Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

ειδα το contratiempo επειτα απο τα κυματα ενθουσιασμου που εισεπραξα στο νημα,αλλα δεν τρελαθηκα για διαφορους λογους,εχοντας δει αρκετες ισπανικες θριλερ μυστηριου της εποχης μας μου φαινονται ολες σαν να βγαινουν κοπιαρισμενες απο το ιδιο "εργοστασιο" ,ιδιο στησιμο,ιδια ατμοσφαιρα και μερικοι ιδιοι ηθοποιοι με ιδιες γκριματσε,με καποιες πρωτοτυπες ιδεες αλλα και με εκβιαστικα τρικ.
Εχοντας δει και το el cuerpo που εχει γραψει και σκηνοθετησει ο ιδιος αλλα και τα ματια της Τζουλια που εχει γραψει το σεναριο,με χαλασε αρκετα οτι ηταν σαν να βλεπα την ιδια ταινια με αλλη ιστορια,αργοτερα διαβασα εκτος του οτι σκηνοθετει και γραφει ο ιδιος πανω κατω ειναι ιδιοι και οι παραγωγοι,φυσικα οι σκηνοθετες εχουν το δικο τους συμπαν που αφηνουν στην ταινια σαν αποτυπωμα,σαν σημα κατατεθεν που αναγνωριζεις την γραφη τους,αλλα τοσο κοπιαρισμενα πρωτη φορα συναντω και με χαλαει πολυ,και εδω μερικες φορες βλεπεις το ιδιο τροπο γραφης και απο διαφορετικους σκηνοθετες,ηξερα τι να δω ακριβως πλην του σεναριου το οποιο ηταν αρκετα εξυπνο,αρεσει στον σκηνοθετη σεναριογραφο να εντυπωσιαζει με την μια ανατροπη πανω στην αλλη,οπως και σε μενα και σε πολυ κοσμο που χει βαρεθει
τα φλατ σεναρια..αλλα δεν αρκει..πρεπει να προτοτυπεις και στα υπολοιπα..εδω ειναι σαν να παταει επακριβως σε μια πετυχημενη συνταγη χωρις να αλλαζει ουτε τα χρωματα της ταινιας.. ..δεν μου αρεσε επισης ο πρωταγωνιστης σαν ηθοποιος,ενω η μανα του αγνοουμενου κλεβει την παρασταση,ο πατερας του παλι με το μονιμως καχυποπτο και θλιμμενο υφος που παιζει σχεδον σε ολα τα ισπανικα θριλερ..??
θα του βαζα επιεικως ενα 7αρι για την ιστορια που λεει κυριως..

καταρχην ωραιος, δεν θυμαμαι να ειχα δει τα ματια της τζουλια και το ειδα χθες, πρωτο :2thumb22sup:

κατα δευτερον, ωραια τα ισπανικα γιατι περα απο τις καλογραμμενες ανατροπες,
εχουν κορυφωση, κρεσεντο και κρατανε τον θεατη καθ ολη την διαρκεια,
νομιζω πως δεν τα βρισκεις ευκολα στις μερες μας, καθοτι ειμαι της αποψης
οτι ο χωρος ειναι σε φθινουσα πορεια χρονια τωρα

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

καταρχην ωραιος, δεν θυμαμαι να ειχα δει τα ματια της τζουλια και το ειδα χθες, πρωτο :2thumb22sup:

κατα δευτερον, ωραια τα ισπανικα γιατι περα απο τις καλογραμμενες ανατροπες,
εχουν κορυφωση, κρεσεντο και κρατανε τον θεατη καθ ολη την διαρκεια,
νομιζω πως δεν τα βρισκεις ευκολα στις μερες μας, καθοτι ειμαι της αποψης
οτι ο χωρος ειναι σε φθινουσα πορεια χρονια τωρα

+100

Ειδικα ως προς το μονταζ και το ρυθμο των Ισπανικων ταινιων του ειδους, πρεπει να πω οτι ειναι οι πιο αξιοι απογονοι του Χιτσκοκ και ισως οι μονοι συγκρισιμοι με αυτον.

Για τους αγαπητους που γραφουν παραπανω για το χρωμα κραζοντας το σκηνοθετη...
Οπως πολυ καλα θα ξερετε το χρωμα μιας ταινιας ειναι αποτελεσμα πρωτευοντως των επιλογων που θα κανει στα φιλτρα ο διευθυντης φωτογραφιας και δευτερευοντως του colour correction που θα πεσει απο το σκηνοθετη μετα, στο ποστ. Το γιατι επίλεγονται τα συγκεκριμενα χρωματα και γιατι δουλευουν τοσο καλα μπορει ισως να σας το εξηγησει ο auteur με κανενα απο τα λινκς του, αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν θα το κανει γιατι σα γερογκρινιαρης/α που ειναι δεν ικανοποιηθηκε ουτε με το El Cuerpo.

Περαν αυτων να πω οτι ο δ. φωτογραφιας του Contratiempo ειναι ο μεγιστος κατ'εμε Xavi Gimenez του οποιου αρκει να δειτε το βιογραφικο. Περαν του οτι οι περισσοτερες δουλειες του ειναι τουλαχιστον πολυ καλες ταινιες, ολες εχουν ανεβει επιπεδο εξαιτιας της δουλειας που αυτος εχει κανει.

Να συμπληρωσω τελος οτι την εν λογω ταινια δεν την εχω δει ακομα, αλλα την περιμενω πως και πως.

Καλημερα σας -bye-

τα χρωματα και η φωτογραφια ειναι μια χαρα,το προβλημα ειναι οτι βλεπουμε την ιδια τεχνικη μονιμως στις ισπανικες του ειδους η τουλαχιστον ετσι νομιζω,γραφω και ολας πιο πανω οτι παταει σε επιτυχημενη συνταγη,ο σκηνοθετης ειναι ο μαεστρος αυτος επιλεγει τους συντελεστες(μαζι με την παραγωγη) αυτος επιλεγει το υφος, τις κατευθυνσεις,θα συζητησει με τον διευθυντη φωτογραφιας προς το που θα κατευθυνθει,δεν μπορει να του κεφαλιου του ο διευθυντης φωτογραφιας (εαν και μερικοι σκηνοθετες αφηνουν πιο ελευθερους τους διευθυντες )και μετα απλως να διορθωσει στον υπολογιστη ο σκηνοθετης..ποσο μαλλον οταν ο ιδιος σεναριογραφει και συνεργαζεται με τους ιδιους παραγωγους..προφανως θελει τον ελεγχο..εαν θυμαμαι καλα στο el cuerpo εχει αλλο διευθυντη φωτογραφιας και τα χρωματα μοιαζουν ιδια
ρυθμος και μονταζ ειναι σουπερ δεν το συζητω..

τα χρωματα και η φωτογραφια ειναι μια χαρα,το προβλημα ειναι οτι βλεπουμε την ιδια τεχνικη μονιμως στις ισπανικες του ειδους η τουλαχιστον ετσι νομιζω,γραφω και ολας πιο πανω οτι παταει σε επιτυχημενη συνταγη,ο σκηνοθετης ειναι ο μαεστρος αυτος επιλεγει τους συντελεστες(μαζι με την παραγωγη) αυτος επιλεγει το υφος, τις κατευθυνσεις,θα συζητησει με τον διευθυντη φωτογραφιας προς το που θα κατευθυνθει,δεν μπορει να του κεφαλιου του ο διευθυντης φωτογραφιας (εαν και μερικοι σκηνοθετες αφηνουν πιο ελευθερους τους διευθυντες )και μετα απλως να διορθωσει στον υπολογιστη ο σκηνοθετης..ποσο μαλλον οταν ο ιδιος σεναριογραφει και συνεργαζεται με τους ιδιους παραγωγους..προφανως θελει τον ελεγχο..εαν θυμαμαι καλα στο el cuerpo εχει αλλο διευθυντη φωτογραφιας και τα χρωματα μοιαζουν ιδια
ρυθμος και μονταζ ειναι σουπερ δεν το συζητω..

Καταρχήν δεν έχουν όλες οι ισπανικές ταινίες την ίδια φωτογραφία, ούτε καν όλα τα ισπανικά thriller. Για παράδειγμα το La Noche de los girasoles έχει τελείως διαφορετική φωτογραφία, αν και είναι Thriller. Φαίνεται να είναι η υπογραφή του σκηνοθέτη/σεναριογράφου/παραγωγου. Και πάλι, στη συγκεκριμένη ταινία σε κάποιες τοποθεσίες βλέπεις τελείως διαφορετικά χρώματα, p.x. το ξενοδοχείο είναι φωτογραφημένο ψυχρα, σε γκρίζο/γαλάζιο.

Δεν το χω δει το συγκεκριμενο που αναφερεις,αυτο ελειπε να ειναι ολες ιδιες,μιλω για εναν αριθμο γνωστων θριλερ της τελευταιας δεκαετιας,δεν ειναι μονο τα χρωματα ,ειναι η παγερη ατμοσφαιρα,το στυλιζαρισμενο ντεκορ περιβαλον,το αισθαντικο αποτυπωμα,το υφος,εχω αυτην την αισθηση και ειναι προσωπικη εκτιμιση,ειναι σαφως μια σχολη που εχει κοινα στοιχεια αλλα κατα την αποψη μου πανω απο το μεσο ορο στα ορια του κοπιαρισματος,σαν να λεμε εντεκαδα που κερδιζει δεν αλλαζει...
Βλεπω πχ το J.Coronado τον πατερα,μια πειστικη και συμπαθης φατσα με μονιμως καχυποπτο και καταθλιπτικο βλεμμα και ενταξει στο el cuerpo εχει λογο, στο contratiempo εχει την ιδια φατσα πριν μαθει οτι αγνοειται ο γιος του .. αρχιζει να κοιταει καχυποπτα την ερωμενη του πρωταγωνιστη που παει να βοηθησει ,πριν κανει οτιδηποτε παραξενο,ενταξει ελεος..ο πρωταγωνιστης παλι σαν να ναι βγαλμενος απο το..Μπρουσκο:flipout:..και μια που μουρθε στο νου εχει λιγο την αισθητικη πολυδαπανου σηριαλ με κινηματογραφικα χρωματα η ταινια...

Last edited:

Φανταστικη φωτογραφια! Δυστυχως ειδα μονο το πρωτο μισο της ταινιας σπιτι και την υπολοιπη εκτος με χαμηλοτερη ποιοτητα (plex transcoding γαρ). Δεν εχω δει πολλες ισπανικες του ειδους και ετσι δεν μπορω να κρινω αν υπαρχουν ομοιοτητες. Το El Cuerpo που ειχα δει μου αρεσε αρκετα λιγοτερο παντως.
Το αρνητικο που βρηκα σε αυτην την ταινια παντως ειναι οτι ειναι πασιφανες οτι υπαρχει twist και απο ενα σημειο και μετα αφιερωσα περισσοτερο χρονο προσπαθωντας να βρω ποιο ειναι αυτο (ή πια μπορει να ειναι αυτα) παρα παρακολουθωντας την ιστορια.
Το γεγονος οτι απο τη μεση και μετα καθε 5-10' αλλαζε και η ιστορια δεν βοηθησε. Για του λογου του αληθες να πω οτι το 2ο μισο το ειδα απο τη δουλεια, οπου ειχα συνεχεις διακοπες και ετσι δεν μπορουσα να αφιερωθω. Παντως θεωρω οτι
η εκπληξη στο τελος ειναι πιο αποτελεσματικη οταν η ιστορια μεχρι εκεινο το σημειο εχει ακολουθησει μια στρωτη ροη και δεν προϊδεαζει. π.χ. h (κλασσικο παραδειγμα των ιστοριων με twist) 6η αισθηση δεν σου δινει την εντυπωση οτι θα γινει κατι παραξενο και για αυτο μενεις "καγκελο" στο τελος.

Άμα σου πω ότι στο έκτη αίσθηση γύρισα και είπα "Αυτός πέθανε" από το fade out στο πρώτο πεντάλεπτο τι θα μου πεις; :p
Και το συνέχισα και μετά σε στυλ "Είναι φάντασμα, για αυτό τον βλέπει το πιτσιρίκι!"

Ακόμη μου το κρατάει η γυναίκα μου που της κατέστρεψα την ταινία.
Υποθέτω και οι τριγύρω στο σινεμά που με άκουγαν. :flipout:

το βρηκα αυτο και μου φαινεται φοβερα ενδιαφερον! Μου κανει εντυπωση ομως το χαμηλο metacritic σκορ

μην σου κάνει εντυπωσει φιλε avpap.. αν παντως σου αρεσε, δες και τα προηγούμενα του.

Ρε συ, μπας και εισαι βαλτος απο τον αλλο που μας εχει ζαλισει με τους κριτικους?:slapface:
Αφου ξερετε την... εκτιμηση που τους εχω, γιατι με τσιγκλατε?

Δες το και μετα πες μου...:antlers:

εγω σου εύχομαι μια μέρα να "βλεπεις" οτι παρατηρούν οι καλύτεροι απο αυτους, ισως μετά αρχίσεις και συμφωνεις που και που μαζί τους..
εκτος και αν βλεπεις απο πίσω συνωμοσίες και συστήματα προώθησης..

τωρα αν εσυ έβλεπες μια καλή ταινια
εγω απλα έχανα τον χρόνο μου, ομως η ιδιαίτερη παρεά που είχα κατα την προβολή της, με έκανε να την δω με στωική υπομονή για να μην χαλάσω την διάθεση των καλεσμένους.

η νέα του δεν νομίζω να ξεφευγει απο τα παραπάνω, καθως (δυστυχώς) εχω δει και αυτο
λες να τριτώσω το κακό;

ειδα το contratiempo επειτα απο τα κυματα ενθουσιασμου που εισεπραξα στο νημα,αλλα δεν τρελαθηκα για διαφορους λογους,εχοντας δει αρκετες ισπανικες θριλερ μυστηριου της εποχης μας μου φαινονται ολες σαν να βγαινουν κοπιαρισμενες απο το ιδιο "εργοστασιο" ,ιδιο στησιμο,ιδια ατμοσφαιρα και μερικοι ιδιοι ηθοποιοι με ιδιες γκριματσε,με καποιες πρωτοτυπες ιδεες αλλα και με εκβιαστικα τρικ.
Εχοντας δει και το el cuerpo που εχει γραψει και σκηνοθετησει ο ιδιος αλλα και τα ματια της Τζουλια που εχει γραψει το σεναριο,με χαλασε αρκετα οτι ηταν σαν να βλεπα την ιδια ταινια με αλλη ιστορια,αργοτερα διαβασα εκτος του οτι σκηνοθετει και γραφει ο ιδιος πανω κατω ειναι ιδιοι και οι παραγωγοι,φυσικα οι σκηνοθετες εχουν το δικο τους συμπαν που αφηνουν στην ταινια σαν αποτυπωμα,σαν σημα κατατεθεν που αναγνωριζεις την γραφη τους,αλλα τοσο κοπιαρισμενα πρωτη φορα συναντω και με χαλαει πολυ,και εδω μερικες φορες βλεπεις το ιδιο τροπο γραφης και απο διαφορετικους σκηνοθετες,ηξερα τι να δω ακριβως πλην του σεναριου το οποιο ηταν αρκετα εξυπνο,αρεσει στον σκηνοθετη σεναριογραφο να εντυπωσιαζει με την μια ανατροπη πανω στην αλλη,οπως και σε μενα και σε πολυ κοσμο που χει βαρεθει
τα φλατ σεναρια..αλλα δεν αρκει..πρεπει να προτοτυπεις και στα υπολοιπα..εδω ειναι σαν να παταει επακριβως σε μια πετυχημενη συνταγη χωρις να αλλαζει ουτε τα χρωματα της ταινιας.. ..δεν μου αρεσε επισης ο πρωταγωνιστης σαν ηθοποιος,ενω η μανα του αγνοουμενου κλεβει την παρασταση,ο πατερας του παλι με το μονιμως καχυποπτο και θλιμμενο υφος που παιζει σχεδον σε ολα τα ισπανικα θριλερ..??
θα του βαζα επιεικως ενα 7αρι για την ιστορια που λεει κυριως..

να ενας ωραιος κυριος!

μου θυμίζεις και τον εξαιρετικό..

giphy.gif

Last edited by a moderator:

το ειδα και εγω
αλλα εχω αλλη αποψη
μια ταινια που εκβιαζει το σασπενς για να κρατα αμειωτο το ενδιαφερον του προδομενου θεατη
ανωμαλος Παπας βαζει φιμωτρο σκυλου στη γυναικα του γιατι του αντιμιλα επειδη ηθελε να βιασει την κορη του
η κορη το σκαει ...
δεν συνεχιζω μην σας χαλασω την σουπα
συγνωμη για το υφος αλλα μ εκνευριζουν αυτες οι ταινιες

ενταξει, εσυ εισαι γνωστος ΚΥΡΙΟΥΛΗΣ!
:p

αναρωτιέμαι μέχρι πότε θα αρέσουν τα mindfuck plots?
τα οποια μάλιστα ειναι συντηρητικά σε όλα τα άλλα εκφραστικά μέσα που (δεν) διαθέτουν.

και ενα πολύχρωμο ευφυέστατο mindfuck plot, εικονας και ηχου, γυρισμένο με σχεδόν όλα τα είδη animation που υπάρχουν!
fucking brilliant!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εδώ περιέργως θα συμφωνήσω. Εγώ δεν κατάφερα καν να το δω μέχρι το τέλος.

Ενας ένας ξεπροβάλλει!
καλύτερα για σένα μάλλον..

καλή σου μέρα!

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

:p

αναρωτιέμαι μέχρι πότε θα αρέσουν τα mindfuck plots?
τα οποια μάλιστα ειναι συντηρητικά σε όλα τα άλλα εκφραστικά μέσα που (δεν) διαθέτουν.

και ενα πολύχρωμο ευφυέστατο mindfuck plot, εικονας και ηχου, γυρισμένο με σχεδόν όλα τα είδη animation που υπάρχουν!
fucking brilliant!

Άλλοι παραπονιούνται για τα προβλέψιμα σενάρια. Άλλοι ενοχλούνται από πολύπλοκα και απρόβλεπτα σενάρια και τα βαφτίζουν mind fuck. Δεν ξέρουμε τι θέλουμε μου φαίνεται.

+100

Ειδικα ως προς το μονταζ και το ρυθμο των Ισπανικων ταινιων του ειδους, πρεπει να πω οτι ειναι οι πιο αξιοι απογονοι του Χιτσκοκ και ισως οι μονοι συγκρισιμοι με αυτον.

Για τους αγαπητους που γραφουν παραπανω για το χρωμα κραζοντας το σκηνοθετη...
Οπως πολυ καλα θα ξερετε το χρωμα μιας ταινιας ειναι αποτελεσμα πρωτευοντως των επιλογων που θα κανει στα φιλτρα ο διευθυντης φωτογραφιας και δευτερευοντως του colour correction που θα πεσει απο το σκηνοθετη μετα, στο ποστ. Το γιατι επίλεγονται τα συγκεκριμενα χρωματα και γιατι δουλευουν τοσο καλα μπορει ισως να σας το εξηγησει ο auteur με κανενα απο τα λινκς του, αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν θα το κανει γιατι σα γερογκρινιαρης/α που ειναι δεν ικανοποιηθηκε ουτε με το El Cuerpo.

Περαν αυτων να πω οτι ο δ. φωτογραφιας του Contratiempo ειναι ο μεγιστος κατ'εμε Xavi Gimenez του οποιου αρκει να δειτε το βιογραφικο. Περαν του οτι οι περισσοτερες δουλειες του ειναι τουλαχιστον πολυ καλες ταινιες, ολες εχουν ανεβει επιπεδο εξαιτιας της δουλειας που αυτος εχει κανει.

Να συμπληρωσω τελος οτι την εν λογω ταινια δεν την εχω δει ακομα, αλλα την περιμενω πως και πως.

Καλημερα σας -bye-

Δεν το χω δει το συγκεκριμενο που αναφερεις,αυτο ελειπε να ειναι ολες ιδιες,μιλω για εναν αριθμο γνωστων θριλερ της τελευταιας δεκαετιας,δεν ειναι μονο τα χρωματα ,ειναι η παγερη ατμοσφαιρα,το στυλιζαρισμενο ντεκορ περιβαλον,το αισθαντικο αποτυπωμα,το υφος,εχω αυτην την αισθηση και ειναι προσωπικη εκτιμιση,ειναι σαφως μια σχολη που εχει κοινα στοιχεια αλλα κατα την αποψη μου πανω απο το μεσο ορο στα ορια του κοπιαρισματος,σαν να λεμε εντεκαδα που κερδιζει δεν αλλαζει...
Βλεπω πχ το J.Coronado τον πατερα,μια πειστικη και συμπαθης φατσα με μονιμως καχυποπτο και καταθλιπτικο βλεμμα και ενταξει στο el cuerpo εχει λογο, στο contratiempo εχει την ιδια φατσα πριν μαθει οτι αγνοειται ο γιος του .. αρχιζει να κοιταει καχυποπτα την ερωμενη του πρωταγωνιστη που παει να βοηθησει ,πριν κανει οτιδηποτε παραξενο,ενταξει ελεος..ο πρωταγωνιστης παλι σαν να ναι βγαλμενος απο το..Μπρουσκο:flipout:..και μια που μουρθε στο νου εχει λιγο την αισθητικη πολυδαπανου σηριαλ με κινηματογραφικα χρωματα η ταινια...

κάθε σχολή/κίνημα/ρευμα εχει την ακμή και την παρακμή της.
για την ακμή αυτης της ισπανικης σχολής, ίσως ο καλύτερος που μπορει να μας ενημερώσει, ειναι ο εκλεκτός φίλος Γάλεν, καθως θα έχει δει ότι .. εχει κυκλοφορήσει.
ομως ομάδα που κερδίζει την αλλάζεις; ειδικά αν εισαι "επαγγελματίας" σκηνοθέτης.

δυστυχως συμφωνω και για αυτο περι αισθητικης πολυδαπανου σηριαλ..

Άλλοι παραπονιούνται για τα προβλέψιμα σενάρια. Άλλοι ενοχλούνται από πολύπλοκα και απρόβλεπτα σενάρια και τα βαφτίζουν mind fuck. Δεν ξέρουμε τι θέλουμε μου φαίνεται.

αν ψαχνεις να βρεις μανιέρα ή κάποιο pattern, θα απογοητευτεις.

το θεμα ειναι οτι σε ολα τα παραπάνω αναφέρεσαι στο σενάριο, το οποιο ειναι μονο μια αρχή για να κανεις μια ταινία, οπως ακριβως ενας καμβάς για ένα ζωγράφο.

εδω το mindfuck εχει άλλη εννοια, με εξαιρετικες ταινιες.

εσυ τι θέλεις δεν μας είπες;

...

Να πει τη γνωμη του μαλλον.
Αν ενοχλει, μηπως να φυγει και αυτος και να παει στο νημα του λαλαλαντ?:7SFGSFG:

μην σου κάνει εντυπωσει φιλε avpap.. αν παντως σου αρεσε, δες και τα προηγούμενα του.

εγω σου εύχομαι μια μέρα να "βλεπεις" οτι παρατηρούν οι καλύτεροι απο αυτους, ισως μετά αρχίσεις και συμφωνεις που και που μαζί τους..
εκτος και αν βλεπεις απο πίσω συνωμοσίες και συστήματα προώθησης..

...

Για να παραφρασω λιγο Λυντς, προτιμω να βλεπω με τα δικα μου ματια και οχι με τα δικα τους.
Και να παρακαλας να βλεπουν και αλλοι με τα ματια τους και οχι με αυτα των κριτικων, γιατι αν παψει αυτο δε θα εχεις με ποιον να κουβεντιασεις για ταινιες μετα. Θα συμφωνουν ολοι για ολα, θα μιλανε με το σεις και με το σας σαν πολιτισμενοι ανθρωποι και θα ψαχνουμε να βρουμε απο ποιο μπαλκονι να σαλταρουμε για να γλυτωσουμε απο ολα αυτα.

να ενας ωραιος κυριος!

μου θυμίζεις και τον εξαιρετικό..

giphy.gif

ω βαφτιστηκα κυριος Φελιξ?ωραια φιγουρα,μ αρεσουν τα μαυρα,τεινω να συμφωνησω παντως με το τελευταιο ποστ του κυριου Γαλεν 100%...

Για να παραφρασω λιγο Λυντς, προτιμω να βλεπω με τα δικα μου ματια και οχι με τα δικα τους.
Και να παρακαλας να βλεπουν και αλλοι με τα ματια τους και οχι με αυτα των κριτικων, γιατι αν παψει αυτο δε θα εχεις με ποιον να κουβεντιασεις για ταινιες μετα. Θα συμφωνουν ολοι για ολα, θα μιλανε με το σεις και με το σας σαν πολιτισμενοι ανθρωποι και θα ψαχνουμε να βρουμε απο ποιο μπαλκονι να σαλταρουμε για να γλυτωσουμε απο ολα αυτα.

φυσικά και να "βλεπεις" με τα δικά σου ματια, γιαυτο και εβαλα την λέξη "βλεπεις" με ", και μετά την λέξη "παρατηρούν"..

οταν ο jan tschichold συστηματοποιούσε και έθετε τους κανόνες για την τυπογραφια, καπου εκει ειδε και μια εικονα του γερμανικου στρατου, σε πληρη τάξη, στοιχισμένοι και υπάκουοι.
απο εκεινη την στιγμη αρχισε να αλλαζει ριζικά και να κινείτε απο τον μοντερνισμό στον κλασικισμό.

ομως αν δεν υπάρχει μια βαση, χανει την αξία του κάθε μοντερνισμός.
μοντερνος δεν ειναι η τυφλή υιοθετησει του σύγχρονου, αλλα μια νέα πρόταση και αντίληψη που αντιτίθεται με τις ηδη υπάρχουσες.
μπορει να υπάρχει μοντέρνο αν δεν γνωριζουμε το κλασικό;

ω βαφτιστηκα κυριος Φελιξ?ωραια φιγουρα,μ αρεσουν τα μαυρα,τεινω να συμφωνησω παντως με το τελευταιο ποστ του κυριου Γαλεν 100%...

Α και εγω συμφωνω με τον παλιοχαρακτηρα του, αλλα πολλες φορες ερμηνεύει διαφορετικά τα δεδομένα.
βλεπε πιο πανω..

αν ψαχνεις να βρεις μανιέρα ή κάποιο pattern, θα απογοητευτεις.

το θεμα ειναι οτι σε ολα τα παραπάνω αναφέρεσαι στο σενάριο, το οποιο ειναι μονο μια αρχή για να κανεις μια ταινία, οπως ακριβως ενας καμβάς για ένα ζωγράφο.

εδω το mindfuck εχει άλλη εννοια, με εξαιρετικες ταινιες.

κατ αρχήν να καταλαβαινόμαστε. Κατά δεύτερον το σενάριο είναι πολύ σημαντικότερο για μια ταινία από ότι ο καμβάς για ένα πινακα, το κινηματογραφικό αντίστοιχο του καμβά είναι το άγραφο film. Αν δεν ήταν έτσι οι κορυφαίοι δημιουργοί δε θα ξόδευαν τόσο κόπο για να βρούν η να γράψουν το κατάλληλο σενάριο, θα γύριζαν ότι κατεβει στην κούτρα τους.

κατ αρχήν να καταλαβαινόμαστε. Κατά δεύτερον το σενάριο είναι πολύ σημαντικότερο για μια ταινία από ότι ο καμβάς για ένα πινακα, το κινηματογραφικό αντίστοιχο του καμβά είναι το άγραφο film. Αν δεν ήταν έτσι οι κορυφαίοι δημιουργοί δε θα ξόδευαν τόσο κόπο για να βρούν η να γράψουν το κατάλληλο σενάριο, θα γύριζαν ότι κατεβει στην κούτρα τους.
Αυτό ισχύ στις ταινίες που σου αρέσουν, οχι στην τέχνη του κινηματογράφου (γενικά) και ιδιαίτερα στον σύγχρονο μοντέρνο, για αυτό και αρκετοί φίλοι που δεν βρίσκουν κάτι στον σύγχρονο κινηματογραφο, έχουν στραφεί στις τηλεοπτικές σειρές οπου μάλιστα έχουν ανάπτυξη κινηματογραφικη γλωσσα και αισθητική, όπου το σενάριο και η πλοκή έχει τον πρώτο λόγο.

Ποια είναι η γνώμη σου για σκηνοθέτες σαν τον jarmush, τον bresson, τον jarman, brakhage, όλους αυτους της avant garde σκηνής κτλ;

Όλοι οι "μεγάλοι" τις ταινίες τις ετοίμαζαν μια ζωή, καθε μέρα.. όχι μόνο την περίοδο που έγραφαν το σενάριο.
Γιαυτό και ο Πικάσο σε ερώτηση πόσο χρόνο του πήρε να ζωγραφισει ενα πίνακα οπου τον έκανε σαν παιδική ζωγραφια, είχε πει τα χρόνια της ηλικίας του.

Γιαυτό και ο Πικάσο σε ερώτηση πόσο χρόνο του πήρε να ζωγραφισει ενα πίνακα οπου τον έκανε σαν παιδική ζωγραφια, είχε πει τα χρόνια της ηλικίας του.

επρεπε και να ξεμάθει όλα οσα ειχε μάθει μέχρι τοτε για την ζωγραφική..
κατι αντιστοιχο ειχε πει και ο jarmusch για τις ακαδημαικές κινηματογραφικες σπουδες, μολις πηγε να κανει την πρωτη του ταινια.
ενω ο Herzog στα lectures του, παροτρύνει τους μαθητές να παρατήσουν την σχολή και να βγουν στον δρόμο με μια κάμερα.
o spike lee τους εθετε το ερώτημα με 50.000-100.000$ (περιπου τοσο κοστιζουν οι σπουδες) τι προτιμάτε να κανετε μια ταινία ή να τελειώσετε τις κινηματογραφικες σπουδες σας;
και οι 3 ομως, εχουν μάθει τους βασικούς κανόνες :p

γενικά δεν υπάρχει καποιος συγκεκριμένος τροπος/φορμουλα, ο καθένας καλείτε να βρει την δική του φωνή/κινηματογραφική γλώσσα, να την επαναπροσδιορίσει, και να αμβισβητήσει ακόμα και την δική του γλώσσα..

Αυτό ισχύ στις ταινίες που σου αρέσουν, οχι στην τέχνη του κινηματογράφου (γενικά) και ιδιαίτερα στον σύγχρονο μοντέρνο, για αυτό και αρκετοί φίλοι που δεν βρίσκουν κάτι στον σύγχρονο κινηματογραφο, έχουν στραφεί στις τηλεοπτικές σειρές οπου μάλιστα έχουν ανάπτυξη κινηματογραφικη γλωσσα και αισθητική, όπου το σενάριο και η πλοκή έχει τον πρώτο λόγο.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τώρα που το υπογράμμισα ποσο προσβλητικό είναι αυτό που έγραψες. Που ξέρεις εσύ τι ταινίες βλέπω η έχω δει;

Ποια είναι η γνώμη σου για σκηνοθέτες σαν τον jarmush, τον bresson, τον jarman, brakhage, όλους αυτους της avant garde σκηνής κτλ;

Κι άμα απαντήσω σωστά τι κερδίζω; Σώπα ρε μεγάλε που θα μας κανεις και ερωτήσεις για να ελέγξεις το επίπεδο μας! Πως την έχεις δει έτσι, ποιος νομίζεις ότι είσαι;

Κι άμα απαντήσω σωστά τι κερδίζω; Σώπα ρε μεγάλε που θα μας κανεις και ερωτήσεις για να ελέγξεις το επίπεδο μας! Πως την έχεις δει έτσι, ποιος νομίζεις ότι είσαι;
Φίλε Κώστα έχεις παρεξηγήσει κάποια πράγματα. Δεν κάνουμε τεστ γνώσεων, ούτε quiz ποιος γνωρίζει περισσότερα, συζήτηση κάνουμε.. αν ένιωσες ότι κάτι σε προσβάλει, θέλουμε να σε διαβεβαιωσουμε ότι δεν είχαμε καμία απολύτως πρόθεση για αυτό.

Ισα ίσα την άποψη σου θέλουμε και η άποψη σου μετράει.

Θεωρούμε οτι οι χαρακτηρισμοι σου ηταν εν βρασμώ ψυχής και τους διαγράφουμε.

Τέλος δεν βρίσκουμε τίποτα το προσβλητικό στο παραπάνω κείμενο. Φυσικά και παρακολουθειτε ότι θέλετε και δεν δύναται να γνωρίζουμε τι παρακολουθείτε. Την γνώμη μας γράψαμε περί του σεναρίου και γιατί ίσως σε κάποιους φίλους τους αρέσουν περισσότερο οι σειρές.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

μαλλον εννοεις γνωστος συντηρητικος επειδη δεν μ αρεσε το brimstone
η κανω λαθος ?