Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν έχω πρόβλημα για αγγλικούς υπότιτλους. Ξέρω γερμανικά αλλά σίγουρα όχι τόσο καλά για να δω ταινία χωρίς υπότιτλους.
Παρακαλώ όποιος το βρει ας μου στείλει pm .

Οκ,πάω να το ψάξω τώρα !!!:operator:

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Έτερος Εγώ.

Ταινία έκπληξη.
Δυστυχώς αποσύρθηκε από τους κινηματογράφους και την κυκλοφορία DVD.
Ευτυχώς ο ίδιος ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος το έβγαλε ελεύθερα στο Youtube.
Το 7.9 είναι πολύ λίγο IMHO.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

IMDB link

call me by your name
εξαιρετικη σκιαγραφηση ενηλικιωσης,αναζητησης σεξουαλικης ταυτοτητας,σφοδρου και μετεωρου ερωτα,αποφευγοντας τις φανφαρες ,τα μελο και τα εκβιαστικα τρικ,θυμιζει λιγο κλασσικο μυθιστορημα,φοβερος ο μικρος που παιζει τον Ελιο, κατ εμε κλεβει την δοξα απο τον Ολντμαν που ηταν μια ταινια μονος του..

call me by your name
εξαιρετικη σκιαγραφηση ενηλικιωσης,αναζητησης σεξουαλικης ταυτοτητας,σφοδρου και μετεωρου ερωτα,αποφευγοντας τις φανφαρες ,τα μελο και τα εκβιαστικα τρικ,θυμιζει λιγο κλασσικο μυθιστορημα,φοβερος ο μικρος που παιζει τον Ελιο, κατ εμε κλεβει την δοξα απο τον Ολντμαν που ηταν μια ταινια μονος του..

συγκρίνεις τον μικρος που παιζει τον Ελιο, με τον Ολνμαν ή το call me by your name, με το Darkest hour;
εχεις παρακολουθήσει καμια ταινία του Rohmer;

ναι επειδη ειναι στις υποψηφιοτητες των οσκαρ τα φαβορι...για τους ρολους μιλαω
Rohmer μαλλον οχι,για πες..

Last edited:

Αν σου άρεσε το call me by your name, δεν έχω να πω πολλά.. δες μερικές του Rohmer και ενημέρωσε μας.
Υποτίθεται οτι ταινίες με ακατάπαυστο διάλογο δεν τις προτιμώ... σε ενα αφιέρωμα στο έργο του μεγάλου Rohmer,
είπα να παρακολουθήσω μία δοκιμαστικά, τελικά είδα όλες του αφιερώματος ενω αναζήτησα και όσες δεν ειχε στο αφιέρωμα. :p

Οπο όσες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου εχω δει μέχρι τώρα,
δεν έχω συναντήσει διαλόγους οπως στις ταινίες των Howard Hawks, Ernst Lubitsch και E‰ric Rohmer (και άλλων που ξεχνάω τωρα και δεν χαρακτηρίζει όλο το έργο τους πχ τον Mike Leigh για το Naked, Richard Linklater κυρίως για την τριλογία και το Βoyhood, τον Maurice Pialat κ.α.)
καμία σχέση με τον τεχνοκράτη Aaron Sorkin και τα θέματα που επιλέγει. :devil-smiley-029:

Last edited:
Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

6cUbjc.jpg

Πολύ καλη ταινια, αισθάνεσαι ότι βλέπεις ένα ακομα Fargo...

Rockwell & Harelson υποστηρίζουν την McDormand υπεροχα.

Συμβολικη ταινια για το πως μια πραξη μπορει να ενεργοποιησει πραγματα σε μια αλληλουχία που κανεις δεν φανταζεται!

Να πω την αληθεια, μου θυμισε και το Winter's bone μονο που το 2ο το θεωρω καλυτερο!

Ωραία, θα τη δω μάλλον σήμερα...
Εμείς οι Βάζελοι το γυρίσαμε νωρίς στις ταινίες αλλά απ´ότι βλέπω κι εσείς στα χνάρια μας βαδίζετε φέτος... :flipout:

Ωραία, θα τη δω μάλλον σήμερα...
Εμείς οι Βάζελοι το γυρίσαμε νωρίς στις ταινίες αλλά απ´ότι βλέπω κι εσείς στα χνάρια μας βαδίζετε φέτος... :flipout:

Καλη εναλλακτικη!
Δεν μας παιρνει για αλλα πραγματα φετος (εκτος αν στο μπασκετακι γινει κατι)...

Αν σου άρεσε το call me by your name, δεν έχω να πω πολλά.. δες μερικές του Rohmer και ενημέρωσε μας.
Υποτίθεται οτι ταινίες με ακατάπαυστο διάλογο δεν τις προτιμώ... σε ενα αφιέρωμα στο έργο του μεγάλου Rohmer,
είπα να παρακολουθήσω μία δοκιμαστικά, τελικά είδα όλες του αφιερώματος ενω αναζήτησα και όσες δεν ειχε στο αφιέρωμα. :p

Οπο όσες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου εχω δει μέχρι τώρα,
δεν έχω συναντήσει διαλόγους οπως στις ταινίες των Howard Hawks, Ernst Lubitsch και E‰ric Rohmer (και άλλων που ξεχνάω τωρα και δεν χαρακτηρίζει όλο το έργο τους πχ τον Mike Leigh για το Naked, Richard Linklater κυρίως για την τριλογία και το Βoyhood, τον Maurice Pialat κ.α.)
καμία σχέση με τον τεχνοκράτη Aaron Sorkin και τα θέματα που επιλέγει. :devil-smiley-029:

ευχαριστω ,δεν ειμαι λατρης του ειδους αλλα οταν κατι γραφεται λιτα απεριτα χωρις εκβιασμους και εχει βαθος πετυχαινει,οτι ειδος και να ειναι...
τωρα για το Σορκιν, αφου μονος σου το λες οτι επιλεγει αλλη θεματολογια τι τον συγκρινεις με αλλα πραγματα?εκαστος στο ειδος του..
ας πουμε εβαλες το αποσπασμα απο την ελληνικη ταινια (δεν την εχω δει) by the way η πρωταγωνιστρια λανθιμικη φιγουρα...
εχουμε διαλογους με φυσικη ροη,με βαθος,ποιητικους,γηινους..
ο Σορκιν συνηθως ασχολειται με κοινωνικοπολιτικη,διαλογοι πολυβολο,πυκνογραμμενοι με μπολικη πληροφορια σε καθε προταση,εφυεστατοι με μεγαλη φαντασια...που ταιριαζουν γαντι στους χαρακτηρες που επιλεγει..

ευχαριστω ,δεν ειμαι λατρης του ειδους αλλα οταν κατι γραφεται λιτα απεριτα χωρις εκβιασμους και εχει βαθος πετυχαινει,οτι ειδος και να ειναι... :a0210:
τωρα για το Σορκιν, αφου μονος σου το λες οτι επιλεγει αλλη θεματολογια τι τον συγκρινεις με αλλα πραγματα?εκαστος στο ειδος του..
ας πουμε εβαλες το αποσπασμα απο την ελληνικη ταινια (δεν την εχω δει) by the way η πρωταγωνιστρια λανθιμικη φιγουρα...
εχουμε διαλογους με φυσικη ροη,με βαθος,ποιητικους,γηινους..
ο Σορκιν συνηθως ασχολειται με κοινωνικοπολιτικη,διαλογοι πολυβολο,πυκνογραμμενοι με μπολικη πληροφορια σε καθε προταση,εφυεστατοι με μεγαλη φαντασια...που ταιριαζουν γαντι στους χαρακτηρες που επιλεγει..

έβαλα και τους διαόλους με τις φωτίες.. τι άλλο θέλεις; :p

να τους δεις τους βοσκούς.
ειναι αγαπημένη ταινία του Λανθιμου, οποτε για την λανθιμικη φιγουρα της πρωταγωνίστριας, γραψτω ανάποδα..

Ο αδερφός στο video που έβαλα, παιζει ελλεινά/ξύλινα/θεατρικά, αλλα ίσως για αυτό το λόγο, ενδυναμώνει την συγκεκριμένη σκηνή και την ανθρώπινη υπόσταση της πρωταγωνίστριας.

Για εφυέστατους και με μεγάλη φαντασία διαλόγους, αν έχεις διάθεση και χρόνο, τσέκαρε το To Be or Not to Be

πραγματι ο αδερφος παιζει ελλεινα,αφου το βιντεο γραφει οτι ειναι αγαπημενη επιλογη του Λανθιμου,προφανως επηρεαστηκε απο κει εκτος εαν ειναι highlander :chinese:,τον εχεις ξαναναφερει τον Γερμανο το θυμαμαι,θα προσπαθησω να την δω ,ευχαριστω και παλι

δεν ειδαμε καμιά ταινια.. αλλα μόλις είδαμε το δελτίο τύπου για ενα αφιέρωμα που ίσως ενδιαφέρει κάποιους.

Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης «Στο αλλόκοτο σύμπαν του Γιώργου Λάνθιμου»

Σας προσκαλούμε «Στο αλλόκοτο σύμπαν του Γιώργου Λάνθιμου». Δίνουμε ραντεβού στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2018, για να ταξιδέψουμε στο αντισυμβατικό, υπόγειας δύναμης σινεμά του σκηνοθέτη που κατέκτησε τον κόσμο.

Στο αγαπημένο σινεφίλ στέκι της Ταινιοθήκης, την αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι), θα δούμε τρεις από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου: την πρώτη μεγάλου μήκους του, Κινέττα (2005), τις Άλπεις (2011) που απέσπασαν το Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βενετίας, και το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Ο αστακός (2015), που κέρδισε το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στο 68ο Φεστιβάλ Καννών.

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τους κατόχους CineΚάρταF).

* Στον χώρο του φουαγιέ της Αποθήκης 1 λειτουργεί πωλητήριο με παλιότερες εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ταινίες σε DVD, σε ειδική τιμή για τους θεατές της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.

----------------------------------------------------

THE 15:17 TO PARIS
CLINT EASTWOOD

ο αγαπημενος σας καουμπου ειναι παλι εδω
ο πολεμοχαρης εθνικιστης ηρωας του αμερικανικου σινεμα
τελειωνει την καριερα του ( ελπιζω ) με την ποιο αντιπροσωπευτικη του ταινια
μετα τις τελευταιες υπερηρωικες μπαλουφαρες εδω φτανει στα ορια της απολυτης γελοιοτητας

----------------------------------------------------

THE 15:17 TO PARIS
CLINT EASTWOOD

ο αγαπημενος σας καουμπου ειναι παλι εδω
ο πολεμοχαρης εθνικιστης ηρωας του αμερικανικου σινεμα
τελειωνει την καριερα του ( ελπιζω ) με την ποιο αντιπροσωπευτικη του ταινια
μετα τις τελευταιες υπερηρωικες μπαλουφαρες εδω φτανει στα ορια της απολυτης γελοιοτητας

Το ειδες?

Το ειδες?

εσυ Σμαραγδη πηγες ?
τι προσβλητικη ερωτηση ειναι αυτη !
ειπαμε ...αλλα μεχρι ενος σημειου
σημερα θα πηγαινα στον Φατιχ Ακιν αλλα παιζει η ΑΕΚΑΡΑ