Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

μακάρι να βλέπουμε και άλλες τέτοιες ταινίες απο το είδος αυτό!

7+/10

Το concept του «έβγαλες κιχ και πέθανες» δεν μπορεί παρά να μιλά μεταφορικά για έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι τρέμουν στον ήχο της δικής τους φωνής. Όπου οι οικογένειες μεγαλώνουν τα παιδιά τους διδάσκοντάς τα να μένουν σιωπηλά και ήσυχα, σε κάθε περίπτωση, αν θέλουν να επιβιώσουν. Όπου οφείλεις, επί ποινή θανάτου, να αποφύγεις να κάνεις τον οποιοδήποτε «θόρυβο» θα μπορούσε να προδώσει ότι είσαι ζωντανός, ότι υπάρχεις. Όπου καλείσαι να φτιάξεις μια άλαλη ζωή και να μάθεις και τα παιδιά σου να είναι έτσι, άλαλα, για να τα προστατέψεις από τα σαρκοβόρα «τέρατα» που είναι τυφλά (προσέξτε ιδιαίτερα αυτόν τον μοναδικό συμβολισμό) αλλά αντιδρούν σε κάθε ήχο, κατασπαράζουν οτιδήποτε ζωντανό παράγει δυνατό ήχο, δηλαδή δηλώνει την παρουσία του.

Όταν ο πατέρας -που οργάνωνε στις λεπτομέρειές της αυτή την οικογενειακή επιβίωση στο χείλος της καταστροφής- πεθαίνει, η μάνα γίνεται, θέλοντας και μη, το ύστατο ανάχωμα. Αυτός ο φοβικός και φοβισμένος πολιτισμός που φλερτάρει εδώ και καιρό με το τέλος του, θα σωθεί μόνο όταν η πηγή της ζωής, η Γυναίκα, αποφασίσει να τον υπερασπιστεί γενναία. Θέλουν να μας πουν ότι η πατριαρχία πνέει τα λοίσθια; Μπορεί. Φεμινιστικό ή μετα-φεμινιστικό (γιατί βλέπουμε και την κόρη να είναι πολύ πιο ατρόμητη και μαχητική απ’ τον γιο του ζευγαριού), το φιλμ δηλώνει πίστη στον άνθρωπο. Κι αυτός δεν είναι ούτε ο μόνος, ούτε ο πιο βασικός λόγος που το «A Quiet Place» είναι μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

A quiet place | review

και το παραπάνω να μην δει κάποιος, πάλι ωραια και καλοφτιαγένη είναι.

επομενος σταθμός το hereditary.

7+/10

A quiet place | review

χαιρομαι που σου αρεσε τελικα! αντε να το δω και εγω καποια στιγμη

χαιρομαι που σου αρεσε τελικα! αντε να το δω και εγω καποια στιγμη
Πολύ καλή και σε κρατάει σε αγωνία παρόλα τα (ελάχιστα) κλασικά κλισέ πεταγματα ήχου.

Αν έχετε και κάποια άλλη να προτείνετε...

Πολύ καλή και σε κρατάει σε αγωνία παρόλα τα (ελάχιστα) κλασικά κλισέ πεταγματα ήχου.

Αν έχετε και κάποια άλλη να προτείνετε...

δεν ειναι genre που συμπαθω ιδιαιτερα, οποτε οι γνωσεις μου ειναι περιορισμενες

https://www.yesasia.com/global/mon-...ng-kong-version/1063074719-0-0-0-en/info.html

ενδιαφέρον ειχε και το Mandy (2018) με αρκετά προσεγμένη αισθητική για ενα είδος που ειναι μαλωμένο με την καλή αισθητική, χάρη στο πρώτο μέρος της, δεν καταλήγει μια απλή ταινία εκδίκησης. Προσωπικά, μελανό σημείο, οι γκριμάτσες του βοιδοματη Nicolas Cage.

7/10

Eχω να γραψω για φιλμ που ειδα περιπου 4 μηνες...

Ειδα εργα και ειπα, κατσε να δεις ποια θα θυμηθεις, τι θα σου μεινει προς το τελος του χρονου, αρα που εκαναν καποια εντπωση.

Λοιπον μου ερχονται αμεσα 4 φιλμς που μου εμειναν και που με εντυπωσιασαν κατα καποιον τροπο.

Πρωτα σκεφομαι το Ghost Story. Μου φανηκε με βαθος ενα συμβολισμο που δεν γινεται ποτε κουραστικος, μια ευθραυστη πνευματικοτητα, επισης με σπουδαια συγκινησιακο φορτο αλλα συναισθηματικη λεπτοτητα.

a-ghost-stiry-poster-1.jpg

Το δευτερο που "μου εμεινε" ειναι το Υou Were Never Really Here. Ξεχαστε οτι εχετε διαβασει σε διαφορες περιγραφες περι Taxi driver σε επαναληψη και αλλες τετοιες μπαρουφες. Καμμια σχεση. Το φιλμ αυτο αποπνεει μια τεραστεια δυναμη ταυτοχρονα με μια αποπνικτικη θλιψη που καταφερνει και βγαζει σε αληθηνο ρεσιταλ ο τεραστειος πρωταγονιστης.
Δυναμη της φυσης και της υποκριτικης. Εξαιρετικη κινηματογραφηση επισης.

you-were-never-really-here-2.jpg

Μετα κραταω το αστυνομικο θριλερ με αμειληκτες αμερικανο-κοινωνικες προεκτασεις εξαιρετικη φωτογραφια και ερμημεια. Και ιστορια που σου κραταει την ανασα εως το τελος.
Το The Hollow Point, φιλμ του 2016 (καμμια σχεση με ενα ομονυμο του 96). Σκληρο, αδυσωπητο και αγωνιωδες... πραγματικο θριλερ με λιγα λογια.

173586465.jpeg

Τελος μου εκανε πολυ θετικη εντυπωση το εργο του "δικου μας" Pan G. Cosmatos, (γιο του George Pan Cosmatos ) με το φιλμ Mandy.
To ωστικο κυμμα της αισθητικης του μας χτυπαει καταστηθα ηδη με την εναρξη του εργου με την μουσικη των King Crimson. Kαι μονο αυτη η εισαγωγη θα αρκουσε για να μας δωσει μια ενδειξη για τον εικαστικο κοσμο του σκηνοθετη και τις αισθητικες αναφορες του οραματος που εχει στο μυαλο, οπου προχωραει στην δημιουργια ενος φιλμ σαν μια μεγαλη εικονα.

Μετα το σεναριο μπορει να φανει απλοϊκο η μαλλον καλυτερα κλασσικο, αλλα τελικα εχει πολλες ιδιαιτεροτητες και δινει κατι πραγματικα καινουριο σ αυτο το χιλιοειπωμενο ειδος που αρχισαμε μαλιστα να βαριομαστε εκει που λεγαμε "τα ειδαμε ολα". Ε με αυτο ειδαμε και κατι αλλο. Ενας καταπληκτικος Κεητζ, ο καλυτερος απο το Σεηλορ και Λουλα και τον Ανοιχτο Ταφο, Κρατιεται και θα ξαναειδωθει και αυτο...

81nC4aD-%2BVL._SY445_.jpg

Last edited by a moderator:

7+/10

A quiet place | review

Είναι απίστευτο τι μπορεί να δει ένας άνθρωπος/κριτικός ακόμη και σε μια απίστευτη μπούρδα, όπως το quiet place... Όρεξη να έχει κανείς να καταγράφει πράγματα που είναι μόνον μέσα στο μυαλό του... Κρίμα που αυτά τα τυφλά σαρκοβόρα τέρατα δεν περνούν από κει κοντά να τους 'φάνε'και αυτούς, ερεθισμένα από τον ιδεοληπτικό βαβούρικο θόρυβο που παράγουν τα πληκτρολόγια τους, με αποτέλεσμα αυτοί να 'τρώνε' εμάς, χάρη στην καταραμένη δημοκρατία του διαδικτύου...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είναι απίστευτο τι μπορεί να δει ένας άνθρωπος/κριτικός ακόμη και σε μια απίστευτη μπούρδα, όπως το quiet place... Όρεξη να έχει κανείς να καταγράφει πράγματα που είναι μόνον μέσα στο μυαλό του... Κρίμα που αυτά τα τυφλά σαρκοβόρα τέρατα δεν περνούν από κει κοντά να τους 'φάνε'και αυτούς, ερεθισμένα από τον ιδεοληπτικό βαβούρικο θόρυβο που παράγουν τα πληκτρολόγια τους, με αποτέλεσμα αυτοί να 'τρώνε' εμάς, χάρη στην καταραμένη δημοκρατία του διαδικτύου...

Σεβαστή η κάθε άποψη, όπως και η δική σου, αλλά κάλλιστα κάποιος άλλος θα μπορούσε να γράψει ακριβώς τα ίδια με τα παραπάνω για την δική σου άποψη.

Ευτυχώς (ή δυστυχώς) αρκετοί βρήκαν αυτά που γράφει το κείμενο, αλλά και να μην τα είδαν, στους περισσότερους άρεσε.

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Σημειωτική?wprov=sfla1

@Δημοκηδής

Επίσης χάρη σε αυτή την καταραμένη "δημοκρατία" του διαδικτύου, μας γράφεις την άποψη σου στο νήμα αυτό και διαβάζουμε την γνώμη σου.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Χαχα.... Είσαι άψογος... Έτσι ακριβώς όπως τα λες ... Δε θα μπορούσες να το θέσεις καλύτερα!!!!

Στάλθηκε από το Nokia 6.1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

εγραψες, από τα καλύτερα ποστ που έχω διαβάσει σε forum ever...

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

αυτο το κουαιτ πλεησ δεν θα το εβλεπα ποτε
αλλα επειδη δεν εμπιστευομαι τον Δημοκηδη
πρεπει να το δω

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

ανακαλω,
ειδα το trailer δεν θα συνεχισω

Εμένα μου ψιλοάρεσε, μην το δεις. Αλλά να δεις το Hereditary. Εγώ το βρήκα νοσηρό, οπότε μάλλον θα σου αρέσει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Εμένα μου ψιλοάρεσε, μην το δεις. Αλλά να δεις το Hereditary. Εγώ το βρήκα νοσηρό, οπότε μάλλον θα σου αρέσει.
σ ευχαριστω αλλα αυτο το ειδος μου φερνει υπνηλια
αφου ξερεις ανεβαζω τις αισθησεις μου με αργα πλανα

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

ΑΨΟΓΟΣ!!!!!!!!!!!!

(...Αλλα δεν μπορω και να μην συμφωνισω και με την αποψη/απαντηση του φιλου @auter... :grinning-smiley-043)

Θα το δω μονο και μονο για την ηχητικη απολαυση :antlers:

@Δημοκηδής

Επίσης χάρη σε αυτή την καταραμένη "δημοκρατία" του διαδικτύου, μας γράφεις την άποψη σου στο νήμα αυτό και διαβάζουμε την γνώμη σου.

Χαλάρωσε και δες και τα εισαγωγικά στο αρχικό μου μνμ ... Επίσης, σαφώς αναφέρομαι στον τύπο που παρέθεσες και όχι σε σένα ... Αν δεν σε βαραίνει η άπειρη άχρηστη πληροφορία γύρω σου και τα εξυπναδίστικα κείμενα όπως ήταν η κριτική αυτή, που πλέον και πέραν από το προς κρίση αντικείμενο, μπουρδολογούν επί ματαίω και ασύστολα επί παντός επιστητού, δικαίωμα σου ...

Χαλάρωσε και δες και τα εισαγωγικά στο αρχικό μου μνμ ... Επίσης, σαφώς αναφέρομαι στον τύπο που παρέθεσες και όχι σε σένα ... Αν δεν σε βαραίνει η άπειρη άχρηστη πληροφορία γύρω σου και τα εξυπναδίστικα κείμενα όπως ήταν η κριτική αυτή, που πλέον και πέραν από το προς κρίση αντικείμενο, μπουρδολογούν επί ματαίω και ασύστολα επί παντός επιστητού, δικαίωμα σου ...

Δεν τίθεται θέμα χαλαρωματος. Τα εισαγωγικά δεν ελαφρύνουν τίποτα.

Ούτε έχει σημασία σε ποιον αναφέρεστε.

Τα εξυπναδιστικα τσιτάτα λαϊκα τα γράφετε εσείς. Μπορείτε να γράφετε ότι θέλετε, να κάνετε χιούμορ με ότι θέλετε, και να πιστεύετε ότι θέλετε.

Διαβάστε όμως κανα βιβλίο σημειωτικης, τέχνης, κινηματογράφου και μετά, εδώ είμαστε να συζητήσουμε.

Καλή εβδομάδα!

Και μια λαϊκη σοφία που σας αρέσει

Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια