Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλ

Και για τις βιτσιόζες έπρεπε να προσθέσεις. Αυτές που τις εξιτάρει η αρρώστεια (sic). Για να συμπεριλάβεις κι ελόγου μου. :marchmellow:

Mην αρχισω τωρα να γραφω για Crash, Bitter Moon και αλλα τετοια που τα λατρευω, γιατι εχουμε και ευαισθητες ψυχες που μας διαβαζουν και μπορει να χαλαστει η αποστειρωμενη αισθητικη τους... :devil-smiley-029:

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

για να φτάσουμε στον μινιμαλισμό (κάποιος θα μπορούσε να τον αποκαλέσει και αποστειρωμένη αισθητική) και να εκτιμήσουμε το έργο των μινιμαλιστών
Ellsworth Kelly, Donald Judd, Frank Stella, Yayoi Kusama, Sol LeWitt κτλ θα πρεπει πρώτα να μελετήσουμε ιστορία, καθως και την χρονική περίοδο που εμφανίστηκε ο μινιμαλισμός καθώς και γιατί οδηγήθηκαν σε αυτόν. Δεν έπεσαν απο τον ουρανό μια μέρα μερικοί καλλιτέχνες και ειπαν ας γίνουμε μινιμαλιστές.. ας απορρίψουμε την ψευδαίσθηση που δημιουργούμε με τα χρώματα και τον φωτορεαλισμό, και το να ζωγραφίζουμε θέματα ρεαλιστικά/figurative, με συμβολισμούς, να δείχνουν άλλα και να εννοούν άλλα..

ή το να απορρίψουμε οποιαδήποτε συναισθηματική αξία απο το έργο πχ των καλλιτεχνών abstract expressionisn... και ας κοιτάξουμε, ας εκτιμήσουμε τα σχήματα, τα χρώματα, την υφή, το μέγεθος, τα υλικά, όλα αυτα που έχουμε γύρω μας, όχι για την ψευδαίσθηση που μας δημιουργούν, αλλα για αυτό που πραγματικά είναι.. και ο μινιμαλισμός ειναι σε διάφορες μορφές τέχνης αλλα και ως στάση ζωής.. ας αρκεστούμε και με τα λίγα (οπως είπε και κάποιος φίλος εδω γύρω) που τελικά ειναι τόσο σπουδαία και σημαντικά, αρκεί να τα "δούμε/αισθανθούμε"!

όλοι οι καλλιτέχνες ειναι μια συλλογική σκέψη, μια συνέχεια.

μια μικρή off topic παρένθεση

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μεγαλοι και σοβαροι ειστε και φαινεστε.:aetsch:

οταν ο ανθρωπος περναει τα 65 γινεται πλεον μικρος και ανωριμος
εγω την σοβαροτητα μου την εχασα ομως πολυ πολυ νωριτερα ...
τωρα ειμαι ενα mix-grill

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

τωρα ειμαι ενα mix-grill

Δηλαδη για να σταματησεις να με αποκαλεις μεγαλο και σοβαρο πρεπει να περασω τα 65?:bigcry::bigcry::bigcry:

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

είναι καλύτερο από το Big Fish; το trailer φώναζε "χονδρέμπορας"... δεν με έχει πείσει gamoto...:icon15:

Δεν χρειαζεται να ειναι Big Fish..ποσο μαλλον Tideland.
Ας μην ειναι ουτε καν Dark Shadows ή Fisher King...
Aς με παρασυρει οπως με παρεσυραν τα δικα του Devil's Backbone ή Pan's Labyrinth.
Ενα πραγμα δεν θα'θελα:να με αφησει με το...π..λί στο χερι,οπως μ'αφησε το Crimson Peak.Που ειχε ολα τα υλικα για να ειναι ενα ρομαντικο goth αριστουργημα αλλα τα'κανε μανταρα στο αναιμικο σεναριο.Να εχεις μονιμα μια αισθηση οτι αυτη η ταινια δεν "απογειωθηκε" ποτε εκει που ελεγες "τωρα να θα πεταξει"...
Αυτο δεν θελω.Αν το πετυχει αυτο θα ειμαι χορτασμενος..

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.

.
Οχι παλι αυτο.... μακρυα

υποσυνείδητα μηνύματα..

τωρα ειμαι ενα mix-grill

ξεκίνησες τα γαριδάκια ή ακομα; :p
η γιαγία μου 90+ μας ζητάει κάθε μέρα γαριδακια, δεν εχει και πολλά δόντια.

Μακάρι να φτάσουμε στην ηλικία σου, να έχουμε το ίδιο παθος για κινηματογράφο και να πηγαίνουμε με γαριδάκια..
:flipout:

Last edited:

Aς με παρασυρει οπως με παρεσυραν τα δικα του Devil's Backbone ή Pan's Labyrinth.
Ενα πραγμα δεν θα'θελα:να με αφησει με το...π..λί στο χερι,οπως μ'αφησε το Crimson Peak.Που ειχε ολα τα υλικα για να ειναι ενα ρομαντικο goth αριστουργημα αλλα τα'κανε μανταρα στο αναιμικο σεναριο.Να εχεις μονιμα μια αισθηση οτι αυτη η ταινια δεν "απογειωθηκε" ποτε εκει που ελεγες "τωρα να θα πεταξει"...

bre superfly αστα αυτα και πες μας ποτε θα δεις τον καινουργιο Clint :flipout:

.

καποτε θα με μπαναρουνε και θα εχουν δικιο

Το Crimson μου αρεσε παρα πολυ. Ισως να ηταν γιατι ειχα αρκετα μικροτερες προσδοκιες. Μπορει αριστουργημα να μην ηταν, αλλα με αφησε απολυτα ικανοποιημενο (και σιγουρα οχι με το π...λι στο χερι)
Απο τα υπολοιπα που ανεφερες, τολμω να πω οτι το Σχημα του Νερου το βρηκα σαφως καλυτερο απο το Dark Shadows.
Αλλα δε θα πω περiσσοτερα, γιατι υποψιαζομαι οτι οπου να'ναι θα το δεις...

Υγ. Η ταινια που εδωσε (σε μενα και τους υπολοιπους της παρεας που το ειδαμε μαζι) ισως τη μεγαλυτερη κινηματογραφικη ικανοποιηση των τελευταιων μηνων ηταν το
http://www.imdb.com/title/tt5827212/
Σινεφετιχισμος μεχρι τελικης πτωσης.
Εσυ και ο Λυμπε εχετε το υπ'οψη και μολις το βρειτε δειτε το...
Το πιο ξεσηκωτικο και απενοχοποιημενο μιγμα Πεκινπα, giallo και Λεονε που εχω δει ποτε.:drool1:
...and Strickland would approve... ;)

Υγ. Η ταινια που εδωσε (σε μενα και τους υπολοιπους της παρεας που το ειδαμε μαζι) ισως τη μεγαλυτερη κινηματογραφικη ικανοποιηση των τελευταιων μηνων ηταν το
Το πιο ξεσηκωτικο και απενοχοποιημενο μιγμα Πεκινπα, giallo και Λεονε που εχω δει ποτε.:drool1:

Noted.
thanks a lot.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το Dark Shadows και το Fisher King τα ανεφερα σαν μετριες στιγμες (νταξει αδικω το Fisher King ειναι καλο σε μια ομως αριστουργηματικη φιλμογραφια) δυο μεγαλων σκηνοθετων,που παρ'ολη τη "μετριοτητα" τους εμενα με παρεσυραν και τις καταφχαριστηθηκα και τις δυο.
Και μενα μου αρεσε το Crimson Peak.Tο'χα γραψει αλλωστε κι εδω,αλλα θα ηθελα και αλλα γαμωτο,ακριβως επειδη μου αρεσε.

Το βραδυ θα παω να το δω...
Θενξ για το αλλο...

Last edited:

Eγώ με τον Μπάρτον, από το Big Fish και δώθε, έχω μιά ...καψουροκατάσταση. Σαν τους οπαδούς του ΠιΛαφα με τον τσίριζα. ή τους αεκτζήδες με τον Μπάγεβιτς :icon15:

Εγω την ειχα απο πιο πριν.Τωρα και θεατρο σκιων να σκηνοθετησει εγω θα παω να το δω....

Last edited:
Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Εγω την ειχα απο πιο πριν.Τωρα και θεατρο σκιων να σκηνοθετησει εγω θα παω να το δω....

Α κι εγώ. Εννοείται. Ομοιοπαθής. Σαν την πουτάνα κάνω: "καλέ δεν μ αρέσει...δεν μ αρέσει σας λέω..."

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Α κι εγώ. Εννοείται. Ομοιοπαθής. Σαν την πουτάνα κάνω: "καλέ δεν μ αρέσει...δεν μ αρέσει σας λέω..."

Ετσι,ετσι...
Γιατι πες μου,ακομα και σε ταινια σαν το Dark Shadows,ποιος αλλος θα εβαζε τον Alice Cooper να τραγουδαει το Ballad of Dwight Fry...?:worshippy::worshippy::worshippy:

Bρε οσο μετρια και να ειναι μια ταινια (για Μπαρτον), αν σου εχει για πρωταγωνιστρια το Ευακι πως να πεις κακο λογο για αυτην?
Η μονη για την οποια μπορω οντως να πω κακο λογο (γιατι εμεινα εγω με το π... στο χερι) ηταν το Big Eyes. Παρολο που ειχε την αλλη μεγαλη λατρεια μου, την κοκκινομαλλα. Αυτο ομως ακομα δε μπορω να πιστεψω οτι το σκηνοθετησε ο ιδιος. Αντε, να δεχτω οτι το εκανε δι'αντιπροσωπου και δεν πατησε ποτε στα γυρισματα. Αλλιως δεν εξηγειται.

κοίτα, από νωρίς έδειξε: το original Willy Wonka & the Chocolate Factory είναι πολύ καλύτερο απ το δικό του: έχει μιά αίσθηση που δεν πιάνεται με τίποτα. Ο μπαρμπέρης...ασ'τα να πάνε. Η Αλίκη...κοκοκο κι από αυγό τίποτα. Το Big Eyes...ούτε να το βλέπω.
Αλλά ΟΚ, ''συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια''. Πόσοι και πόσοι πριν απ αυτόν; Σκορτσέζε; Ρίντλεϋ Σκοτ; to name but a few.
Ι 'll be there, again - but mostly to demonstrate my devotion.

Το Crimson μου αρεσε παρα πολυ. Ισως να ηταν γιατι ειχα αρκετα μικροτερες προσδοκιες. Μπορει αριστουργημα να μην ηταν, αλλα με αφησε απολυτα ικανοποιημενο (και σιγουρα οχι με το π...λι στο χερι)
Απο τα υπολοιπα που ανεφερες, τολμω να πω οτι το Σχημα του Νερου το βρηκα σαφως καλυτερο απο το Dark Shadows.
Αλλα δε θα πω περiσσοτερα, γιατι υποψιαζομαι οτι οπου να'ναι θα το δεις...

η αφίσα είναι το κάτι άλλο, σαν εξώφυλλο απο βιβλίο τσέπης της δεκαετίας του 70! Μπήκε αμέσως στη λίστα με τα must see!

Αν ψάχνεται για σενάρια και χαρακτήρες ισως σας απογοητεύσει. Είναι πιο πολύ άσκηση ύφους, τεχνικής και αισθητικής. Αλλά δεν κρίνουμε με βάση την αισθητική μόνο εγκεφαλικά. :flipout:

One film that falls into that “some people are gonna love this” category is*Hélène Cattet*and*Bruno Forzani’s exercise in style*“Let the Corpses Tan,”*a film that feels like it could be made by no one other than the people behind “The Secret Color of Your Body’s Tears.” These filmmakers deconstruct cinema to its most powerful images in a way that’s so overwhelming it defies standard film elements like narrative and character. Those are secondary to the visuals of Cattet and Forzani’s world, one inspired by Spaghetti Westerns and Giallo but also distinctly their own. This is a film that edits to the rhythm of gunfire and breaks down genre films to their base elements—beady eyes, shooting guns, sweaty brows, falling bodies. If you saw roughly any five minutes of “Corpses,” you’d have a pretty good concept of the entire project. I realized at one point I wasn’t quite sure what was going on in terms the plot or even the geography of the location, but I think that may be exactly the way they want it.

Based on a cult novel by Jean-Patrick Manchette and Jean-Pierre Bastid, “Let the Corpses Tan” tells the story of a woman and her two lovers who see their idyllic Mediterranean home invaded by a carload of robbers with a trunk of gold, and then the cops show up. That’s about all you need to know. The film is basically one extended shootout sequence with the occasional diversion for a purely stylish interlude of silhouettes against the Italian sky that play out somewhat like a Greek chorus physically commenting on the action. And, oh, the action. It is constant zooms and fast cuts and shots and screams and so on and so on. It’s so stylish that you won’t really care that it’s hollow but this is the definition of a “Your Mileage May Vary” movie. If this is your thing, if you loved their previous movies, don’t miss one. If you see film more as a storytelling vehicle than a visual medium, avoid it. I’m somewhere in between, undeniably impressed by the craft here but left a little cold by the repetitive, overwhelming style.