Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

It's A Wonderful Life
poster-840x830-f8f8f8-pad-750x1000-f8f8f8.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0038650/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Απο τις ταινιες που εχουν ψυχη. Ο Stewart και η Reed απο τους μεγαλυτερους ηθοποιους του περασμενου αιωνα και ο Capra δινει μαθηματα ζωης στην καλυτερη ταινια της ζωης του. Απο το πρωτο λεπτο δειχνει το βαθος της ιστοριας που θα δουμε και το τελος κλεινει υπεροχα και αφηνει μια απιστευτη ικανοποιηση στον θεατη. Η εικονα της παρολο τα 70 χρονια της ειναι εξαιρετικη στην εγχρωμη εκδοση της. Δειτε την ολοι. 9/10

Αυτή είναι Χριστουγεννιάτικη !!!

Πώς σου ήρθε ντάλα καλοκαίρι?:idea:

Εγώ πάντως- για το είδος της´- της βάζω άνετα 10/10..
Πρώτη προβολή δεν την ξανά είχα δει ποτέ. Την είχα χρόνια και ήρθε η ώρα να τη δω. Την αγάπησα.

Πρώτη προβολή δεν την ξανά είχα δει ποτέ. Την είχα χρόνια και ήρθε η ώρα να τη δω. Την αγάπησα.

Καλά έκανες και την αγάπησες.

Είναι εξαιρετική ταινία,τρυφερή,γλυκιά και ανθρώπινη.

Εγώ έχω και τις δύο βερσιόν.Και την ασπρόμαυρη και την επιχρωματισμένη και τις βλέπω πάντα μαζί, κάθε Χριστούγεννα !

Καλά έκανες και την αγάπησες.

Είναι εξαιρετική ταινία,τρυφερή,γλυκιά και ανθρώπινη.

Εγώ έχω και τις δύο βερσιόν.Και την ασπρόμαυρη και την επιχρωματισμένη και τις βλέπω πάντα μαζί, κάθε Χριστούγεννα !

Τα Χριστουγεννα θα δω και την ασπρομαυρη να μπω περισσοτερο στο κλιμα εκεινης της εποχης. Οντως ειναι ανθρωπινη και αυτο ακριβως ψαχνουμε και απο τις σημερινες ταινιες. Σαν το περσινο capernaum πχ. Εχω βαρεθει τα εφε χωρις νοημα εδω και μια 10ετια. Ευτυχως υπαρχουν πολλα διαμαντια να ανακαλυψουμε συν αυτα του περασμενου αιωνα που ακομα δεν εχουμε δει.

Τα Χριστουγεννα θα δω και την ασπρομαυρη να μπω περισσοτερο στο κλιμα εκεινης της εποχης. Οντως ειναι ανθρωπινη και αυτο ακριβως ψαχνουμε και απο τις σημερινες ταινιες. Σαν το περσινο capernaum πχ. Εχω βαρεθει τα εφε χωρις νοημα εδω και μια 10ετια. Ευτυχως υπαρχουν πολλα διαμαντια να ανακαλυψουμε συν αυτα του περασμενου αιωνα που ακομα δεν εχουμε δει.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Απλά με την ηλικία αλλάζουν και λίγο τα γούστα μας.

Το It's a wonderful life το πρωτοείδα πριν δέκα χρόνια,στα τριανταφεύγα μου και το ερωτεύτηκα.

Προχτές αναγκάστηκα να δω το captain Marvel για χάρη του κολλητού μου και σκυλοβαρέθηκα (θα πέσουν τώρα οι κομικάκηδες και θα με σκίσουν :))

Υ.Γ. Το Καπερναούμ είναι εργάρα..

thumb.php

Δεν εχω ιδεα τι να κανω με δαυτην.
Το φτυαρι μεσα μου ουρλιαζει να το αφησω ελευθερο να εκφραστει,οτι το εν λογω πονημα δεν ειναι τιποτα παραπανω απο μια χιπστερια του κερατα με.....αυτοψυχαναλυομενους καουμπουδες που εχουν θεματα με τους πατεραδες τους και που προσπαθουν να τα λυσουν κουβεντιαζοντας στο δρομο για να πιασουν την καλη.

Αλλα...
Οι ερμηνειες ειναι απιστευτες,ο John C.Reily ειναι ογκολιθος,ο Joachin Phoenix δινει για αλλη μια φορα ρεστα,ο Gyllenhaal μετρονομος και ο Riz Ahmet βγαζει μια αφοπλιστικη ανθρωπια.
Ο Οντιαρ εχει κανει σπουδαια δουλεια εδω,εχει αναδειξει τους χαρακτηρες εξαιρετικα,εχει τονισει αψογα τους διαλογους (οι οποιοι εχουν σε σημεια και μια γλωσσα αρκουντως λογοτεχνικη) και εχει βγαλει το υποβοσκον μαυρο χιουμορ στον αφρο.Σκηνοθετει off camera (ή υποφωτισμενα) τα πιστολιδια (δεν ειναι αμερικανος να το κατεχει και ετσι δεν εκτιθεται)-πραγμα που δουλευει καλα και πεταει εμβολιμα κατι ευρηματικες σκηνες που λειτουργουν ειτε αποσυμπιεστικα στην μαυριλα (την οποια την εχει μπολικη η ταινια),ειτε σαν τροπος να πλησιασει το ανθρωπινο των χαρακτηρων.

Τελικα οι Αφοι Αδελφες ειναι ενα απο εκεινα τα "εναλλακτικα" Γουεστερν που σερνουν με ολα τα καλα και τα κακα.Ειναι μια "ευχαριστη" ταινια,ο Οντιαρ κανει καλη δουλεια αλλα ειναι Γαλλος,που σημαινει οτι του λειπει η γνωση του ειδους για να γινει η ταινια πραγματικα καλη.Οπως ηταν το Buster Scruggs των Κοεν και ας ειχε λιγοτερο "υλικο" ή οπως ηταν τα "εναλλακτικα" Γουεστερν του Αρθουρ Πεν ή το Dead Man του Τζαρμους.

Ειναι μια "ευχαριστη" ταινια...

Παντως να πω την μαυρη μου αληθεια τα γουεστερν ποτε δεν τα βλεπω για να περναω "ευχαριστα"....
Ουτε ηθελα ποτε...

Sidney Hall (2017) 6/10

Μέτρια. Είχε καλό σενάριο αλλά κάτι δε λειτούργησε σωστά.

A Ghost Story (2017) 6/10

Δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει ο ποιητής.

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

thumb.php

Δεν εχω ιδεα τι να κανω με δαυτην.
Το φτυαρι μεσα μου ουρλιαζει να το αφησω ελευθερο να εκφραστει,οτι το εν λογω πονημα δεν ειναι τιποτα παραπανω απο μια χιπστερια του κερατα με.....αυτοψυχαναλυομενους καουμπουδες που εχουν θεματα με τους πατεραδες τους και που προσπαθουν να τα λυσουν κουβεντιαζοντας στο δρομο για να πιασουν την καλη.

Αλλα...
Οι ερμηνειες ειναι απιστευτες,ο John C.Reily ειναι ογκολιθος,ο Joachin Phoenix δινει για αλλη μια φορα ρεστα,ο Gyllenhaal μετρονομος και ο Riz Ahmet βγαζει μια αφοπλιστικη ανθρωπια.
Ο Οντιαρ εχει κανει σπουδαια δουλεια εδω,εχει αναδειξει τους χαρακτηρες εξαιρετικα,εχει τονισει αψογα τους διαλογους (οι οποιοι εχουν σε σημεια και μια γλωσσα αρκουντως λογοτεχνικη) και εχει βγαλει το υποβοσκον μαυρο χιουμορ στον αφρο.Σκηνοθετει off camera (ή υποφωτισμενα) τα πιστολιδια (δεν ειναι αμερικανος να το κατεχει και ετσι δεν εκτιθεται)-πραγμα που δουλευει καλα και πεταει εμβολιμα κατι ευρηματικες σκηνες που λειτουργουν ειτε αποσυμπιεστικα στην μαυριλα (την οποια την εχει μπολικη η ταινια),ειτε σαν τροπος να πλησιασει το ανθρωπινο των χαρακτηρων.

Τελικα οι Αφοι Αδελφες ειναι ενα απο εκεινα τα "εναλλακτικα" Γουεστερν που σερνουν με ολα τα καλα και τα κακα.Ειναι μια "ευχαριστη" ταινια,ο Οντιαρ κανει καλη δουλεια αλλα ειναι Γαλλος,που σημαινει οτι του λειπει η γνωση του ειδους για να γινει η ταινια πραγματικα καλη.Οπως ηταν το Buster Scruggs των Κοεν και ας ειχε λιγοτερο "υλικο" ή οπως ηταν τα "εναλλακτικα" Γουεστερν του Αρθουρ Πεν ή το Dead Man του Τζαρμους.

Ελπιζω να μη μου γινει συνηθεια να διαφωνω για ενα κινηματογραφικο εργο, ειναι η δευτερη φορα σε δυο μερες...

Ενταξει το να διαφωνω η να εχω διαφορετικα γουστα δεν λεει τιποτα, ετσι ειναι η φυση και περι χρωματων που λεμε...

Αλλα εδω πιανομαι απο ενα δυο που λες... συγκεκριμενα αυτο " οτι το εν λογω πονημα δεν ειναι τιποτα παραπανω απο μια χιπστερια του κερατα με.....αυτοψυχαναλυομενους καουμπουδες που εχουν θεματα με τους πατεραδες τους και που προσπαθουν να τα λυσουν κουβεντιαζοντας στο δρομο για να πιασουν την καλη."
Λοιπον εγω ειμαι αλλεργικος με αυτα τα Φροϋδικα (επομενος και με τα ΓουντυΑλενικα) και σε αυτο το φιλμ δεν ειδα τιποτα το (αυτο)ψυχαναλυτικο.
Δεν προκειται παρα τον αγωνα του ανθρωπου εναντι του ντετερμινισμου που τον διεπει, και για να γινει αυτο χρειαζονται καποιες εξαιρετικες συνθηκες και μαλλον και καποιοι εξαιρετικοι ανθρωποι. Αυτο ειναι και το "νοημα" του φιλμ.
Δεν ειχα γραψει τοτε στο νημα γιατι ασφικτυιουσε απο τρολαρισμα και δηθενια επι σελιδων και τα ειχα αρατησει, αλλα ειχα απλα αντιδρασει θετικα στην εντυπωση ενος συμφορουμιτη και ειχα πει αυτο :

Λοιπον συμφωνω απολυτα οτι η ταινια ειναι πολυ αξιολογη, διαφορετικη και με βαθια νοηματα με κυριο αυτο της υπερβασης του ατομου.

.....
..........
Επισης καταπληκτικο Ουεστερν, οπου Το Ουεστ, η σκληρη ζωη και το φλερτ με το θανατο ειναι η ευκαιρια οπου αναδυονται ανθρωπινες αρετες και αξιες... και ολα πληρωνονται cash !

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Οπως και το Sisters Brothers ετσι και το Open Range τα καταλογιζω στο βαθμο του Εξαιρετικου.

Απο τα φιλμ που καποτε ξαναβαζεις και ξαναβλεπεις με απολαυση και συγκινηση.

Το αλλο που λες ειναι για το "πιστολιδι" και οτι ο Ωντιαρ δεν το εχει διοτι Γαλλος κλπ...
Πρωτον προσωπικα βρισκω πολλα πιστολιδα του κλασσικου Αμερικανικου ουεστερν απο sweetened και θεατρινιστικα εως ασηπτικα και βαρετα.
Παρόλα αυτα τα εργα ειναι αξιολογα αμα αφεραισεις το πολιτικα ορθο του φινικου την εποχη εκεινη.
Σε αυτο το επιπεδο βρισκω τα πιστολιδια των Αδελφων αδελφων πολυ πιο ρεαλιστικα και με περισσοτερη ληψη πνω στον ψυχισμο της "μοιραιας" στιγμης.
Νομιζω οτι μας αγγιζει και μας γραπωνει πολυ πιο αμεσα.
Οσο για την σκηνη την νυχτερικη οπου ο ενας αδελφος Αδελφη εχει μεθυσει προκαλει και πυροβολει εξω απο τον χωρο του Σαλουν... τι να πω... απο ηχο μεχρι ληψη και μεχρι attitude πιστολιου...για μενα ειναι μεσα στην Ανθολογια πιστολιδιου Γουεστερν.

Κατ εμε το φιλμ δεν εγινε για να γινει ενα εναλακτικο Γουεστερν (αναμεσα στα αλλα). Εγινε για να γινει ενα πραγματικο Γουεστερν.

Ουτε εγω βλεπω Ουστερν για να περασω καλα...αλλα ελα που περναω καλα αμα υπαρχει και δικαιο τελος !!!

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

hotel Mumbai ....οταν τελειωσε η ταινια αρχισα να κανω σκεψεις για αγορα .... :violent-smiley-030: εξαιρετικη ταινια ,κτηνωδια αυτο που εγινε

Γιωργο οπως ειδες στο κειμενο μου,εχω μια αμφιθυμια για την ταινια.Αν το προσεγγιζα καθαρα κυνικα θα εμενα στις πρωτες αραδες και θα καθαριζα.
Αλλα δεν ειμαι κυνικος...
Απλα το συγκεκριμενο εχει μια "αφελεια"-για μενα-ως στορυ και ως καταληξη που αν και γοητευτικη δυσκολευομαι να συντονιστώ.

Τωρα για το πιστολιδι οπως εγραψα θεωρω οτι πολυ σοφα και πολυ εξυπνα αποφευγει την ωμη απεικονηση του.Στην συγκεκριμμενη ταινια μπορει να ηταν και παραταιρη η ωμη απεικινηση της,απο την αλλη μου αφησε μια αισθηση οτι δεν ηθελε να "βρωμισει" παραπανω τους ηρωες του,φοβουμενος οτι δεν θα υπαρχει το ηθικο ερεισμα (αλλα και η διαχειρηση του) για την τελικη εξιλεωση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Ουτε εγω βλεπω Ουστερν για να περασω καλα...

Γιωργι δεν μιλησα για καλα,μιλησα για "ευχαριστα".
Εγω περναω καλα με μια ταινια και ας μην ειναι "ευχαριστη",if you know what i mean...

Αφου το ειχα δει σε 3D Frame packing το Avatar το ειδα και σε 4k Extended Edition
Μπορω να πω πως το ευχαριστηθηκα και ας ειναι παλια ταινια και το ειχα δει, απλα περιμενα αφου το εκαναν 4k να ειχε και Dolby Atmos αλλα εχει DTS-HD MA

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

το Avatar το ειδα και σε 4k Extended Edition

Δεν έχει κυκλοφορήσει τέτοιο δισκάκι (Avatar 4K).

Τί είναι αυτό που είδες;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Δεν έχει κυκλοφορήσει τέτοιο δισκάκι (Avatar 4K).

Τί είναι αυτό που είδες;

Δεν ειπα οτι το ειδα απο δισκακι το μοναδικο BD που υπαρχει σπιτι ειναι του υπολογιστη το εγραφης απο σκληρο δισκο βλεπω ταινιες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Δεν ειπα οτι το ειδα απο δισκακι το μοναδικο BD που υπαρχει σπιτι ειναι του υπολογιστη το εγραφης απο σκληρο δισκο βλεπω ταινιες.

Δεν αναφέρομαι φυσικά στο μέσο αναπαραγωγής αλλά στην προέλευση του υλικού.

Τελικα μονο η Μπαλαντα του Μπαστερ Σκαγκς μου εμεινε να δω για να κανω τον κυκλο μου στα Γουεστερν, και ισως και για τα φιλμ που προβλεπα να δω αυτη τη χρονια (εκτος αυτο του Ταραντινο αν βγει πριν το τελος της χρονιας... η... κανα καουμποϋκο ο καμποϋς που δεν το βλεπω).
Ισως το δω αποψε...εχω ακουσει πολλα καλα εδω μεσα αλλα... απο κατι φωτο που εχω δει φοβαμαι οτι θα με απογοητεψει....:nounder:

Captain marvel
Μετριότατη και χλιαρή από την αρχή ως τέλος. Κρίμα.