Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Eιδα (επιτελους) την "Γεφυρα των Κατασκοπων"

Πολυ καλο πολυ πειστικος ο Τομ Χανκς (ηθοποιαρα) και η ατμοσφαιρα της εποχης αποδιδεται τα μεγιστα νομιζω...το κρυο το νιωθεις...

Με εκανε να σκεφτω οτι οντως ο Spielberg ειναι ο μεγαλυτερος σκηνοθετης ever....

Μονο και μονο η θεματολογία του και πως εχει αποδωσει καθε θεμα, καθε ξεχωριστό κοσμο στην οθόνη...Απιστευτο. απο εξωγηηνυς μεχρι στρατοπεδα συγκεντρψσης, και απο κατασκοπικα παιγνιδια μεχρι Τεν Τεν...

Ολα τα κανει. ολα τα δειχνει.

Πολυ καλη ταινια τελικα. Φοβομουν μην βαρεθω, αλλα σε καμμια στιγμη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

TΗΕ BEST OFFER (La Migliore Offerta) !!!!

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ .... (και μια ΤΡΑΝΗ υπενθυμιση/προειδοποιηση για οσους πατησαν τα 60 και ξεμυαλιζονται απο μικρουλες).

Ουφφφφ.... Δεν τα πατησα ακομα !!!

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

...
Γενικά μετριότητα, πήγε να ξεχωρίσει από όλα τ'αλλα ροκυ αλλά τελικά κατήντησε ίδιο σχεδόν με το πρώτο. Φλύαρο και μια από τα ίδια.

...

Αυτο το λες για κακο?
Το πρωτο ηταν μακραν το καλυτερο για μενα.
Με εψησες να το δω αθελα σου. :p

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αυτο το λες για κακο?
Το πρωτο ηταν μακραν το καλυτερο για μενα.
Με εψησες να το δω αθελα σου. :p

Ειδες ο γραπτος λογος...το λεω για κακο με την εννοια οτι το αντεγραψε. Το πρωτο ηταν σιγουρα καλο αλλά δε ξέρω αν το θεωρώ καλό από συναισθηματικής πλευράς γιατί αν δε το χα δει πιτσιρικάς θα το λεγα κακό μάλλον. Προσωπικα εχω δει ολα τα ροκυ οπως και τα ραμπο επειδη απλα τα ειδα πρωτη φορα σε τρυφερη ηλικια και κολλησα...αλλα ολα σχεδον ειναι πατατες. ΑΛΛΑ δεν υπαρχει φορα που να τα πετυχω στην τηλεοραση και να μη τα δω χαχα!!

Το creed αν και δε ξερω αν ειναι δοκιμος ορος ειναι το πιο σινεφιλ ολων ακομα και του πρωτου. Το πιο σοβαρο αν θες και με καλες μποξ μαχες. Αλλα σιγουρα ειναι μετριο και αντιγραφη σε σχεση με το πρωτο.
Σε μπερδεψα περισσοτερο? Χαχα!

Last edited:

Το πρωτο Ροκυ ειναι σπουδαιο, οπως και το πρωτο Ραμπο.
Μετα τα Ροκυ ηταν πατατες η προβλεψιμα, ( εκτος εκεινο που ο Ροκυ χτυπιεται με τον μαθητη του μάρεσε) Και τα Ραμπο 2 και 3 αρχιπατατες ενω το Τζων Ραμπο (το τελευταιο) το βρηκα πολυ καλο.

Το Creed το προσπαθησα προφατα αλλα...δεν...μ'επιασε ο υπνος...θα το ξαναπροσπαθησω με την πρωτη ευκαιρια ισως αποψε αλλα το σεναριο δεν... και η κοπελα καπου δεν κολαει στο ολο σκηνικο γινεται πολυ μελο...αλλα θα το προσπαθησω και ισως να αλλαξω γνωμη.

Ειμαι φαν του Συλβεστρου (τον εχω δει κι απο κοντα και εναι σουπερ συμπαθης) και στεναχωρηθηκα που δεν πηρε το Οσκαρ 2ου ρολου.

The Big Short

Ενδιαφερουσα ταινια, η οποια μεχρι την μεση με ειχε μπερδεψει αρκετα ομως. Τα γεγονοτα εχουν χιλιοειπωθει και αναλυθει, αλλα παρουσιαζει το "ζουμι" με ευπεπτο τροπο, κατι το οποιο αλλωστε νομιζω ηταν και ο σκοπος της. Επ ουδενι δεν αποτελει υψηλη μορφη τεχνης, αλλα ποτε δεν γινεται βαρετο ομως. Κατ εμε ο καρελλ ηταν ο πιο ενδιαφερον χαρακτηρας. Το πρωτο μισο με μπερδεψε λιγο γιατι οι στιγμες που "γκρεμιζοταν ο 4ος τοιχος" και απευθυνοταν οι ηθοποιοι στο κοινο, εδιναν εναν αναλαφρο τονο σε καταστασεις που ξερουμε ποσο ασχημα κατεληξαν. Επισης, μεχρι τη μεση της ταινιας (ισως και πιο μετα), εμοιαζε η ταινια να "ειναι μαζι" με τους πρωταγωνιστες και να μας προτρεπει να τους επευφημησουμε και να θελουμε την επιτυχια τους.

Ευτυχως, ο brad pitt εβαλε φρονο σε αυτην την ταση με λιγα λογακια, αλλα το ιδιο και ο καρελλ με καποιους μονολογους. Μου θυμισε το spotlight, απο την αποψη οτι και τα δυο ειναι ταινιες που καταφερονται εναντια σε "θεσμους" και εχουν σκοπο να ενημερωσουν το κοινο. Το spotlight μου αρεσε πιο πολυ γιατι ηταν πιο λιτο, ενω το big short με τα σκηνοθετικα "κολπακια" του με ενοχλησε σε καποια σημεια.

... απο οτι φαινεται η Wall Street λατρευει τους Metallica (αν κρινουμε και απο το Billions :D)

Καλα το μεγαλο σορταρισμα αξιζει respect γιατι ειχε soundtrack mastodon και pantera!

@cicadelic το πρωτο ραμπο οντως ειναι παρα πολυ καλο και cult. Το πρωτο ροκυ αν και σιγουρα ειναι το καλυτερο εξακολουθω να πιστευω οτι μ αρεσει επειδη ειμαι δεμενος συναισθηματικα. Το ραμπο για μενα ενισχυει την αποψη μου οτι ειναι καλο καθοτι το δα πρωτη φορα σε μεγαλη ηλικια και μου αρεσε.
Το τελευταιο ραμπο για μενα ηταν για γελια...συγγνωμη αλλα δεν αντεξα να το δω ολο...γουστα ειναι αυτα...

Οσον αφορα γενικοτερα τον Συλβεστρο ειμαι και γω ξεκαθαρα φαν και ισα ισα θεωρω οτι εχει και κωμικη φλεβα! Αλλα εδω στο creed δε μ αρεσε καθολου...

Ουφφφφ.... Δεν τα πατησα ακομα !!!

Nα μην σου πω οτι ισχυει και για μικροτερες ηλικιες (και 50 και 40).
Γενικως, για οποιον ξεχασε να ερωτευθει στην ωρα του.
Ναι, να ερωτευθεις ! Κανα Λευκο Πυργο με ρυτιδες.
ΟΧΙ αρνακι γαλακτος 27 ετων !

Nα μην σου πω οτι ισχυει και για μικροτερες ηλικιες (και 50 και 40).
Γενικως, για οποιον ξεχασε να ερωτευθει στην ωρα του.
Ναι, να ερωτευθεις ! Κανα Λευκο Πυργο με ρυτιδες.
ΟΧΙ αρνακι γαλακτος 27 ετων !

Α ενταξει, εγω ερωτευτηκα στην ωρα μου...
ξανα ουφφφ...οποτε να το δω, δε θα με αγχωσει ;; :flipout::flipout::flipout:

Τωρα που μιλαγαμε για ταινιες για Μποξ λογω Σταλονε.

Δειτε το Southpow που μαλλον ειναι γνωστο σαν φιλμ....αλλα δειτε και το Fighter που ειναι πολυ λιγοτερο γνωστο.
Πυγμαχικα ειναι εξαιρετικα κα τα δυο. Αλλα το δευτερο...ειναι cult για μενα. Σ'αυτο θα δειτε εναν Christian Bale Κα-τα-πλη-κτι-κο ! Και ενα Wahlberg εκρηκτικο.

Παντως ειναι αξιο θαυμασμου, πως οι ηθοποιοι του Χολλυγουντ καλλιεργουν και τροποποιουν το σωμα τους, και πως και ποσο γρηγορα μπαινουν σε τετοιες δυσκολες τεχνικες του αθληματος.
Πραγματικα ταλατουχοι ηθοπιοι, και μπαινουν στο πετσι ρολων με δυσκολες καταστασεις...

Τα προτεινω και τα 2 τα παραπανω.

19658171.jpg

Περι Buster Keaton....

Ειδα προσφατα "τον Μηχανικο" ο οριτζιναλ τιτλος "The General"....

Δεν το ειχα δει πριν.Τετοια φωτογραφια, ληψη, κινηση, "μοντερνικοτητα"... Βεβαια μαλλον καποια επεξεργασια θα εγινε στην κοπια και ηταν τοσο ζωντανη, αλλα και οι σκηνες η δραση η ενεργεια ανεπαναληπτες.

Le-mecano-de-la-general-copie.jpg

Το συνειστω επισης.

Σας θυμιζει τιποτα ;

images

Τωρα που μιλαγαμε για ταινιες για Μποξ λογω Σταλονε.

Δειτε το Southpow που μαλλον ειναι γνωστο σαν φιλμ....αλλα δειτε και το Fighter που ειναι πολυ λιγοτερο γνωστο.
Πυγμαχικα ειναι εξαιρετικα κα τα δυο. Αλλα το δευτερο...ειναι cult για μενα. Σ'αυτο θα δειτε εναν Christian Bale Κα-τα-πλη-κτι-κο ! Και ενα Wahlberg εκρηκτικο.
E όχι και λιγότερο γνωστό το Fighter, τόσα βραβεία πήρε, μεταξύ των οποίων 2 oscar.
Συμφωνώ, είναι απ'τις καλύτερες πυγμαχικές ταινίες.
Παντως ειναι αξιο θαυμασμου, πως οι ηθοποιοι του Χολλυγουντ καλλιεργουν και τροποποιουν το σωμα τους, και πως και ποσο γρηγορα μπαινουν σε τετοιες δυσκολες τεχνικες του αθληματος.
Πραγματικα ταλατουχοι ηθοπιοι, και μπαινουν στο πετσι ρολων με δυσκολες καταστασεις...
Ειδικά ο Bale που αναφέρθηκες το έχει κάνει σήμα κατατεθέν, βλέπε Machinist, American Hustle, Fighter...
cb.jpg
Έξι μήνες μετά το Machinist ξεκίνησε γυρίσματα ως batman στο Batman Begins...

[/COLOR]Περι Buster Keaton....

Ειδα προσφατα "τον Μηχανικο" ο οριτζιναλ τιτλος "The General"....

Δεν το ειχα δει πριν.Τετοια φωτογραφια, ληψη, κινηση, "μοντερνικοτητα"... Βεβαια μαλλον καποια επεξεργασια θα εγινε στην κοπια και ηταν τοσο ζωντανη, αλλα και οι σκηνες η δραση η ενεργεια ανεπαναληπτες.

Le-mecano-de-la-general-copie.jpg

Το συνειστω επισης.

Σας θυμιζει τιποτα ;

images

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εξαιρετικο το παραπανω...Το αρχειοθετω.

--------------------------------

Χθες βραδυ ειδα την συνεχεια του CREED δηλ το αλλο μισο.
Διορθωνω οτι ειπα.
Το Creed το προσπαθησα προφατα αλλα...δεν...μ'επιασε ο υπνος...θα το ξαναπροσπαθησω με την πρωτη ευκαιρια ισως αποψε αλλα το σεναριο δεν...

Απο τη μεση και μετα αρχιζει να παιρνει σαρκα το εργο, ολο το ζουμι ειναι μετα. Δε λεω περισσοτερα απλα πριν ελεγα "καλα ο Σταλονε βαριεται να παιξει"...μετα και προς το τελος σμιλευονται οι χαρακτηρες και δινουν οημα στο φιλμ.

Οποτε παιρνω πισω αυτο που ειχα πει βλεποντας μονο το ενα μισο.

poster_7726.jpg

"Room" - Lenny Abrahamson (2015)

Συντριπτικό από κάθε άποψη. Μαζί με το Son of Saul, οι 2 πιο σημαντικές για μένα ταινίες της φετεινής πασαρέλας των Οσκαρ.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.

51DK97F11CL.jpg

για να μην ξεχναμε
τι σημαινει
ΜΠΑΡΤ ΛΑΝΓΚΑΣΤΕΡ
ενα αλληγορικο ταξιδι αυτογνωσιας

ποσο ειλικρινεις ειμαστε στη ζωη μας ?

La Cara Oculta (The Hidden Face)
la_cara_oculta.jpg

Συνεχίζω ακάθεκτα με ισπανόφωνο σινεμά....

Ο Adrian (Quim Gutierrez) ένας γοητευτικός διευθυντής ορχήστρας, εγκαταλείπεται από την όμορφη σύντροφό του Belen (Clara Lago) και αποφασίζει να "πνίξει" τον πόνο του, σε ένα μπαρ της σειράς. Εκεί θα γνωρίσει την επίσης όμορφη σερβιτόρα Fabiana (Martina Garcia) και ένα νέο ειδύλλιο θα αρχίσει να αναπτύσσεται μεταξύ τους.

Στο μεταξύ η πρώην σύντροφος του έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης με αποτέλεσμα την κινητοποίηση της αστυνομίας, η οποία όπως είναι φυσικό, στρέφει τις υποψίες της στον νεαρό άντρα.

Και ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και ο χρόνος περνά, η νέα σύντροφος του Adrian (που πλέον ζει στο σπίτι του) αρχίζει να τρομοκρατείται από κάποια ανεξήγητα γεγονότα.

Οι πρώτες της σκέψεις την οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για φάντασμα, η αλήθεια όμως είναι πιο περίπλοκη απ’ ότι νομίζει…

εντυπωσιακές λήψεις, από τον σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενο Ισπανό Κολομβιανό σκηνοθέτη Andrez Baiz.

Συνιστάτε για όλους....

Συνεχίζω με τις ισπανόφωνες ταινίες....

la-isla-minima-wallpaper.jpg

Άρωμα από πολιτική μιας και δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από την απομάκρυνση της χούντας του Φράνκο και ακόμη η Ισπανία δεν έχει μπει σε ρυθμούς τέτοιους που θα της αρκούν για να ξεχάσει 4 δεκαετίες εμφύλιου.
Μελετημένο αστυνομικό σενάριο από τον Alberto Rodriguez, οι δύο αστυνομικοί του, ο μοντέρνος και πιο σύγχρονων τάσεων Πέδρο, μα και ο Χουάν, που καταλαβαίνεις ότι ήταν Φρανκικός, συνθέτουν ένα δίδυμο που απογειώνει την ταινία.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.

ROOM

αλλη μια οσκαρικη ποιοτητα επιβιωσης
υπερεκτιμιμενο
δραπετευση παιδιου τυλιγμενο σε μοκετα απο τον γερο Νick
και τα επακολουθα ψυχολογικα
θα αρεσει στη συζυγο
κουραστικος συναισθηματικος λογος

Σου αρεσε το Brooklyn δηλαδη και δεν σ αρεσε το Room? τεσπα γουστα ειναι αυτα.
εγω την ανωθεν κριτικη θα την κοτσαρα στο Βrooklyn

Σου αρεσε το Brooklyn δηλαδη και δεν σ αρεσε το Room? τεσπα γουστα ειναι αυτα.
εγω την ανωθεν κριτικη θα την κοτσαρα στο Βrooklyn

Τι εχει θεμα με επιβιωση και το Μπρουκλιν ?
αλλα ποτε ειπα οτι μου αρεσε, αφου δεν το εχω δει
τι να κανουμε τεσπα γουστα ειναι αυτα ..

τοτε ζητω συγνωμη, ειχα την εντυπωση οτι ειχες γραψει οτι το μπρουκλιν ειναι απο τα οσκαρικα που δεν αξιζουν το οσκαρ,εννοωντας οτι ειναι καλη μαλλον αλλος το γραψε,δεν εχει ιδια θεματολογια το εν λογω αλλα θαμπορουσες να το πεις και επιβιωσης,και οτι ειναι υπερικτιμημενο η οτι εχει κουραστικο συναισθηματικο λογο..