Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

+1
Ειναι οντως καλυτερο απο το Prisoners.
Aξιζει να το δουν ολοι, οπαδοι του Βιλνεβ και μη!

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Hταν απο τους αγαπημενους μου εικαστικους ( plasticians ) του κινηματογραφου τουλαχιστον μεχρι εκει που τον ειχα παρακολουθησει με τελευταιο του το Pillow Book.
Απο τοτε δηλ, 96-97 εχασα τα ιχνη του, και διαπιστωσα οτι περασε πολυς καιρος απο τοτε.

Ειχα λοιπον την ευκαρια προσφατα να πεσω σε δυο απο τα νεα του φιλμς... ενα του 2008 το αλλο το τελευταιο του του 2015. Την "Νυχτερινη Περιπολο" και το "(Κε) Βιβα Αϊζενσταϊν".

Προκειται για τον Peter Greenway.

la-ronde-de-nuit-672.jpg
2015101022583221.jpg

Tι να πω...

Το πρωτο, το Nightwatch δεν με ενθουσιασε. Μα καθολου. Ειχα την εντυπωση οτι ο σκηνοθετης ειχε ηδη καψει ολα του τα χαρτια στα προηγουμενα φιλμς του. Με το ατομο που εβλεπα το φιλμ και γνωριζει επισης τον σκηνοθετη πριν να μπουμε στην χιλιετια, ειχαμε την ιδια αποψη. Ρωτησα..."τι σου θυμιζει ; " Απαντηση " μια απο τα ιδια απο το μωρο της Μακον"..." Idem"... Ιδιο στησιμο, ιδια θεατρικη ποζα, παλι μωρα...μονο με πολυ λιγοτερη εμπνευση και οι διαλογοι μου φανηκαν χωρις πνευματικοτητα και βαθος, βλεπε εως βαρετοι... Απολογισμος : Μετριο και γα μενα καπως βαρετο.

Τωρα αυτο με τον Αϊζενσταιν... Ακομα χειροτερα. Ανυποφορο. Το αντεξα κανα μισαωρο. Και αν. Ο πρωταγονιστης αντιπαθεστατος και γλειωδης. Ανυποφορος κι αυτος και ο αλλος που τον εισαγει η μαλλον τον ακολουθει στα "μπαροκ μυστικα" του Μεχικο. Και το χιουμορ του μηδαμηνο. Ειχα την εντυπωση οτι ο αξονας προσεγγισης και μονο ηταν να δειξει κρεπαλη, σεξουαλικη διαστροφη και "τρελιτσα" του Αϊζενσταϊν. Μετα το εκλεισα και ουτε προκειται να το ξαναδω. Ακομα και η αισθητικη δεν ειναι καν στο ραντεβου. Σαλιαζει απο παντου.

Ενας μυθος για μενα επαψε να υπαρχει, και νομιζω οτι τον αφησα στην καταληλη εποχη.

Last edited:

Μία καναδική παραγωγή του 2001 η οποία πραγματικά σε μαγεύει με την φωτογραφία της και την υποβόσκουσα ατμόσφαιρα της.

Atanarjuat : The fast runner (2001)

220px-Atanarjuatposter.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0285441/

Γυρισμένη στην άγρια ερημιά της Αρκτικής, μας μεταφέρει σε μια παλιά απροσδιόριστη εποχή στη ζωή κάποιων Εσκιμώων (Ινουίτ) που ζουν εκεί. Περιγράφει κομμάτια της ζωής του ήρωα της ταινίας, Atanarjuat, αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργούνται από την δύσκολη διαβίωση των ανθρώπων στα αφιλόξενα εδάφη του Βόρειου Πόλου.

Για μένα είναι ταινιάρα, αλλά θα τη χαρακτήριζα σινεφιλ.

Μολις ειδα την Αγροικια των Κορυδαλλων ( La Masseria delle Allodole ) των αδελφων Ταβιανι.

18766067.jpg

Μεχρι τωρα ειχα υποψιν μου το 1922 του Παντελη Βουλγαρη.

Τωρα μπαινει και αυτο στο τευτερι.

Το συνιστω, για σχεδον ολους. Και κυριως για τους "αγρυπνους".

Red Tails
http://www.imdb.com/title/tt0485985/

Πολυ καλη ταινια, αξιζει...

MV5BNDQ5MTg2NzI4OF5BMl5BanBnXkFtZTcwMDM2NzQzNg@@._V1_.jpg

===========================================================

Better Watch Out
http://www.imdb.com/title/tt4443658/

Θριλερακι που σε κραταει και με ανατροπη στο τελος....

MV5BMjMyMDA4MjI3NF5BMl5BanBnXkFtZTgwODc0MjQ1MzI@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg

Good Kill
http://www.imdb.com/title/tt3297330/?ref_=nv_sr_1

Τροφη για σκεψη ;)

MV5BMTkzNDIxNzE5OF5BMl5BanBnXkFtZTgwODMxMTExNTE@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Red Tails
http://www.imdb.com/title/tt0485985/

Πολυ καλη ταινια, αξιζει...

MV5BNDQ5MTg2NzI4OF5BMl5BanBnXkFtZTcwMDM2NzQzNg@@._V1_.jpg

Better Watch Out
http://www.imdb.com/title/tt4443658/

Θριλερακι που σε κραταει και με ανατροπη στο τελος....

MV5BMjMyMDA4MjI3NF5BMl5BanBnXkFtZTgwODc0MjQ1MzI@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg

Good Kill
http://www.imdb.com/title/tt3297330/?ref_=nv_sr_1

Τροφη για σκεψη ;)

MV5BMTkzNDIxNzE5OF5BMl5BanBnXkFtZTgwODMxMTExNTE@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg

Συμφωνώ για τα 2 πρώτα.

Μετα απο καμιά 30ρια+ χρονια ξαναειδα Το Φαντασμα του Παραδεισου.

Σκεφτομαι οτι ο χρονος τελικα ειναι προνομιο. Τουλαχιστον για μερικα πραγματα που ανακαλυπτεις οτι τελικα τα ανακαλυπτεις.
Και γι αυτο χρονος ειναι πολυτιμος.

images

Αναμιξη μυθων και μια μοναδικη συνθετικη αλληγορια που δειχνει την Showbiz. H καλυτερα την ψυχη της. Η ακομα καλυτερα την απουσια της.
Αλλα παντα με φινετσα, με παραλληλισμους και πολυ χιουμορ. Στα δικα μου ματια φανταζει να προλεγει καπως και το μελλον.

Και τωρα πηρα χαμπαρι οτι την μουσικη την εγραψε ο Paul Williams, ενα ατομο που ενω ηξερα την υπαρξη του στον χωρο της μουσικης παντα απεφευγα να ακουσω οτιδηποτε γιατι δε μ'αρεσε η φατσα του. Βεβαια και οταν ημουν αρκετα νεος δεν καθομουν να βλεπω τα generic, δεν με πολυενδιεφεραν οταν τελειωνε το εργο.

Tελικα ο χρονος που περναει ειναι ευεργετικο πραγμα. ;)

Πολυ καλο.

Αποψε ειδα την Atomic Blonde

sxsw_atomicblonde.jpg

Κοντεψα να μην το δω γιατι ακουσα οτι το στορυ ειναι απο κομικ και φανταστηκα παλι υπερφιαλους σουπερηρωες που τους εχω βαρεθει.
Τιποτα τετοιο.
Ειναι μια ιστορια (fiction) κατασκοπειας που διαδραματιζεται στο Βερολινο, την παραμονη της πτωσης του τειχους της ντροπης.
Πολυ δυνατο, πολυ ρυθμικο, πολυ αισθησιακο αλλα ταυτοχρονα και αρκετα πολυπλοκο. Δηλαδη σηκωνει και μια δευτερη θεαση και αυτο με ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ.

Θηρίο η Θηρον !!!

Πολυ πιο πειστικη απο την (επισης πολυ καλη ηθοποιο αλλα πιο ευθραυστη) Αντζελινα Ζολί σε αντιστοιχους ρολους (βλεπε Salt).
Εχει πραγματκη κραση για ενα τετοιο ρολο και μια εξαιρετη σωματοδομη.

Εξαιρετικο.

Εξ αλλου θα παω να ψηφησω και στο αναλογο ποστ.

Δεν περιμενα οτι θα μου αρεσε τοσο και τελικα μου αρεσε πολυ.

Last edited:

...και γω ετοιμάζομαι να το δω, και μιας και μιλάτε για Βερολίνο, είδα χθες το Berlin Syndrome.
Καλό, 7 στα 10 για μένα. Η Palmer, που την είχα για ατάλαντη επειδή ότι έχω δει και έπαιζε ήταν για γέλια, πραγματικά έδωσε ρέστα. Ο τύπος έπαιζε και αυτός καλά, αλλά θα προτιμούσα στον ρόλο τον Matthias Schoenaerts π.χ. Αν ανέλυε λίγο παραπάνω τον χαρακτήρα και τα κίνητρα του Α' αντρικού ρόλου θα ήταν χαλαρό 8ρι.

Αποψε ειδα την Atomic Blonde

sxsw_atomicblonde.jpg

Κοντεψα να μην το δω γιατι ακουσα οτι το στορυ ειναι απο κομικ και φανταστηκα παλι υπερφιαλους σουπερηρωες που τους εχω βαρεθει.
Τιποτα τετοιο.
Ειναι μια ιστορια (fiction) κατασκοπειας που διαδραματιζεται στο Βερολινο, την παραμονη της πτωσης του τειχους της ντροπης.
Πολυ δυνατο, πολυ ρυθμικο, πολυ αισθησιακο αλλα ταυτοχρονα και αρκετα πολυπλοκο. Δηλαδη σηκωνει και μια δευτερη θεαση και αυτο με ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ.

Θηρίο η Θηρον !!!

Πολυ πιο πειστικη απο την (επισης πολυ καλη ηθοποιο αλλα πιο ευθραυστη) Αντζελινα Ζολί σε αντιστοιχους ρολους (βλεπε Salt).
Εχει πραγματκη κραση για ενα τετοιο ρολο και μια εξαιρετη σωματοδομη.

Εξαιρετικο.

Εξ αλλου θα παω να ψηφησω και στο αναλογο ποστ.

Δεν περιμενα οτι θα μου αρεσε τοσο και τελικα μου αρεσε πολυ.

Κι εγώ που το είδα έχω να πω τα καλύτερα, ρόλος κομμένος και ραμμένος για την Σαρλίζ αλλά εμένα με κέρδισε εξίσου το καταπληκτικό σάουντρακ της ταινίας! Όποιος δεν την έχει δει του συνιστώ να το κάνει με ένταση στα ηχεία.. θα το φχαριστηθεί!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αυτο που άρεσε σε όλους σας στο Atomic Blonde, η Σαρλίζ Θερόν, για μένα είναι ο αδύναμος κρίκος της ταινίας.
Είναι έτσι γυρισμένο σα να σου λέει "άσε την ταινία, κοίτα τι γαμάτη είναι η Σαρλίζ"
Πολύ καλή ηθοποιός αλλά όχι σ´ αυτή τη ταινία... Μου έδωσε την εντύπωση οτι προσπαθούσε συνεχώς, χωρίς επιτυχία όμως, να το παίξει Σάρον Στόουν.

Συμφωνω Μπαμπη!
Παντως για κανενα λογο δεν μπορω να πω ότι με εντυπωσιασε...

Αυτο που άρεσε σε όλους σας στο Atomic Blonde, η Σαρλίζ Θερόν, για μένα είναι ο αδύναμος κρίκος της ταινίας.
Είναι έτσι γυρισμένο σα να σου λέει "άσε την ταινία, κοίτα τι γαμάτη είναι η Σαρλίζ"
Πολύ καλή ηθοποιός αλλά όχι σ´ αυτή τη ταινία... Μου έδωσε την εντύπωση οτι προσπαθούσε συνεχώς, χωρίς επιτυχία όμως, να το παίξει Σάρον Στόουν.

Συμφωνω με χερια και με ποδια.
Πιο πολυ σοβαροφανης παρα σοβαρη,με μια μονιμη παγωμαρα η οποια την καταντουσε ενα αυταρεσκο αγγουρι (ενιοτε δροσιζει το τελευταιο και ισως γι'αυτο).
Μάλλον όμως ολη αυτη η εμφανιση οφειλεται στον σκηνοθέτη παρα στη Σαρλιζ.
Ο οποίος παιρνει ενα στορυ που ειχε προυποθέσεις να στηθεί μια καλη ταινια (μου θύμισε το No Way Out με τον Costner ως προς το φιναλε του-τουλαχιστον μεχρι να το "γυρισει") και "καταφέρνει" να φτιαξει ενα βιντεο κλιπ που ακυρωνει αφηγηματικα εντελως ολες τις εκπληξεις του σεναριου.
Τσιχλοφουσκα με το μονο θετικο ενα καλο soundtrack και τους μόνους που σωζωνται να ειναι ο Μακαβόι και ο Τζων Γκουντμαν.

Last edited:

To Atomic Blonde θα μπορουσε να ηταν πολυ πολυ καλυτερη ταινια, αντι αυτου κατεληξε να ειναι μια συρραφη πολυ ομορφων σκηνων, με μια εκθαμπωτικη πρωταγωνιστρια. Αν στη θεση της Theron ηταν καποια αλλη θα ηταν πολυ υποδεεστερη ταινια.

Το atomic blonde άξιζε μόνο για της σκηνές με το ξύλο και η μουσική που είχε γενικά δεύτερη φορά δεν την έβλεπα

send from my nexus 5 using Tapatalk

Συμφωνω με τους προλαλησαντες πολυ δηθενια για το τιποτα,την ειδα μεχρι τελους για την σαρλιζ:drool1: και την μουσικη,θυμησε λιγο Ριτσι στις κακιες του στιγμες...το μονο που καταφερνε να σε μεταφερει στο κλιμα της εποχης ηταν η μουσικη...βεβαια καποιος θα μπορουσε να πει οτι η ατμοσφαιρα ταιριαζει με την αυρα των κομικς,κατα την γνωμη μου επρεπε να κανε καλυτερο "παντρεμα",επισης συμφωνω απολυτως με υπερμυγα...η Σαρλιζ αυταρεσκο αγγουρι και η αφηγηση ακυρωνε τις οποιες ανατροπες του σεναριου ιδιως στο φιναλε..

.
σιγα την Σαρλιζ ...θα σπασουν τα ωα
της εβαλαν και την περουκα για να μπορει να παιζει ποιο ευκολα η κασκαντερου της σκηνες της
που εισαι Σκαρλεταρα !!

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.
σιγα την Σαρλιζ ...θα σπασουν τα ωα
της εβαλαν και την περουκα για να μπορει να παιζει ποιο ευκολα η κασκαντερου της σκηνες της
που εισαι Σκαρλεταρα !!
;;;;;;;;
Καταλαβαίνω να μας αρέσει, είτε ως ηθοποιός είτε ως γυναίκα η μία ή άλλη περισσότερο, αλλά πραγματικά πιστεύεις ότι η Johanson είναι καλύτερη ηθοποιός δράσης από τη Theron;;; mad Max fury road έχεις δει;