Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Διαφωνω με τους προλαλησαντες για ολα περι του εργου και περι Θερον.
Η ηθοποιος ειναι αριστη στο εργο αυτο οπως σε οτι αλλο επαιξε. Η ψυχραδα εναι απαιτουμενη και αποτελει συνθεση.
Προλειται για την "Πιο ψυχρη Πολη" του Ψυχρου Πολεμου με ψυχρους εκτελεστες σχεδιων η ατομων.
Οποιος περιμενε τσαχπινιες υπαρχουν αλλα εργα γι αυτα.
Εξ αλλου το εργο κατ εμε δεν τελειωνει με την Θερον.
Το ολο κλιμα, η ολη εποχη, η ολη καχυποψια και η γκριζαδα, το περιθωριο που διαφαινεται μεσα στον απολυταρχισμο, οι παραλληλοι χαρακτηρες, η ενταση που ενπνεουν, η πλοκη και διαπλοκη του στορυ, οι εκπληξεις και τα τουμπαρισματα του, ακομα και οι μπραβοι των υπηρεσιων που φανταζομαστε οτι αν επιζησουν του συστηματος θα οργανωσουν την εγκληματικοτηα του αυριο, το Βερολινο οπως αποδιδεται στην περιοδο που θα πεσει το τειχος και το διαβα απο τον ενα κοσμο στον αλλον....και φυσικα....φυσικα το ξυλο που ειναι εκπληκτικο και παει αλυσιδωτά σε ολο το φιλμ.
Ακομα και η σκηνη εναρξης του φιλμ ειναι πλεον αναφορας για το σινεμα.

Οποτε για ολα αυτα συν διαφορα άλλα το φιλμ το βρηκα εξαιρετικο.

Μην πω οτι καθε "καρέ" μιας σκηνης ειναι ενας πίνακας !!!

atomic_blonde_2.jpg

Η ηθοποιος ειναι αριστη στο εργο αυτο οπως σε οτι αλλο επαιξε. Η ψυχραδα εναι απαιτουμενη και αποτελει συνθεση.
Προλειται για την "Πιο ψυχρη Πολη" του Ψυχρου Πολεμου με ψυχρους εκτελεστες σχεδιων η ατομων.
Το ολο κλιμα, η ολη εποχη, η ολη καχυποψια και η γκριζαδα, το περιθωριο που διαφαινεται μεσα στον απολυταρχισμο, οι παραλληλοι χαρακτηρες, η ενταση που ενπνεουν, η πλοκη και διαπλοκη του στορυ, οι εκπληξεις και τα τουμπαρισματα του, ακομα και οι μπραβοι των υπηρεσιων που φανταζομαστε οτι αν επιζησουν του συστηματος θα οργανωσουν την εγκληματικοτηα του αυριο, το Βερολινο οπως αποδιδεται στην περιοδο που θα πεσει το τειχος και το διαβα απο τον ενα κοσμο στον αλλον....και φυσικα....φυσικα το ξυλο που ειναι εκπληκτικο και παει αλυσιδωτά σε ολο το φιλμ.

atomic_blonde_2.jpg

Θα συμφωνήσω μαζί σου, για μένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, το όλο κλίμα μαζί με την μουσική, οι χαρακτήρες και αυτές οι σκηνές δράσης είναι όλα τα λεφτά. It's a keeper!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

atomic_blonde_2.jpg

Δεν εχω προβλημα με την παγωμαρα καθ'εαυτη αλλα με τον τροπο που την απεδωσε η Σαρλιζ.
Μπορει να ηταν απαιτουμενη απο το ρολο (η παγωμαρα),αλλα εγω δεν ειδα πουθενα ενα ζωντανο χαρακτηρα αλλα τη Σαρλιζ να προσπαθει να παιξει την "παγωμενη".
Υπαρχει διαφορα.Αυτο που ειδα ηταν μια ψευτικη επιτηδευση και μια αυταρεσκεια οχι κατι αληθινο.
Πιθανοτατα ηταν αδυναμια χειρισμου του σκηνοθετη,ο οποιος φανηκε ανικανος να δωσει εστω μια υπατυπωδη υποσταση στους χαρακτηρες.Εστιασε καθαρα στη δραση και εκει κρεμασε το οποιοδηποτε character building.Με τοσους χαρακτηρες να παιζουν θα μπορουσε να φτιαξει τουλαχιστον 2-3 subplots με βαση τους διαφορετικους χαρακτηρες ωστε να τους κανει κατι ουσιατικοτερο απο τις καρικατουρες που ειδα αλλα και να "σπασει" την εντελως γραμμικη αφηγηση,η οποια κατεστρεψε και τις εκπληξεις του σεναριου.

Και αν ηθελε να μου δειξει γκριζαδα δεν ηταν αναγκη να το κανει τοσο φανταχτερα ρετρο-ποπ αλλα να ενταξει αυτη την αισθητικη πιο ομαλα.Δες την ρετρο γκριζαδα των 70'ς και ολη την καχυποψια των μυστικων υπηρεσιων του Ψυχρου Πολεμου στο Τinker,Taylor,Soldier,Spy και πες μου αν εχει σχεση η Ατομικη Ξανθια με ολα αυτα...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν εχω προβλημα με την παγωμαρα καθ'εαυτη αλλα με τον τροπο που την απεδωσε η Σαρλιζ.
Μπορει να ηταν απαιτουμενη απο το ρολο (η παγωμαρα),αλλα εγω δεν ειδα πουθενα ενα ζωντανο χαρακτηρα αλλα τη Σαρλιζ να προσπαθει να παιξει την "παγωμενη".
Υπαρχει διαφορα.Αυτο που ειδα ηταν μια ψευτικη επιτηδευση και μια αυταρεσκεια οχι κατι αληθινο.
Πιθανοτατα ηταν αδυναμια χειρισμου του σκηνοθετη,ο οποιος φανηκε ανικανος να δωσει εστω μια υπατυπωδη υποσταση στους χαρακτηρες.Εστιασε καθαρα στη δραση και εκει κρεμασε το οποιοδηποτε character building.Με τοσους χαρακτηρες να παιζουν θα μπορουσε να φτιαξει τουλαχιστον 2-3 subplots με βαση τους διαφορετικους χαρακτηρες ωστε να τους κανει κατι ουσιατικοτερο απο τις καρικατουρες που ειδα αλλα και να "σπασει" την εντελως γραμμικη αφηγηση,η οποια κατεστρεψε και τις εκπληξεις του σεναριου.

Και αν ηθελε να μου δειξει γκριζαδα δεν ηταν αναγκη να το κανει τοσο φανταχτερα ρετρο-ποπ αλλα να ενταξει αυτη την αισθητικη πιο ομαλα.Δες την ρετρο γκριζαδα των 70'ς και ολη την καχυποψια των μυστικων υπηρεσιων του Ψυχρου Πολεμου στο Τinker,Taylor,Soldier,Spy και πες μου αν εχει σχεση η Ατομικη Ξανθια με ολα αυτα...

καταλαβαινω αυτα που λες και δεν εχεις αδικο. Απο την αλλη ομως, αδικεις και τις δυο ταινιες (atomic blonde, tinker-tailor) με βαζοντας τες στην ιδια προταση, ειναι τελειως διαφορετικα πραγματα. Θεωρω οτι το tinker ειναι απο τις καλυτερες κατασκοπευτικες ταινιες που εχουν βγει την τελευταια 10ετια (ισως η καλυτερη), μεταφερει τελεια την καχυποψια της εποχης ενω εχει και εξαιρετικες σκηνοθετικες πινελιες. Το atomic blonde ειναι κατι πολυ πιο αναλαφρο (ή τουλαχιστον ετσι αποδοθηκε το κομικ στην ταινια) και δεν νομιζω οτι αυτος του ο χαρακτηρας οφειλεται σε αδυναμια ηθοποιων ή σκηνοθετη, αλλα επειδη αυτη ηταν η συνειδητη επιλογη που εγινε. Ο McAvoy ειναι ισως ο πιο αρεστος χαρακτηρας, επειδη απο τη μια ο ηθοποιος φαινεται να το διασκεδαζει απιστευτα και απο την αλλη ο χαρακτηρας του απολαμβανει μεγαλυτερη ελευθερια. Η Theron εχει μια (και παραπανω οπως φαινεται στο τελος) πολυ συγκεκριμενη αποστολη που πρεπει να διεκπεραιωσει. Απο την πρωτη στιγμη που παταει το ποδι της στο βερολινο γινεται χαμος και απο εκει και περα ειναι συνεχεια συγκρατημενη στις αλληλεπιδρασεις με αλλους. Επισης, θεωρω οτι ειναι συνειδητη επιλογη, καθως στο τελος
μεσα στο αεροπλανο με το, τελικα πραγματικο, αφεντικο της, φαινεται ποσο χαλαρωνει.

Την ειδα χτες, με φιλους που δεν την ειχαν ξαναδει, 2η φορα (1η φορα στο σινεμα) και ομολογω οτι μου αρεσε ακομα περισσοτερο απο οτι την 1η φορα. Μιας και εχουν ειπωθει πολλα για τις σκηνες δρασεις και ειδικα για το "ξυλο στη σκαλα", εμενα αγαπημενη μου ειναι η τελευταια-τελευταια. Επιμενω ομως, οτι
το τελικο twist δεν χρειαζοταν. Δεν ηταν στο κομικ,
δεν ηταν η προθεση του δημιουργου της ιστοριας και δεν υπηρχε κανενας λογος να μπει, παρα μονο για να αποδειχτει τελικα οτι ο χαρακτηρας της Θερον ηταν "καλος". Περιπλεκει ασκοπα την ιστορια χωρις να προσφερει ουσιαστικα κατι.

Επειδη φαινεται οτι σου αρεσει το ειδος και μαλιστα η πιο "αργες" εκφανσεις του, δες berlin station, the same sky (αν και εχει να κανει περισσοτερο με τη ζωη στην DDR παρα αμιγες κατασκοπευτικο) και, αν δεν το εχεις ηδη δει (χλωμο) The Conversation, οπου μαλιστα μια σκηνη του Atomic Blonde ειναι αντιγραφη της τελικης του The Conversation.

Την είδα κι εγώ χτες και θα συμφωνήσω με τον Υπέρμυγα. Η ταινία είναι αυτό που οι Άγγλοι λένε a curate's egg: parts of it are good. Καλός ο McAvoy, καλή η φωτογραφία, καλές οι σκηνές δράσης, ωραία η Charlize (για όσους είναι φαν) αλλά το συνολικό αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί, κυρίως λόγω σεναρίου. Η ταινία χρειαζόταν λιγότερο ξύλο και περισσότερη δολοπλοκία, αλλά κάποιος executive ήθελε να ρίξει στα σινεμά μια ταινία με κάτι-σαν-υπερήρωα-για-τη-Charlize Theron. Επίσης, πριν το ξεχάσω, μείον πέντε βαθμοί για τη Sofia Boutela. Δεν πείθει καθόλου ως Γαλλίδα. Στο Kingsman ήταν πολύ πιό όμορφη και πειστική. Εδώ μου έδωσε την εντύπωση ότι παίζει την τσουλέ Γαλλίδα έχοντας σα βάση για την ερμηνεία της την Laura san Giacomo στο Pretty Woman. Τι έγινε ρε παιδιά, σώθηκαν οι Γαλλίδες ηθοποιοί;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ενδεχωμενος να συνδύασαν την καταγωγή της από την Αλγερία...
Πάντως και εγώ θα συμφωνήσω, η boudela δεν τράβηξε σαν παρουσία..

βλέποντας (ή μάλλον προσπαθώντας να δω) την ταινία Atomic Blonde
συνειδοποίησα ένα μεγάλο plus που έχει το home-theater για μένα.

και αυτό γιατί στην αίθουσα δεν μπορώ να σηκωθώ και να φύγω στη μέση (για λόγους που δεν έχω εξήγηση)
στο σπίτι απαλάσσομαι με ένα κλικ

βλέποντας (ή μάλλον προσπαθώντας να δω) την ταινία Atomic Blonde
συνειδοποίησα ένα μεγάλο plus που έχει το home-theater για μένα.

και αυτό γιατί στην αίθουσα δεν μπορώ να σηκωθώ και να φύγω στη μέση (για λόγους που δεν έχω εξήγηση)
στο σπίτι απαλάσσομαι με ένα κλικ

Κάτω από τις προσδοκίες μου και εμένα. Δεν πέτυχε η συνταγή παρά τα καλά υλικά. Απευθυνόμενο σε ηλικιακά άτομα που έζησαν την δεκαετία του 80 είναι μια ταινία για 25άρηδες το πολύ πολύ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

;;;;;;;;
Καταλαβαίνω να μας αρέσει, είτε ως ηθοποιός είτε ως γυναίκα η μία ή άλλη περισσότερο, αλλά πραγματικά πιστεύεις ότι η Johanson είναι καλύτερη ηθοποιός δράσης από τη Theron;;; mad Max fury road έχεις δει;

πιστευω οτι ειναι καλυτερη και σαν γυναικα και σαν ηθοποιος (το δρασης δεν μου λεει κατι )

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

;;;;;;;;
Καταλαβαίνω να μας αρέσει, είτε ως ηθοποιός είτε ως γυναίκα η μία ή άλλη περισσότερο, αλλά πραγματικά πιστεύεις ότι η Johanson είναι καλύτερη ηθοποιός δράσης από τη Theron;;; mad Max fury road έχεις δει;
Εσύ έχεις δει τη Johannson ως Μαύρη Χήρα;

Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Εσύ έχεις δει τη Johannson ως Μαύρη Χήρα;

Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αμέ! Πολύ καλή παρουσία αλλά θεωρώ ότι η θερον ήταν καλύτερη στην δράση τόσο στο mad Max όσο και στο atomic blonde.

Δεν τις συγκρίνω στο κομμάτι της υποκριτικής.

Oταν ο Μαρξ συναντησε τον Ενγκελς
στεγνη ακαδημαικη προσεγγιση που παρουσιαζει τους χαρακτηρες πιο πολυ σαν ροκ σταρ, μετρια κατα την γνωμη μου,αν και προσπαθει να αναδειξει τις συνθηκες μεσα απο τις οποιες δημιουργηθηκε η μαρξιστικη σχολη σκεψης,αναλυοντας χαρακτηρες,οικογενειακο περιβαλλον και κοινωνικοπολιτικο περιβαλλον,η αφηγηση η ατμοσφαιρα και τα γεγονοτα που επιλεγει δεν πειθουν,πολυ φλατ για τα γουστα μου...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

εγω θα ελεγα ενα κουραστικο βιντεοκλιπ

υποτιμάς το βιντεοκλιπ...

η νοσταλγία, το χρώμα του ροδιού, οπως και καθε καθαρά ποιητική ταινία, δεν θα μπορούσαμε να πούμε οτι ειναι βιντεοκλιπ;