Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Πιο Lifo και Αthens Voice πεθαινεις

μπααα.. κοπίαρω εναν φίλο μου που έκανε τουτο δω το μεγαλείο (το άλλο δεν το βρίσκω αψηλό κοκομπόι)!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

για να ξέρεις πως γράφουν τα εχεις διαβάσει, επανειλημμένα!

οσο για την ερμηνεία του James McAvoy στο κακό split, θα διαφωνήσω ακόμα μια φορά μαζί σου.
καθως το να ερμηνεύσεις εναν με ταραγμένη προσωπικότητα, ψυχάκια, ειναι ο πιο εύκολος ρόλος.
συνέχεια ένιωθα οτι παίζει.. αν και δεν ξεπερνάει τον "genius" πρωταγωνιστή του prison break με το κλεισιμο των μάτιων και την χαμηλή φωνη.
:drool1:

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δηλαδη αν σχολιασω κατι λεγοντας οτι ειναι σα βγαλμενο απο τις σελιδες της Espresso, χρειαζεται να την εχω διαβασει?
Και μαλιστα κατ'επαναληψη και κατ'εξακολουθηση?

Btw, ποσες φορες θα quotαρεις το ιδιο ποστ μου?
Did i strike a nerve maybe?

Γραψε για κανα ταινιακι που ειδες γιατι μας βαρεθηκε ο κοσμος με αυτη την κουβεντα... το τελευταιο που ειδα εγω ηταν ενα πειραματικο που αν το αναφερω και το δει κανεις θα φαω πιο ευκολα μπαν απο το αν συνεχισω το οφ τοπικ.:jester:

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το ορκίζεσαι πάντως.. ότι σειρές δεν βλέπεις.. (?) :p

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Χαχαχ, το αντιθετο.
Αλλα σε ποιον να πω και να με πιστεψει οτι αυτη τη βδομαδα ειδα βαρυ πειραματικο του Nekes και το... Iron Fist.
Θα με περασετε για το Δρ. Τζεκιλ...:frusty:

τι λέγαμε;

Α ναι..
δεν αναρωτιέσαι οτι και τα δυο ειναι γέννημα θρέμα της πόλης σου, και μάλλον εκφράζει ενα (μεγάλο?) τμήμα του.
εμεις εδω εχουμε κοτζάμ συμΠρωτεύουσα! καουμπόηδες, Ψωμιάδη, Παπαγεωργόπουλο, σαν φιστίκ (οχι ακριβώς...σαν..τουρκικο), μπουγατσάν, μετρό, αγγελίες για σπίτια δίπλα σε στάση μετρό, περιστέρια, μεγάλη ποικιλία από κασέρια (οχι τυριά)

μετα απο όλα αυτα επιθυμεις να μιλήσουμε για τέχνη;

paterson
ratcather

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ!
καποια στιγμή θα γράψω κάτι.

get out (πέρασε η ώρα)
split (κακο)

Χαχαχ, το αντιθετο.
Αλλα σε ποιον να πω και να με πιστεψει οτι αυτη τη βδομαδα ειδα βαρυ πειραματικο του Nekes και το... Iron Fist.
Θα με περασετε για το Δρ. Τζεκιλ...:frusty:

καλά το άρχισες με το Δρ..
μετά το χάλασες..

έχεις και γάτα;
:p

Δηλαδη αν σχολιασω κατι λεγοντας οτι ειναι σα βγαλμενο απο τις σελιδες της Espresso, χρειαζεται να την εχω διαβασει?
Και μαλιστα κατ'επαναληψη και κατ'εξακολουθηση?

Ναι! ειναι σαν το are you looking at me?

αρκετά μέτριος ο kurosawa

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

τι λέγαμε;

Α ναι..
δεν αναρωτιέσαι οτι και τα δυο ειναι γέννημα θρέμα της πόλης σου, και μάλλον εκφράζει ενα (μεγάλο?) τμήμα του.
εμεις εδω εχουμε κοτζάμ συμΠρωτεύουσα! καουμπόηδες, Ψωμιάδη, Παπαγεωργόπουλο, σαν φιστίκ (οχι ακριβώς...σαν..τουρκικο), μπουγατσάν, μετρό, αγγελίες για σπίτια δίπλα σε στάση μετρό, περιστέρια, μεγάλη ποικιλία από κασέρια (οχι τυριά)

μετα απο όλα αυτα επιθυμεις να μιλήσουμε για τέχνη;

paterson
ratcather

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ!
καποια στιγμή θα γράψω κάτι.

get out (πέρασε η ώρα)
split (κακο)

Οταν ελεγα εγω σε καποιον να το δει στο φεστιβαλ το Πατερσον, μου ελεγε "θα βγει στις αιθουσες, δεν πειραζει".
Τα αριστουργηματα καλο ειναι να τα βλεπεις στο σινεμα και ειδικα στο πλαισιο ενος φεστιβαλ που (συνηθως) εχει και κοινο με επιπεδο που δεν ενοχλει τους διπλανους.
Οσο καλο home cinema και αν
(νομιζεις οτι)
εχεις...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Οταν ελεγα εγω σε καποιον να το δει στο φεστιβαλ το Πατερσον, μου ελεγε "θα βγει στις αιθουσες, δεν πειραζει".
Τα αριστουργηματα καλο ειναι να τα βλεπεις στο σινεμα και ειδικα στο πλαισιο ενος φεστιβαλ που (συνηθως) εχει και κοινο με επιπεδο που δεν ενοχλει τους διπλανους.
Οσο καλο home cinema και αν
(νομιζεις οτι)
εχεις...

το κοινο των φεστιβάλ ειναι μακράν το χειρότερο. τα ποδια στην πλατη της καρέκλα σου (ειναι στενές οι θέσεις αλλα μπορείς να κάτσεις χωρις να ενοχλείς τον μπροστά σου) και νιωθεις μονίμως, κάποιος να σε σπρώχνει...
φωτεινότητα οθόνης κινητών (τα κρυφουν δεξιά αριστερά και νομίζουν δεν ενοχλεί.. όλους τους απο πάνω.. ενω αν εισαι λίγο παρατηριτικός, πολύ ευκολα μπορεις να μην ενοχλείς, βάζωντας το κινητό χαμηλά κάτω απο την μασχάλη και στην πλάτη της καρέκλας για να μην ενοχλεις και τους πίσω..
ομιλίες, ακόμα και τσακωμοί "μου πήρες την θέση" "αυτές ειναι κρατημένες" και αλλα όμορφα.

τωρα να πηγαίνεις σε φεστιβάλ και να βλεπεις κατι που έχει βρεί διανομή και θα κυκλοφορήσει σύντομα και στους κινηματογράφους της πόλης σου,
ενω υπάρχουν ταινίες απο όλο τον πλανήτη που δεν θα τύχει να τις βρείς πουθενά (ακόμα και αν ειναι η χειρότερη ταινια που θα δεις)
ειναι μάλλλον το ακριβώς αντίθετο ενος φεστιβαλικού θεσμού.

τα "γνωστά" στυλ jarmusch, polanski κτλ μπαινουν στο πρόγραμμα καθαρά για την βιωσιμότητα/έσοδα του φετιβάλ και φυσικά να διαφημιστεί μέσω αυτών τον ονομάτων.
κατι σαν φεστιβάλ μουσικής.

οσο καλό και αν νομίζω οτι ειναι, εχει τουλάχιστον κινηματογραφική αισθηση 120" και όχι 55" μιας τηλεόρασης.
:p

σε αυτο που συμφωνώ ειναι αυτο "Τα αριστουργηματα καλο ειναι να τα βλεπεις στο σινεμα" αφού όμως πρώτα τα έχεις δει μόνος σου!

Last edited:

Υπεργαματο :proud: (χρησιμοποιω εφηβικο λεξιλογιο ... γιατι εξιταρει τον Υπερηχα :rolleyes:)

http://www.imdb.com/title/tt0914837/

376340_full.jpg

Eρμηνειες που καθεμια φτιαχνει δικο της subplot ... ομως δενουν τοσο αριστοτεχνικα !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

+1000. Όλο σαχλαμάρες. Δηλαδή εγώ που ανακάλυψα την κλασσική στα 20 που ανήκω;

Aμ εγω που την ανακαλυψα ακομη πιο πριν και ακουγα παραλληλα και πανκ και μεταλ?

.

τυχεροι σημερα οι νεοι
ολο αριστουργηματα βλεπουν ( auteur )

lol

Καλα, οσο για την αποψη του auteur οτι τα αριστουργηματα πρεπει να τα βλεπει κανεις πρωτα μονος του στο σπιτι και μετα στο σινεμα... δε σχολιαζω αλλο.
Σηκωνω τα χερια ψηλα.
Και η επιστημη το ιδιο...:7SFGSFG:

Aμ εγω που την ανακαλυψα ακομη πιο πριν και ακουγα παραλληλα και πανκ και μεταλ?

lol

Καλα, οσο για την αποψη του auteur οτι τα αριστουργηματα πρεπει να τα βλεπει κανεις πρωτα μονος του στο σπιτι και μετα στο σινεμα... δε σχολιαζω αλλο.
Σηκωνω τα χερια ψηλα.
Και η επιστημη το ιδιο...:7SFGSFG:
Καλά αυτή η γενικότητα του ότι μου αρέσει, πρέπει να το κάνουν οι άλλοι και ότι είναι το σωστό από που προκύπτει; το τι κάνω εγώ γιατί το ανάγεις σε σωστό και καθολική αλήθεια; αν και με τιμάει!

Όσο για την "μεγάλη έρευνα" που αναφέρει το λινκ παραπάνω, αν και δεν είμαι ειδικός, ούτε έχω κάνει σχετική έρευνα, ούτε γνωρίζω την εγκυρότητα των πηγών και του άρθρου. Παρόλα αυτά μπορώ να πω οτι σε κάποια σημεία συμφωνώ. Όχι ότι όλοι υπάγονται και περνάνε από τα ίδια στάδια.

Όσο για το ότι κάποιος φτάνει στην κλασική μουσική στην εφηβεία του και παραμένει εκεί, μάλλον έχει χάσει όλο το ταξίδι και τις εκπλήξεις που φέρει κάθε ηλικία και κάθε ανακάλυψη.

Για μένα δεν έχει σημασία τόσο ο προορισμός, όσο το ταξίδι και η ανακάλυψη. Προσωπικά, δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερος περιορισμός απο το να υπάγεται και να αρέσκεται κάποιος σε ενα μουσικό είδος. Οποίο και αν είναι αυτό. Υπάρχει καλή μουσική και κακή μουσική, οπότε δεν τίθεται το ερώτημα "τι μουσική ακούς" αλλά "ποιο ωραίο δίσκο άκουσες τελευταία"

Ομως αν κάποιος έχει βρει την Ιθάκη του απο πολύ νωρίς, είτε στην κλασική, είτε οπουδήποτε αλλού, γιατί να μην μείνει εκεί και να τη χαρεί; σταματώντας να αναζητεί αλλά είδη και συναισθήματα αφού τον καλύπτει.

Τέλος για την έρευνα αναφέρει..

Η επικεφαλής της μελέτης δρ*Αριέλ Μπονβίλ-Ρουσί*από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ τόνισε σχετικά με τα ευρήματα της ομάδας της ότι*«χάρη στο πολύ μεγάλο δείγμα ατόμων που συλλέξαμε -*από online πηγές και κανάλια κοινωνικής δικτύωσης -*ήμασταν σε θέση να ανακαλύψουμε πολύ ισχυρές τάσεις σε ό,τι αφορά τις μουσικές προτιμήσεις. Είναι εκπληκτικό να βλέπει κάποιος πώς μια συμπεριφορά όπως η ακρόαση μουσικής συνδέεται με τόσες ψυχολογικές πτυχές του ανθρώπου».

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 12 Νοεμβρίου 2013

Τώρα για την εγκυρότητα της έρευνας του πανεπιστημίου Κειμπριτζ δεν μπορώ να σου εγγυηθώ αν δεν γίνει έρευνα για τις πηγές.

Last edited:

.

τυχεροι σημερα οι νεοι
ολο αριστουργηματα βλεπουν ( auteur )

Ευχαριστώ Στέλιο!

και το χειρότερο είναι ότι κάποιοι συμφωνούν, τι σου είναι το σύστημα προώθησης ε;

https://youtu.be/Ot9DX5S8aHk

https://youtu.be/KjY9kf7TuUU

Εντάξει ας μιλήσουμε χωρίς ενθουσιασμό και ας πούμε, ότι paterson και ratcatcher είναι μικρά αριστούργημάτα καθώς υπάρχουν και μεγαλύτερα.

@Gal'en

Είχα γράψει και άλλα πράγματα, αλλά επειδή γινόταν αρκετά προσωπικά τα έσβησα. κατά λάθος μπήκε ο πληθυντικός. Οπότε ίσως σε μπέρδεψε αυτό, ότι δηλ. τον παρακάτω τρόπο, τον προτείνω και σε άλλους.

σε αυτο που συμφωνώ ειναι αυτο "Τα αριστουργηματα καλο ειναι να τα βλεπεις στο σινεμα" αφού όμως πρώτα τα έχω δει μόνος μου!

Και αυτό γιατί σε κάποια, δεν θα μπορουσα να βγω από την αίθουσα. αν δεν σου εξηγώ όμως είναι φυσικό να μην κατανοείς. Όμως δεν μου αρέσει να εξηγούμαι, κάποιος μπορεί να το είχε πιάσει και χωρίς την παραπάνω εξήγηση. Καλή μερα!

Last edited:

Καλά αυτή η γενικότητα του ότι μου αρέσει, πρέπει να το κάνουν οι άλλοι και ότι είναι το σωστό από που προκύπτει; το τι κάνω εγώ γιατί το ανάγεις σε σωστό και καθολική αλήθεια; αν και με τιμάει!

Όσο για την "μεγάλη έρευνα" που αναφέρει το λινκ παραπάνω, αν και δεν είμαι ειδικός, ούτε έχω κάνει σχετική έρευνα, ούτε γνωρίζω την εγκυρότητα των πηγών και του άρθρου. Παρόλα αυτά μπορώ να πω οτι σε κάποια σημεία συμφωνώ. Όχι ότι όλοι υπάγονται και περνάνε από τα ίδια στάδια.

Όσο για το ότι κάποιος φτάνει στην κλασική μουσική στην εφηβεία του και παραμένει εκεί, μάλλον έχει χάσει όλο το ταξίδι και τις εκπλήξεις που φέρει κάθε ηλικία και κάθε ανακάλυψη.

Για μένα δεν έχει σημασία τόσο ο προορισμός, όσο το ταξίδι και η ανακάλυψη. Προσωπικά, δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερος περιορισμός απο το να υπάγεται και να αρέσκεται κάποιος σε ενα μουσικό είδος. Οποίο και αν είναι αυτό. Υπάρχει καλή μουσική και κακή μουσική, οπότε δεν τίθεται το ερώτημα "τι μουσική ακούς" αλλά "ποιο ωραίο δίσκο άκουσες τελευταία"

Ομως αν κάποιος έχει βρει την Ιθάκη του απο πολύ νωρίς, είτε στην κλασική, είτε οπουδήποτε αλλού, γιατί να μην μείνει εκεί και να τη χαρεί; σταματώντας να αναζητεί αλλά είδη και συναισθήματα αφού τον καλύπτει.

Τέλος για την έρευνα αναφέρει..

Η επικεφαλής της μελέτης δρ*Αριέλ Μπονβίλ-Ρουσί*από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ τόνισε σχετικά με τα ευρήματα της ομάδας της ότι*«χάρη στο πολύ μεγάλο δείγμα ατόμων που συλλέξαμε -*από online πηγές και κανάλια κοινωνικής δικτύωσης -*ήμασταν σε θέση να ανακαλύψουμε πολύ ισχυρές τάσεις σε ό,τι αφορά τις μουσικές προτιμήσεις. Είναι εκπληκτικό να βλέπει κάποιος πώς μια συμπεριφορά όπως η ακρόαση μουσικής συνδέεται με τόσες ψυχολογικές πτυχές του ανθρώπου».

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 12 Νοεμβρίου 2013

Τώρα για την εγκυρότητα της έρευνας του πανεπιστημίου Κειμπριτζ δεν μπορώ να σου εγγυηθώ αν δεν γίνει έρευνα για τις πηγές.

Το ιδανικό είναι να βλέπει κανείς κινηματογραφικές ταινίες στον κινηματογράφο, προφανώς. Επίσης το ιδανικό είναι να ακούει κανείς συμφωνίες στην αίθουσα συναυλιών, κατά προτιμηση στο Konzerthaus της Βιέννης και σε διεύθυνση του Bernard Haitink ή του Charles Dutoit (αφού ο Furwangler, ο Klemperer και ο Μητρόπουλος δε ζουν πλέον). Αλλά επειδή η μέρα έχει μόνο 24 ώρες και δε ζούμε όλοι μας σε μεγαλουπόλεις τι να κάνουμε, βλέπουμε και ταινίες στην τηλεόραση, κατά κύριο λόγο.

Το ιδανικό είναι να βλέπει κανείς κινηματογραφικές ταινίες στον κινηματογράφο, προφανώς. Επίσης το ιδανικό είναι να ακούει κανείς συμφωνίες στην αίθουσα συναυλιών, κατά προτιμηση στο Konzerthaus της Βιέννης και σε διεύθυνση του Bernard Haitink ή του Charles Dutoit (αφού ο Furwangler, ο Klemperer και ο Μητρόπουλος δε ζουν πλέον). Αλλά επειδή η μέρα έχει μόνο 24 ώρες και δε ζούμε όλοι μας σε μεγαλουπόλεις τι να κάνουμε, βλέπουμε και ταινίες στην τηλεόραση, κατά κύριο λόγο.
+1
Δεν διαφωνώ, αλλά αν το επιτρέπει ο χώρος, σίγουρα ένας προβολεας είναι καλύτερα και ότι πιο κοντά στην κινηματογραφικη αίθουσα.

ιδιως αυτο το moonlight
παρα ειναι αριστουργημα !!
Σύγχρονο αμερικανικό και αριστουργημα γίνεται; με μαύρους πρωταγωνιστές και θέμα το μπουλινγκ;

Αν δεν ηταν τα Όσκαρ όπου χρωστουσαν ένα βραβείο σε μαύρους, λογο της προηγούμενης χρονιάς που στα βραβεία δεν υπήρχαν υποψηφιότητες για μαύρους ηθοποιούς, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα το ήξερε κάνεις.

Φαντάσου όμως να άρεσαν σε όλους τα ίδια. :bebored: