Xτες μεταμεσονυχτια ειδα μια ταινια που δεν μιληθηκε πολυ και ειναι κατανοητο γιατι ειναι πολυ ιδιαιτερη.
Προκειται για το Dog Eat Dog. Με ενα καταπληκτικο Dafoe, ενα απολαυστικο Cage και εναν αγνωστο για μενα ψιλοκτηνος που δεν θυμαμαι καν το ονομα του αλλα ηταν υπερανω ολων.
Το φιλμ παρουσιαζεται σαν αστυνομικο, θριλερ η δεν ξερω γω.... τιποτα απο αυτα. Ειναι ενα φιλμ οπως ειπα ιδιαιτερο... "αποσυνδεδεμενο" οπως λεμε στα μερη μου (με τον εγκεφαλο)
Βιαιο, βρωμικο, χυδαιο, παρανοϊκο, με απλετη φτηνη ομωτητα αλλα ταυτοχρονα και πολυ πολυ χιουμορ...τελειως τρελαμενο εργο και με διαλογους ντιρεκτ στο στομαχι ... Ενα "παλπ φιξιον" ακομα, σε κινουμενη και ομειλουμενη εικονα αλλα πολυ δαιμονισμενο.
Δεν θα το προτεινα γιατι και αυτο δεν θα επρεπε να πεσει σε οποιαδηποτε χερια.
Αλλα εμενα μου αρεσε για ολους αυτους τους λογους και για την πληρη ενδειξη του σπιραλ του κακου. Δεν το προτεινω λοιπον ... μη το δειτε αλλα οι προειδοποιημενοι και οι μυστες μη το χασετε.
Tελικα ο Νταφοε με τον Καιητζ σε ενα φιλμ ειναι απλα μια ξανανταμωση ( des retrouvailles που λεμε και στην Φραγκια ) που κανει ενα κλεισιμο ματιου σε ενα αλλο μεγαλο κλασσικο του σινεμα της περιπλανησης της αναζητησης και της Βιας που πανε μαζι... Φυσικα δεν κανω κουϊζ εγω οσοι γνωριζουν σινεμα καταλαβαν.