Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Ξέχασες το "εδώ μέσα"...

Γενικά άρεσε η ταινία και στο κοινό και ακόμα περισσότερο, στους "φίλους" του Gal'en.

Και το τελευταιο Star Wars τους αρεσε.
Οποτε να το δεις. Λογικα θα σου αρεσει...

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Xτες μεταμεσονυχτια ειδα μια ταινια που δεν μιληθηκε πολυ και ειναι κατανοητο γιατι ειναι πολυ ιδιαιτερη.

Προκειται για το Dog Eat Dog. Με ενα καταπληκτικο Dafoe, ενα απολαυστικο Cage και εναν αγνωστο για μενα ψιλοκτηνος που δεν θυμαμαι καν το ονομα του αλλα ηταν υπερανω ολων.

Το φιλμ παρουσιαζεται σαν αστυνομικο, θριλερ η δεν ξερω γω.... τιποτα απο αυτα. Ειναι ενα φιλμ οπως ειπα ιδιαιτερο... "αποσυνδεδεμενο" οπως λεμε στα μερη μου (με τον εγκεφαλο)
Βιαιο, βρωμικο, χυδαιο, παρανοϊκο, με απλετη φτηνη ομωτητα αλλα ταυτοχρονα και πολυ πολυ χιουμορ...τελειως τρελαμενο εργο και με διαλογους ντιρεκτ στο στομαχι ... Ενα "παλπ φιξιον" ακομα, σε κινουμενη και ομειλουμενη εικονα αλλα πολυ δαιμονισμενο.

1280x720-348673.jpg

Δεν θα το προτεινα γιατι και αυτο δεν θα επρεπε να πεσει σε οποιαδηποτε χερια.
Αλλα εμενα μου αρεσε για ολους αυτους τους λογους και για την πληρη ενδειξη του σπιραλ του κακου. Δεν το προτεινω λοιπον ... μη το δειτε αλλα οι προειδοποιημενοι και οι μυστες μη το χασετε.

Dog-Eat-Dog.jpg

Tελικα ο Νταφοε με τον Καιητζ σε ενα φιλμ ειναι απλα μια ξανανταμωση ( des retrouvailles που λεμε και στην Φραγκια ) που κανει ενα κλεισιμο ματιου σε ενα αλλο μεγαλο κλασσικο του σινεμα της περιπλανησης της αναζητησης και της Βιας που πανε μαζι... Φυσικα δεν κανω κουϊζ εγω οσοι γνωριζουν σινεμα καταλαβαν.

cagedafoe.jpg

Last edited by a moderator:

Και το τελευταιο Star Wars τους αρεσε.
Οποτε να το δεις. Λογικα θα σου αρεσει...

αυτο ειναι blockbuster και μπορεί να πλέρωσε...
πάντως το war of the planet of the apes ηταν καλό
7/10

Xτες μεταμεσονυχτια ειδα μια ταινια που δεν μιληθηκε πολυ και ειναι κατανοητο γιατι ειναι πολυ ιδιαιτερη.

Προκειται για το Dog Eat Dog. Με ενα καταπληκτικο Dafoe, ενα απολαυστικο Cage και εναν αγνωστο για μενα ψιλοκτηνος που δεν θυμαμαι καν το ονομα του αλλα ηταν υπερανω ολων.

Το φιλμ παρουσιαζεται σαν αστυνομικο, θριλερ η δεν ξερω γω.... τιποτα απο αυτα. Ειναι ενα φιλμ οπως ειπα ιδιαιτερο... "αποσυνδεδεμενο" οπως λεμε στα μερη μου (με τον εγκεφαλο)
Βιαιο, βρωμικο, χυδαιο, παρανοϊκο, με απλετη φτηνη ομωτητα αλλα ταυτοχρονα και πολυ πολυ χιουμορ...τελειως τρελαμενο εργο και με διαλογους ντιρεκτ στο στομαχι ... Ενα "παλπ φιξιον" ακομα, σε κινουμενη και ομειλουμενη εικονα αλλα πολυ δαιμονισμενο.

1280x720-348673.jpg

Δεν θα το προτεινα γιατι και αυτο δεν θα επρεπε να πεσει σε οποιαδηποτε χερια.
Αλλα εμενα μου αρεσε για ολους αυτους τους λογους και για την πληρη ενδειξη του σπιραλ του κακου. Δεν το προτεινω λοιπον ... μη το δειτε αλλα οι προειδοποιημενοι και οι μυστες μη το χασετε.

Dog-Eat-Dog.jpg

Tελικα ο Νταφοε με τον Καιητζ σε ενα φιλμ ειναι απλα μια ξανανταμωση ( des retrouvailles που λεμε και στην Φραγκια ) που κανει ενα κλεισιμο ματιου σε ενα αλλο μεγαλο κλασσικο του σινεμα της περιπλανησης της αναζητησης και της Βιας που πανε μαζι... Φυσικα δεν κανω κουϊζ εγω οσοι γνωριζουν σινεμα καταλαβαν.

cagedafoe.jpg

ο Paul Schrader που σκηνοθέτησε το Dog eat Dog kαι εχει γράψει το σενάριο του TAXI DRIVER,
αν και γενικά πολύ μέτριος ως σκηνοθέτης, έκανε για πολλους, μια απο τις ταινίες της χρονιας

τσέκαρε το, ειναι πολύ καλό γραμμένο και εκτελεσμένο (εκτός απο μια σκηνή)
προσωπικά το βρήκα πολύ σπουδαίο.
First Reformed (2017)

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Tιμη του να Νικολαιδιζει!

Εγω παντως δεν κατηγορω οσους δε μπορουν τον Τουρκο. Γουστα ειναι αυτα. Καποιοι συμπαθουν δημαρ και ξανθοπουλο...

εε πως να κατηγορησεις τον εαυτο σου γινεται ?
εννοειται οτι συμπαθουμε Ξανθοπουλο

αυτο ειναι blockbuster και μπορεί να πλέρωσε...

και για το Μαυρο Πανθηρα ισχυει αυτο, αλλα δε σε χαλασε...

εε πως να κατηγορησεις τον εαυτο σου γινεται ?
εννοειται οτι συμπαθουμε Ξανθοπουλο

Αφιερωμενο λοιπον!

https://www.youtube.com/watch?v=EttS2SJCJdE

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

και για το Μαυρο Πανθηρα ισχυει αυτο, αλλα δε σε χαλασε...
Καθόλου.

Τώρα αν εσένα δεν σε αγγίζουν τα θέματα της ταινίας και μάλιστα με ωραίο τρόπο και αισθητική, τότε οκ.

Στους κομιξαδες δεν άρεσε, καθώς έχουν άλλη αισθητική και παρατηρούν αλλά πράγματα από ότι οι "φίλοι" σου.

Αντιθέτως, στους δεύτερους, δεν άρεσε ιδιαίτερα το τελευταίο avengers, όπου οι κατά κόσμου κομιξαδες το βρήκαν σχεδόν αριστούργημα.

Εκπέμπουν σε διαφορετική συχνότητα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Καθόλου.

Τώρα αν εσένα δεν σε αγγίζουν τα θέματα της ταινίας και μάλιστα με ωραίο τρόπο και αισθητική, τότε οκ.

Στους κομιξαδες δεν άρεσε, καθώς έχουν άλλη αισθητική και παρατηρούν αλλά πράγματα από ότι οι "φίλοι" σου.

Αντιθέτως, στους δεύτερους, δεν άρεσε ιδιαίτερα το τελευταίο avengers, όπου οι κατά κόσμου κομιξαδες το βρήκαν σχεδόν αριστούργημα.

Εγώ δεν είμαι κομιξάς. Η κόρη μου (15 ετών) είναι. Ο Μαύρος Πάνθηρας δεν άρεσε σε κανέναν απο τους δυο μας. Δεν τίθεται θέμα κομιξάδικης αισθητικής ή οποιουδήποτε άλλου ελαφρυντικού. Είναι μια μέτρια ταινία μπαμ-μπουμ, για να περνάει η ώρα. Αν δεν υπήρχε η μαύρη θεματολογία της θα πήγαινε άπατη. Όπως το Get Out! που αν αλλάξεις το χρώμα του πρωταγωνιστή δεν κάνει ουτε για μεταμεσονύκτια τηλεταινία του ΑΝΤ1.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλ

Εγώ δεν είμαι κομιξάς. Η κόρη μου (15 ετών) είναι. Ο Μαύρος Πάνθηρας δεν άρεσε σε κανέναν απο τους δυο μας. Δεν τίθεται θέμα κομιξάδικης αισθητικής ή οποιουδήποτε άλλου ελαφρυντικού. Είναι μια μέτρια ταινία μπαμ-μπουμ, για να περνάει η ώρα. Αν δεν υπήρχε η μαύρη θεματολογία της θα πήγαινε άπατη. Όπως το Get Out! που αν αλλάξεις το χρώμα του πρωταγωνιστή δεν κάνει ουτε για μεταμεσονύκτια τηλεταινία του ΑΝΤ1.

"Mαυρη" θεματολογια ουτε γι'αστειο.Περισσοτερη-και πιο "βαθια"-βρισκεις στα blaxploitation των 70'ς παρα εδω.Εκτος αν θεωρούνται μαυρη θεματολογια τα αφρικανικα "ντεσεν" των-ομολογουμένως- θαυμάσιων στολων.
Κυρίως γιατί ο κύριος εκφραστής των μαυρων απόψεων στο φιλμ είναι ο "κακός",άρα de facto αρνητικός με προδιαγεγραμμένο τέλος,ο οποίος είναι εντελώς αρπα κολλα φτιαγμενος και-υπουλα- αντιπαθητικος ακριβώς επειδή πρέπει να πεθάνει.
Είναι σαν να λέει η ταινία νταξει ρε παιδακι μου κατι προσπαθείς να πείς αλλα δεν είναι αυτος ο "σωστός τρόπος" γι'αυτο ψόφα.
Η-και καλα-"συνειδητοποίηση" του πρωταγωνιστή στο τέλος,προσπαθει απλα να χρυσώσει το χάπι σε μια κατα τα αλλα σφόδρα συντηρητική σε απόψεις ταινία.
Τεχνικά και αφηγηματικά η ταινία είναι απο τις χειρότερες της Μαρβελ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία

"Mαυρη" θεματολογια ουτε γι'αστειο.Περισσοτερη-και πιο "βαθια"-βρισκεις στα blaxploitation των 70'ς παρα εδω.Εκτος αν θεωρούνται μαυρη θεματολογια τα αφρικανικα "ντεσεν" των-ομολογουμένως- θαυμάσιων στολων.
Κυρίως γιατί ο κύριος εκφραστής των μαυρων απόψεων στο φιλμ είναι ο "κακός",άρα de facto αρνητικός με προδιαγεγραμμένο τέλος,ο οποίος είναι εντελώς αρπα κολλα φτιαγμενος και-υπουλα- αντιπαθητικος ακριβώς επειδή πρέπει να πεθάνει.
Είναι σαν να λέει η ταινία νταξει ρε παιδακι μου κατι προσπαθείς να πείς αλλα δεν είναι αυτος ο "σωστός τρόπος" γι'αυτο ψόφα.
Η-και καλα-"συνειδητοποίηση" του πρωταγωνιστή στο τέλος,προσπαθει απλα να χρυσώσει το χάπι σε μια κατα τα αλλα σφόδρα συντηρητική σε απόψεις ταινία.
Βαθιά συντηρητική ταινία... Blockbuster

Έχει ενδιαφέρον αυτή η άποψη από ανθρώπους που δεν έχουν δει τίποτα πέρα από ακαδημαϊκο κινηματογράφο βόρειας Αμερικής, Ευρώπης (συγκεκριμένες χώρες) και Κουροσάβα.

Στην ταινία κάνεις δεν είναι καλός ή κακός.

Δεν είναι ούτε το πατέρας αφέντης των αδελφών Ταβιανη ούτε οι βοσκοί του Πατάκη..
Είναι απλά ένα καλό blockbuster

Τα έχετε δεί τα παραπάνω;
Οι τις ταινίες του ousmane sembene, Jean rouch;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Π

Βαθιά συντηρητική ταινία... Blockbuster

Έχει ενδιαφέρον αυτή η άποψη από ανθρώπους που δεν έχουν δει τίποτα πέρα από ακαδημαϊκο κινηματογράφο βόρειας Αμερικής, Ευρώπης (συγκεκριμένες χώρες) και Κουροσάβα.

Στην ταινία κάνεις δεν είναι καλός ή κακός.

Δεν είναι ούτε το πατέρας αφέντης των αδελφών Ταβιανη ούτε οι βοσκοί του Πατάκη..
Είναι απλά ένα καλό blockbuster

Τα έχετε δεί τα παραπάνω;

Μ'αρέσει που κατέχεις και τον κινηματογράφο που έχω δει.Ευτυχως γιατι ξεχναω πλεον τι εχω δει και τι δεν εχω δει,οπότε να ξέρω που να απευθύνομαι την επόμενη φορά που θα θέλω να θυμηθώ.

Οι Ταβιάνι αν θυμάμαι καλα έπαιζαν στην Καταντζάρο στα 80'ς ο ένας λίμπερο και ο άλλος αριστερό εξτρέμ.
O Πατάκης με είχε βοηθησει πολύ στο Γυμνάσιο-Λύκειο με τα λυσάρια του...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: R

Μ'αρέσει που κατέχεις και τον κινηματογράφο που έχω δει.Ευτυχως γιατι ξεχναω πλεον τι εχω δει και τι δεν εχω δει,οπότε να ξέρω που να απευθύνομαι την επόμενη φορά που θα θέλω να θυμηθώ.

Οι Ταβιάνι αν θυμάμαι καλα έπαιζαν στην Καταντζάρο στα 80'ς ο ένας λίμπερο και ο άλλος αριστερό εξτρέμ.
O Πατάκης με είχε βοηθησει πολύ στο Γυμνάσιο-Λύκειο με τα λυσάρια του...

Σύμφωνα με αυτά που γράφετε εδώ.
Δεν σας γνωρίζω.
Από τα νήματα εδώ, δεν είδα να έχετε αναφέρει ούτε μια ταινία που να είναι εκτός από αυτά που είπα. Αν το κάνατε, συγχωρήστε με.

Τώρα αν θεωρείτε τους Ταβιανοι, Παπατάκη, Kiarostami, Ousmane, Rouch κ.α. για το Γυμνάσιο λύκειο και συντηρητικούς, δεν υπάρχει κάτι άλλο για συζήτηση.

Καλό σας απόγευμα!

ο Paul Schrader που σκηνοθέτησε το Dog eat Dog kαι εχει γράψει το σενάριο του TAXI DRIVER,
αν και γενικά πολύ μέτριος ως σκηνοθέτης, έκανε για πολλους, μια απο τις ταινίες της χρονιας

τσέκαρε το, ειναι πολύ καλό γραμμένο και εκτελεσμένο (εκτός απο μια σκηνή)
προσωπικά το βρήκα πολύ σπουδαίο.
First Reformed (2017)

Για το First Reformed εκανα μια αναφορα εδω μολις πριν λιγες σελιδες. Αρα δεν χρειαζεται να το τσεκαρω...
Και μαλιστα το μιλησαμε και ειπες και για τη σκηνη που δεν σου αρεσε (της αιωρησης απ'οτι θυμαμαι)...το ξεχασες ;
Αχ με την ηλικια ερχονται και κατι τετοι... :p

Μαλιστα σε επομενο ποστ ειχα αναφερει ενα αλλο φιλμ του Κασνταν, που ειδα ολως τυχαιως την ιδια αυτη περιοδο που ειχε μια αλλη σκηνη αιωρησης.

Και αυτος προερχομενος απο σεναριστας σαν σκηνοθετης οπως και ο Σραντερ...

κλπ κλπ...

Χμμμμ.... αρχιζω και καταλαβαινω τις λιστες :p

Για το First Reformed εκανα μια αναφορα εδω μολις πριν λιγες σελιδες. Αρα δεν χρειαζεται να το τσεκαρω...
Και μαλιστα το μιλησαμε και ειπες και για τη σκηνη που δεν σου αρεσε (της αιωρησης απ'οτι θυμαμαι)...το ξεχασες ;
Αχ με την ηλικια ερχονται και κατι τετοι...

Μαλιστα σε επομενο ποστ ειχα αναφερει ενα αλλο φιλμ του Κασνταν, που ειδα ολως τυχαιως την ιδια αυτη περιοδο που ειχε μια αλλη σκηνη αιωρησης.

Και αυτος προερχομενος απο σεναριστας σαν σκηνοθετης οπως και ο Σραντερ...

κλπ κλπ...

Χμμμμ.... αρχιζω και καταλαβαινω τις λιστες :p

Ναι το θυμήθηκα μετά αλλά δεν μπορούσα να κάνω edit, είχε λήξει η προθεσμία.

Τι καταλάβατε από τι λίστες;
Μήπως έχει να κάνει με την μνήμη

Φίλος πριν καιρό είχε πει.. "φτάνει πια με το ολοκαύτωμα ότι είναι να μάθουμε το μάθαμε..."

...θεωρείς ότι οι ταινίες αυτές βγαίνουν αποκλειστικά για εσένα και για μένα;

Δεν υπάρχουν νέα στοιχεία και μελέτες ή ακόμα καλύτερα, ένας νέος στοχασμός πάνω στα ίδια γεγονότα με διαφορετική ματιά μέσα από τα χρόνια;

Πόσοι θα έβλεπαν τώρα ένα ντοκιμαντέρ που βγήκε πριν 30 χρόνια και πόσοι, αν ήταν ένα σύγχρονο ντοκιμαντέρ που βγήκε τώρα;

Ναι το θυμήθηκα μετά αλλά δεν μπορούσα να κάνω edit, είχε λήξει η προθεσμία.

Τι καταλάβατε από τι λίστες;
Μήπως έχει να κάνει με την μνήμη

Η μνημη εχει να κανει με τις λιστες.

..............

Φίλος πριν καιρό είχε πει.. "φτάνει πια με το ολοκαύτωμα ότι είναι να μάθουμε το μάθαμε..."
...θεωρείς ότι οι ταινίες αυτές βγαίνουν αποκλειστικά για εσένα και για μένα;.......

Αν ειναι να μαθεις κατι σιγουρα δεν το μαθαινεις με λιστες ουτε το δινεις στους αλλους να μαθουν κατεβαζοντας λιστες.
Αν δεν υπαρχει το κλικ που θα προκαλεσει ενδιαφερον στον καθενα να δει η να μαθει κατι, κανενα κατεβατο τιτλων δεν θα πεισει η θα δελεασει

Τελικα πιστευω οτι ναι καθε ταινια εχει ενα αποστολεα, (τον σκηνοθετη και την παραγωγη του) και ορισμενους παραληπτες.
Ολες οι ταινιες δεν ειναι για ολους, δεν ανταποκρινονται στα κριτηρια τους στα ζητουμενα τους η στον κοσμο που τους ενδιαφερει.
Αυτες που ειναι για μενα ειναι για καποιους αλλους αλλα οχι για ολους, και το ιδιο ισχυει και για τους αλλους.

Γιαυτο εδω προτεινουμε ταινιες που ειδαμε με δυο λογια χωρις να προσπαθουμε να κανουμε προσυνητισμο και καλα να ααρεσουν στους αλλους.
Επισης μερικες φορες διευκρινιζουμε προσοχη δεν ειναι ταινια για ολους γιατι υπαρχουν διαφορετικες ευαισθησιες και επιρροες.

Για το τελευταιο που λες οτι μπορει να υπαρχει "νεος στοχασμος" σε καποια ταινια, εμενα και πολλους αλλους, δεν τους ενδιαφερει καθολου ο επιπλεον και παραπλευρος και εγκαθετος στοχασμος του καθενος (οσο επαγγελματιας και να ειναι αυτος ο καθενας).
Εαν το φιλμ μου δωσει βαση για καποιο στοχασμο τοσο το καλυτερο και για μενα και για το φιλμ, εαν οχι δεν περιμενω οποιονδηποτε να προσθεσει την λεκτικη πιρουετα του για να δωσει και καλα νοημα σε αυτο που δεν βλεπω.
Αν μου ειπε το φιλμ μου ειπε... αν δεν, ολοκληρωσε τη δουλεια και δεν ηταν καλη η επαρκης (για μενα), και τελος.

Πιστευω οτι ο καθε θεατης (για σινεμα μιλαμε) η αν θες ο καθε παραληπτης, ξερει πανω κατω συμφωνα με τα βιωματα του τι θελει και τι περιμενει να δει.
Και βαση αυτων ειτε ικανοποιειται ειτε απογοητευεται. Αλλα σαν "παραληπτης" ξερει τι θελει. Και σαν υπερβατολογικο ατομο, σε οποιο βαθμο μπορει να ειναι, ξερει αν αναζητησει τι θα αναζητησει.

Αυτα...

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

.
κυριε Γαλεν λιγα τα λογια σας για τον Ν.Ξανθοπουλο
εδω απο την σπανια υπερταινιαρα που ειμαι υπερηφανος κατοχος

ΒΑΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ
ΝΙΚΟς ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟς
ΔΗΜΗΤΡΗς ΠΟΥΛΙΚΑΚΟς

ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

https://www.youtube.com/watch?v=xGCnnNRKI3w&list=RDA5c8lXZs-Cg&index=27

Καθόλου.

Xμμμ εχασες ομως τελειως το νοημα αυτου που εγραψα...
Οπως το Star Wars ειναι blockbuster και μπορει να πλερωσε (κατ'εσε), το ιδιο ισχυει και για το Μαυρο Πανθηρα.

Πες τα χρυσοστομε, γιατι οταν τα λεω εγω...
Και για να επαυξησω... ειναι τουλαχιστον ελεεινο να εκμεταλλευεται το χολιγουντ το συγκεκριμενο ονομα με τοσο τρισαθλιο τροπο.
Να τολμαει δηλαδη να παιρνει το ονομα των μαυρων πανθηρων για να το δωσει στον πρωταγωνιστη και να δινει τις ιδεες τους στον κακο.
Απο πολιτικη αποψη λοιπον, οτι πιο σιχαμερο εχω δει τα τελευταια χρονια.

Απο αποψη αισθητικης, το ακρον αωτον του κιτς. Η σκηνη ειδικα της μονομαχιας στους καταρρακτες μας εβγαλε τα ματια.

.
κυριε Γαλεν λιγα τα λογια σας για τον Ν.Ξανθοπουλο
...

Αγαπαω Ξανθοπουλο
Απο τους καλυτερους κωμικους που εβγαλε η Ελλαδα κατ'εμε!
Απλως, δεν το ηξερε ο ιδιος...

Πες τα χρυσοστομε, γιατι οταν τα λεω εγω...
Και για να επαυξησω... ειναι τουλαχιστον ελεεινο να εκμεταλλευεται το χολιγουντ το συγκεκριμενο ονομα με τοσο τρισαθλιο τροπο.
Να τολμαει δηλαδη να παιρνει το ονομα των μαυρων πανθηρων για να το δωσει στον πρωταγωνιστη και να δινει τις ιδεες τους στον κακο.
Απο πολιτικη αποψη λοιπον, οτι πιο σιχαμερο εχω δει τα τελευταια χρονια.

Απο αποψη αισθητικης, το ακρον αωτον του κιτς. Η σκηνη ειδικα της μονομαχιας στους καταρρακτες μας εβγαλε τα ματια.

Φανατικοι παπάδες που τους εξύβρισαν τα ιερά...
Θα μπορούσαν να γράψουν κάτι αντίστοιχο.

μου άρεσε που χρησιμοποιεις την λέξη τολμάει
:p

Ευτυχώς που ήταν βλάσφημοι και το τόλμησαν.
Γιατί έτσι δεν υπάρχει καλός και κακός αλλά τα δύο αυτά συνυπάρχουν. Και φαίνεται ότι αυτό ενοχλεί τους ανθρώπους που θέλουν τα πράγματα ξεκάθαρα... μαύρο άσπρο.

Xμμμ εχασες ομως τελειως το νοημα αυτου που εγραψα...
Οπως το Star Wars ειναι blockbuster και μπορει να πλερωσε (κατ'εσε), το ιδιο ισχυει και για το Μαυρο Πανθηρα.

μα στο έγραψα.. δεν με χάλασε ακόμα και αν πληρώθηκαν κάποιοι για να γράψουν καλή κριτική, για τους λόγους που σου ανέφερα.

μερικά ονόματα και που εργάζονται
http://www.yearendlists.com/visuals/black-panther-49184641-96c3-41bc-ab59-a2c2e0709170

Όπως το Get Out! που αν αλλάξεις το χρώμα του πρωταγωνιστή δεν κάνει ουτε για μεταμεσονύκτια τηλεταινία του ΑΝΤ1.

Εκτός του ότι το χρώμα του πρωταγωνιστή δεν αλλάζει τίποτα στην ταινία, αυτή καθαυτή η ταινία είναι πολύ καλή.

Φυσικά, περί ορέξεως 😉