Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Απλως ζητω να με διαφωτισει καποιος, αφου εχει δει και τις δυο ολοκληρες εννοειται και φυσικα με στοιχεια.
Απαντηση σε αυτο δεν παιρνω, ανταυτου μονο μισολογα για τη υπαρξη ενος συγκριτικου ghost βιντεο καποτε.
Δεν ειναι καθολου πειστικα στοιχεια αυτα.

Τι εχουμε εδω δικαστηριο να καταθετουμε πειστηρια και να βγαζουμε πορισματα ρε συ ecodrifter ?

Θες να σε πεισουμε με στοιχεια για ταινια που δεν εχεις δει ?

Αντε δεςτες να εχεις προσωπικη αποψη. Αυτην αναφερουμε και εμεις και καποια γεγονοτα που δειχνουν ενοχη απο την πλευρα της εταιρειας παραγωγης.
Οχι για ghost video οπως το λες χωρις να το εχεις δει και αυτο αλλα για υπαρκτο που εσπευσε να θαψει η εταιρεια παραγωγης.

Ολα τα αλλα ειναι να εχουμε να λεμε. Αμα σας αρεσε η ταινια μεγεια σας με χαρα σας. Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα οπως παντα.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.
με δυο λογια

αυτα τα πλανα του Youtube inarritu με tarkovsky παντελως ασχετα
αυτο που εκαναν στην ταινια του Τζαβελα μακρυα απο μενα
αυτο που δεν μ αρεσει στον Λανθιμο ειναι η φατσα του
αυτο που θα παθετε κινηματογραφικη απογειωση Marketa lazarova
χαιρε καισαρα και the dressmaker.. από τους τίτλους και τα πόστερ τρέχεις μακριά.. Τι και αν είναι κοεν..

Πες μας για το marketa.. Τα πρώτα λεπτά..

Ομως οι κοεν θα επιστρέψουν..

https://youtu.be/5UE3jz_O_EM

Διάλογοι γυρισμενοι κοντα στην ματια του Ozu, και όχι συντονισμένοι με τους κανόνες του Hollywood.

Το δίλημμα μεγαλο..
Buster or Chaplin;

https://youtu.be/UWEjxkkB8Xs

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

χαιρε καισαρα

επειδη εισαι καλο παιδι σου χαριζω αυτο

Erosu purasu gyakusatsu

καπου το 1969

για μενα δυσκολο
θελει μελετη και χρονο

και το αλλο
Τhe Valley of the Bees

υδροχοος ειναι ο Frantisek Vlacil

οπως και να το κανουμε ο Τσαλπιν ειναι καλυτερος ...

.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

χαιρε καισαρα... από τους τίτλους και τα πόστερ τρέχεις μακριά.. Τι και αν είναι κοεν..

Ε όχι κι έτσι: ελάσσονες Cohen - αλλά Cohen μέχρι το μεδούλι. Για τους fans τους τουλάχιστον.

Δεν ξέρω τι κόλλημα έφαγα, αλλά τις τελευταίες βδομάδες δεν ξεκολλάω από Ισπανούς σκηνοθέτες....

El habitante incierto

images

Μια ταινία έξυπνη,πρωτότυπη που αποδίδει με το πιο παρανοϊκό τρόπο τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Το σενάριο δε σταματά να σε εκπλήσσει!
Η σκηνοθεσία (Guillem Morales) δεν περιγράφεται!
Θα νομίσεις κάπου το χεις ξαναδεί.
Και εκεί που όλα τελειώνουν, η ιστορία ξαναγράφεται.....
Τρόμο δε θα βρεις παρά μόνο αγωνία, καθώς η ταινία απομακρύνεται από ένα συνηθισμένο επιφανειακό θρίλερ.
Η ταινία αυτή ενδείκνυται για πολλή συζήτηση μετά το τέλος της!
Είμαι σίγουρος, ότι θα το κάνετε....

Τι εχουμε εδω δικαστηριο να καταθετουμε πειστηρια και να βγαζουμε πορισματα ρε συ ecodrifter ?

Θες να σε πεισουμε με στοιχεια για ταινια που δεν εχεις δει ?

Αντε δεςτες να εχεις προσωπικη αποψη. Αυτην αναφερουμε και εμεις και καποια γεγονοτα που δειχνουν ενοχη απο την πλευρα της εταιρειας παραγωγης.
Οχι για ghost video οπως το λες χωρις να το εχεις δει και αυτο αλλα για υπαρκτο που εσπευσε να θαψει η εταιρεια παραγωγης.

Ολα τα αλλα ειναι να εχουμε να λεμε. Αμα σας αρεσε η ταινια μεγεια σας με χαρα σας. Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα οπως παντα.

αστο δεν συννενουμστε, μιλαμε αλλη γλωσσα να μη χαλαμε και το νημα

ενα τελευταιο πριν κλεισω απο μεριας μου

Δεν με ενδιαφερει η ποιοτητα της ταινιας, αυτο ειναι σχετικο
αλλα οι κατηγοριες περι κλοπης ειναι σοβαρο θεμα
πιθανον λογω δουλιας εχω συνηθισει αυτες να τεκμηριωνονται με ακλονητα στοιχεια πριν διατυπωθουν (απο αυτον που τις διατυπωνει)
αλλιως το θεωρω χτυπημα below the belt για να το θεσω πολυ κομψα

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν ξέρω τι κόλλημα έφαγα, αλλά τις τελευταίες βδομάδες δεν ξεκολλάω από Ισπανούς σκηνοθέτες....

Kαιρος ηταν!
Να υποθεσω οτι Balaguero και Amenabar τους ξεκοκαλισες? Αν οχι κανε το.
Πες μας και για κανεναν αλλον, μπας και ανακαλυψουμε καινουριους
Aξιζει επισης ο αρκετα πιο "περιεργος" Nacho Cerda και κυριως το ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ short του, Genesis, που το προτεινω σε ολους! Απλα δειτε το...
Αν και οπως εχω ξαναγραψει, δεν εχω καταφερει τα τελευταια χρονια να δω ταινια απο Ισπανια και να μη μου αρεσε. Ειδικα genre films.

Erosu purasu gyakusatsu

καπου το 1969

για μενα δυσκολο
θελει μελετη και χρονο

και το αλλο
Τhe Valley of the Bees

.

Σωστος σε ολα...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Kαιρος ηταν!
Να υποθεσω οτι Balaguero και Amenabar τους ξεκοκαλισες? Αν οχι κανε το.
Πες μας και για κανεναν αλλον, μπας και ανακαλυψουμε καινουριους
Aξιζει επισης ο αρκετα πιο "περιεργος" Nacho Cerda και κυριως το ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ short του, Genesis, που το προτεινω σε ολους! Απλα δειτε το...
Αν και οπως εχω ξαναγραψει, δεν εχω καταφερει τα τελευταια χρονια να δω ταινια απο Ισπανια και να μη μου αρεσε. Ειδικα genre films.

Σωστος σε ολα...

Θα δω και Daniel Monzοn, ψήνομαι για το Celda 211, μην ξεχάσω επίσης Andres Baiz, θα βρω ότι έχει παίξει ο Louis Torres και θα γράψω εντυπώσεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Erosu purasu gyakusatsu

καπου το 1969

για μενα δυσκολο
θελει μελετη και χρονο

και το αλλο
Τhe Valley of the Bees

.
Εγω Buster..

Για το eros το αναφέρω διπλα.
Με bolt είναι αυτα που είδα και προτείνω.
(το pale flower δεν θα το πρότεινα, το crazyed fruit που ειδα πρόσφατα ηταν πανέμορφο σε στο στυλ του summer with Monica Bergmann αλλα και παλιών ελληνικών ταινιων και αυτό δεν το λεω για αρνητικό.)
Μερικά ειναι αριστούργηματα οχι του ιαπωνικου αλλά του παγκόσμιου κινηματογραφου βλ naked island, woman in the dunes..

Το eros μαζί με ενα αλλο, είναι η πιο ζορικη ταινια που εχω δει.. Σε ολη την διάρκεια της ήθελα να φυγω απο την αίθουσα... και εκεί που ήσουν έτοιμος, αλλαζε πλάνο και σε καθηλώναν οι εικονες. Σκηνοθεσία και πλάνα αλλου.. Μόνο αποσπασματικά εβγαζες νόημα.

Μόνο πρόσφατα (οταν έκανα το ποστ δίπλα), διαβασα ότι υπάρχουν 2 cut, και οτι μονο στο long version βγάζει κάποιος νόημα, καθώς στην short (που δεν την λες και short) ειχαν κοπεί πολλά πλάνα και καθιστούσαν αδύνατη την κατανόηση της. Καιρός να το ξαναπροσπαθησω, εχουν βγει και ελληνικοί υπότιτλοι.

Το άλλο θα το ψάξω..

https://youtu.be/Tg5cpiX18TA

το 45 years, εξαιρετικό!

Και αν θέλουμε να μιλήσουμε για εξαιρετική ηθοποιία, οφείλουν να δώσουν απο ενα βραβείο (αν αυτα λενε κάτι.. και αν δεν εχουν πάρει ηδη) και στους 2 πρωταγωνιστές. Και η προηγούμενη του ηταν εξαιρετική οπως και το poster.

images

https://youtu.be/2IFbcWG1F9o

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

..

Last edited:

Απο το Ισπανικο σινεμα τα τελευταια χρονια εχω μονο καλες εκπληξεις.

Απο Κοινωνικου περιεχωμενου μεχρι τρομου.

Οποτε θα το δω σιγουρα.

rokcy-sylvester-stallone-film-creed-nato-per-combattere.jpg

Φυσιολογικα δεν θα εβλεπα ποτε τετοια ταινια ....οπως δεν ειδα και το προηγουμενπ Ρολυ κλπ.

Αλλα απο την μια ειμουν περιεργος πως στα κομματια προταθηκαν και οι δυο πρωταγωνιστες της για οσκαρ Α´ανδρικου (Τζορνταν) και Β´ανδρικου (Σταλονε) .

Με την απορια εμεινα.....

Δεν ειναι κακος ο πιτσιρικας....αλλωστε εχει ξαναπαιξει προσφατα και σε αλλη φαβα ( 4 φανταστικοι)

Η διαφορα με τις παλιες ταινιες ειναι οτι σε αυτην φαινεται να ξερουν απο μποξ σε αντιθεση με τις ταινιες του Σταλονε που απλα επαιζαν bull fight χωρις αμυνες.

The big short.

Απλα εξαιρετικη. Ισως και γιατι το θεμα το εχω μελετησει και με εχει απασχολησει επαγγελματικα.

Το φιναλε ειναι γροθια στο στομαχι σε καθε φαφλατα του "μαζι τα φαγαμε".
Στο τελος, λεει, θα γινει οτι γινεται παντα: θα κατηγορησουν τους μεταναστες και τους φτωχους.

Να το δειτε ολοι παρακαλω πολυ, εξηγει ακριβως πως και γιατι το παιχνιδι ειναι στημενο στην καπιταλιστικη οικονομια και οι λαοι απλοι θεατες.

Απο τις ταινιες που το θεμα ειναι τοσο δυνατο που τα υπολοιπα τα ξεπερνας. Παρ ολα αυτα πρεπει να πω οτι ο σεναριογραφος καταφερε να αποδωσει πολυπλοκα νοηματα χωρις να τα διαστρεβλωσει η να τα απλοποιησει σε βαθμο γελοιοτητας. Οι ερμηνειες ηταν ολες αξιοπρεπεις αλλα ξεχωρισε ανετα ο steve carrel. Σκηνοθεσια ενδιαφερουσα, με στοχο να δωσει νευρο σε μια ταινια που θα μπορουσε να ειναι ντοκυμαντερ.

10/10 γιατι καταφερε να περασει πως τα χρηματοπιστωτικα παιχνιδια στην μια ακρη του Ατλαντικου μπορουν να καταστρεψουν ζωες στην αλλη.

rokcy-sylvester-stallone-film-creed-nato-per-combattere.jpg

Φυσιολογικα δεν θα εβλεπα ποτε τετοια ταινια ....οπως δεν ειδα και το προηγουμενπ Ρολυ κλπ.

Αλλα απο την μια ειμουν περιεργος πως στα κομματια προταθηκαν και οι δυο πρωταγωνιστες της για οσκαρ Α´ανδρικου (Τζορνταν) και Β´ανδρικου (Σταλονε) .

Με την απορια εμεινα.....

Δεν ειναι κακος ο πιτσιρικας....αλλωστε εχει ξαναπαιξει προσφατα και σε αλλη φαβα ( 4 φανταστικοι)

Η διαφορα με τις παλιες ταινιες ειναι οτι σε αυτην φαινεται να ξερουν απο μποξ σε αντιθεση με τις ταινιες του Σταλονε που απλα επαιζαν bull fight χωρις αμυνες.

Μα δεν φαίνεται από το τραιλερ; Μια φράση λέει ο Σταλόνε, και φωνάζει "μακριά".

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Room
Καθηλωτικη ταινια. Σαφως ανωτερη για μενα από το οσκαρικο spotlight.

Victor Frankenstein
Απορω γιατι γυριζουν ακομα ταινιες με τον γνωστο μας δοκτωρ
Το κανουν για την νεα γενια που δεν τον γνωριζει;
Την ειδα επειδή ηθελα να δω τανια με εφε
Περιμενα επισης να δω μια διαφορετικη version ισως, αλλα ηταν μια από τα ιδια.

In the Heart of the Sea
Βλέπεται ευχαριστα.
Ισως γιατι εχω και μια αδυναμια στις ταινιες με θεματα επιβιωσης

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το δίλημμα μεγαλο..
Buster or Chaplin;
]

Πιστευω οτι ειναι ρητορικη η ερωτηση σου καθως τετοιο διλημμα δεν υπαρχει.
Παιρνεις και τους δυο και τελειωνει η υποθεση.
Ειναι σαν να λεμε Μπετοβεν ή Μοτσαρτ...
Η μονη διαφορα που ειχαν ηταν στη διαρκεια τους.
Εκει που με την εισοδο του ομιλωντος κινηματογραφου ο Μπαστερ δεν αντεξε,σε αντιθεση με τον Τσαπλιν που συνεχισε να μεγαλουργει.
Ο Κινηματογραφος του Κητον εξαντλησε τα εκφραστικα ορια του μεσου εκεινης της εποχης του βωβου,πηγε την τεχνικη της αφηγησης (στην κωμωδια) σε τετοια υψη που ακομα επηρεαζει την κωμωδια.
Απλα στην μεταβαση απο το βωβο στον ομιλωντα κινηματογραφο ο Κητον δεν ειχε τις απαντησεις καθως οτι εχτισε ηταν με βαση τον βωβο.Αλλες ηταν οι απαιτησεις του ομιλωντος.Και γι'αυτο καταστραφηκε.
Ο Τσαπλιν βεβαια τον αγαπουσε πολυ.Και γι'αυτο και του εδωσε και ενα ρολο στα Φωτα της Ραμπας.
Παντως στο βωβο ο Μ(π)αστερ ηταν κι ο δικος μου αγαπημενος.

ΥΓ. Το βιντεο ειναι καταπληκτικο...:worshippy:

Είδα χθες το Burnt με τον Bradley Cooper στον ρόλο του σεφ. Μου άρεσε σαν ταινία, και από σκηνοθεσία και από ερμηνείες (πολύ καλός ο Bradley αλλά και η Sienna Miller). Και το κυριότερο μπήκα στο πνεύμα το τι σημαίνει υψηλή μαγειρική και όλο αυτό το σκηνικό με τα αστέρια Michelin κ.λ.

BURNT_zpsmbd06gjd.jpg

Το είδα κι εγώ. Δεν ξετρελάθηκα. Καταρχήν ο χαρακτήρας του πρωταγωνιστή είναι μονοδιάστατος και μάλλον αντιπαθής, δε μας βοηθάει να ταυτιστούμε μαζί του. Το σενάριο δε μας εξηγεί γιατί έχει αυτές τις εμμονές με το μαγείρεμα και την τελειότητα, δεν εμβαθύνει στο χαρακτήρα και τα κίνητρά του. Στην τελική παραμένει ένας κολλημένος με το μαγείρεμα Μ@λ@κας που ταλαιπωρεί τους γύρω του για να αποκτήσει κάποτε ένα τρίτο αστέρι Michelin. Ο σκηνοθέτης σπαταλάει τις σκηνές με την "ψυχολόγο" Emma Thompson για να δώσει στον Κούπερ την ευκαιρία να πετάξει μερικές ακόμη κυνικές ατάκες (λες και κάνει και τίποτα άλλο στην ταινία). Η μεταστροφή του στο τέλος κάπου δεν πείθει. Οι δεύτεροι ρόλοι, των Siena Miller και Daniel Bruhl είναι οι πιό ενδιαφέροντες, με το μεγαλύτερο ψυχολογικό βάθος. Μπορεί πάλι να φταίει που είναι και οι καλύτεροι ηθοποιοί.

Μα δεν φαίνεται από το τραιλερ; Μια φράση λέει ο Σταλόνε, και φωνάζει "μακριά".

Ειμαι παντα αισιοδοξος.

Αλλωστε η πρωτη ταινια του Ροκυ δεν ηταν κακη. Ειχε την πλακα της. Ολες οι υπολοιπες εκεινη αντεγραφαν ακομα και αυτη εδω.

TΗΕ BEST OFFER (La Migliore Offerta) !!!!

La Migliore Offerta.jpg

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ .... (και μια ΤΡΑΝΗ υπενθυμιση/προειδοποιηση για οσους πατησαν τα 60 και ξεμυαλιζονται απο μικρουλες).

Last edited:

Το τέλειο χτύπημα εξαιρετικό όντως. Πολύ πρωτότυπο και δυνατό έργο.

Το creed από την άλλη εξαιρετικά μέτριο...ο Σταλόνε (ναι, είμαι φαν!) δε μπορεί να μιλήσει και κουράζει ενώ ο μαυρούκος είναι πολύ καλός και αρκούντως πειστικός αλλά μέχρι εκεί. Είχε παίξει πολύ καλά και σε μια σειρά αμερικάνικου φουτμπολ ακα ραγκμπυ ,το Friday Night Lights, στην τελευταία σαιζόν και εγώ από κει τον ήξερα.
Γενικά μετριότητα, πήγε να ξεχωρίσει από όλα τ'αλλα ροκυ αλλά τελικά κατήντησε ίδιο σχεδόν με το πρώτο. Φλύαρο και μια από τα ίδια.

Το southpaw με τον απίστευτο κατ'εμέ Τζεικ Τζιλενχααλ ήταν κλάσεις και κλάσεις ανώτερο παντού σαν ταινία με θέμα το μποξ. Γενικότερα καμία από τις σύγχρονες μποξινγκ ταινίες δε με χουν αγγίξει (εξαιρώ το million dollar baby), ακόμα και το Ali του τιτάνα Michael Mann μέτριο ήταν και το σωζε ο σκηνοθέτας και η μουσική.

Το room ήταν επίσης πολύ καλό και πρωτότυπο με το παιδάκι εύκολα να κερδίζει τις εντυπώσεις όλων.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το μεγαλο σορταρισμα επισης μεγαλη ταινια...τα λεει οσο απλα γινεται και ξεκαθαριζει το τοπιο στο ποιοι κυβερνανε και ποιοι νομιζουν οτι κυβερνανε τον κοσμο.

Σοκαριστικο απλα. Εγω δυστυχως λογω επαγγελματος τα βλεπω καθημερινα αλλα ειναι μια πρωτης ταξεως ευκαιρια να το διαπιστωσει ο καθενας μας. Τα εγκληματα των τραπεζων και του καπιταλισμου γενικοτερα ειναι τα χειροτερα εγκληματα...Βεβαια η ανθρωπινη βλακεια εξακολουθει να παραμενει number one εγκληματιας για ολα τα δεινα της ανθρωποτητας, αλλα το πως εκμεταλλευονται οι τραπεζες τον απλο καθημερινο και ενιοτε βλακα συμπολιτη μας ειναι σοκαριστικο....