Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Καλογυρισμένη και καλοπαιγμένη ταινία δράσης...χωρίς πολλή δράση. Οι ταινίες της Netflix σου αφήνουν πάντα την αίσθηση ότι κάτι λείπει.

Και έτσι είναι και το Highwaymen. Με τέτοιο cast και τόσο ωραίο θέμα, η ταινία έπρεπε να είναι μνημείο, κι όχι να τη σταματάς και να πας για ύπνο για να τη συνεχίσεις αύριο, όπως έκανα εγώ.
Νομίζω το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να μειώσουν τη διάρκεια, ας είναι και 70 λεπτά ή μια ώρα οι ταινίες τους αλλά με ροή.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Για το Highwaymen. Μου κάνει εντύπωση το πως έχει αλλάξει προς το συντηρητικότερο ο κοσμος. Το Bonnie and Clyde ήταν ένας ύμνος στην αναρχία και στην αντίσταση κατά του τότε συστήματος. Τώρα το ζεύγος εμφανίζεται πολύ λίγο και η ταινία πατάει πάνω σε δύο "σκληρούς" γερόλυκους (προσέξτε πόσο γρέζι έχει η φωνή του Κόστνερ) που πρέπει να αποκαταστήσουν την τάξη.
Υπάρχει πάντως μια εκπληκτική σκηνή. Όταν τα δύο αυτοκίνητα μπαίνουν σε ένα αμμοχώραφο και μονομαχούν στριφογυρνώντας. Και όταν σηκώνεται η σκόνη έχει μείνει μόνο ένας

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Για το Highwaymen. Μου κάνει εντύπωση το πως έχει αλλάξει προς το συντηρητικότερο ο κοσμος. Το Bonnie and Clyde ήταν ένας ύμνος στην αναρχία και στην αντίσταση κατά του τότε συστήματος. Τώρα το ζεύγος εμφανίζεται πολύ λίγο και η ταινία πατάει πάνω σε δύο "σκληρούς" γερόλυκους (προσέξτε πόσο γρέζι έχει η φωνή του Κόστνερ) που πρέπει να αποκαταστήσουν την τάξη.
Υπάρχει πάντως μια εκπληκτική σκηνή. Όταν τα δύο αυτοκίνητα μπαίνουν σε ένα αμμοχώραφο και μονομαχούν στριφογυρνώντας. Και όταν σηκώνεται η σκόνη έχει μείνει μόνο ένας

Καλο θα ηταν να βαζεις σποϊλερ για αυτους που δεν εχουν δει την ταινια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Και αυτή ήταν η πιο άκυρη σκηνή της ταινίας για μένα. Κάτα αλλά η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία των δύο ranger's και όχι στη ιστορία των B+Κ.

Στάλθηκε από το Nokia 6.1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Για την ζωή Bonnie και Clyde έχουν βγεί και ταινίες και σειρά.
Προφανώς ο σκοπός τους δεν ήταν να κάνουν μιά ακόμα απ´αυτές αλλά να δώσουν τη γνωστή ιστορία απ´την αντίθετη πλευρά, την πλευρά των rangers.

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Και οχι μονο Ταινιες και σειρα... και τραγουδι.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Βασικά η ταινία είναι αρκετά πιο ακριβείς με τα γεγονότα ( που για μένα αυτό είναι σημαντικότερο από τραβηγμένα παραμύθια με εντελώς διαφορετική διάσταση σε σχέση με την πραγματικότητα) κλείνοντας μαλιστα το μάτι και στην σημερινή κοινωνία.
Τελικά δεν άλλαξαν πολλά
Η ηρωοποίηση δολοφόνων κλεφτών που δημιουργούν με ελαφρά τη καρδιά τα μέσα κάθε εποχής είναι μια καλή γροθιά ( ειδικά προς το τέλος της ταινίας) που ταιριάζει απόλυτα και με το σήμερα.
Ουτε προδευτισμος ούτε συντηρητισμός...
Απλώς τα πράγματα στην θέση τους.

Από τον Spike Lee τα περίμενες όλα αυτά; Χαρά στο κουράγιο σου. Εχει κάνει κάτι ως τώρα που να αξίζει πραγματικά; -bye-
Δεν έχω ιδέα τι γράφουν παρακάτω, είναι σε προχωρημένο κεφάλαιο.

Do the right thing και ρίξτε μια ματιά.

8880ed7c803ecec97f4de3c9cee9ecba.jpg
c2adef305cac377dc2ad0df8b1eecb70.jpg
a84b2fa9cb9caa01e107c8abc12e5c96.jpg
a992a902807c2c335e8d6218300f73e0.jpg
25aca82240cee1adb2cfb3296141dd2f.jpg
437243e04cdf81d38595b767cbfc8895.jpg

0cbd68d194b6745ebd7dc336794c0918.jpg

Δεν έχω ιδέα τι γράφουν παρακάτω, είναι σε προχωρημένο κεφάλαιο.

Do the right thing και ρίξτε μια ματιά.

8880ed7c803ecec97f4de3c9cee9ecba.jpg
c2adef305cac377dc2ad0df8b1eecb70.jpg
a84b2fa9cb9caa01e107c8abc12e5c96.jpg
a992a902807c2c335e8d6218300f73e0.jpg
25aca82240cee1adb2cfb3296141dd2f.jpg
437243e04cdf81d38595b767cbfc8895.jpg

0cbd68d194b6745ebd7dc336794c0918.jpg

Γιατί; Αφού την είδε και δεν του άρεσε. Άμα μάθει ότι άρεσε σε ένα κριτικό κινηματογράφου θα αρχίσει ξαφνικά να του αρέσει;

το αστείο είναι ότι την είχα διαβάσει στην εποχή της -έχουμε και ...κάποια ηλικία :BDGBGDB55: - και με πήρε στο λαιμό του γιατί ..."έσπευσα".
Και δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά με τον εν λόγω, απλά στην εποχή του ήταν μακράν ο πιο σοβαρός σε σχέση με το σινάφι του.
Του έβγαλα το καπέλο για το Schindler's List πάντως. Πήρε μιά σφεντόνα και ...πάρ'την κάτω τη τζαμαρία.
Κανείς δεν είχε τολμήσει κάτι παρόμοιο.
Αλλά το πόσες διαφωνίες είχα μαζί του δεν λέγεται. Αρχής γενομένης από τον Τεό φυσικά.

...επίσης, και αν μου επιτρέπεις, όταν μας αρέσει ένα κείμενο και δεν έχουμε άλλο τρόπο, το αντιγράφουμε. Ξέρω, βαριά η καλογερική, αλλά...For the benefit of the ...uneducated among us :aetsch:.
Μετά, μπορείς αν κρίνεις ότι αξίζει, να το βάλεις και στον Πολιτισμό.

Γιατί; Αφού την είδε και δεν του άρεσε. Άμα μάθει ότι άρεσε σε ένα κριτικό κινηματογράφου θα αρχίσει ξαφνικά να του αρέσει;
Την απάντηση μπορείτε να την βρείτε και μόνοι σας, αν διαβάσετε το κείμενο.

Όπως προείπα, δεν έχω ιδέα τι γράφει το κείμενο παραπάνω, από όσο αντιλαμβάνομαι όμως, μια κριτική ανάλυση μιας ταινίας, δεν προσπαθεί να πείσει κάποιον να του αρέσει η συγκεκριμένη ταινία.

Αντιθέτως, επισημάνει την δομή, την φόρμα, το υφος, και όλα τα εκφραστικά στοιχεία που την απαρτίζουν και πως όλα αυτα, εξυπηρετούν το θέμα. Κάνει τον θεατή πιο ενεργό στην παρατήρηση, πέρα από το προφανές.

Συνήθως μια τέτοια ανάλυση δεν ενδιαφέρει κάποιον που βλέπει μια ταινία για να περάσει ευχάριστα η ώρα του. Κυρίως απευθύνεται σε αυτούς που ενδιαφέρονται να κατανοήσουν τους μηχανισμούς και την κατασκευή μιας ταινίας. Και μέσω αυτών, να εκτιμήσει ένα μεγαλύτερο εύρος ταινιών.

Μπορεί να μην μας αρέσει το έργο του Αϊζενστάιν, Godard, Hitchcock κτλ αλλά να εκτιμάμε την συμβολή τους στην κινηματογραφική γλώσσα.

το αστείο είναι ότι την είχα διαβάσει στην εποχή της -έχουμε και ...κάποια ηλικία :BDGBGDB55: - και με πήρε στο λαιμό του γιατί ..."έσπευσα".
Και δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά με τον εν λόγω, απλά στην εποχή του ήταν μακράν ο πιο σοβαρός σε σχέση με το σινάφι του.
Του έβγαλα το καπέλο για το Schindler's List πάντως. Πήρε μιά σφεντόνα και ...πάρ'την κάτω τη τζαμαρία.
Κανείς δεν είχε τολμήσει κάτι παρόμοιο.
Αλλά το πόσες διαφωνίες είχα μαζί του δεν λέγεται. Αρχής γενομένης από τον Τεό φυσικά.

απο οσο γνωρίζω, ο Bordwell ειναι ακαδημαικός και δεν εχει σχέση με review ταινιων.

ενα άλλο ερώτημα, ειναι πως βρήκες την κριτική του.. καθως δεν υπαρχει online και μαλλον ούτε και τότε που κυκλοφόρησε η ταινία θα την είχε online, αφου την έβαλε αργότερα στο βιβλίο του. Η ταινια κυκλοφόρησε πριν 30 χρόνια (το 1989) και το site του ειναι μόλις 15 χρόνια online.

DOMAIN AGE CHECKER
[TABLE="class: table table-bordered table-striped lr-scr, width: 810"]
[TR="bgcolor: #F9F9F9"]
[TD]davidbordwell.net[/TD]
[TD]2003-10-07 05:11:51[/TD]
[TD]2018-09-23 11:56:18[/TD]
[TD]2019-10-07 05:11:51[/TD]
[TD]15 Years 5 Month 26 Days[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

μηπως τον μπερδεύεις με καποιον άλλο; πχ τον Roger Ebert; αλλα ο Roger εγραψε θετικά για το Schindler's List.

Απο οσο θυμάμαι, ο Ραφαηλίδης δεν ειχε γράψει κολακευτικά σχόλια για το Schindler's List.

καλές ειναι οι διαφωνίες, αρκεί να εχουν όλοι άδικο.
:flipout:

απο οσο γνωρίζω, ο Bordwell ειναι ακαδημαικός και δεν εχει σχέση με review ταινιων.

ενα άλλο ερώτημα, ειναι πως βρήκες την κριτική του.. καθως δεν υπαρχει online και μαλλον ούτε και τότε που κυκλοφόρησε η ταινία θα την είχε online, αφου την έβαλε αργότερα στο βιβλίο του. Η ταινια κυκλοφόρησε πριν 30 χρόνια (το 1989) και το site του ειναι μόλις 15 χρόνια online.

...Απο οσο θυμάμαι, ο Ραφαηλίδης δεν ειχε γράψει κολακευτικά σχόλια για το Schindler's List.

καλές ειναι οι διαφωνίες, αρκεί να εχουν όλοι άδικο.
:flipout:

Για το Ραφαηλίδη λέω. Υπέθεσα ότι αυτού ήταν οι σελίδες που παρέθεσες.
I stand corrected.

η κριτική του στο Schindler's List όντως δεν ήταν κολακευτική. Ηταν όμως πολυεπίπεδη, ιδιαίτερα όσον αφορά το ...αμπαλάζ με το οποίο διακινούσε το Χόλλυγουντ την ταινία.
Ο Ραφαηλίδης δεν "μάσησε" τα λόγια του.

Για το Ραφαηλίδη λέω. Υπέθεσα ότι αυτού ήταν οι σελίδες που παρέθεσες.
I stand corrected.

η κριτική του στο Schindler's List όντως δεν ήταν κολακευτική. Ηταν όμως πολυεπίπεδη, ιδιαίτερα όσον αφορά το ...αμπαλάζ με το οποίο διακινούσε το Χόλλυγουντ την ταινία.

Μπερδέψαμε τα μπούτια μας με κριτικούς, αναλύσεις, διαβόλια και τριβόλια...

Πότε "μασούσε" τα λόγια του ο Ραφαηλίδης;
απο τους ελάχιστους αξιόλογους κριτικούς στην ελλάδα.

Ειναι πάντως σημαντικό να ξεχωρίσουμε, το τι μας αρέσει, με την συμβολή κάποιου στον τομέα του, πχ του Τεό στον κινηματογράφο, που μπορει να μην αρέσει σε κάποιους αλλα οταν αρκετοί στο εξωτερικό εχουν ασχοληθεί σοβαρά με το έργο του και τον συμπεριλαμβάνουν σε κάποιες ιστορίες του κινηματογράφου, αυτο δεν ειναι σημαντικό;

Αγαπητέ auter, συνεχίζετε να έχετε νοοτροπία κήνσορος, αν και πολλάκις σας έχει επισημανθεί ότι ενοχλεί πολλούς από τους συμμετέχοντες στην Κατηγορία. Περιοριστείτε στη διατύπωση των απόψεών σας χωρίς άμεσες ή έμμεσες αιχμές προς τους συνομιλητές σας.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Kαι ο Τζιωτζιος θυμαμαι στην ΕΡΤ της ειχε επιφυλαξει ενα ωραιοτατο φτυαρι...

Τωρα για το Spike Lee....slow the much oil.....:ADFADF1:

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

βρε άτιμα πλάσματα,σταματήστε να αποδομείτε αυτά που μου αρέσουν ! lol :)

Απροπό,μόλις τέλειωσα το Death in Venice του Βισκόντι.

Εξαιρετική κινηματογράφηση,χωρίς δηθενιές,κάδρα για σεμινάρια και λεπτομέρειες συγκινητικές αλλά όχι εκβιαστικά "πάρτες στα μούτρα".

Πραγματική τέχνη ,αν προσθέσεις δε και την μουσική του Μάλερ,ομολογώ οτι δεν πήρα λεπτό το μάτι μου απ την οθόνη (πράγμα σπάνιο τις τελευταίες φορές,λόγω AD)

Την ξαναβλέπω άνετα και κάπου έχω και το βιβλίο του Μαν για το καλοκαίρι...:operator:

Αν σου αρέσει η λίστα του Σίντλερ, o κ. Στέλιος θα σου έλεγε περαστικά.

Αν δεν σου αρέσει το do the right thing, πάρτε την παραπάνω παρέα μαζί με τον πρωτεργατη κ. Στέλιο (όπου λάμπει δια της απουσίας του από το διαφυλετικό, κοινωνικό κινηματογράφο και ντοκιμαντέρ) και πηγαίνετε στο πλησιέστερο ζαχαροπλαστείο για μια τάρτα της αρεσκείας σας, όπως έκαναν the good old days.

Καλό βράδυ!

Πάντως τα πανεπιστήμια φωτίζονται από το slow burn oil του Spike Lee, Barbara Kopple, Frederick Wiseman, Jean Rouch, Chris Marker, Maysles Brothers, Robert Drew κ.α. (μάλλον τα περισσότερα άγνωστα ονόματα)

Ίσως εκεί να οφείλεται, ότι δεν τους αρέσουν οι νέες ταινίες.