Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?
Aμ εγω που την ανακαλυψα ακομη πιο πριν και ακουγα παραλληλα και πανκ και μεταλ?
lol
Καλα, οσο για την αποψη του auteur οτι τα αριστουργηματα πρεπει να τα βλεπει κανεις πρωτα μονος του στο σπιτι και μετα στο σινεμα... δε σχολιαζω αλλο.
Σηκωνω τα χερια ψηλα.
Και η επιστημη το ιδιο...:7SFGSFG:
Καλά αυτή η γενικότητα του ότι μου αρέσει, πρέπει να το κάνουν οι άλλοι και ότι είναι το σωστό από που προκύπτει; το τι κάνω εγώ γιατί το ανάγεις σε σωστό και καθολική αλήθεια; αν και με τιμάει!
Όσο για την "μεγάλη έρευνα" που αναφέρει το λινκ παραπάνω, αν και δεν είμαι ειδικός, ούτε έχω κάνει σχετική έρευνα, ούτε γνωρίζω την εγκυρότητα των πηγών και του άρθρου. Παρόλα αυτά μπορώ να πω οτι σε κάποια σημεία συμφωνώ. Όχι ότι όλοι υπάγονται και περνάνε από τα ίδια στάδια.
Όσο για το ότι κάποιος φτάνει στην κλασική μουσική στην εφηβεία του και παραμένει εκεί, μάλλον έχει χάσει όλο το ταξίδι και τις εκπλήξεις που φέρει κάθε ηλικία και κάθε ανακάλυψη.
Για μένα δεν έχει σημασία τόσο ο προορισμός, όσο το ταξίδι και η ανακάλυψη. Προσωπικά, δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερος περιορισμός απο το να υπάγεται και να αρέσκεται κάποιος σε ενα μουσικό είδος. Οποίο και αν είναι αυτό. Υπάρχει καλή μουσική και κακή μουσική, οπότε δεν τίθεται το ερώτημα "τι μουσική ακούς" αλλά "ποιο ωραίο δίσκο άκουσες τελευταία"
Ομως αν κάποιος έχει βρει την Ιθάκη του απο πολύ νωρίς, είτε στην κλασική, είτε οπουδήποτε αλλού, γιατί να μην μείνει εκεί και να τη χαρεί; σταματώντας να αναζητεί αλλά είδη και συναισθήματα αφού τον καλύπτει.
Τέλος για την έρευνα αναφέρει..
Η επικεφαλής της μελέτης δρ*Αριέλ Μπονβίλ-Ρουσί*από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ τόνισε σχετικά με τα ευρήματα της ομάδας της ότι*«χάρη στο πολύ μεγάλο δείγμα ατόμων που συλλέξαμε -*από online πηγές και κανάλια κοινωνικής δικτύωσης -*ήμασταν σε θέση να ανακαλύψουμε πολύ ισχυρές τάσεις σε ό,τι αφορά τις μουσικές προτιμήσεις. Είναι εκπληκτικό να βλέπει κάποιος πώς μια συμπεριφορά όπως η ακρόαση μουσικής συνδέεται με τόσες ψυχολογικές πτυχές του ανθρώπου».
Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 12 Νοεμβρίου 2013
Τώρα για την εγκυρότητα της έρευνας του πανεπιστημίου Κειμπριτζ δεν μπορώ να σου εγγυηθώ αν δεν γίνει έρευνα για τις πηγές.