Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

βλεπω δεν πηρες μαθηματα απο τον THE MASTER ουτε ενοιωσες τις BOOGIE NIGHTS
και οπως μας λες την βγαζεις μονο με χαμπουργκερ και δεν σ αρεσουν τα γκουρμε
μην στεναγχωριεσαι ολα μπορει να διορθωθουν
μπορει να ξεκινησεις με TVshow masterchef

Ο Βρετανος μονο σερβιρει ?
να φτιαχνει δεν εμαθε , ολοι μαθαινουν στον αμερικανικο νοτο

και μια MAGNOLIA για σενα
:flowers:
με αγαπη

:aetsch:

Μην διαστρεβλωνεις τα λογια μου.:slapface:
Δεν ειπα οτι δε μου αρεσουν τα γκουρμε. Το συγκεκριμενο με απογοητευσε...

Εχεις ομως δικιο. Ολα μπορουν να διορθωθουν.
Μεχρι και οι ταινιες του Αντερσον! :aetsch:

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

darkest hour
κλινικη προσσεγγιση (και ας υπαγορευει,ο Ουινστον, τα τηλεγραφηματα απο την τουαλετα :p)
ταινια για εναν ρολο οπου ο Ολντμαν καταπινει τους υπολοιπους ισως και την ταινια...
υπερβολικη και αβανταδορικη η σεκανς στο μετρο...
πολυ καλες ληψεις και φωτισμος που σε βαζουν στο κλιμα του συγκεκριμενου χωροχρονου
βλεπεται ανετα ιδιως για καποιον που ενδιαφερεται για τις πρωτες (και πιο δυσκολες) μερες του Τσορτσιλ στον πρωθυπουργικο θωκο σε μια τρομερη περιοδο της Ιστοριας...
χωρις ομως να ειναι εν τελει κατι ιδιαιτερο..

αυτες τις θυσιες "αξιωματικων" για να σωσει "βασιλισσα' ο Ουινστον μετα την Δουνκερκη τις χρησιμοποιησε στην Αθηνα...
η θυσια στο Καλαι δεν θα ειχε κανενα νοημα, εαν οι ναζι δεν σταματαγαν για μια μερα τις επιθεσεις προς τις ακτες...
για αλλο νημα βεβαια η κουβεντα αυτη...
το γραφω κυριως, γιατι απ οτι θυμαμαι η παυση των επιθεσεων των ναζι για μια μερα προς την Δουνκερκη ηταν η πιο καταλυτικη , για να γλιτωσουν οι συμμαχοι,και δεν καταγραφεται σε καμια απο τις δυο τελευταιες ταινιες που καταπιανονται με το συγκεκριμενο θεμα..

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

αυτες τις θυσιες "αξιωματικων" για να σωσει "βασιλισσα' ο Ουινστον μετα την Δουνκερκη τις χρησιμοποιησε στην Αθηνα...
η θυσια στο Καλαι δεν θα ειχε κανενα νοημα, εαν οι ναζι δεν σταματαγαν για μια μερα τις επιθεσεις προς τις ακτες...
για αλλο νημα βεβαια η κουβεντα αυτη...
το γραφω κυριως, γιατι απ οτι θυμαμαι η παυση των επιθεσεων των ναζι για μια μερα προς την Δουνκερκη ηταν η πιο καταλυτικη , για να γλιτωσουν οι συμμαχοι,και δεν καταγραφεται σε καμια απο τις δυο τελευταιες ταινιες που καταπιανονται με το συγκεκριμενο θεμα..

Ναι στον Γκαρυ Οχι στην ταινια
.... να δειχνουμε και την αλλη πλευρα του Τσωρ ...

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μόλις τελείωσα την μεταμεσονύκτια προβολή:

YOMpSx031.jpg

Η γνωστή "παρέα" από τον άλλον κόσμο ξαναμεταφέρεται στη Γη για να "τιμωρήσει" με τον δικό της τρόπο τους εγκληματίες.

συγκίνηση μετά από τόσα χρόνια να ξαναβλέπεις τον καρφιτσούλη, τον χοντρούλη, και τον δοντά.

hellraiser-pinhead.jpeg

Εντάξει δεν έχει πλέον τον παλμό των παλιών (το να βγάζεις το δέρμα από όλο το σώμα το έχουμε δει ένα εκατομύριο φορές) απλά την βλέπεις για να ξαναθυμηθείς τα παλιά.

Tι μου θυμισες...
Το πρωτο ειδικα μου ειχε προκαλεσει συναισθημα τρομου. Και ειχε και πραγματικο μυστηριο.
Τωρα πια ολα αυτα δεν μου κανουν αυτο το εφφέ ουτε μου πολυπροκαλουν συγκινηση.
Αλλα θα το δω...

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Παιρνουμε μια εσανς απο τα απομειναρια μιας μερας, προσθετουμε λιγη αρρωστημενη σχεση βγαλμενη απο Κρονεμπεργκ ή Πολανσκι και πασπαλιζουμε με λιγο Κιουμπρικ (που τωρα τελευταια τον βαζουν σχεδον παντου). Αν συνυπολογισουμε τις εξαιρετικες πρωτες υλες (πρωταγωνιστικο διδυμο) και εναν πολυ καλο σεφ, το γκουρμε αυτο πιατακι θα επρεπε να ηταν εξαιρετικο. Ελα ομως που δεν...
Εμενα προσωπικα μου επεσε τοσο βαρυ οσο θα μου επεφτε αν ετρωγα το πρωινο του Ντανιελ Ντει, οταν πρωτογνωρισε την πρωταγωνιστρια. Μαλλον βοηθησε και η σχεδον πανταχου παρουσα μουσικη υποκρουση που απο ενα σημειο και μετα σε εκανε να θες να βγαλεις ο,τι ειχες φαει μεχρι εκεινη την ωρα... και ας μην ηταν μανιταροσουπα...
Αρκετα με τον κυριο Αντερσον και τις γαστριμαργικες του προτασεις(*). Χιλιες φορες χαμπουργκερ απο τον αμερικανικο νοτο (και ας το σερβιρει και Βρετανος)

(*) Θα εχω παντα το Inherent Vice για να τον θυμαμαι με καλο ματι, αλλα απο δω και περα αλαργα και αγαπημενοι.

Συμφωνώ μέχρι κεραίας.
και ο Greenwood πρέπει να έχει γράψει το χειρότερό του soundtrack ever: χλαπάτσα μιλάμε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Under any circumstances, you should NEVER under-estimate the Brits. Especially the non-english ones :grinning-smiley-043

Σωστος!
Στα συν οτι εκτιμω πολυ τους σκηνοθετες που μπορουν να κανουν σινεμα σε μια αλλη χωρα με τετοιο τροπο που
α. Να νομιζεις οτι το εκανε ντοπιος
β. Να ειναι ανταξιο με τα καλυτερα δειγματα απο τα αντιστοιχα που εχουν κανει ντοπιοι.

Ο Μακντονα ας πουμε καταφερε να δειξει τον αμερικανικο νοτο καλυτερα απο σχεδον ολους τους αμερικανους που εκαναν κατι αντιστοιχο, αλλα με βλεμμα που θα μπορουσε να ξεγελασει οποιονδηποτε δε γνωριζει ποιος γυρισε την ταινια και να τον κανει να πιστευει οτι μονο αμερικανος θα μπορουσε να την ειχε γυρισει ετσι.
Κατι αντιστοιχο με αυτο που εκανε ο Αντονιονι με το Blow Up, το οποιο (αν και δεν ειναι απο τις αγαπημενες μου ταινιες του) οφειλω να ομολογησω οτι δειχνει πιο Βρετανικο και απο το fish and chips.

Του Αντερσον δεν το χω δει αλλα θα συμφωνησω για το 'χαρμπουργκερ" του αμερικανικου νοτου,"πεντανοστιμο'...

Gauguin, Voyage de Tahiti

images

Πολυ καλο, καλογυρισμενο, παθιασμενο, τεχνοερωτευμενο, και με εναν εξαιρετικο Βενσαν Κασσελ.
Ισως ο καλυτερος Vincent Cassel ever. Σαν το καλο κοκκινο κρασι. Φτιαχνεται καλυτερο με τον καιρο.
Τον εχει καταλαβει τον ρολο, και ο ρολος τον κατοικησε.

http%3A%2F%2Fo.aolcdn.com%2Fhss%2Fstorage%2Fmidas%2Fabae0ca41b60778fa21ba8eb4c7b4f1%2F205703449%2Fgauguin.jpg

vincent-castle-tahiti-gauguin-film-dr-nejn5o472qdsn7jxp7ey1o9d69emf1lnlafdly9zpo.jpg

361324.jpg

Το μικρο πρωτο μερος στο Παρισι, πριν το ταξιδι, ειναι μερος της ανθολογιας για να μπει καποιος στο πετσι αυτης της αδελφοτητος, που ηταν οι καλλιτεχνες αυτης της εποχης και το mal vivre που πηγαινε ανταμα.

Ο Γκωγκεν ειναι αυτος που τολμησε να..."αποδρασει".
Δεν απεδρασε ομως απο την τεχνη και το βαρος της, ακομα και οταν δεν ειχε πια χρωματα. Οποτε δεν απεδρασε και απο την δυσκολη αυτη ζωη, του πραγματικου καλλιτεχνη.

Last edited:

Του Αντερσον δεν το χω δει αλλα θα συμφωνησω για το 'χαρμπουργκερ" του αμερικανικου νοτου,"πεντανοστιμο'...

πραγματι ειναι πεντανοστιμο
αλλα ειναι γιατι μονο χαμπουργκερ ξερουν να φτιαχνουν

Gauguin, Voyage de Tahiti

images

Πολυ καλο, καλογυρισμενο, παθιασμενο, τεχνοερωτευμενο, και με εναν εξαιρετικο Βενσαν Κασσελ.
Ισως ο καλυτερος Vincent Cassel ever. Σαν το καλο κοκκινο κρασι. Φτιαχνεται καλυτερο με τον καιρο.
Τον εχει καταλαβει τον ρολο, και ο ρολος τον κατοικησε.

Το μικρο πρωτο μερος στο Παρισι, πριν το ταξιδι, ειναι μερος της ανθολογιας για να μπει καποιος στο πετσι αυτης της αδελφοτητος, που ηταν οι καλλιτεχνες αυτης της εποχης και το mal vivre που πηγαινε ανταμα.

Ο Γκωγκεν ειναι αυτος που τολμησε να..."αποδρασει".
Δεν απεδρασε ομως απο την τεχνη και το βαρος της, ακομα και οταν δεν ειχε πια χρωματα. Οποτε δεν απεδρασε και απο την δυσκολη αυτη ζωη, του πραγματικου καλλιτεχνη.

Πολύ καλό.

Γενικα κι αοριστα εκτος απο Wenders δεν βλεπω γερμανικο σινεμα. Η μουντη ατμοσφαιρα, η γκριζαδα, το λαδι των στολων των αστυνομικων, οι πολεις τους...δεν με τραβανε.
Αλλα ειδα ενα φιλμ που το βρηκα αρκετα συγκινητικο σε μια ευαισθητη ισοροπια brutality / fragility.

Ειναι το φιλμ Herbert

peter-kurth.jpg

Ενας μποξερ πρωην ερασιτεχνικος πρωταθλητης, που περασε και απο την "κακια πορτα", και οντας σε προχωρημενη ηλικια δεν το βαζει κατω, κανοντας σπαρινγκ με νεα πουλεν και κοουτσαροντας τα, αρχιζει και αισθανεται καποιο αδιαθεσια...που αυξανεται σε παθολογια.
Του γινεται μια διαγνωση μια καλπαζουσας και ανιατης αρρωστιας που ατροφει τους μυς, μεχρι τελους οπου επερχεται αναπνευστικη ανεπαρκεια.
Οποτε η ζωη του μαχητη αναποδογυριζει τελειως και αρχιζει ενας αλλος αγωνας με γνωστο τελικο προορισμο και ολες τις εκρεμοτητες της ζωης του που πρεπει να διευθετησει ξαφνικα, ενω καθε μερα γινεται πιο δυσκολη...
Μια καλη εκπληξη απο Γερμανια μερια κατ'εμε.

075812.jpg

Νομιζω οτι εχει βγει και στα αγγλικα με τον τιτλο A heavy heart

Που/πως το ειδες; Ψαχνω να το βρω διοτι ειδα οτι πρωταγωνιστης ειναι ο Peter Kurth, τον οποιον βλεπω τωρα στη σειρα babylon berlin. Αν εχεις καμμια ιδεα πως να το δω θα μπορουσες να επικοινωνησεις μαζι μου με pm; ευχαριστω

Που/πως το ειδες; Ψαχνω να το βρω διοτι ειδα οτι πρωταγωνιστης ειναι ο Peter Kurth, τον οποιον βλεπω τωρα στη σειρα babylon berlin. Αν εχεις καμμια ιδεα πως να το δω θα μπορουσες να επικοινωνησεις μαζι μου με pm; ευχαριστω

Το ειδα στο καναλι ARTE
Nομιζω οτι το πιανετε και σεις στην Ελλαδα, το προβλημα ομως θα ειναι η γλωσσα. Δεν εχει αγγλικοους υποτιτλους νομιζω, και στην Ελλαδα εισαστε ολοι αγγλομαθεις :)

Παντως θα κοιταξω για πιθανη επαναπροβολη, και θα ψαξω να βρω κατι "αλλο" με υποτιτλους, και εαν ναι θα σου στειλω ΠΜ

Προσεχης kαι teleytaia προβολη Στο ΑRTE (Frαnce) την Τεταρτη 21 Φεβρυαριου στις 01:50 ωρα Δυτικης Ευρωπης.

Μπορει να το παιζει και ντιρεκτ μεσω Ιντερνετ παντως μεταδιδεται στην Ελλαδα μεσω Satelite & Cable.

link for direct Κοιτα εδω
https://www.arte.tv/fr/direct/

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Κάπου το πήρε το μάτι μου σε κάποιο site αλλά με αγγλικούς υπότιτλους.

Αν θέλετε μπορώ να το ψάξω...
Δεν έχω πρόβλημα για αγγλικούς υπότιτλους. Ξέρω γερμανικά αλλά σίγουρα όχι τόσο καλά για να δω ταινία χωρίς υπότιτλους.
Παρακαλώ όποιος το βρει ας μου στείλει pm .