Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Δεν το βρήκα καθόλου αργό, αντιθέτως ηταν διασκεδαστικό και "ανάλαφρο" χωρίς αυτό να γίνεται εις βάρος της σοβαρότητας του θέματος του.
ενα Blaxploitaion που δεν ηρωποιεί τους μαύρους, επειδή ειναι απλά, μαύροι, και δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτούς.

Ο υπερτονισμός στο τέλος, με τις σκηνές εξεγέρσων, θα μπορούσαν και να μην υπάρχουν, αλλα οκ.

8/10

Με την μόνη διαφορά ότι τα blaxploitation films ποτέ δεν πήραν τόσο σοβαρά τον εαυτό τους όσο ο Lee. Οι πρώτες ταινίες του (She's gotta have it, School Daze) είχαν κάποιο γούστο, είδα και το Do the Right Thing λόγω των Public Enemy που τους θεωροσα τότε το μεγαλύτερο συγκρότημα του πλανήτη. Κατοπιν ακολούθησε το Mo' better blues το οποίο ήταν πατάτα και... the rest is history.

Με την μόνη διαφορά ότι τα blaxploitation films ποτέ δεν πήραν τόσο σοβαρά τον εαυτό τους όσο ο Lee. Οι πρώτες ταινίες του (She's gotta have it, School Daze) είχαν κάποιο γούστο, είδα και το Do the Right Thing λόγω των Public Enemy που τους θεωροσα τότε το μεγαλύτερο συγκρότημα του πλανήτη. Κατοπιν ακολούθησε το Mo' better blues το οποίο ήταν πατάτα και... the rest is history.

εχει κάνει αρκετές κακές ταινιες, οντως.

Ομως το Do the Right Thing ηταν εξαιρετικό, τολμηρό και καινοτόμο για εκείνη την δεκαετία του κινηματογράφου στην αμερικη (και όχι λογω Public Enemy)
τόσο η θεματική του, οσο και η σκηνοθεσία του. αν δεν μας αρέσει οκ, ειναι κάτι άλλο.

Στo Blackkklasman ειχε αρκετό χιουμορ και κατα την γνώμη μου, η μόνη στιγμή που πήρε σοβαρά τον εαυτό του, ηταν οι αχρείαστες σκηνες στο τέλος με τις εξεγέρσεις.
Κατα τα άλλα ηταν ανάλαφρη ως προς την αφήγηση και ρυθμό, που μπορεί να δει ο καθένας.
Σε αντίθεση με κάποια ευρωπαικά έργα με ίδια θεματική.

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Aquaman
Aquaman-Poster-2-HD.jpg

https://www.imdb.com/title/tt1477834/?ref_=nv_sr_1

Απο το συμπαν της DC ειναι απο τις πιο τιμιες ταινιες μαζι με Wonder Woman. Σιγουρα αναλωθηκε σε πολλα κλισε οπως γινεται σε καθε superhero movie αλλα το πασπαληψε με τρομερα πραγματικα εφε κορυφαιο ηχο και καποιες σκηνες συγκινήσεων. Πολυ καλος ο Momoa οπως και η Kidman. Η Heard μια πολυ ομορφη παρουσια και ο Dafoe σταθηκε επαξια στο ρολο που ειχε. Ο main villain δεν ηταν τιποτα σοβαρο. Η μαχη στην Σικελια οτι καλυτερο στην ταινια αλλα δεν καταλαβα γιατι δεν ηταν σε imax ενω η περισσοτερη ταινια ηταν κανονικα σε imax και κυριως οι μαχες. Στην τελευταια μαχη γινεται ενας αχταρμας δεν καταλαβαινεις τι γινεται απο τα τοσα εφε. Ειχε και τα αστειακια της κυριως απο τον Aquaman. Θα την δω σιγουρα και σε 3D μολις κυκλοφορησει γιατι το 90% της ταινιας ειναι οτι πρεπει για ποιοτικο 3D. 7/10

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Αλλη μια Marveloκοτσανα χωρίς κανενα απολύτως ενδιαφέρον, χωρίς τίποτα αξιόλογο εκτός από τη φωνή του venom σε ένα καλο HC setup. Εξού και η πολύ μικρή διάρκεια της ταινίας .... Ευτυχώς έχασα μόνο 1,5 ώρα από τη ζωή μου... Τεχνικά όλη η ταινία έχει μια χλωμαδα , απουσιάζουν τα χρώματα που ππροσωπικά μμ ε χάλασε... Ηχητικά δεν δρεπει δάφνες αφού το μόνο που εντυπωσιάζει είναι η φωνή του venom ...
4/10...

share.jpg

Στάλθηκε από το Nokia 6.1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:

The Breakfast Club (1985) 8/10

Η καλύτερη ταινία του Τζον Χιουζ με το θρυλικό τραγούδι Don't you forget about me. Εξαιρετικές ερμηνείες από όλους.

Fantasia (1940) 10/10

Ένα αριστούργημα πολύ μπροστά από την εποχή του. Κινούμενα σχέδια που συγχρονίζονται άψογα με κλασσικές μελωδίες. Σε αυτή τη ταινία ο Γουόλτ Ντίσνεϊ έδειξε ότι ήταν μεγάλος οραματιστής. Ξεχωρίζουν τα "Rite of Spring" και "Pastoral Symphony". Από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Fantasia 2000 (1999) 8/10

Πολύ καλή συνέχεια αλλά με καθυστέρηση 60 ετών. Μου άρεσαν πολύ τα "Rhapsody in blue" και "Firebird Suite". Στα μειονεκτήματα η επανάληψη του Sorcerer's Apprentice και η μικρή διάρκεια (μόλις 74 λεπτά).

Μέσα στον ορυμαγδο των ταινιών με σούπερ ήρωες ( λες και δεν υπάρχουν άλλα θέματα πια για το Hollywood) άλλη μια ταινία του είδους που φαίνεται να στέκεται λίγο καλύτερα και αυτό το οφείλει στα εκπληκτικα εφέ που το video game ύφος τους ίσως ξενίσει σε κάποια σημεία, στην απίστευτη ηχητική μπάντα πόυ θα ξυπνήσει αρκετούς γειτονες... Και στο καλο κάστινγκ.
Κατά τα άλλα ίδιας μορφής ιστορίες χωρίς κάτι τρανταχτά διαφορετικό αλλά τουλάχιστον βλέπεται ευχάριστα (σε αντίθεση με το venom πχ) και αποζημίωνει τον θεατή με 2ωρες σπιτικής HC ψυχαγωγίας.

6/10
bc4968868c93d6c12760a42dde95f915.jpg

Με αφορμή το 4K δισκάκι, έκατσα, με μικρή καθυστέρηση κάποιων δεκαετιών, να δω την Οδύσσεια 2001.

Κρατούσα μικρό καλάθι, το οποίο επαληθεύτηκε για άλλους λόγους, σε σχέση με αυτούς που είχα στο μυαλό μου.

Καταρχήν η σκηνοθεσία και η μουσική είναι σε άλλο επίπεδο. Τελείως διαφορετικό ύφος από αυτό που βλέπουμε πλέον (τουλάχιστον στο Αμερικανικό σινεμά). Ποίηση.

Από εκεί και πέρα όμως το σενάριο απλά «δεν»...

Το δε φιναλε με το μισάωρο τσιπάρισμα, ΟΚ αλλά όχι για τόση ώρα (πολλά ναρκωτικά ο Στάνλεϊ, μαθαίνω).

Κατάλαβα πάντως από που άντλησε έμπνευση ο Νολαν για το Interstellar (πολλές σκηνές ήταν σχεδόν καρμπόν).

Στην εποχή του φαντάζομαι θα μάγευε περισσότερο αλλά το θέμα με το σενάριο δεν νομίζω να αλλάζει.

Στον τομέα αυτό το Interstellar είναι σαφώς ανώτερο.

Η μουσική πάντως το ανέβαζε γενικά επίπεδο.

Φυσικά υπήρχαν μνμ και αναφορές σε βαθύτερα θέματα (υπαρξιακά, συνείδησης κλπ) αλλά αισθάνομαι ότι καπου χάθηκαν στην ασάφεια και στο (παρά)τράβηγμα του πράγματος (τουλάχιστον έτσι το εξέλαβα εγώ / γιατί αυτά τα πράγματα ακουμπάνε τον καθένα διαφορετικά / είναι και θέμα διάθεσης και στιγμής). Μάλλον βέβαια, αν το έβλεπε κανεις στην εποχή του, να έγραφε τελείως διαφορετικά ειδικά σε αυτόν τον τομέα.

Εικόνα άριστη (για τα χρόνια του) και ήχος πολύ καλός (πάλι για τα δεδομένα της εποχής).

Γενικά νομίζω ότι, αν είσαι sci fi fan πρέπει να την έχεις δει αλλά ως εκεί.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Perfetti sconosciuti - Οι Τέλειοι Ξένοι (2016) 8/10

Πολύ καλή ιταλική ταινία που έγινε και διασκευή με Αθερίδη-Καρύδη. Έξυπνο σενάριο και καλές ερμηνείες.

A Bug's Life (1998) 7/10

Καλό κινούμενο σχέδιο της Pixar αλλά προτιμώ το Antz που είχε βγει την ίδια χρονιά.

Happy Death Day (2017) 6/10

Μέτρια. Ο λόγος που την είδα ήταν η γενική ιδέα που έμοιαζε στο Groundhog Day (1993). Τελικά παρακολουθείται ευχάριστα χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο.

Είδα το triple frontier θα έβαζα ένα 5/10 μόνο και μόνο για το σενάριο που κατά τη γνώμη μου υλοποιήθηκε πολύ πρόχειρα. Απουσία σκηνών δράσεων (τουλάχιστον όπως περίμενα), από ένα σημείο και μετά προβλέψιμο σαν να βιάζονταν να το τελειώσουν..
Το mule το έχω κατεβάσει θα το δω κάποια στιγμή
Το άλλο δεν γνωρίζω

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Θα ηθελα τις γνωμες σας για καποιες ταινιες...

The Favourite
The Mule
Triple Frontier

1.Καλό αν σου αρέσουν τα σουρεαλιστικά και διεστραμένα. Αξίζει σίγουρα για τις γυναικείες ερμηνείες.
2.Goodfeel movie, ο γέρο Κλιντ κρατιέται ακόμα, αλλά με τίποτα δεν είναι Gran Torino ή Million dollar baby.
3.Καλογυρισμένη και καλοπαιγμένη ταινία δράσης...χωρίς πολλή δράση. Οι ταινίες της Netflix σου αφήνουν πάντα την αίσθηση ότι κάτι λείπει.

Eπειδη απ'οτι εχω δει δεν εχει μιλησει ακομα κανενας...

0798456.jpg

Στρεφω τη σκεψη μου προς τον Terry Gilliam με, ομολογω, καποια συγκινηση.

Γιατι εχει κουραγιο οραμα και ειναι πιστος στις ιδεες του και τους φιλους του στυς οποιους αποδιδει τιμη.

Το φιλμ ειναι εξαιρετικο, ξεκιναει ενδιαφερον, γινεται αστειο, μετα λες συμπαθητικο. και καταληγει να ειναι πραγματικα συγκινητικο με βαθια αισθηματα.

Επρεπε να περασει συμπληγαδες και δυστυχως καποιοι "πρωτεργατες" δεν προλαβαν να δουν οτι τελικα ολοκληρωθηκε.
Ομως εγινε.

Bravo Maestro

:SFGSFGSF:

Και ειναι μια ωδη στην τεραστεια αυτη χωρα, την Ισπανια.

Last edited by a moderator:

1.Καλό αν σου αρέσουν τα σουρεαλιστικά και διεστραμένα. Αξίζει σίγουρα για τις γυναικείες ερμηνείες.
2.Goodfeel movie, ο γέρο Κλιντ κρατιέται ακόμα, αλλά με τίποτα δεν είναι Gran Torino ή Million dollar baby.
3.Καλογυρισμένη και καλοπαιγμένη ταινία δράσης...χωρίς πολλή δράση. Οι ταινίες της Netflix σου αφήνουν πάντα την αίσθηση ότι κάτι λείπει.

Όπως το είπες όταν βλέπω στην αρχή ΝΕΤFLIX αμέσως οι προσδοκίες κατεβαίνουν. Σαν να φτιάχνουν τις ταινίες και τις σειρές για πελάτες MacDonalds, απλά να φάνε κάτι να γεμίσει το στομάχι τίποτα παραπάνω. Και γίνεται επίτηδες. Επαγγελματικά μέτριου επιπέδου.

Άλλο ένα Netflix αλλά μου άρεσε πολύ.
Βέβαια παίζει ρόλο και το οτι είμαι λάτρης του είδους και του κλίματος της συγκεκριμένης εποχής.

AAAABTmInXtUWRG5D2F8YeNXd-a3HKryfQYLYa94N-GMP59U_Fw5juFG51curJ3UaPH4VAQo5wK64Mq2ndET3xbt587vc7m1XO-c.jpg

Βέβαια παίζει ρόλο και το οτι είμαι λάτρης του είδους και του κλίματος της συγκεκριμένης εποχής.

AAAABTmInXtUWRG5D2F8YeNXd-a3HKryfQYLYa94N-GMP59U_Fw5juFG51curJ3UaPH4VAQo5wK64Mq2ndET3xbt587vc7m1XO-c.jpg

Και γω ψηνομαι γι'αυτο....

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Δεν νομιζω οτι ηθελε να επαναλαβει κατι τετοιο.Αυτο που μου ειπε η ταινια ειναι οτι ο "σοφος παππους" λεει,τωρα που βλεπει το τελος να πλησιαζει,κοιταχτε να περασετε οσο καλυτερα μπορειτε,απολαυστε το και μην ασχολειστε με μαλακιες.
Τα ιδια περιπου ειπε και ο Ρεντφορντ στο The Oldman and the Gun.

Uncle Buck (1989) 6/10

Μέτρια κωμωδία. Καλός ο Τζον Κάντι αλλά η ταινία μάλλον ξεπερασμένη.

I Origins (2014) 8/10

Πολύ καλό κοινωνικό δράμα επιστ. φαντασίας. Ενδιαφέρον σενάριο και πολύ καλή σκηνοθεσία. Το φινάλε κάπως απότομο μου φάνηκε, ήθελα κι άλλο.

Δεν το λες κ κακό. Περνά σχετικά όμορφα η ώρα κ αυτό είναι το θετικό.

Δεν το λες κ κακό. Περνά σχετικά όμορφα η ώρα κ αυτό είναι το θετικό.
Η μόνη ταινία του Netflix που ξεπερνά τη μετριότητα...