Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Breathless (1960) 5/10

Ανάθεμα κι αν κατάλαβα τίποτα από το τρόπο που σκηνοθετήθηκε. Αδιάφορη. Δε ξέρω τι μήνυμα ήθελε να περάσει ο Jean-Luc Godard. Πριν αρκετά χρόνια είχα δει το Pierrot le fou (1965) του ίδιου σκηνοθέτη που επίσης δε την είχα καταλάβει.

Δεν χρειαζεται να ψαχνεις νοημα απο τον Ελβετο. Το μονο που ηθελε να πει παντα ηταν μια ασκηση υφους.

Ειχα βαλει εδω μια αποψη για μια ταινια που βγηκε περυσι η προπερυσι. Le Redoutable. Αν αξιζει να την δει κανεις θα ειναι για να καταλαβει τι ατομο ηταν και πως το επαιζε ο Ελβετος.
Οποιος τσιμπησε (τοτε) τσιμπησε στην ολη "ατμοσφαιρα".
Παρ'ολα αυτα το Χωρις ανασα το θεωρω το πιο σπουδαιο φιλμ του, γιατι εχει μια ευφυη κινηματογραφηση. Το βλεπεις για το υφος και για τον Μπελμοντο και τελειωσε.

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Που χαθηκε αυτο το κοριτσι....:rolleyes:

Κυκλοφορεί ως 58άρα ... οπότε, δεδομένου ότι βάσιζε σημαντικό κομμάτι της καριέρας της στην εκπληκτική της εμφάνιση, καταλαβαίνεις ...

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Welcome to the Dollhouse[1995]
welcome-to-the-dollhouse-movie-poster-1996-1020196072.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0114906/?ref_=nv_sr_srsg_0

Ιδιαιτερη ταινια με μια αξιαγαπητη Heather Matarazzo μπροστα στο bullying ολου του σχολειου αλλα και της οικογενειας της να μην ξερει πως να αντιδρασει. Δεν την λες κωμωδια περισσοτερο προσπαθει να δειξει την θλιβερη πραγματικοτητα της κοινωνιας μας οσο σκληρη και αν ειναι. Αναμφιβολα μιας απο τις πιο ωμες και αληθινες ταινιες πανω στο συγκεκριμενο θεμα. 7.5/10

Chronicle (2012) 5/10

Έχω χορτάσει ταινίες με υπερ-ήρωες. Η συγκεκριμένη ήταν κακοφτιαγμένη. Μετά από ένα σημείο αδιαφόρησα για τη τύχη των ηρώων. Ήδη την έχω ξεχάσει.

Cleopatra (1963) 7/10

Μου αρέσουν επικές ταινίες εποχής. Θυμάμαι κάποτε το mega την έβαζε ανά 5-6 μήνες. Η συγκεκριμένη έκδοση που είδα είχε διάρκεια 251'. Καλοπαιγμένη από όλους τους ηθοποιούς, κρατάει το ενδιαφέρον και μόνο αρνητικό ότι στο τέλος αφήνει μερικά ερωτήματα αναπάντητα.

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Με αφορμή το νήμα για ταινίες με εξαιρετική κινηματογράφηση είδα το εξαιρετικό the fall του Ταρσέμ Σινχ.

https://www.imdb.com/media/rm1781175808/tt0460791/

Visually stunning που λένε και στο χωριό μου...

Αυτό και το the cell του ιδίου είναι πραγματικά σε άλλη κατηγορία, σε θέμα εικόνας, φωτογραφιας, χρωμάτων....

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Με αφορμή το νήμα για ταινίες με εξαιρετική κινηματογράφηση είδα το εξαιρετικό the fall του Ταρσέμ Σινχ.

https://www.imdb.com/media/rm1781175808/tt0460791/

Είδες ή ξανα-είδες;
Γιατί θεωρώ απίθανο να σου έχει ξεφύγει εσένα αυτή η ταινιάρα!

Είδες ή ξανα-είδες;
Γιατί θεωρώ απίθανο να σου έχει ξεφύγει εσένα αυτή η ταινιάρα!
Ξαναείδα στρατηγέ μου...

Σύστησα τις ταινίες του Ταρσέμ στο νήμα για την κινηματογράφηση, ( δεν πολυασχοληθηκε κανείς) και με αφορμή την σύσταση μου, τις ξαναβλέπω εγώ :=)... Το σκ θα δω το κελί και πάλι...

Εννοείται... Ελπίζω να σου αρέσουν τα ωραία παραμύθια.
Όταν τη δείς θέλω να μου πείς την άποψή σου για το κοριτσάκι που παίζει. Εγώ είχα μαγευτεί απ´ το παίξιμό της.

Le Bonheur (1965)

Ή (δεν υπάρχει) ΕΥΤΥΧΙΑ (που να κόβεται στα τρία)

Ωραία χρώματα και ολίγον ...νατουράλε διάθεση

hero.jpg

bonheur4.jpg

Le-bonheur-1965-00-31-17.jpg

Le-bonheur-19653-e1547112537825.png

Μια άλλη εποχή με φιλόξενους κήπους, βόλτες και ξάπλες στην εξοχή, παιδάκια με ρουχαλάκια όπως τα παλιά αναγνωστικά του δημοτικού Λόλα να ένα μήλο... λεπτομέρεια οι αφίσες, οι σεξοβόμβες της εποχής BB vs Ζαν Μορό...

Α, με τον μεγάλο είδαμε και το κορεάτικο Parasite, που προαναφέρθηκε. Ευφυές, θα έλεγα. Ο μεγάλος τρελάθηκε. Ρε τσι Κορεάται...

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Τοσο καλο είναι? Να το δω?
Όπως στο είπε ο στρατηγός.

Παραδεχόμενος ότι είσαι εντός ενός παιδικού ονείρου, απλά θα αφεθείς στην μαγεία των εικόνων, των χρωμάτων και της ιστορίας...

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Ο Συλβεστερ Σταλονε παραμενει γιγαντας. Ειδα το τελευταιο του Ραμπο χτες βραδυ και το ευχαριστηθηκα.
Τα πρωτα δυο τριτα της ταινιας κυλουν σχετικα ησυχα (για Ραμπο), αλλα το τελευταιο μισαωρο ανεβαινει η τεστοστερωνη στο ταβανι, η αδρεναλινη χτυπαει κοκκινο, και τα παντα εχουν μια εκρηκτικη υφη.
Ομως ειναι καθαροαιμο και θα ανταμειψει τους πιστους του. :a0210:
Αν δεν έγραφες δεν θα είχα δεί το Last Blood.
Είναι από τις ταινίες που διαφοροποιούνται απο τα προηγούμενα, γιατί εδώ ο Rambo
εκδικείται επι προσωπικού θέματος.
Πιο κοντά στo Taken, η ταινία καταφέρνει να σε τσιτώσει, που είναι το ζητούμενο
και να απολαύσεις το οργασμικό end.
Εγώ την χάρηκα, και συμφωνώ είναι καθαρόαιμο Rambo.
Και για μερικούς ταινιοκριτικούς που βγάλανε το φτυάρι, θα τους ρωτούσα:
Ποιός νέος ηθοποιός μπορεί να πάρει πάνω του τον ρόλο σε ένα remake?

Chungking Express (1994) 5/10

Μετά το ''2046'' είπα να δώσω δεύτερη ευκαιρία στον Kar-Wai Wong. Τελικά με άφησε αδιάφορο και με κούρασε. Αυτό το στυλ που έχει στις ταινίες του δε μου ταιριάζει.

Broken Embraces (2009) 7/10

Ανήκει στις καλές ταινίες του Pedro Almodovar. Καλό σενάριο και πολύ καλές ερμηνείες.

Δεν θα ξαναμπεις εδω αν δεν το δεις...

Καλα, δεν μασαω από τσαμπουκάδες εγω αλλα...
θα το δω, μονο που δεν προλαβα ακομα, πειραζει? :slapface:

Αν δεν έγραφες δεν θα είχα δεί το Last Blood.
Είναι από τις ταινίες που διαφοροποιούνται απο τα προηγούμενα, γιατί εδώ ο Rambo
εκδικείται επι προσωπικού θέματος.
Πιο κοντά στo Taken, η ταινία καταφέρνει να σε τσιτώσει, που είναι το ζητούμενο
και να απολαύσεις το οργασμικό end.
Εγώ την χάρηκα, και συμφωνώ είναι καθαρόαιμο Rambo.
Και για μερικούς ταινιοκριτικούς που βγάλανε το φτυάρι, θα τους ρωτούσα:
Ποιός νέος ηθοποιός μπορεί να πάρει πάνω του τον ρόλο σε ένα remake?

Xαιρομαι που την χαρηκες και ξανασυνατησες τον οριτζιναλ και ασυμπλεκτα βιαιο κι αντρικιο χαρακτηρα του.

Οσο για τους κριτικους.... ειναι αναμενομενο να παιρνουν φτυαρι καθε φορα εναντιον του Σταλονε.
Αντιπροσωπευει γενικα (στην πλειοψηφεια τους) το ολο αντιθετο απο το κατασκευασμα του κοσμου τους, στον στενο κυκλο τους.
Τον Σταλονε και τον Ραμπο και τον Ροκυ κλπ τον απεχθανονται.

Raazi[2018]
63784610.png

https://www.imdb.com/title/tt7098658/?ref_=nv_sr_srsg_0

Συνταρακτικη κατασκοπικη ταινια απο την Ινδια για τον πολεμο μεταξυ Πακισταν-Ινδιας. Η ιστορια βασιζεται σε αληθινα γεγονοτα και οσο σκληρα και αν ειναι οταν μιλαμε για πολεμο δεν θα μπορουσε να ηταν αλλιως. Η ιστορια μιλαει για τους αφανεις ηρωες του πολεμου που κανουν τα παντα για τη χωρα τους αλλα ποτε δεν περνουν την αναγνωριση που τους αρμοζει αντιθετως ζουν την υπολοιπη ζωη τους στον πονο και την δυστυχια για αυτα που προκαλεσαν. Η πρωτη ωρα εχει αρκετα τραγουδια τα οποια ομως εχουν αμεσο νοημα με αυτο που βλεπουμε. Δεν ενοχλουν σε καμια περιπτωση. Η δευτερη μας εχει στην τσιτα ολη την ωρα αγωνιωντας για την πρωταγωνιστρια μας. Οι Ινδοι για ακομα μια φορα βαζουν τα γυαλια στο γεματο κλισε και εφε hollywood προσφεροντας συγκινηση αγωνια συναισθηματα τα οποια εχουν αρχισει να εκλειπουν απο τις Αμερικανικες ταινιες. Μια ταινια που αξιζει να δειτε και ξανα εβλεπα ευκολα για δευτερη φορα. 8.8/10

Beautiful Boy (2018) 7/10

Πολύ καλή ταινία που έχει να κάνει με τις επιπτώσεις της εξάρτησης. Δε φτάνει τα επίπεδα του Requiem for a Dream (2000) αλλά έχει ενδιαφέρον και ένα συγκινητικό φινάλε.

Closely Watched Trains (O Ανθρωπος που Εβλεπε τα Τρένα να Περνούν) (1966) 6/10

Ενώ έχει ενδιαφέρουσα υπόθεση η ταινία δε μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Μάλλον ξεπερασμένη.