Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν το εχω δει, αλλα αν εστω πλησιαζει το εικαστικο μεγαλειο που πετυχε στον Οθελλο, τοτε πρεπει να το δω ταχιστα!

Δεν το εχω δει, αλλα αν εστω πλησιαζει το εικαστικο μεγαλειο που πετυχε στον Οθελλο, τοτε πρεπει να το δω ταχιστα!

Eιναι καλυτερο απο τον Οθελλο Γιωργο,για μενα.Αλλα αφου σ'αρεσε ο Οθελλος τοτε αποκλειεται να μη σ'αρεσει κι αυτο.
Και αν δεν το´χεις δει δες και τον Φαλσταφ...

Απλα μου αρεσε??
Στον Οθελλο εψαχνα να βρω το σαγονι μου στο πατωμα.
Μου ανεβασες τις προσδοκιες οσο δεν παιρνει...
Το δρομολογω παραυτα!
Τhaaaaanx

Aκομα περιμενω να δεις τον Μακεντρικ που λεγαμε ε?
Γιαααα στρωσου λιγο, τωρα που ειναι και γιορτες.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Βtw σημερα ειδα αυτο

macbeth1948poster.jpg

Eνα εικαστικο tour de force οπου ο γερμανικος εξπρεσσιονισμος συναντα την κινηματογραφηση του Αιζενσταιν.
Το αντιθετο των πιο "αφαιρετικων" επιγονων του,αυτο ειναι μεχρι τα μπουνια στην-καλως εννοουμενη βεβαια-υπερβολη.
Κλασσικα θεατρικα-αλλα υπεροχα-παιγμενο αγαπαει το κειμενο και το "φωτιζει" σκηνοθετικα,δειχνοντας το μεγαλειο του.
Classic...

:worshippy:

Απλα μου αρεσε??
Στον Οθελλο εψαχνα να βρω το σαγονι μου στο πατωμα.
Μου ανεβασες τις προσδοκιες οσο δεν παιρνει...
Το δρομολογω παραυτα!
Τhaaaaanx

Aκομα περιμενω να δεις τον Μακεντρικ που λεγαμε ε?
Γιαααα στρωσου λιγο, τωρα που ειναι και γιορτες.

Μια από τις περιπτώσεις η όπου η πενία οδηγεί σε ένα αριστούργημα. Λόγω οικονομικής στενότητας ο Οθέλλος γυρίστηκε μετ'εμποδίων με αλλαγές ηθοποιών (3 Κάσσιοι, 5 Ιάγοι και 2-3 Δεισδαιμόνες). Η προσπάθεια να μην φαίνονται ευκρινώς οι αλλαγές των ηθοποιών οδήγησαν σε μοναδικές κινηματογραφικές λήψεις και υπέροχα παιχνίδια φωτός και σκότους. Εξ'άλλου ο Όρσον ήταν εξοικειωμένος από παλιότερα σε αυτό το στυλ, βλέπε "η Κυρία της Σαγκάης" αλλά και προφανώς "πρόσεχε στο μάθημα" όταν ο Carol Reid τον σκηνοθετούσε στον "Τρίτο άνθρωπο".

Μια από τις περιπτώσεις η όπου η πενία οδηγεί σε ένα αριστούργημα. Λόγω οικονομικής στενότητας ο Οθέλλος γυρίστηκε μετ'εμποδίων με αλλαγές ηθοποιών (3 Κάσσιοι, 5 Ιάγοι και 2-3 Δεισδαιμόνες). Η προσπάθεια να μην φαίνονται ευκρινώς οι αλλαγές των ηθοποιών οδήγησαν σε μοναδικές κινηματογραφικές λήψεις και υπέροχα παιχνίδια φωτός και σκότους. Εξ'άλλου ο Όρσον ήταν εξοικειωμένος από παλιότερα σε αυτό το στυλ, βλέπε "η Κυρία της Σαγκάης" αλλά και προφανώς "πρόσεχε στο μάθημα" όταν ο Carol Reid τον σκηνοθετούσε στον "Τρίτο άνθρωπο".

Οι φήμες λένε ότι στον Τρίτο 'Ανθρωπο εγινε το αντίθετο: ο Reed άκουγε τον Welles...

Οι φήμες λένε ότι στον Τρίτο 'Ανθρωπο εγινε το αντίθετο: ο Reed άκουγε τον Welles...

Το κινηματογραφικό στυλ του Reed είναι σταθερό και από άλλες ταινίες π.χ. "Odd man out", δεν ξέρω αν όντως ισχύει αυτό που έγραψες.

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ΟΝΕΙΡΙΚΌ ΣΙΝΕΜΆ: MAYA DEREN ΚΑΙ DAVID LYNCH
Οι επιρροές της "ιέρειας" της avant-garde στο έργο του σπουδαίου Αμερικανού δημιουργού

Παρθενογένεση στην Τέχνη δεν υπάρχει, πόσο μάλλον σε ότι αφορά στην κινηματογραφική Τέχνη όπου όροι όπως «πρωτότυπο», «ρηξικέλευθο» και «άνευ προηγουμένου», έχουν προ πολλού πάψει να αφορούν τις φιλμικές τεχνικές των δημιουργών, εξαιρουμένων, ίσως, των αναγκών που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της τεχνολογικής προόδου.

Πολλές φορές η ιδέα της «αντιγραφής» και των δημιουργικών επιρροών συγχέονται σε τέτοιο βαθμό, που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς την δημιουργική ξεπατικωτούρα, από την εμπνευσμένη επίδραση. Γιατί δηλαδή ο Quentin Tarantino αποτίει, με κάθε νέα του ταινία, φόρο τιμής στο σινεμά του ’70 και τους μεγάλους δασκάλους του, ενώ ο Alejandro Gonzlez Inarritu απλώς αντιγράφει την κινηματογραφική ύπαρξη του Andrei Tarkovsky και του Alejandro Jodorowsky;

Μια απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δίνει το βίντεο που ακολουθεί με τίτλο Meshes of Lynch, το οποίο παρουσιάζει την τεράστια επιρροή που είχε το έργο της Maya Deren, εμβληματικής προσωπικότητας του αμερικάνικου avant-garde σινεμά, στο φιλμικό είδος που εδώ και χρόνια υπηρετεί ο David Lynch.

Μέσα από το ενδιαφέρον μοντάζ του βίντεο, αποσπάσματα από το Meshes of the Afternoon, την πιο γνωστή ίσως ταινία της Deren, αντιπαραβάλλονται με σκηνές από ποικίλες ταινίες του Lynch, δημιουργώντας μια εθιστική σύνθεση χαρακτήρων, αντικειμένων και ονειρικής ατμόσφαιρας που αποδεικνύει περίτρανα την διαχρονική επιρροή ενός δημιουργού, στο έργο κάποιου άλλου, δίχως το «βάρος» της άστοχης αντιγραφής.

@Gal'en

:grandpa:

Να γραψεις μια φορα τη δικη σου γνωμη και οχι καποιου τριτου... και τι στον κοσμο!
Σε τριτους και αποντες δεν απαντω...:p

Να γραψεις μια φορα τη δικη σου γνωμη και οχι καποιου τριτου... και τι στον κοσμο!
Σε τριτους και αποντες δεν απαντω...:p

Τι να απαντήσεις, τα αναπάντητα..

https://youtu.be/8ivvDOiiyP4

Το είχα ποσταρει και παλιότερα.. Αλλά δεν με προσέχεις..

Κι ομως, το ειχα δει και την πρωτη φορα.

Και λοιπον? Σιγα μην απαντησω σε ενα βιντεο.

Περιμενω τη θεση σου επι του θεματος και θα σου απαντησω.

Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα. Δεν με απασχολεί η θέση μου για πράγματα που δεν με ενθουσίασαν όπως το the revenant.

Στο παραπάνω κείμενο πάντως δεν έπεσα γιατί έψαχνα για το revenant.

Η Maya Derren και το meshes of afternoon, μοναδικό! ;)

Κι ομως, το ειχα δει και την πρωτη φορα.

Και λοιπον? Σιγα μην απαντησω σε ενα βιντεο.

Περιμενω τη θεση σου επι του θεματος και θα σου απαντησω.
Παλιότερα κάτι έγραφα για αυτά που μου άρεσαν. Δεν βρίσκω λόγο να γράφω για θέματα που δεν μου άρεσουν και δεν με απασχολούν.

Πλέον ο ελεύθερος χρόνος είναι λιγοστός και όσος απομείνει, θα παρακολουθήσω καμία ταινία υποκουλτούρας ή θα διαβάσω τιραμόλα ή θα παραθέσω υποτιμητικά λινκ για ότι αγαπάς
;)

Ειδα το Rogue One
images

Παρα πολυ καλο τελικα.

Και για να πω την αληθεια μου φανηκε καλυτερο απο ολα τα Star Wars παρ ολο τον σεβασμο μου για το πρωτο και ομωνυμο που εγραψε στην παιδικη μου ηλικια.

Εδω οι χαρακτηρες ηταν πειστικοι σχεδον δραματικοι, ακομα και το Ρομποτ. Ολα μου φανηκαν πιο "ενηλικα".

Στο τελος μια μικρη συγκινηση οταν σκεφτομαστε την συγκυρια του χρονου που βγηκε η ταινια....

Αυτα. Την προτεινω σαν μια παρα πολυ καλη ταινια ταινια επιστημονικης φαντασια, με πολεμικο περιπετειακο αξονα. We want more like this.

ΥΓ : Μου αρεσε πολυ η πρωταγωνιστρια. Εχει κατι ατιθασο και αγοριστικο pου πειθει πολυ.
Επισης ο πρωταγονιστης μου θυμιζει πολυ εναν γνωστο Γαλλο ηθοποιο τον Jean-Hugues Anglade που μ'αρεσει επισηs πολυ.

Last edited:

The Best Offer[La migliore offerta]

ieGFK.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1924396/?ref_=nv_sr_1

Εξαιρετικη.Το ολο story σε προϊδεάζει για το τελος αλλα το εχουν τοσο μαεστρικα φτιαγμενο που δεν το καταλαβαινεις ευκολα. 9.5/10
Contratiempo

C88SWehW0AElp3-.jpg

Ακομα ενα επος απο τον σκηνοθετη του El Cuerpo.Δεν σε αφηνει σε χλωρο κλαρι σε ολη την ταινια.Υποβλιτικη μουσικη σεναριο που οι Αμερικανοι δεν θα το εφτιαχναν ουτε στα πιο τρελα τους ονειρα. 10/10

images

Εξαιρετικο casting, ωραιο story αλλα παρολα αυτά σου αφηνει την αισθηση του "λιγοτερου από όσο μπορούσε"
Πάντως αξιζει να την δει κανεις.

Κάποιους ηθοποιούς δεν τους χρησιμοποιει καθολου σχεδόν... και τελικα χανει από αυτό...

Pitch Black (2000)

Ειχα ακουσει γενικα καλα λογια. Δεν περιμενα αριστουργημα, αλλα μια ευχαριστη ταινια δρασης/τρομου/θριλλερ. Ενδιαφερον παρουσιαζει επισης η χαοτικη διαφορα μεταξυ metacritic score (49%) και imdb rating (7.1). Τελικα, μαλλον θα συμφωνησω με το metacritic score. Τα ειδικα εφφε που πιστευα οτι θα φαινοταν πολυ ασχημα (ταινια του 2000 και σχετικα χαμηλου budget) δεν με ενοχλησαν καθολου. Ο Vin Diesel ομως ηταν απαλευτος και το λεω αυτο ως θεατης που του αρεσαν (σχεδον) ολα τα Fast & Furious.

Δεν ηταν αρκετα καλη για να την χαρακτηρισεις ευχαριστη ταινια και δεν ηταν αρκετα κακη για να την παρεις στο χαβαλε. Απορω με το 7.1 που εχει στο imdb.