Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

κάτι άλλο;
Ναι αλλα δεν λεω τιτλο θα με τρολαρετε

ναι αυτό περιμένουμε για να σε τρολάρουμε...

λέγε βρε..

οτι και να κάνεις και να πεις, σωτηρία δεν υπάρχει, ούτε για εσένα, ούτε για εμάς...

Αν μικρός ανέβαινες πάνω στα μπάρ, πετούσες λελούδια ή κυλιόσουν στα πατώματα και δεν έπινες ουίσκι κόλα στην γωνιά, ίσως σου αρέσει η Pina.
O Wim εχει πιάσει εξαιρετικά το θέμα του, όπως ο χορός, ειναι ζωγραφική σε κίνηση μεσα στον χώρο και τον χρόνο, έτσι και οι χώροι που τοποθετεί τους χορευτές (αναφέρομαι κυρίως στους εξωτερικους χώρους) εχουν μουσικότητα και ρυθμό απο μόνες τους χωρίς να υπερσκιάζουν τους χορευτές, αφού ταυτόχρονα έχουν και μεγάλο κενό χώρο, οπου τους τοποθετεί.

Η Pina μέσα απο τις ευφάνταστες χορογραφίες της, ειχε και εκπληκτική αίσθηση χιούμορ, την λάτρεψα σε αρκετες.

Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για κινησιολογία και χορό (εξάλλου οι περισσοτερες ταινίες που μου αρέσουν εχουν πάνω απο όλα εξαιρετική κίνηση και μουσικότητα οπως οι ταινίες του Tati, Renoir, Αντονιονι κτλ) ξέρω μόναχα την απίθανη Sally Gross με τον χορό ακινησίας και την Pina.
https://www.imdb.com/title/tt0872216/

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Δεν υπηρξε ταινια που να μην ηταν κολαση....Μακραν η αγαπημενη μου απο εκεινη την εποχη...

και εμένα Πάνο μου.Εβλεπα τις ταινίες της μόνο και μόνο για να την χαζεύω.

Την θυμάσαι στις "Νύχτες της Τσάινα Μπλου" (Of crime and passion)?

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

The Innocents (1961) 7/10

Κλασσική ταινία τρόμου. Ολίγον ξεπερασμένη αλλά βλέπεται άνετα.

New York, I Love You (2008) 6/10

Κακό αντίγραφο του Paris, je t'aime (2006). Οι περισσότερες ιστορίες μου φάνηκαν αδιάφορες εκτός από εκείνες με Anton Yelchin και Eli Wallach.

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Fahrenheit 451[1966]
51U3tLaOboL.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0060390/?ref_=nv_sr_3

Επαναστατικη ταινια απο την οποια εμπνευστηκε ξεκαθαρα το Equilibrium. Αν σκεφτουμε οτι φτιαχτηκε πριν 53 χρονια τοτε θα καταλαβουμε το μεγαλειο της. Εξαιρετικη σκηνοθεσια και οι ηθοποιοι μιας και παιζουν αρκετα με τις εκφρασεις προσωπου στεκονται παραπανω απο επαξια στο ρολο τους. Το τελος υπεροχο δεν θα μπορουσα να σκεφτω κατι καλυτερο. 8.5/10

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Μόνο που ξεχνάς ότι όλοι εμείς είμαστε η διαφορετικότητα του κόσμου.
Όπως επίσης ότι η ομοφυλοφιλία χρησιμοποιείται για κάθε είδους διαφορετικότητα.

Από τους "βλαμμένους" εδώ μέσα που παίζουν με βινύλια, που έχουν μείνει μερικούς αιώνες ή δεκαετίες πίσω και ακούν μόνο κλασική μουσική ή κλασικό ροκ, τους nerd κομιξαδες που δεν μεγάλωσαν ποτέ, τον άλλο που ψάχνει καβλώδια μερικών χιλιάδων $ για να την ακούσει στερεοφωνικά, τον άλλο που καλιμπραρει τον προβολέα/TV του και όλη την ζωή του σύμφωνα με PDF, τον άλλο που βλέπει ταινίες με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα, τον τοιούτο που βλέπει Bresson και τρέχει σε φεστιβάλ σαρδέλας και παντόφλας.. the list go on..

Όπως με τις θρησκείες, ο καθένας νομίζει ότι είναι ο νορμάλ και όλοι οι άλλοι οι ανώμαλοι...
Μέχρι να κατανοήσουμε όλοι, ότι η ανωμαλία είναι μόνο για τον εξωτερικό παρατηρητή και όχι για αυτούς που συμμετέχουν στην "ανωμαλία".

-bye-

Εγω ΔΕΝ θα σου πω οτι δεν ειναι ετσι (εδω μεσα). ΕΙΝΑΙ ετσι εδω μεσα.

ΟΜΩΣ ... επειδη ολα σ'αυτο το συμπαν υποφερουν την βασανο της συγκρισης ...
εχεις επισκεφθει και ζησει (για μεγαλο χρονικο διαστημα) καποιο αλλο site/forum ?

Εγω ερχομαι απο αλλα δυο (πολυ μεγαλα κοινωνικα φορα) και με σιγουρια μπορω
να πω το εξης : οι βλαμμενοι εδω μεσα (με εισαγωγικα η χωρις) αποτελουν ΟΑΣΗ
μπροστα στις ψυχασθενειες που κυκλοφορουν εκει εξω. Απαλευτες ψυχασθενειες.
Τοσο που το ζητημα "ανωμαλια" εδω μεσα να οριζεται εκ της φαιδροτητος του.

Ειλικρινα τωρα, απο οοοοοοολες τις ανωμαλιες του κοσμου, οι βινυλαδες και
οι κομιξαδες και οι καλωδιακηδες και οι προβολακηδες και οι πανελαδες και οι
φεστιβαλακηδες, στο παρον forum ..... ειναι ...... γρασιδακι σε λιβαδακι.

Ε-Ν-Τ-Ε-Λ-Ω-Σ !

εχεις επισκεφθει και ζησει (για μεγαλο χρονικο διαστημα) καποιο αλλο site/forum ?

Ε-Ν-Τ-Ε-Λ-Ω-Σ !
Τα 'πες όλα!

Ε-Ν-Τ-Ε-Λ-Ω-Σ !
Κύριε SR71B νομίζω ότι προτιμάται περισσότερο την στρατόσφαιρα, από ότι εδώ κάτω.

Το θέμα ήταν η ταινία Love Simon, που έχει ως θέμα τού όλα αυτά που ανέφερα σε προηγούμενο ποστ.

Το ότι βγαίνουν και ενοχλούν, αυτές οι ταινίες, σημαίνει ότι ακόμα δεν έχουν ξεπεραστεί οι προκαταλήψεις. Και υπάρχουν ανώδυνες, όπως η πράσινη πέτρα για τύχη στο Green room, αλλά και άλλες πολύ επικίνδυνες.

(Το καλοκουρδισμενο green room που πιο πολύ θυμίζει σειρά με έξυπνο σενάριο και πατάει συνεχώς επί ασφαλούς εδάφους, μιλάει για την λείανση αυτών των προκαταλήψεων μέχρι ενός σημείου τομής ή αποδοχής)

Ακόμα, πολλοί γονείς τρέμουν (όχι από κατανόηση και αγάπη) στην ιδέα μη γίνουν τα παιδιά τους ομοφυλόφιλοι, gay διεμφιλικοι, κτλ και τα θεωρούν αρρωστα άτομα.

Πόσοι θα στήριζαν με την ίδια αγάπη που στηρίζουν ένα ετεροφυλο παιδί, ενα παιδι που θα τους ζητούσε να κάνει αλλαγή φύλλου; Και πόσο έτοιμες είναι οι κοινωνίες να εντάξουν τέτοια άτομα στην κοινωνία, και να έχουν κανονικές δουλειές;

Όπως καταλαβαίνεις υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος.

Βλέπεται ευχάριστα από όλους, σαν αμερικανική σειρά είναι, και με εξαιρετική σημειωτική.. αυτή του διαγωνισμου
για την απόκτηση του πιο καλογυμνασμένου σώματος.

https://www.filmfestival.gr/el/movie-tdf/movie/12060

https://www.imdb.com/title/tt8323404/
8/10

Πόσοι γονείς θα έβλεπαν κάτι τέτοιο αντί για το τελευταίο blockbuster?

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Πόσο ρόλο παίζει η οικογενεια και οι αυστηρες αρχές στην ανάπτυξη ενός παιδιού; Ίσως βρείτε κάτι στο υπέροχο three identical stranger's

https://www.imdb.com/title/tt7664504/
8/10

Επίσης για γονείς τα εξαιρετικά eight grade και minding the Gap.

https://www.imdb.com/title/tt7014006/
9/10

https://www.imdb.com/title/tt7476236/
9/10

.......
Το ότι βγαίνουν και ενοχλούν, αυτές οι ταινίες, σημαίνει ότι ακόμα δεν έχουν ξεπεραστεί οι προκαταλήψεις. Και υπάρχουν ανώδυνες, όπως η πράσινη πέτρα για τύχη στο Green room, αλλά και άλλες πολύ επικίνδυνες.

(Το καλοκουρδισμενο green room που πιο πολύ θυμίζει σειρά με έξυπνο σενάριο και πατάει συνεχώς επί ασφαλούς εδάφους, μιλάει για την λείανση αυτών των προκαταλήψεων μέχρι ενός σημείου τομής ή αποδοχής)
........

To Green Book μαλλον εννοεις.

Οσο για τα αλλα που λες, για οσους ειναι γονεις να τους αφησεις στην ησυχια τους για το πως θα μεγαλωσουν τα παιδια τους.
Δεν εχεις καμμια ιδιοτητα που να σου επιτρεπει τετοιες υποδειξεις. Οταν κανεις παιδια μεγαλωσε τα οπως σου αρεσει.
Για τους αλλους παψε αυτο το λιβανιστηρι πληζ...

To Green Book μαλλον εννοεις.

Οσο για τα αλλα που λες, για οσους ειναι γονεις να τους αφησεις στην ησυχια τους για το πως θα μεγαλωσουν τα παιδια τους.
Δεν εχεις καμμια ιδιοτητα που να σου επιτρεπει τετοιες υποδειξεις. Οταν κανεις παιδια μεγαλωσε τα οπως σου αρεσει.
Για τους αλλους παψε αυτο το λιβανιστηρι πληζ...

Ναι λάθος πληκτρολόγηση, Green book είναι, όπως σωστά επισημάνετε.

Δεν σας υποχρεώνει, ούτε σας επιβάλει κάποιος, ούτε να τα διαβάσετε, ούτε να τα δείτε, ούτε να συμφωνήσετε.

Ευχαριστώ, που δυστυχώς, αποδεικνύεται όλα όσα γράφω, νομίζω δεν θα υπήρχε καλύτερη απάντηση στον κύριο SR71B, χωρίς το σχόλιο σας.

Καλημέρα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Κύριε SR71B νομίζω ότι προτιμάται περισσότερο την στρατόσφαιρα, από ότι εδώ κάτω.
...............
Πόσοι γονείς θα έβλεπαν κάτι τέτοιο αντί για το τελευταίο blockbuster?

Nα με συχγωρεις ΑΛΛΑ τα οσα post εγραψες ΜΕΤΑ την κριτικη σου για την συγκεκριμενη ταινια
(που δεν την εχω δει) ξεφυγαν απο το μυνημα της ταινιας .... και εγιναν αχρειαστα προσβλητικες.
Τσουβαλιασες τα 4/5 των θαμωνων του φορουμ .... ΟΧΙ για το ποσο ελευθερα μεγαλωνουν το παιδι τους
αλλα για το ποσο αστειοι ειναι που την βρισκουν με τα τεχνολογικα τους βιτσια και καπριτισια και κολληματα.

Πως θα σου φαινοταν να σε πλησιασει ενα πιτσιρικι που εχει δει εκατο ταινιες στο κινητακι του
και να χλευασει μεσα σε μισο δευτερολεπτο ... το πανακριβο οπτικοηχητικο σου συστημα
με τις 120 ιντσες πανιου ? Ποιος θα ειναι κολλημενος θιασωτης ... τοτε ? Το πιτσιρικι ?

Φιλτατε Αυτερ :ears: .... απο την στιγμη που μεγαλωνεις και γερνας .... ΚΟΛΛΑΣ. Δεν το αποφευγεις !
Βρες εσυ τι θα αφορα το κολλημα, αδιαφορο. Παντως .... κολλας ! Και το ξερεις ... και το χαιρεσαι.
Γιατι εχεις χασει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ την ανεπαναληπτη εποχη οπου ΟΛΑ συνεβαιναν για πρωτη φορα.
Και χωρις να ψαχνεις απιθανες ταινιες στα πιο απιθανα μερη. Το να δεις μια καινουργια ταινια
εχει (σχεδον) MHΔΕΝΙΚΟ wow factor .... μπροστα σε αυτο που παθαινει ενα 6χρονο η 7χρονο
που βλεπει για πρωτη φορα μεσα απο ενα view-master (το ξερω, δεν κυκλοφορει πια) .....
τους καταρρακτες του Νιαγαρα (δηλαδη διαφημιστικο, ουτε καν ταινια της φαπας).

Το κολλημα, η αγκυλωση, η "ανωμαλια" ..... ειναι οτι μενει απο μια απολυτα εκθαμβωτικη
εποχη που χαθηκε ..... οπου τιποτα δεν ηταν ανωμαλο ..... αλλα περιειχε ΗΔΟΝΗ που καμια
"ανωμαλια" και αγκυλωση δεν προκειται ποτε να ξαναδωσει.

Θυμισου λιγο ....

ΘΥΜΙΣΟΥ !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Nα με συχγωρεις ΑΛΛΑ τα οσα post εγραψες ΜΕΤΑ την κριτικη σου για την συγκεκριμενη ταινια
(που δεν την εχω δει) ξεφυγαν απο το μυνημα της ταινιας .... και εγιναν αχρειαστα προσβλητικες.
Τσουβαλιασες τα 4/5 των θαμωνων του φορουμ .... ΟΧΙ για το ποσο ελευθερα μεγαλωνουν το παιδι τους
αλλα για το ποσο αστειοι ειναι που την βρισκουν με τα τεχνολογικα τους βιτσια και καπριτισια και κολληματα.

Πως θα σου φαινοταν να σε πλησιασει ενα πιτσιρικι που εχει δει εκατο ταινιες στο κινητακι του
και να χλευασει μεσα σε μισο δευτερολεπτο ... το πανακριβο οπτικοηχητικο σου συστημα
με τις 120 ιντσες πανιου ? Ποιος θα ειναι κολλημενος θιασωτης ... τοτε ? Το πιτσιρικι ?

Φιλτατε Αυτερ :ears: .... απο την στιγμη που μεγαλωνεις και γερνας .... ΚΟΛΛΑΣ. Δεν το αποφευγεις !
Βρες εσυ τι θα αφορα το κολλημα, αδιαφορο. Παντως .... κολλας ! Και το ξερεις ... και το χαιρεσαι.
Γιατι εχεις χασει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ την ανεπαναληπτη εποχη οπου ΟΛΑ συνεβαιναν για πρωτη φορα.
Και χωρις να ψαχνεις απιθανες ταινιες στα πιο απιθανα μερη. Το να δεις μια καινουργια ταινια
εχει (σχεδον) MHΔΕΝΙΚΟ wow factor .... μπροστα σε αυτο που παθαινει ενα 6χρονο η 7χρονο
που βλεπει για πρωτη φορα μεσα απο ενα view-master (το ξερω, δεν κυκλοφορει πια) .....
τους καταρρακτες του Νιαγαρα (δηλαδη διαφημιστικο, ουτε καν ταινια της φαπας).

Το κολλημα, η αγκυλωση, η "ανωμαλια" ..... ειναι οτι μενει απο μια απολυτα εκθαμβωτικη
εποχη που χαθηκε ..... οπου τιποτα δεν ηταν ανωμαλο ..... αλλα περιειχε ΗΔΟΝΗ που καμια
"ανωμαλια" και αγκυλωση δεν προκειται ποτε να ξαναδωσει.

Θυμισου λιγο ....

ΘΥΜΙΣΟΥ !

:worshippy: