Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.
η χειμερινη περιοδος τελειωνει
επιστροφη στο σινεμα που ξερουμε ...

εδω δεν μεσολαβουν παραγωγοι ο δημιουργος κανει οτι θελει
χαμηλο προφιλ μικρη ταινια ετσι για να περασει η ωρα
αλλα
ειναι ο Peter Yates
ειναι ο Peter Boyle
και ο < Βραχος >
O Michum δεν παιζει και οι φιλοι του δεν ειναι φιλοι του ....

movie-4028.jpg

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Eιδα το Rush

maxresdefault.jpg

Και μου αρεσε πολυ ! Ισως επειδη με επιασε μια νοσταλγια ανευ προηγουμενου μαζι με ενα παραξενο συναισθημα...

Εξηγω. Το καδρο του σεναριου ειναι η ιστορια της Φορμουλα 1 στις αρχες-μεσα 70'ς, μεσω τη αντιπαραθεσης-αντιπαλοτητας του Niki Lauda και Jaes Hunt.

Δυο μεγαλες δυναμεις και ταυτοχρονα δυο τελειως διαφορετικες ιδιοσυγκρασιες, δυο διαφορετικοι χαρακτηρες, διαολεμενα ταλαντουχοι και οι δυο μεσα στην κουλτουρα που επλεαν.

Αιφνης σκεφτομαι...μα τοτε ημουν μικρο παιδι !!! Πως θυμαμαι κατι τετοια ; Πως θυμαμαι το ατυχημα του Λαουντα σαν να ειχε συμβει οταν ημουν ενηλικος ενω ημουν πιτσιρικας, πως θυμαμαι Μακλαρεν και Φεραρι ;;; Μετα σκεφτηκα οτι και με το ποδοσφαιρο καπως κατι τετοιο μου συμβαινει...
Αλλες εποχες... Ροκ.
Και τελικα τις περασα ξυστα. Γιατι δεν ημουν σε ηλικια και φαση να τιςς καταλαβω.
Και ομως μου εχουν μειενι με τοση ενταση...αυτο το φιλμ μου εκανε να αναδυσουν ολες αυτες οι σκεψεις και ολα αυτα τα ερωτηματικα...ασχετα με το φιλμ, και γιαυτο μου αρεσε...

Αλλα με εκανε να πω αλλη μια φορα..."τι εποχες !!! "

Βρηκα πολλα ατου στο φιλμ, τοσο τεχνικα, οσο και σχετικα με την ερμηνεια, αλλα υπαρχει και αυτο το συν το βιωματικο που ισως δεν μοιραζεται για να πω... "το προτεινω ανεπιφυλακτα"

................................

Ειδα και ενα Ουγγρικο του 69, πολυ λιτο, γυμνο με δυνατο φως, και βαριες σκιες, λιγο παρατραβηγμενο στην δραματουργια, που ισως προαναγγελει (τοτενες) Μπελλα Ταρ καπου καπως...και ενα αγγλικο προσφατο με θεμα "μια νεα ρατσα εγκληματιων" (sic) στο Λονδινο, την Αλβανικη μαφια.

Για αυτα τα δυο θα επανελθω...

Last edited:

miss_sloane_ver2.jpg

Elizabeth Sloane: Lobbying is about foresight. About anticipating your opponent's moves and devising counter measures. The winner plots one step ahead of the opposition. And plays her trump card just after they play theirs. It's about making sure you surprise them. And they don't surprise you.

'Οταν μιλάμε για mind games. Καλογυρισμένο πολιτικό θρίλερ με μια εξαιρετική Jessica Chastain. Πρόκειται για ένα One Woman Show με πολύ καλό σενάριο γεμάτο εκπλήξεις. Είναι βέβαια λίγο δύσκολο να πιστέψεις ότι ενας τόσο ψυχρός και αδίστακτος χαρακτήρας υπηρετεί το συγκεκριμένο σκοπό. Και σε αφήνει να αναρωτιέσαι αν ένας σκοπός, όσο καλός και να είναι, αγιάζει όλα τα μέσα.

miss_sloane_ver2.jpg

'Οταν μιλάμε για mind games. Καλογυρισμένο πολιτικό θρίλερ με μια εξαιρετική Jessica Chastain. Πρόκειται για ένα One Woman Show με πολύ καλό σενάριο γεμάτο εκπλήξεις. Είναι βέβαια λίγο δύσκολο να πιστέψεις ότι ενας τόσο ψυχρός και αδίστακτος χαρακτήρας υπηρετεί το συγκεκριμένο σκοπό. Και σε αφήνει να αναρωτιέσαι αν ένας σκοπός, όσο καλός και να είναι, αγιάζει όλα τα μέσα.

επισης να προσθεσω οτι εχει φανταστικο soundtrack! Παντως πολλες φορες ενω το εβλεπα σκεφτομουν ποσο καλυτερο θα ηταν αν οι διαλογοι ηταν Σορκιν.

η Jessica πολυ καλη αλλα η ταινια δεν ξεφευγει απο τα στανταρ του ειδους, πυκνογραμμενοι διαλογοι με μπολικη πληροφορια που προσπαθουν να εντυπωσιασουν και μερικες φορες κουραζουν,ενδιαφερον το "ανοιγμα" του χαρακτηρα δηλαδη ενος λομπιστα που ζει μονο για να δουλευει πληρωνοντας καθε τιμημα προς εαυτον και συνεργατες προκειμενου να πετυχει,και το αιωνιο "μακιαβελικο ερωτημα",το φιναλε παντελως προβλεψιμο
εαν καποιος θυμαται τα λογια στην αρχη και ειναι παρατηρητικος..οταν συναντιουνται το πρωην αφεντικο της με τον προεδρο της εξεταστικης και γερουσιαστη στο παρκινγκ δειχνει ενα ασχετο βανακι..τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια,μονο ενας εφηβος θα ενθουσιαστει και θα πει βρηκα το φιναλε..

Last edited:

Η Jessica δίνει ρεσιτάλ και κερδίζει την παράσταση (μάλλον την "κλέβει" για να είμαστε και στο κλίμα).

Το μόνο ζόρικο ήταν που έπρεπε να συγκεντρωθώ πολύ,ειδικά στην αρχή, μέχρι να συνηθίσω την ροή του σεναρίου και κυρίως των διαλόγων.

Συμφωνώ σε πολλά με τον FINIX αλλά δεν μετάνοιωσα που την είδα (μπροστά στο "Σινικό Τείχος" είναι αριστούργημα !!!:)

Ουτε εγω μετανιωσα,αλλωστε μου αρεσει το ειδος ιδιως οταν καταγγελει υπαρκτα θεματα και εξαιτιας της ερμηνιας της Chastain..

επισης να προσθεσω οτι εχει φανταστικο soundtrack! Παντως πολλες φορες ενω το εβλεπα σκεφτομουν ποσο καλυτερο θα ηταν αν οι διαλογοι ηταν Σορκιν.

Αν ήταν Σόρκιν θα ήταν αδύνατο να το παρακολουθήσεις. Η όλη υπόθεση είναι ήδη αρκετά δύσκολη με τους ηθοποιούς να μιλάνε σε φυσιολογικό ρυθμό, αν εκτοξεύαν και τις λέξεις τους με ρυθμό πολυβόλου α λα Σόρκιν θα το παρατούσα.

o Sorkin μαλλον δεν θα βαζε τοση πληροφορια στις ατακες γι αυτο δεν θα ταν κουραστικος,καταιγιστικος ναι..στο Steve Jobs π.χ οι διαλογοι ηταν απολαυστικοι..εκτος αυτου στο miss sloan οι ρυθμοι στις ατακες ηταν φυσιολογικοι μεν αλλα σχεδον επεφταν η μια ατακα πανω στην αλλη(μιλωντας οι πολλοι συνεργατες σχεδον μαζι,ο ενας μετα τον αλλον, στο καπακι που λενε..)

Last edited:

..και βομβαρδιζοντας μας με πληροφοριες που μερικες φορες δεν χρησιμευουν σε τιποτα, αλλα αντιθετως κουραζουν..να συμπληρωσω το ανωθεν.

Συμπαθεστατο το miss Sloan.Εκτος απο το one woman show της Τζεσσικα ηταν γενικα καλοφτιαγμενο,καλους διαλογους αν και τα subplots ηταν σχεδον ανυπαρκτα και μαλλον ηθελημενα προκειμενου το σεναριο να σε οδηγησει στην τελικη ανατροπη.Δε με τρελαινουν γενικα τετοιες σκηνοθετικες πονηριες κυριως γιατι αφαιρουν απο την ταινια το οποιο ρεαλιστικο πλαισιο εχει θεσει.
Ο Σορκιν που αναφερθηκε μπορει να ειχε πιο ιδεαλιστες ρομαντικους χαρακτηρες αλλα το πλαισιο του θα ηταν απολυτα ρεαλιστικο και δεν θα ειχε τετοιο unreal φιναλε.
Εδω εχουμε ως επι το πλειστον αρριβιστες πρωταγωνιστες σε ενα απολυτα κυνικο περιβαλλον (αυτο των πολιτικων λομπι που ειναι κοινος τοπος στην αμερικη και το οποιο βεβαια ειναι και το πιο ενδιαφερον σημειο της ταινιας),οι οποιοι αποφασιζουν (ο πρωταγωνιστης βασικα) σε μια νυχτα να γινουν δον κιχωτες.Ακομα και ο Σορκιν δεν ειναι τοσο ρομαντικος,if you know what i mean.
Eν πασει περιπτωσει βλεπεται ευχαριστα και η αληθεια ειναι οτι τα πολιτικα θριλερ ειναι ακριβοθωρητα οποτε δεν με χαλασε καθολου.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ακομα και ο Σορκιν δεν ειναι τοσο ρομαντικος

Ξεχασες τον μονολογο του will mcavoy (απο τα καινουρια του) ή τις στιγμες που καλοι ρεπουμπλικανοι και δημοκρατικοι εργαζοταν μαζι για καποιο κοινο καλο σκοπο :) ; Οι ιστοριες του Σορκιν ηταν παντα λιγο παραμυθακια, αλλα ηταν εξαιρετικα ενδιαφεροντα, απο τη μια για τους κοφτερους διαλογους και απο την αλλη γιατι αντλουσε εμπνευση απο την καλυτερη πλευρα της ανθρωπινης φυσης (οσο και μη ρεαλιστικο να ειναι αυτο).

γραφωντας political thrillers στο google βγαζει μια σειρα απο προτεινόμενες γνωστές ταινιες..
οτι έχω δει απο αυτές καμία δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα.
θα ηθελα να προσπαθήσω μερικές ακόμα..

εχω δει τα Three Days of the Condor, All the President's Men, Argo, The Ghost Writer, The Ides of March, Mississippi Burning, The Ipcress File
αν θυμαμαι καλά μονο το The Ipcress File και ισως και το Three Days of the Condor μου άρεσαν λίγο περισσότερο.

κάποια στιγμή θα ήθελα να δω το The Parallax View και The Manchurian Candidate
οπως και το Z, State of Siege, Missing του Costa-Gavras γιατι η τελευταία του (το κεφάλαιο) ηταν πολύ κακή.

ποιες άλλες προτείνονται;

και κατι σχετικό, ότι καλύτερο εχω δει τελευταία

914fb24d-d024-4211-8fdc-e68626214644.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ξεχασες τον μονολογο του will mcavoy (απο τα καινουρια του) ή τις στιγμες που καλοι ρεπουμπλικανοι και δημοκρατικοι εργαζοταν μαζι για καποιο κοινο καλο σκοπο :) ; Οι ιστοριες του Σορκιν ηταν παντα λιγο παραμυθακια, αλλα ηταν εξαιρετικα ενδιαφεροντα, απο τη μια για τους κοφτερους διαλογους και απο την αλλη γιατι αντλουσε εμπνευση απο την καλυτερη πλευρα της ανθρωπινης φυσης (οσο και μη ρεαλιστικο να ειναι αυτο).

Οχι δεν τον ξεχασα.Οπως και ολοκληρο το West Wing ήταν το...Καμελοτ.Αυτο που εννοω είναι οτι στον Σορκιν οι ηρωες ειναι ρομαντικοι αλλα το πλαισιο και το στορυ ειναι ρεαλιστικο.
Δεν θα δεις ανατροπες σαν και αυτη στο miss Sloan οπου το κυνικο μετατρεπεται σε ρομαντικο και...ο καλος νικαει στο τελος.
Στον Σορκιν μπορει να ειναι λιγο παραμυθακια αλλα οι πρωταγωνιστες του ειναι πιο πολυ υπεροχοι...loosers παρα νικητες.
Μην ξεχνας ποσες υπεροχες ιδεες της ομαδας του Newsroom ή του West Wing συντριφθηκαν.Ο Σορκιν προτιμα τους πρωταγωνιστες του να παλευουν για μια ιδεα και οχι να κερδιζουν.
Οπως κι ο Μπραντ Πητ στο Moneyball....

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

γραφωντας political thrillers στο google βγαζει μια σειρα απο προτεινόμενες γνωστές ταινιες..
οτι έχω δει απο αυτές καμία δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα.
θα ηθελα να προσπαθήσω μερικές ακόμα..

εχω δει τα Three Days of the Condor, All the President's Men, Argo, The Ghost Writer, The Ides of March, Mississippi Burning, The Ipcress File
αν θυμαμαι καλά μονο το The Ipcress File και ισως και το Three Days of the Condor μου άρεσαν λίγο περισσότερο.

κάποια στιγμή θα ήθελα να δω το The Parallax View και The Manchurian Candidate
οπως και το Z, State of Siege, Missing του Costa-Gavras γιατι η τελευταία του (το κεφάλαιο) ηταν πολύ κακή.

ποιες άλλες προτείνονται;

Σκηνοθετικα ο Γραβρας δεν με τρελανε ποτε.Αν καποια μου αρεσε περισσοτερο αυτη ηταν το State of Siege.
To All the President's Men για μενα παραμενει τοτεμ,τετοιο μοιρασμα ρολων (ιδιαιτερα των δευτερων) εχω δει σε ελαχιστες ταινιες,ασε τη μονιμη απειλη που περιβαλει ολη την ταινια.
Ψαξε να βρεις το The Candidate-την πρωτη του Ρεντφορντ (δεν ειναι θριλλερ αλλα ειναι σφοδρα πολιτικο).
Επισης το The Contenderμε την καταπληκτικη Joan Allen,τον Jeff Bridges στο ρολο του πιο απολαυστικου προεδρου μετα τον Μπαρτλετ του Μαρτιν Σην και τον Γκαρυ Ολντμαν σε εναν απο τους καλυτερους ρολους του.Ουτε κι αυτο ειναι θριλλερ.
Εξαιρετικα καλοφτιαγμενο θριλλερ βεβαια ειναι το 13 Days που αναπαριστα τα γεγονοτα στην κριση της Κουβας το '62.
Επισης κορυφαιο ειναι και το Medium Cool του 69 ενα απο τα πρωτα του ειδους.

O Σορκιν του newsroom και του west wing και του moneyball άντε και του Facebook δεν έχει καμία σχέση με τον Σορκιν του jobs
Αν διαβάσετε το βιβλίο του isaacson και μετά δείτε την ταινία ... , εγώ τουλάχιστον κατάλαβα ότι ήταν ένα από πιο εύκολα σενάρια που έγραψε ο Σορκιν , κομμάτια ολόκληρα από το βιβλίο που απλά τα μετέτρεψε σε διαλόγους (μα ξεπατικοσουρα μιλάμε ...)

13 days και contender πάρα πολύ καλά. Το all the president's men εμένα δεν με ξετρελλανε. Επίσης προτείνω good night and good luck, Michael Clayton, Frost/Nixon και το εξαιρετικό syriana. Θα μου έρθουν και άλλα γιατί είναι genre που λατρεύω.

Ενδιαφέρον έχει επίσης η τριλογία του worricker με το πρώτο, page eight, να είναι το καλύτερο. Quiet American για μια αλληγορική παρουσίαση του πολέμου του Βιετνάμ. Πιτσιρικάς είχα δει άπειρες φορές τα jfk και Russia house αλλά δεν ξέρω πόσο θα σου αρέσουν.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Σκηνοθετικα ο Γραβρας δεν με τρελανε ποτε.Αν καποια μου αρεσε περισσοτερο αυτη ηταν το State of Siege.
To All the President's Men για μενα παραμενει τοτεμ,τετοιο μοιρασμα ρολων (ιδιαιτερα των δευτερων) εχω δει σε ελαχιστες ταινιες,ασε τη μονιμη απειλη που περιβαλει ολη την ταινια.
Ψαξε να βρεις το The Candidate-την πρωτη του Ρεντφορντ (δεν ειναι θριλλερ αλλα ειναι σφοδρα πολιτικο).
Επισης το The Contenderμε την καταπληκτικη Joan Allen,τον Jeff Bridges στο ρολο του πιο απολαυστικου προεδρου μετα τον Μπαρτλετ του Μαρτιν Σην και τον Γκαρυ Ολντμαν σε εναν απο τους καλυτερους ρολους του.Ουτε κι αυτο ειναι θριλλερ.
Εξαιρετικα καλοφτιαγμενο θριλλερ βεβαια ειναι το 13 Days που αναπαριστα τα γεγονοτα στην κριση της Κουβας το '62.
Επισης κορυφαιο ειναι και το Medium Cool του 69 ενα απο τα πρωτα του ειδους.

ευχαριστώ!

το medium cool το εχω κατι χρόνια αλλα το αναβάλλω λογο έλλειψης ελληνικών υπότιτλων.
τις περισσότερες τις βλεπω με αγγλικους οχι ομως τέτοιου είδους.
και οπως μάλλον εχεις κατάλαβει, δεν προτιμώ τις ταινιες με εξυπνακίστικες σεναριακές ανατροπές και ακατάπαυστους διαλόγους,
εκτος απο δημιουργους με ιδιαίτερο χάρισμα, που τους μετατρέπουν σε ποιηση, Howard Hawks και φυσικά Ernst Lubitsch.

13 days και contender πάρα πολύ καλά. Το all the president's men εμένα δεν με ξετρελλανε. Επίσης προτείνω good night and good luck, Michael Clayton, Frost/Nixon και το εξαιρετικό syriana. Θα μου έρθουν και άλλα γιατί είναι genre που λατρεύω.

Αν και σου χρωστάω ιους, για το all the president's men θα ψιλο συμφωνήσω, το ειχα δει και σχετικα πρόσφατα.
εγω προσπαθώ πολύ για αυτο το genre.. παντως σε ντοκυμαντέρ θα βρεις πολύ πολυ καλύτερα πράγματα και μάλιστα χωρις να προσπαθούν να δραματοποιήσουν.

αν θέλεις ξεκίνα με τα αριστουργηματικά paradise lost..