Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Orfeu Negro (1959) 7/10

Συμπαθητικό ρομαντικό δράμα χωρίς να είναι κάτι εξαιρετικό. Καλές ερμηνείες.

A Walk Among the Tombstones (2014) 6/10

Τίποτα ιδιαίτερο. Προβλέψιμη. Μόνο θετικό οι σκηνές δράσης και ο Λίαμ Νίσον που είναι πάντα καλός.

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Μολις ειδα το irishman.

Κανενας λογος για να ναι 3.5 ωρες για εμενα. ΚΑΙ κατι ελειπε..κι ομως...δε ξερω τι...την βρηκα βαρετη και ανουσια ενδεχομενως ωρες ωρες.

Μεχρι στιγμης δεν ειχα δει ταινια Σκορσεζε τοσο βαρετη. Δεν εχω λογια. Μεχρι και το silence ειχα ευχαριστηθει πριν 3 χρονια που σχεδον σε κανεναν δεν αρεσε.

Εχασα το απογευμα μου. Ετσι νιωθω...πρωτοφανες για Σκορσεζε. Εν τω μεταξυ μου φανηκε πολυ γελοιο που παιζανε οι ιδιοι ηθοποιοι το παρελθον ειδικα ο Ντε Νιρο...επρεπε να παιζε καποιος αλλος στην θεση του.

Γουστα ειναι αυτα. Την ειδα τοσο θετικα προκατειλημενος που σοκαρομαι απο το ποσο πολυ δε μου αρεσε.

.... Μεχρι και το silence ειχα ευχαριστηθει πριν 3 χρονια που σχεδον σε κανεναν δεν αρεσε....

Eγω το καταευχαριστηθηκα. Και βρηκα την ταινια σημαντικοτατη. Απλα δεν ειναι "της μοδας".
Παντως ακουγοντας τρισιμυση ωρες...αρχιζω και πλησιαζω μετα φοβου και παθους. Ειναι πολλες... Παντως ουτως η αλλως μπραβο στη Νετφλιξ για το θαρρος .
Ασχετα αν θα μου αρεσει η οχι.

-----------------------------------------------------------------------

Ειδα το φιλμ Tolkien.

maxresdefault-702x432.jpg

περιγραφει την νεανικη φαση της ζωης του, τους φιλικους και συναισθηματικους δεσμους, την προσπαθεια φοιτησης και το αναδυομενο ταλεντο του, τις πρωϊμες ανησυχιες του και τα πρωτα ξυπνηματα εμπνευσης που μερικοι γνωρισαμε αργοτερα μεσα απο τα εργα του.
Και μια φαση αρκετα αγνωστη για το ευρυ κοινο. Η συμμετοχη του στον χειροτερο πολεμο των ανδρων, τον ΑΠΠ, οπου συμφωνα με το σεναριο, θεση του φιλμ, επαιξε καθοριστικο ρολο στην αντιληψη του περι κακου, αποστολης κλπ....

Οχι κατι ιδιαιτερο αλλα βλεπεται με σχετικο ενδιαφερον για καποιον που εχει αγαπησει τον δημιουργο. Και τον βλεπει σε μια ιδιαιτερη κατασταση.

tolkien-nicholashoult-ideaboard-700x304.jpg

@cicadelic ranger

Η διάρκεια σαφώς είναι κάτι που δε χωνεύεται εύκολα και οι 3,5 ώρες φαντάζουν αιώνας πλέον για μία ταινία. Αλλά πιστεψέ με δεν ήταν αυτό το κακό στην ταινία...ήταν απλά μέτρια στην καλύτερη. Για τα γούστα μου, έτσι. Επειδή διαβάζω διθυράμβους παντού και αναρωτιέμαι τι δεν κατάλαβα...Μου βγαζε μια γεροντίλα παντού, καμία καινοτομία, τίποτε φρέσκο.

Το νετφλιξ ακόμα και με τον Σκορσέζε δεν κατάφερε να κάνει καλή ταινία! :)

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Auntie Mame (1958) 6/10

Σαχλαμαρίτσα. Τίποτα ιδιαίτερο. Ξεπερασμένη.

Cold Pursuit (2019) 6/10

Δεν έχω δει τη πρωτότυπη έκδοση ''Kraftidioten'' (2014). Ως σενάριο καλή, στην εκτέλεση μια από τα ίδια. Ελαφρώς ανώτερη από άλλες ταινίες που έκανε ο Νίσον τελευταία.

Εγώ ταινίες του νέτφλιξ δε θα ξαναδώ. Εκτός του Irishman φυσικά που θα το δω όπως και να έχει λόγω αγαπημένων συντελεστών. Οποιαδήποτε άλλη με το κόκκινο Ν στη λεζάντα θα τρώει πόρτα εκτός εαν με πείσουν να τη δω οι φίλοι από εδώ με τα σχόλιά τους. Βαρέθηκα να χάνω δίωρα από τη ζωή μου,όπως την επική παπαριά "Alien warfare" που τελείωσα μόλις. Καλύτερα να έβλεπα τον Κατμαν στην Πάνια.......

Εγώ ταινίες του νέτφλιξ δε θα ξαναδώ. Εκτός του Irishman φυσικά που θα το δω όπως και να έχει λόγω αγαπημένων συντελεστών. Οποιαδήποτε άλλη με το κόκκινο Ν στη λεζάντα θα τρώει πόρτα εκτός εαν με πείσουν να τη δω οι φίλοι από εδώ με τα σχόλιά τους. Βαρέθηκα να χάνω δίωρα από τη ζωή μου,όπως την επική παπαριά "Alien warfare" που τελείωσα μόλις. Καλύτερα να έβλεπα τον Κατμαν στην Πάνια.......

Καλά ρε άνθρωπε, κι εσύ με 2.5 στο ΙMDB τι περίμενες;!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Ούτε το 1 έχω δει Μάνο! Αξίζει ο κόπος δηλαδή;

Oριστε ? :blink:

Εγω ζω και αναπνεω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την συνεχεια !

(δεν σου λεω υποθεση ... ειναι οτι πιο συναρπαστικο και δομημενο σε SciFi εχω παρακολουθησει, μεχρι στιγμης !
και Νικο ... ειναι SCI fi .... οχι fi)

Angel has fallen
Πολύ μέτριο... Προβλέψιμο από την αρχή. Ωραία τα atmos effects με τα drone και τα ελικόπτερα.

Χτες ειδα την ταινια The King

Κλασσικη αγγλοσαξονικη ταινια, με ολα τα αρνητικα αντιγαλλικα στερεοτυπα, που βασιζονται περισσοτερο στο εργο του Σαιξπηρ παρα στην ιστορικη πραγματικοητα. Κυριως οι χαρακτηρες οπως δινονται. Και με σχετικα αργο ρυθμο. Επισης το τζοβενο που παιζει τον Ερρικο τον πεμπτο, δεν μου φαινεται να εχει ειδικο βαρος.
Θυμαμαι βεβαια και το καθαρα Σαιξπηρικο Henry V του και με τον Kenneth Branagh, οποτε η συγκριση γινεται ντεφαβοραμπλ για τον νεαρο.

the-king-poster.jpg

Δε θα πω Μετρια αρα χωρις ενδιαφερον, αλλα μετρια προς καλη. Οποτε μπορει καποιος να την δει κρατοντας ενα ενδιαφερον μεχρι τελους, και κυριος για το τελος.

Πρωτα γιατι βρηκα νεσα στην πρωτη φαση του φιλμ εκει προς την στεψη και το συμβουλιο, ενα κοκκινο που με τρελενει... Ενα κοκκινο βαθυ που προσεγγιζει αυτο του αιματος χωρις να γινεται μαυρο. Καλυτερο και απο αυτο του Σναϊντερ στους 300 η του Γκρηνγουεη στο Μωρο της Μακον.

Υστερα γιατι η τελευταια φαση της μαχης του Αζενκουρ, αυτη σωμα με σωμα φαινεται πολυ εγγυς στο ειδος αυτο της μαχης και κοντα στην πραγματικοτητα. Ετσι οπως δοκιμαζεται πολυ προσφατα σε ενα νεο σπορ μαχης που διαδιδεται στην Ευρωπη και διακρινουμε τα χαρακτηριστικα της.

Τριτον γιατι αυτη η νεαρα πριγκιπησα της Γαλλιας που συναντα τον Βασιλια και ειναι η μελουσα συζηγος, ανατρεπει με μιας την λογικη αυτη της Φρανκοφοβιας που διεπνεε το εργο εξ αρχης...και βλεποντας την ειπα...μα αυτη ειναι πορτραιτο φτυστο της Vanessa Paradis !!!
Δεν ειχα δει το καστ των ηθοποιων πριν δω το φιλμ, οποτε βλεπω στο τελος στο ζενερικ...ειναι οντως η κορη της Βανεσσα ! Φεροντας το ονομα του πατερα της βεβαια που δεν ειναι λιγοτερο γνωστος ;)

125936.jpg

Αρα το εργο βλεπεται μεχρι το τελος και ισως και ευχαριστα εαν δεν κανουμε συγκρισεις, και δεν εχουμε αυστηρες ποιητικες και ιστορικες απαιτησεις.
Μετριο προς καλο με καποια θετικα στοιχεια, και καποιες εκπληξεις ανατροπες (ψθχολογικες η καποιων σαιξπηρικων συνηθειων).

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Nικο

Εαν ζαλιστεις απο προσωπα που δειχνουν να μην εχουν σχεση με την κεντρικη εξελιξη της πλοκης
θα σου απαντηθουν ολα απο τα μισα των επεισοδιων και μετα (.... σιγουρα στα τελευταια 2 επεισοδια).

ΜΗΝ .... πιεσεις τον εαυτο σου να καταλαβει ΠΛΗΡΩΣ τι γινεται απο την αρχη. ΕΚΕΙ βρισκεται η μαγεια !
Εκει βγαζω το καπελο στην Kalogiridis. Εχει διαπραξει "συλλογικη υφαρπαγη" !

Δεν μπορει να ειμαι αντικειμενικος, διοτι ειναι απ τους αγαπημενους μου ηθοποιους.
Ο Συλβεστερ Σταλονε παραμενει γιγαντας. Ειδα το τελευταιο του Ραμπο χτες βραδυ και το ευχαριστηθηκα.

Rambo-Last-Blood-Poster.jpg

37 χρονια μετα "Το Πρωτο Αιμα"..."Το Τελευταιο Αιμα".

Ο Τζων γερασε...ειναι ησυχος και εμεριμνος στη φαρμα του καπου στην Αριζονα εως ωτου...εως οτου η θετη του κορη αποφασιζει να πει στο Μεξικο για να βρει τον φυσιολογικο της πατερα.
Και τοτε ολα ερχονται αναποδα...ο Ραμπο γερασε και μυαλο δεν εβαλε. Παει Μεξικο, και μετα απο πολλα εντονα και δυσαρεστα ...το Μεχικο ερχεται στον Ραμπο. Ο οποιος καταλαβαινουμε οτι ειναι survivaliste ( σιγα να μην ηταν) και εχει ολα τα καλουδια που χρειαζεται.

rambo-V.png

Τα πρωτα δυο τριτα της ταινιας κυλουν σχετικα ησυχα (για Ραμπο), αλλα το τελευταιο μισαωρο ανεβαινει η τεστοστερωνη στο ταβανι, η αδρεναλινη χτυπαει κοκκινο, και τα παντα εχουν μια εκρηκτικη υφη. Ο Ραμπο δεν εχει λυγισει απο τα χρονια εχει παντα το σθενος του την ταχυτητα του και τις δεξιοτητες του.
Η σαρκα δειχνει ποσο ευαλωτη ειναι στο σιδερο και τη φωτια, και το αιμα κανει splash σε καθε ευκαιρια.

th

Στο τελος το ζενερικ συνδυαζεται με μια γαλλαρια εικονων απο ολα τα προηγουμενα Ραμπο, εκτος του τριτου.
Ενδεικτικο της εποχης μας αλλα και του οτι οταν δεν γνωριζεις ιστορια την μαθαινεις απο παθηματα που εγιναν μαθηματα.

Ειναι το καλυτερο Ραμπο ; Σιγουρα οχι. Οχι οσο το πρωτο η το τεταρτο, ισως οχι οσο και το δευτερο.

Ομως ειναι καθαροαιμο και θα ανταμειψει τους πιστους του. :a0210:

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Breathless (1960) 5/10

Ανάθεμα κι αν κατάλαβα τίποτα από το τρόπο που σκηνοθετήθηκε. Αδιάφορη. Δε ξέρω τι μήνυμα ήθελε να περάσει ο Jean-Luc Godard. Πριν αρκετά χρόνια είχα δει το Pierrot le fou (1965) του ίδιου σκηνοθέτη που επίσης δε την είχα καταλάβει.

A Raisin in the Sun (1961) 7/10

Πολύ καλή. Εξαιρετικές ερμηνείες από όλους σε ένα ανθρώπινο αλλά αρκετά σκληρό κοινωνικό δράμα.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Breathless (1960) 5/10

Ανάθεμα κι αν κατάλαβα τίποτα από το τρόπο που σκηνοθετήθηκε. Αδιάφορη. Δε ξέρω τι μήνυμα ήθελε να περάσει ο Jean-Luc Godard. Πριν αρκετά χρόνια είχα δει το Pierrot le fou (1965) του ίδιου σκηνοθέτη που επίσης δε την είχα καταλάβει.

Για κάποιο λόγο, μου αρέσει πιο πολύ το ριμέικ του 83 με τον Γκηρ και την Καπρίνσκι. Ίσως λόγω της τελευταίας και την υπέροχη σκηνή στην πισίνα :) .

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk