Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Room αρκετα καλη ταινια. Ειναι λιγο σοκαριστικη κιολας ειδικα αμα εισαι γονιος...Το παιδακι για μενα επαιξε καλυτερα απ ολους στην ταινια.

Το isla minima το ειχα δει πριν μερικους μηνες και περιμενα πολυ περισσοτερα. Ειχε φανταστικη ατμοσφαιρα και σκηνοθετικα ηταν πιστευω αρτιο. Φωτογραφια σαν καδρα ζωγραφικης, ενδιαφερον θεμα αλλα στο τελος τα κανε μανταρα...χαλασε ολη την ταινια...

Επισης ειδα και το spotlight και επισης ειναι αρκετα καλη ταινια. Εχει εξαιρετικα ενδιαφερον θεμα και ολοι παιζουν παρα πολυ καλα. Ειδικα ο Ραφαλο ξεφευγει γενικα. Οπου τον βλεπω τον απολαμβανω. Μπραβο του.

Παντως και το spotlight και το room αν δεν ηταν αληθινες ιστοριες δε ξερω αν θα με προσελκυανε τοσο. Καλα περασα αλλα καμια τους δεν ειναι "ταινιαρα".

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

The Big Short

TheBigShortCSHeader.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1596363/?ref_=fn_al_tt_1

Αρκετα καλη ταινια που δειχνει τα πραγματα οπως πραγματικα ειναι και ποιος κυριαρχει σε αυτο τον σκαρτο κοσμο και ποιος την πληρωνει για τις απατεωνιες των αλλων.Εχει αρκετα δυσκολους ορους και θα φανει δυσνοητη σε οσους δεν ειναι συνηθισμενοι με αυτα.Το γενικο νοημα θα το πιασετε ομως. 8/10

o σκηνοθετης του big short ειναι ως επι το πλειστον σκηνοθετης κωμωδιων ετσι και εδω δεν μπορει να αποφυγει να προσθεσει μια χιουμοριστικη πινελια εστω και εαν το θεμα ειναι το πλεον σοβαρο-κινητηριος μοχλος στο συχγρονο κοσμο,επισης οι εμβολιμες αφηγησεις επεξηγησεις ειναι παλι απαραιτητες για να κατανοησει ο κοσμος τι γινεται,γιατι μπορει εδω στην Ελλαδα εξαιτιας της κρισης να μαθαμε λιγο πολυ την ορολογια και την δομη που διεπει την κεφαλαιοαγορα,αλλα ο πιο πολυς κοσμος δεν γνωριζει χριστο,αλλωστε αυτο τους βολευει για να κανουν πιο ανενοχλητα τα κουμαντα τους,εαν δεν απατωμαι λεει και σε ενα σημειο της ταινιας οτι αρεσκονται τα γκολντεν μποις στο να εισαγουν ολο και πιο πολυπλοκους ορους στο παιχνιδι, για να μπερδευουν δυσκολευουν τον κοσμο ετσι ωστε να τον χειραγωγουν..
ο Καρελ κλεβει την παρασταση απ ολους στην ταινια,ακομα και απο τον Μπειλ που για αλλη μια φορα ειναι εξαιρετικος σε ρολο ψυχικα τραυματισμενου ,του ταιριαζει αλλωστε
ηταν αρκετα καλη ,ειχα μεγαλυτερες προσδοκιες ομως..

Δεν μ' ενδιαφέρει στο ελάχιστο να τη δώ.
Κατ αρχήν αυτό, για μένα, Δεν είναι Σινεμά: είναι περισσότερο ..."ρεπορτάζ" με δόσεις σκαμπρόζικου (sic).
Κατά δεύτερο θεωρώ περίπου κατάντια μιά ταινία με ...ήρωες κάτι "γάτους" χρηματιστές.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Tην ειδα κι εγω το ΣΚ.
Βγαζοντας εξω το-ετσι κι αλλιως-ενδιαφερον στορυ,κινηματογραφικα ειναι μια μιξη του καθαρα ρεπορταζ-ικου (αλλα "ψοφιου" αφηγηματικα) Spotlight-με μια μιξη απο προπερσινο Σκορτσεζικο Λυκο της Γουολ Στριτ.
Βασικα κλεβει ασυστολα το Σκορτσεζε(το οποιο δεν ειναι κακο),το σπασιμο του τεταρτου τοιχου,voice over,χιουμοριστικες ταρζανιες προκειμενου να κανουν κατανοητους καποιους χρηματιστηριακους ορους (το κολπο με τη Margot Robbie γυμνη στη μπανιερα να εξηγει με "απλη" γλωσσα χρηματιστηριακους ορους,περα απο παντελως επιδειξιομανες δεν δουλευει κιολας αφου αλλα σκεφτεσαι εκεινη την ωρα βλεποντας τη και οχι αυτα που λεει:rolleyes:).
Αυτα τα πραγματα θελουν και λιγο classy αισθητικη.

Τα πραγματα γινονται κουλουβαχατα στο ρυθμο αφου οι συνεχεις διακοπες για να εξηγησει καποια πραγματα,τον καταστρεφουν ,και μου αφησε την εντυπωση οτι ο σκηνοθετης δεν ειχε αποφασισει τι ηθελε να κανει με την ταινια.Ξεκινα φανερα να κανει κατι καυστικα χιουμοριστικο Σκορτσεζικου στυλ,εχοντας στο πισω μερος του μυαλου του ενα κατα συνθηκη Heist φιλμ,βαζει και μεσα ολιγο απο δραμα χαρακτηρων (οι χαρακτηρες του Carrel και του Bale ειναι προς αυτη την κατευθυνση) και ολα αυτα με εντελως τηλεοπτικη αισθητικη.
Δεν λεω οτι λειπουν οι καλες σκηνες ή οι διαλογοι ή ακομα και οι καλες προθεσεις αλλα ολη αυτη η προσπαθεια επιδειξης κουραζει και μειωνει το αποτελεσμα.
Ο Αdam Mckay προσπαθει να κερδισει το Hollywood με κατι σοβαρο αλλα απο ταινιες σαν το Anchorman στις απαιτησεις ενος θεματος οπως το Big Short οι απαιτησεις ειναι χαοτικες.
Στα χερια ενος καλου σεναριογραφου τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα (αναρωτιεμαι πως θα ηταν το σεναριο στα χερια ενος Σορκιν-παρεμπιπτωντος ειχε διασκευασει το Moneyball του ιδιου συγγραφεα) ή ενος σκηνοθετη που δεν θελει να εντυπωσιασει αλλα να κανει κατι ουσιαστικο.
Παραδειγμα το Μargin Call του '11 ειπε πολυ περισσοτερα χωρις φανφαρες,το ιδιο και μια τηλεταινια-docudrama του HBO το Too Big to Fail και ο Λυκος του Σκορτσεζε που ειχε βεβαια σκοπο να ξεφτυλισει ολο το συρφετο εκεινης της εποχης και οχι να ενημερωσει.
Τα νεκροταφεια ειναι γεματα απο καλες προθεσεις.Και αυτη η ταινια ειναι ενα τετοια θυμα.Ενα ακρως ενδιαφερον θεμα γινεται μια ταινια που δεν ξερει τι θελει να γινει:δραματoποιημενο ρεπορταζ,σατιρα,καυστικη κωμωδια,heist αναθεμαμε κι αν καταλαβα...

Last edited:

Eν μερει συμφωνω,οι γατοι χρηματιστες ως ηρωες μετριαζουν την ενταση της καταγγελιας,απο την αλλη ομως μας δειχνει οτι ενα ματσο μικρομεσαιων χρηματιστων που μερικοι εξ αυτων (Καρελ) ειχαν και ηθικα κινητρα περα των οικονομικων ξεμπροστιασαν ενα σαθρα δομημενο κολοσσιαιο συστημα,επισης ειναι βασισμενο σε πραγματικα γεγονοτα και καλως η κακως αυτοι μυριστηκαν πρωτοι το μεγεθος της σαθροτητας και οχι καποιοι διωκτες του οικονομικου εγκληματος,εστω και εαν τα κινητρα τους ηταν ατομικα ως επι το πλειστον..

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Eν μερει συμφωνω,οι γατοι χρηματιστες ως ηρωες μετριαζουν την ενταση της καταγγελιας,απο την αλλη ομως μας δειχνει οτι ενα ματσο μικρομεσαιων χρηματιστων που μερικοι εξ αυτων (Καρελ) ειχαν και ηθικα κινητρα περα των οικονομικων ξεμπροστιασαν ενα σαθρα δομημενο κολοσσιαιο συστημα,επισης ειναι βασισμενο σε πραγματικα γεγονοτα και καλως η κακως αυτοι μυριστηκαν πρωτοι το μεγεθος της σαθροτητας και οχι καποιοι διωκτες του οικονομικου εγκληματος,εστω και εαν τα κινητρα τους ηταν ατομικα ως επι το πλειστον..

Φοινικα δεν το "ξεμπροστιασαν".Απλα επωφεληθηκαν απο αυτη την κατασταση.Για να το ξεμπροστιασουν σημαινει οτι θα το ειχαν καταγγειλει καπου.Δεν το εκαναν.

Απαντουσα στον Κωστα,ισως εγραψα λαθος λεξη,μπορουσα να πω τους ξεφτιλισαν, αλλα και τους ξεμπροστιαζουν μπροστα στο κοινο, ειναι το μεσο για να περασουν αυτα που θελει να πει ο ποιητης..παντως εν τελει ναι σε αφηνει ανικανοποιητο η ταινια ,περιμενεις πιο πολλα τα κανει λιγο κουλουβαχατα,το χιουμορ και η επεξηγηση μπορει να ειναι χρησιμες αλλα δεν τα τοποθετει με σωστο τροπο, επισης ο ηθικος Καρελ εν τελει πουλαει και εαν καταλαβα σωστα, με λιγα λογια μας λεει οτι εγω αγαπω την δουλεια μου αλλα διεπεται απο λαθος συμβσεις,εγω θα ελεγα οτι η δουλεια του ειναι φτιαγμενη εξ αρχης για να βασιλευουν οι λαθος συμβασεις..παντως ηταν απολαυστικος..

Last edited:

Και εαν θυμαμαι καλα προσπαθουν να το καταγγειλουν αλλα δεν μπορουν,οπως πχ οταν οι πιτσιρικαδες πανε στην εφημεριδα να κανουν καταγγελια και φευγουν κακειν κακως εστω και εαν τα κινητρα τους δεν ειναι αγνα,αυτο το οτι δεν τους μυριστηκαν οι αρμοδιοι η δεν ηθελαν να τους μυριστουν και οτι στο τελος την πληρωνουν οι συνηθεις υποπτοι δειχνει την σαπιλα σε ολο της το ευρος..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ενα,ενα τα θυμαμαι δειχνει επισης οτι δεν υπαρχουν οι μηχανισμοι για να τους καταγγειλουν,ο Καρελ ας πουμε πηγαινει στους κρατικους λειτουργους και τους ρωτα πως τα επτρεπουν αυτα και βλεπει οτι εμπλεκονται και αυτοι η δεν κανουν ελεγχους..

Last edited:

απο τα οσκαρικα δεν εχω δει το big short και το Μπρουκλιν
τελικα η μονη ταινια ειναι το CAROL
ολα τα αλλα ειναι οπως ειπαμε μονο για οσκαρ ...

και το Carol μιά χαρά ήτανε για Oscar: chic, politically correct, "οι άντρες είναι γουρούνια" κλπ
κρίμα για τον Haynes: το I 'm Not There δύσκολα βλέπω να το ξαναπλησιάσει.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

απο τα οσκαρικα δεν εχω δει το big short και το Μπρουκλιν
τελικα η μονη ταινια ειναι το CAROL
ολα τα αλλα ειναι οπως ειπαμε μονο για οσκαρ ...

α το Carol ειχες πει και γω νομιζα οτι ειχες πει Μπρουκλιν,σου ζητω συγνωμη και παλι,παντως να ξερεις οτι σε ρωταω γιατι με ενδιαφερει η αποψη σου,εστω και εαν γραφω λιγο αγαρμπα..

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

και το Carol μιά χαρά ήτανε για Oscar: chic, politically correct, "οι άντρες είναι γουρούνια" κλπ
κρίμα για τον Haynes: το I 'm Not There δύσκολα βλέπω να το ξαναπλησιάσει.

Μπορει να εχεις καθε λογο να μην σου αρεσε αλλα αν απο ολη την ταινια εβγαλες '' οι ανδρες ειναι γουρουνια '' δεν το πιστευω ....
με το μονο που δεν ασχοληθηκε o Tod ( που για μενα η μεγαλη του ταινια ειναι το Velvet Goldmain )

εγω απολαυσα μια ταινια αγαπης σε μια κοινωνια που η ομοφυλοφιλια δεν ειναι οπως σημερα
και δεν περιμενα να μου δωσει ποτε ενα λεσβιακο στορυ τετοια συγκινηση
τι να πρωτοθαυμασεις ατμοσφαιρα εποχης, φωτογραφια , Μουσικη ,την Μπλανσετ η την Μαρα ? ..και τι εξοχο τελειωμα

ισως ειμαι γεροντας και τα βλεπω ποιο ρομαντικα ...

-bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

α το Carol ειχες πει και γω νομιζα οτι ειχες πει Μπρουκλιν,σου ζητω συγνωμη και παλι,παντως να ξερεις οτι σε ρωταω γιατι με ενδιαφερει η αποψη σου,εστω και εαν γραφω λιγο αγαρμπα..

ελα βρε που μου ζητας συγνωμη
μια χαρα γραφεις ..
τι να πω εγω

.

The Revenant.

Σεναριακά, τίποτα το ιδιαίτερο.
Σκηνοθεσία και φωτογραφία 10/10. Απερίγραπτη δουλειά.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

ισως ειμαι γεροντας και τα βλεπω ποιο ρομαντικα ...

το μονο σιγουρο.. :p

ρομαντικε γεροντα.. το αριστουργημα του Spike Jonze - Ηer, δεν το εκτιμησες νομιζω..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

το μονο σιγουρο.. :p

ρομαντικε γεροντα.. το αριστουργημα του Spike Jonze - Ηer, δεν το εκτιμησες νομιζω..

σιγουρα οχι
οταν εσυ ο μοντερνος νεος εβλεπε αυτο
εγω παρακολουθουσα εναν αλλο γεροντα
που γιορταζε σε μια ταινια τον επικειμενο θανατο του ...
λεγοταν Ζοαο Σεζαρ Μοντεϊρο ( απο Υδροχοους ξερεις ? )

την ταινια δεν θα στην πω ειναι ευκολο θα την βρεις ....
:BDGBGDB55:

Τι σου είναι τα γουστα όμως.
Οσοι γνωστοι μου παντως (γυναικες-αντρες) εχουν δει το carol, μου ειπαν μακρυα, ουτε καν να το σκεφτεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

σιγουρα οχι
οταν εσυ ο μοντερνος νεος εβλεπε αυτο
εγω παρακολουθουσα εναν αλλο γεροντα
που γιορταζε σε μια ταινια τον επικειμενο θανατο του ...
λεγοταν Ζοαο Σεζαρ Μοντεϊρο ( απο Υδροχοους ξερεις ? )

την ταινια δεν θα στην πω ειναι ευκολο θα την βρεις ....
:BDGBGDB55:

ως μοντερνος νεος, ξερω απο βεσπα :p
με ζωδια δεν εχω ασχοληθει.
εγω γιορταζω μαζι με τον ozu.

το carol εχει πανεμορφη κινηματογραφιση και οχι μονο..
αλλα ατσαλακωτο.. οτι εχω δει απο αυτον δεν... μενει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

το carol εχει πανεμορφη κινηματογραφιση και οχι μονο..
αλλα ατσαλακωτο.. οτι εχω δει απο αυτον δεν... μενει.

Αυτό ακριβώς λέω. Το περιτύλιγμα ήταν άψογο. Αλλά πιο μέσα...τίποτα. Η ταινία είναι διεκπεραιωτική.
Τίποτα με το οποίο να ψηλαφίσεις την ...ανορθογραφία. Τη ..."στραβή" ψηφίδα.
Δεν έχω διαβάσει το μυθιστόρημα της Highsmith - το μόνο δικό της που διάβασα είναι το "Εγχειρίδιο του Κτηνωδους Φόνου για Ζωόφιλους". Αλλά μου φτάνει. Και η γραφή της, το Πνεύμα της, είναι γεμάτο από τέτοιες υπέροχες ..."ανορθογραφίες". Οι οποίες εδώ λάμπουν με την απουσία τους.

ατσαλακωτη, πανενορφη κινηματογραφιση και οχι μονο
αυτο σημαινει ωραιο περιτυλιγμα αλλα απο μεσα τιποτα ?

και γιατι οταν μια ταινια ειναι ανορθογραφη πρεπει να ειναι καλη ?