μπήκε στην ταινία για να μη γίνει αυστηρά μανατζερίστικη;

Αν βάλεις κάτω την ψυχρή λογική, ο άνθρωπος πατούσε επί πτωμάτων. Δεν τον είχα για ευαίσθητο. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις... :flipout:
(Ενδέχεται ο Πασχάλης να αγαπά περισσότερο το στιγμιαίο λάθος του... :flipout:)

Έχεις δει και τις δύο ταινίες; Γιατί αυτός εδώ που έχει δει και τον Κυνόδοντα και το μεξικάνικο λέει άλλα:

No idea is better than the other one; what mattered for me was the plot development and the execution in both stories. The fans of El Castillo de la Pureza tend to be unfair towards this bold Greek modern effort and viceversa. Both deserve justice and credit, because both are different microcosms. The intentions of the father were clear before, but in this film they are not.

Και οι δυο μαζι συντεταγμενα απο οσο γνωριζω. Ολα τα αλλα ειναι να εχουμε να λεμε.

Το γεγονος ειναι οτι κοπιαρε μια ταινια ή μερος της και εμεις σαν χανοι αποδεχτηκαμε το γεγονος ως μη γενομενο θαμπωμενοι απο την επιτυχια της ταινιας.

Κλασικη περιπτωση μπανανιας.

Ειχαμε ασχοληθει και στο παρελθον με το θεμα και τεινω να πιστεψω οτι η υποτιθεμενη "πνευματικη κλοπη" δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενας urban legend που εχει δημιουργηθει για κατι που δεν εχουμε ιδία αποψη

Επι του θεματος: Υπαρχει καποιος απο εμας που να εχει δει και τις δυο να μας κανει μια αναλυση?
Αν οχι, υπαρχει ενα αρθρο σχετικα, μια κριτικη σε καποια γλωσσα που να ειναι ομως ενυπογραφο?
αλλιως ολες αυτες οι κατηγοριες περι δηθεν κλοπης ειναι χωρις καμμια αξια

ps-- γραφαμε μαζι με τον Κωστα Ζαγγογιαννη
που παρουσιαζει μια αποψη ενυπογραφη
περι του αντιθετου υπαρχει κατι αντιστοιχο?

Έχεις δει και τις δύο ταινίες; Γιατί αυτός εδώ που έχει δει και τον Κυνόδοντα και το μεξικάνικο λέει άλλα:

No idea is better than the other one; what mattered for me was the plot development and the execution in both stories. The fans of El Castillo de la Pureza tend to be unfair towards this bold Greek modern effort and viceversa. Both deserve justice and credit, because both are different microcosms. The intentions of the father were clear before, but in this film they are not.

Να ξεκαθαρισω οτι σε καμμια περιπτωση δεν αποδεχομαι τη γνωμη των κριτικων για καθε ταινια ως θεσφατο. Το αντιθετο, εχω εκφρασει την αντιπαθεια μου για αυτους πολλες φορες. Ομως αυτη η λασπη κατανταει αστεια. Πρωτα επιθετα οπως "ρηχο" για το εργο φτασμενων και αναγνωρισμενων καλλιτεχνων και μετα κατηγοριες για κλοπη και προσπαθεια φιμωσης της αντιθετης αποψης με τεκμηριο το "απο οσο γνωριζω"! Λασπη στον ανεμιστηρα...

Απο οσα εχω καταλαβει
-Αν δεν τον στηλιτευουμε κι εμεις για οσα εχει καταφερει ειμαστε μπανανια.
-Οσοι συναδελφοι του του εδωσαν βραβεια και οσοι κριτικοι τον εξυμνησαν ειναι κουτοφραγκοι που τους δουλεψε.
-Οσοι τον κραζουν ειναι οι μονοι εξυπνοι που ειδαν το δολιο και πανουργο σχεδιο του.
Το'χω?

Εγω μιλω για την συγκεκριμενη ταινια ομως .

Η γενικη απαξιωση που νομιζουν μερικοι οτι κολλαμε σε καποιον καλλιτεχνη ειναι στο μυαλο τους και μονο.

Αλλα φαινεται πως καποιοι δεν μπορουν να συζητησουν αλλιως.....ας μιλανε μονοι τους.

Έχεις δει και τις δύο ταινίες; Γιατί αυτός εδώ που έχει δει και τον Κυνόδοντα και το μεξικάνικο λέει άλλα:t.

Την μεξικανικη εσπευσα να την αμεσως μετα τον Κυνοδοντα.

Και δυστηχως ειχα δει και το βιντεο...στο youtube. Που ειχε απολυτως δικιο.

Το τι βλεπει ο καθενας ειναι σεβαστο και η αποψη του ειναι απολυτως δικη του.

Ομως οσες ομοιοτητες επεσημαναν στο βιντεο που η εταιρεια παραγωγης εσπευσε να κατεβασει ηταν ακριβως ετσι....

Και ξαναλεω.....καθαρος ουρανος και μαλιστα ενος καλλιτεχνη συγκρισεις δεν φοβαται....

Last edited:

Στο διαδικτυο υπαρχουν και ορισμενοι κανονες, οι οποιοι (ενιοτε) τηρουνται.
Αν αυτοι που ανεβασαν το βιντεο δεν τους τηρουσαν ή απλως συκοφαντουσαν, τοτε καλως κατεβηκε. Εχουν περασει τοσα χρονια. Αν αυτοι οι τυποι ειχαν τοσο δικιο θα μπορουσαν να το εχουν κυνηγησει και να δικαιωθουν. Θα μπορουσαν επισης να το ανεβαζαν και αλλου. Μηπως ειχαν λερωμενη τη φωλια τους? Λεω μηπως...

Aλλα σιγα μην ακουστει απαντηση. Οπως δεν ακουστηκε για την αντιφαση του να αποκαλειται κατι ρηχο και να διαφωνει συσσωμη η κριτικη που εχει γινει στο εργο.

Θα με βαλετε να δω Λανθιμο στο τελος και δεν βλεπω ελληνικα...

Αν ειναι να ξεκινησεις ελληνικα, κανε το με το σωστο τροπο.
Πιασε πρωτα Νικολαιδη, που εκανε weird ταινιες δεκαετιες πριν οπως ειπε και ο superfly...
Ξεκινα με τις πιο κλασσικες και βατες του (Γλυκια Συμμορια) και αν σου αρεσει πας μετα στις πιο παραξενες.
Μην πεσεις αμεσως στα βαρια κι εσυ.
Εξαλλου του Νικολαιδη ειναι και καλυτερες ταινιες.

Εγω μιλω για την συγκεκριμενη ταινια ομως .

Η γενικη απαξιωση που νομιζουν μερικοι οτι κολλαμε σε καποιον καλλιτεχνη ειναι στο μυαλο τους και μονο.

Αλλα φαινεται πως καποιοι δεν μπορουν να συζητησουν αλλιως.....ας μιλανε μονοι τους.

Την μεξικανικη εσπευσα να την αμεσως μετα τον Κυνοδοντα.

Και δυστηχως ειχα δει και το βιντεο...στο youtube. Που ειχε απολυτως δικιο.

Το τι βλεπει ο καθενας ειναι σεβαστο και η αποψη του ειναι απολυτως δικη του.

Ομως οσες ομοιοτητες επεσημαναν στο βιντεο που η εταιρεια παραγωγης εσπευσε να κατεβασει ηταν ακριβως ετσι....

Και ξαναλεω.....καθαρος ουρανος και μαλιστα ενος καλλιτεχνη συγκρισεις δεν φοβαται....

Δεν εχω δει τη μεξικανικη ταινια, οποτε δεν εκφραζω γνωμη,
δεν μπορω να ξερω αν υπηρξε κλοπη
.

Απλως ζητω να με διαφωτισει καποιος, αφου εχει δει και τις δυο ολοκληρες εννοειται και φυσικα με στοιχεια.
Απαντηση σε αυτο δεν παιρνω, ανταυτου μονο μισολογα για τη υπαρξη ενος συγκριτικου ghost βιντεο καποτε.
Δεν ειναι καθολου πειστικα στοιχεια αυτα.

Τα συγκριτικα βιντεο εχουν μικρη εως μηδενικη αξια, δεν αποδεικνυουν τιποτα κατα την αποψη μου: ειναι σαν ενα κειμενο μετα απο επεξεργασια cut-paste.

Προσφατα ειδαμε ενα βιντεο με το The Revenant του Inarritu που δειχνει οτι εχει ξεσηκωσει πλανα απο δουλιες του Tarkovsky,
ενω ταινια με το ιδιο ακριβως θεμα ειχε ξαναγυρισθει το 1971.
Ολα αυτα ειναι γνωστα, εχει χυθει αρκετο cyberink, so what?

εκλεψε ο σκηνοθετης μηπως?
Δεν ειδα καμμια κατηγορια περι κλοπης εκει, το αντιθετο, τωρα που μιλαμε του γυαλιζουν τα αγαλματακια για αυριο

.
με δυο λογια

αυτα τα πλανα του Youtube inarritu με tarkovsky παντελως ασχετα
αυτο που εκαναν στην ταινια του Τζαβελα μακρυα απο μενα
αυτο που δεν μ αρεσει στον Λανθιμο ειναι η φατσα του
αυτο που θα παθετε κινηματογραφικη απογειωση Marketa lazarova