Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

MV5BNGUwYTQxZDYtYTZlMy00YmVhLTkyOTYtOTUwMzI2NTBlOWNhXkEyXkFqcGdeQXVyNTM2NTg3Nzg@._V1_.jpg

Werk Ohne Autor (2018)

Η φετινή Γερμανικη υποψηφιότητα στα Οσκαρ για ξενόγλωσση ταινία.

Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός λόγω αγάπης προς την γλώσσα αλλά αξίζει μια θέαση.

Ξεκινάει ωραία με τις θηριώδεις πρακτικές των Ναζί για την Ευγονική,το '37 και καταλήγει στην Δυτική Γερμανία του '66,κάπως άνοστα περιγράφωντας "το προσωπικό αδιέξοδο του καλλιτέχνη"

Ο Sebastian Koch είναι εξαιρετικός για άλλη μια φορά αλλά ο νεαρός πρωταγωνιστής είναι πολύ χλιαρός δίπλα του και φυσικά καμμία σχέση με τις Ζωές των Αλλων !

Η ταινία κρατάει τρείς ώρες (!),υπερβολικές (κατ εμέ) αλλά δεν βαριέσαι.

Στο τέλος μένεις μόνος σου να αναρωτιέσαι για πολλά (θετικά και όχι) ,με πολύ γυμνό και σεξ σε όλη τη διάρκεια της θέασης..

Στα συν,η εξαιρετική μουσική του Max Richter η οποία πάει κατ ευθείαν για ad to cart.

7/10.

Last edited by a moderator:

Τελικα μονο η Μπαλαντα του Μπαστερ Σκαγκς μου εμεινε να δω για να κανω τον κυκλο μου στα Γουεστερν, και ισως και για τα φιλμ που προβλεπα να δω αυτη τη χρονια (εκτος αυτο του Ταραντινο αν βγει πριν το τελος της χρονιας... η... κανα καουμποϋκο ο καμποϋς που δεν το βλεπω).
Ισως το δω αποψε...εχω ακουσει πολλα καλα εδω μεσα αλλα... απο κατι φωτο που εχω δει φοβαμαι οτι θα με απογοητεψει....:nounder:

Ψιλοαπογοηοητευση είναι δυστυχως.

Μόνο η πρώτη ιστορία θυμίζει Κοεν στα καλά τους.

Οι υπόλοιπες, αν και πανέμορφες εικαστικά, είναι αδιάφορες.

ΥΓ Αν θες να δεις Κοεν και έχει τύχει και δεν το χες πετύχει, δες αυτό https://www.imdb.com/title/tt2675914/

αν σου αρέσουν οι Coen δεν θα σ απογοητεύσει.
αν όχι...παίζεται.

Tην ειδα. Και τελικα ειναι πολυ καλη. Μονο που το τριτο κομματι με χαλασε, αντεχω πολλα αλλα ενταξει... δεν πειραζει. Εξαιρετικο στην αφηγηση αλλα και στην επειδειξη κινηματογραφικης μαεστριας που αρχιζει ηδη με τις πρωτες σκηνες (με την αποδωση του ηχου αναλογα απο που κοιταει το "ματι" του δημιουργου).

Ναι μου αρεσουν οι Κοεν αν και με απογοητευσαν με το προτελευταιο τους που ειδα, το Inside Llewyn Davis οπως και με την ψευδοοδυσσεια τους το O Brother ( μεγαλη απογοητευση ). Αλλα εχω καποιες κωρονιδες στη σκεψη μου οσον τους αφορα... με πρωτα και καλυτερα το Barton Fink, Big Lebowsky, No Country for Old Men, Miller's Crossing αλλα και αλλα σε μεγαλη υπολειψη οπως το ρημεηκ του True Grit.

H Μπαλλαντα του Μπαστερ Σκραγκς (τελικα το φιλμ για το οποιο προκειται) τους τιμα και προσθετει ενα συν στο εργο τους.

Η σκηνη στην πεμπντη ιστορια οπου ο Μπιλ Ναπ συζηταει με την "μελουσα" συζηγο του περι μορφωμενων ανθρωπων και certitudes ειναι απο τις φιλοσοφικες στιγμες της ιστοριας του Σινεμα.
Οπως και η συζητηση στην αμαξα, μεγαλη και πολυπλευρη εμβαμθυνση της ανθρωπινης συναισθησης, και με μια καταπληκτικη οσο και διακριτικη δωση παραφυσικου μυστηριου, ( του "μεταφυσικου" οπως λενε λανθασμενα στην Ελλαδα) που κλεινει το ματι στο αριστουργημα Μπαρτον Φινκ.

ballad-of-buster-scruggs-netflix-coen-11.jpg

The_Ballad_of_Buster_Scruggs_05-770x513.jpg

the-ballad-of-buster-scruggs-image.jpg

Και μιλωντας για κλεισιμο ματιου ... διακρινω στο πρωτο και στο δευτερο ενα σινιαλο σε δυο τρια κλασσικα προσωπα Ουεστερν

Τον Ντοκ Χολυντεϋ (οπως ταυτοχρονα και τον αντιπαλο του και αλτερ εγκο, τον Ρινγκο) στο Tombstone και τον συγχωρεμενο το Τσαρλς Μπρονσοn στο Once Upon a Time in the West

maxresdefault.jpg

The-Ballad-of-Buster-Scruggs-Near-Algodones.jpg

Last edited by a moderator:

Ψιλοαπογοηοητευση είναι δυστυχως.

Μόνο η πρώτη ιστορία θυμίζει Κοεν στα καλά τους.

Οι υπόλοιπες, αν και πανέμορφες εικαστικά, είναι αδιάφορες.

ΥΓ Αν θες να δεις Κοεν και έχει τύχει και δεν το χες πετύχει, δες αυτό https://www.imdb.com/title/tt2675914/

Γιατί να το δει αυτό αν θέλει να δει Κοέν;

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

The professor

professor-poster.jpg

Το ειδα, γιατι θα μου πεις? Ε το ειδα...
Κακο δεν το λες (αν και εγω προς τα εκει γερνω) αλλα καλο με τιποτα
Εντελως ρηχο λες και είναι εφηβικη ταινια
Με λιγους αξιόλογους διαλογους σε ένα θεμα που θελει πραγμα!!
Τουλάχιστον δεν γινεται μελοδραματικο

Πρόσφατα είδα 2 ταινίες. 1.Get out 2017, δεν ξέρω πως μου είχε ξεφύγει αλλά την χάρηκα, δεν βαρέθηκα καθόλου, με αρκετή ένταση καλογυρισμένη. 2. To end all wars 2001, όταν ξεκίνησε είπα να μια replica του ποταμού kwai, αλλά έπεσα έξω, φοβεροί ηθοποιοί, δυνατή ιστορία, απίστευτα συγκινητική, καταλυτικά τα ερωτήματα πού θέτει στον θεατή...

Γιατί να το δει αυτό αν θέλει να δει Κοέν;

Το (μαύρο) χιούμορ είναι ότι πιο κοντά σε Κοεν έχω δει τον τελευταίο (πολύ) καιρό.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Another Earth (2011) 6/10

Καλομέτρια. Όχι κάτι ιδιαίτερο. Το I Origins (2014) του ίδιου σκηνοθέτη είναι πολύ καλύτερο.

13 Hours (2016) 5/10

Κουραστική. Προτιμώ άλλες ταινίες του σκηνοθέτη Michael Bay όπως The Rock (1996) και The Island (2005).

42 (2013) 7/10

Καλή. Καλές ερμηνείες και ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία.

Εμένα το Another Earth μου άρεσε πολύ όταν το είδα!

Και εγω βρηκα το 13 Hours εξαιρετικο και ειναι απολυτα κοντα στην πραγματικοτητα. Παρα πολυ καλο.
Ειναι η ιστορια του σημερα που μερικοι την εζησαν καποιοι την γραφουν σε σινεμα, και καποιοι "διαβαζουν" η οχι.

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

US
us-ver5-xlg.jpg

https://www.imdb.com/title/tt6857112/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Τιμιοτατο θριλερακι χωρις να πεφτει σε φθηνα τρικς οπως jump scares. Το πρωτο 40λεπτο περναει σχετικα χαλαρα και επειτα μπαινουμε στο βασικο story της ταινιας. Το ολο theme με τον double εαυτο του καθενα και τους 2 τελειως διαφορετικους κοσμους μου αρεσε παρα πολυ. Αρκετοι συμβολισμοι εξαιρετικη σκηνοθεσια που προκαλει αγωνια εχουμε και λιγο splatter. Το τελικο twist brilliant και ακομα ψαχνω καποια πραγματα που δεν μου κολλανε. Ο σκηνοθετης εχει βγαλει και το get out που και αυτο ειχε δικο του χαρακτηρα και συμβολισμους και στο ιδιο μοτιβο παιζει και εδω. Μπραβο του. 7.5/10

Δεν ήταν κακό αλλά ΟΚ.

Πολύ κατώτερο του get out.

Οι συμβολισμοί πάντως, τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως του δίνουν εξτρα πόντους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Battle Royale (2000) 7/10

Καλή και πρωτότυπη. Το "Hunger Games" πιστεύω ειναι επηρεασμένο από αυτή τη ταινία.

Appointment with Death (1988) 6/10

Μέτρια. Νουβέλα της Αγκάθα Κρίστι. Ο Πίτερ Ουστίνοφ ως Ηρακλής Πουαρώ γενικά είναι καλός αλλά σε αυτή τη ταινία μου φάνηκε πως βαριότανε. Δεν το σώζουν ούτε οι υπόλοιποι ηθοποιοί.

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Nocturnal Animals
full

https://www.imdb.com/title/tt4550098/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Δυσκολη ταινια που δεν ξερει τι θελει να πει και το παει δια πλαγειος οδου. Το opening της ταινιας απο τα πιο disturbing που εχω δει. Το μυθιστορημα που μας διηγείται ο πρωην της βασικης πρωταγωνιστριας ειναι τιμιο αλλα απο εκει και περα τα flashbacks με τους 2 πρωταγωνιστες οπως και το παρον δεν μου εδωσαν τη συνδεση που θα ηθελα με το μυθιστορημα. Η φωτογραφια και τα τοπια εξαιρετικα οπως και η υποκριτικη των ηθοποιων. 6.5/10 σιγουρα χρειαζεται ακομα μια θεαση.

το ειδα κι εγω το arctic, εκπληκτικο το πως μπορεις να δεις ταινια σε 15 λεπτα με fast forward και να μην χασεις τιποτα απολυτως!!

νταξει, νομιζω η χειροτερη ταινια ολων των εποχων, χιλιες φορες να εβλεπα οικογενεια τενεμπαουμ (η προηγουμενη χειροτερη ολων των εποχων)

Το Arctic για μενα ειναι απο τις πιο δυνατες ταινιες επιβιωσης. Πραγματικα αρκετα ανω του μετριου. Την ευχαριστηθηκα οπως εγραψα και στο review που ειχα κανει. Βαρετες ταινιες για μενα ειναι οι ταινιες DC αρκετες της marvel και γενικα οτι εχει εφε χαζα αστεια με μηδενικο σεναριο.

νταξει μωρε, γουστα ειναι αυτα, marvel και dc οχι, δεν βλεπω, τις θεωρω για μικροτερες ηλικιες,
και φλας που βλεπω και πολυ ειναι...
αντιθετα, οι σειρες της μαρβελ: daredevil, jessica jones & punisher ηταν παρα πολυ καλες

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Προφανως γουστα ειναι αλλα απαντησα κυριως για το οτι εγραψες ως χειροτερη ταινια ενω υπαρχουν πραγματικα κακες ταινιες εκει εξω. Αργη ναι ειναι κακη οχι. Οι σειρες της marvel ειναι κορυφαιες ναι οι ταινιες απλα για να περασει η ωρα.

Pokemon Detective Pikachu

D3-Lbt-K7-UEAAOMl1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt5884052/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Μιας και μεγαλωσα με τα pokemon δεν θα μπορουσα παρα να απολαυσω την ταινια. Αρκετα αστεια σε πολλα σημεια χωρις να λειπουν και τα μελο. Τα pokemon εξαιρετικα λεπτομερη δεν θα μπορουσαν να κανουν καλυτερη δουλεια και ο Pikachu/Mewtwo μοιρασαν πονο ο καθενας στον τομεα του. Αρκετα pokemon δεν τα γνωριζα οποτε πηγαινουμε και περα απο τις 2 πρωτες γενιες. Καλο story με τα twist του και τις συγκινήσεις του. Οσοι ειστε φανς και μεγαλωσατε με αυτα μην την χασετε. Για τους υπολοιπους προσπεραστε. 7/10

An American Crime (2007) 7/10

Αληθινή ιστορία. Δραματική και αρκετά σκληρή. Πολύ καλές ερμηνείες.

Audition (1999) 7/10

Πολύ καλή ταινία τρόμου μυστηρίου. Υποβλητική ατμόσφαιρα. Μόνο αρνητικό το φινάλε που ο κεντρικός ήρωας ειναι παθών χωρίς να φταίει σε τίποτα. Δε κατάλαβα τι μήνυμα ήθελε να περάσει.