Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Εμείς τα γερόντια φτιαχνόμαστε μόνο με αριστουργήματα σαν το Locke.....
Όταν είχε βγει, έκανα κάτι πλάκες σε φίλους, ταινιάρα θα σε συναρπάσει..... και θυμάμαι ένας με πήρε στις 1 το βράδυ να με βρίσει για το ανοσιούργημα....
ρε γιατί με άφησες να χάσω μιάμιση ώρα από την ζωή μου; του λέω, πες θα διάβαζες ένα βιβλίο πες θα άκουγες ραδιόφωνο, είναι αναγκαίο να το πάρεις σαν ταινία;
Μα εγώ ταινία ήθελα να δω....

Παρόλα αυτά όποιος δεν το έχει δει, έχει χάσει πραγματικά, είναι ίσως πιο troll και από εμένα.... η ταινία αυτή δεν υπάρχει, δεν έπρεπε να υφίσταται....
https://www.youtube.com/watch?v=2Ao2r6qD22A

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Εμείς τα γερόντια φτιαχνόμαστε μόνο με αριστουργήματα σαν το Locke.....
Όταν είχε βγει, έκανα κάτι πλάκες σε φίλους, ταινιάρα θα σε συναρπάσει..... και θυμάμαι ένας με πήρε στις 1 το βράδυ να με βρίσει για το ανοσιούργημα....
ρε γιατί με άφησες να χάσω μιάμιση ώρα από την ζωή μου; του λέω, πες θα διάβαζες ένα βιβλίο πες θα άκουγες ραδιόφωνο, είναι αναγκαίο να το πάρεις σαν ταινία;
Μα εγώ ταινία ήθελα να δω....

Παρόλα αυτά όποιος δεν το έχει δει, έχει χάσει πραγματικά, είναι ίσως πιο troll και από εμένα.... η ταινία αυτή δεν υπάρχει, δεν έπρεπε να υφίσταται....
https://www.youtube.com/watch?v=2Ao2r6qD22A

Το ειδα και εγω πριν 2 μερες (μαζι ειδα και το HER)!!! Πολυ καλο και αυτο και το αλλο.

MV5BNjU3NGRlOGUtMGYzMS00YzJkLWE2NzMtMTM0YmZmNjBiZTZkXkEyXkFqcGdeQXVyODE0OTU5Nzg@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

https://www.imdb.com/title/tt11044858/
Μην σας ξεγελάει το πόστερ, πρόκειται για ψυχολογικό θρίλερ, με εικαστικά χαρακτηριστικά,
με θέμα τον ανταγωνισμό που έχουν δΰο δΐδυμες που σπουδάζουν σε ένα κολέγιο κλασσικής μουσικής
Το θρίλερ αφορά μία σκοτεινή επιρροή πάνω στην πιο εσωστρεφή απο τις δύο κοπέλες.
Καλογυρισμένη νεανική ταινία που αφήνει ερωτήματα στον θεατή, αλλα σε αποζημιώνει
η φωτογραφία, η άριστη πρωταγωνίστρια και το κλασσικό πιάνο..
Ενδιαφέρουσα..

Ειπα να δω κατι κλασσικο, και απο συνειρμο σκεψης, μερες που ζουμε, ειπα να επισκεφτω λιγο Πεκινπα, και να δω το Φερτε μου το κεφαλι του Αλφρεδο Γκαρσια
4584_poster_scale_480x640.jpg

Τελικα καλο φιλμ, ωραια ντιριγκα, ο πρωταγονιστης εξαιρετικος και η πρωταγονηστρια εξαιρετικη συν πολυ σεξυ για τα γουστα μου τουλαχιστον.
Οι χωροι και τα ντεκορ αλλα και οι χαρακτηρες επιλεχτηκαν με προσοχη και το αποτελεσμα ειναι επιτυχες.
Επιλεον υπαρχει ολη αυτη η vintage αισθητικη που καποιοι που ειμαστε νοσταλγοι, και ψιλοαπεχθανομαστε τον ψηφιακο κοσμο, ειμαστε "πελατες".
Ωραια κινηματγραφικη εμπειρια που αφηνει μια ωραια εικονα.

.................................................................................

Μετα ειπα να δω μια αλλη, η μαλλον για την ακριβεια να ξαναδω, γιατι τις ταινιες αυτες τις ειχα δει οντας νεος, αλλα τις ειχα ξεχασει, οποτε ηταν σαν να τις ειδα πρωτη φορα.

Και εκει επεσα σε κατι αντιθετο... μια πατατα και μιση.
Προκειται για το Convoy

fullwidth.8eb20957.jpg

Γεματο με ηλιθια στερεοτυπα ρεμπελοσυνης εναντι της "διεφθαρμενης εξουσιας" (ναουμ)...απο νταλικερηδες...
Μουφα που ουτε ενας Κρις Κριστοφερσον (στα πιο σεξυ του) δεν μπορει να σωσει

Gu6skcbONNa94865mpWvEtAWqso5gA8j3-Q6OCXRt4QOOMwflM9nCAZwclZGx7wWyeiS_elZeRgBXvi_AuSNhW1YVAFpgyum1a5MYmgVwAXxZ4MyI8n0d-I

Κριμα τον σκηνοθετη τι πρεπει να κανει για να αποδειξει και καλα κατιτις στην ομηγυρη.

Freaks (1932) 7/10

Κλασσικό δράμα όπου σε ένα τσίρκο γεμάτο παραμορφωμένα άτομα, μια φυσιολογική γυναίκα προσπαθεί να παντρευτεί ένα νάνο μέχρι που οι υπόλοιποι της παρέας καταλαβαίνουν ότι το μόνο που επιδιώκει είναι η περιουσία του. Πολύ μικρή διάρκεια, περίπου 1 ώρα, αρκετά καλή και κρατάει το ενδιαφέρον.

For Whom the Bell Tolls (1943) 7/10

Κατά τη διάρκεια Ισπανικού Εμφυλίου, ένας Αμερικανός μαζί με βοήθεια Συμμάχων προσπαθεί να θέσει σε εφαρμογή σχέδιο έκρηξης μιας στρατηγικά σημαντικής γέφυρας. Το ρομάντζο Κούπερ-Μπέργκμαν λειτουργεί καλά, οι δεύτεροι ρόλοι του Ακίμ Ταμίροφ και της δικιάς μας Κατίνας Παξινού ήταν εξαιρετικοί. Η Παξινού μάλιστα κέρδισε όσκαρ 'β ρόλου για την ερμηνεία της. Καλή ήταν με μόνη ένσταση τη διάρκεια που ήταν σχεδόν 3 ώρες.

51Wv6HFufCL.jpg

https://www.imdb.com/title/tt9542116/
Συμπαθέστατη ταινία χαμηλού προυπολογισμού, περισσότερο παιδική sci fi περιπέτεια,
με θέμα την επιβίωση μιας γυναίκας και ενός αγοριού σε ενα μετα-αποκαλυπτικό κόσμο.
Ωραία φωτογραφία με την εκμετάλλευση εγκαταλελειμμένων εργοστασίων,
και η μόνη ψηφιακίλα αφορά τα nanorobot του φίλμ.
Αυτό που κερδίζει τον θεατή είναι ο μικρός πρωταγωνιστής, και μερικές απίστευτες παιδικές φατσούλες!
Βλέπεται ευχάριστα, δεδομένου του budget..

Δραματικη ταινια που διαδραματιζεται στις αρχες του 19ου αιωνα στην Ιρλανδια και εξιστορει την ιστορια μιας γυναικας[Glenn Close] που προσπαθει να επιβιωσει ντυμενη ως ανδρας μιας και μονο ετσι ηταν εφικτο να βρει μια σταθερη δουλεια με αρκετα χρηματα. Αρκετα ηπιων τονων ταινια στη μεγαλυτερη διαρκεια της με ενα ξεσπασμα προς το τελος και μια καταληξη οχι και τοσο καλη αν και διαφαινεται καποια ελπιδα σε σημεια το τελος ειναι αμειλικτο και αδικο. Η Glenn Close δινει μια εξαιρετικη ερμηνεια ως ανδρας και κραταει την ταινια. Η ταινια προταθηκε για 3 Οσκαρ για το 2011. Περναει καποια νοηματα και δινει μια οπτικη στο ποσο δυσκολα ηταν τα πραγματα για μια γυναικα εκεινα τα χρονια. 6.9/10

Eνω καποθ τελευταια μιλησαμε για σινεμα σε ενα νημα και ηρθε στην κουβεντα το ονομα του "ιρλανδου", σκεφτηκα να δω (η μαλλον να ξαναδω) τον Εξορκιστη ΙΙ ειδαλως ...Τον Αιρετικο.

Δεν ειναι Φριντμαν, παρ'ολα αυτα ειναι Μπουρμαν. Δεν ειναι (τοσο) Φον Συντοου αλλα ομως ειναι Ριτσαρντ Μπαρτον.

Το Κακο δεν ξαφνιαζει τοσο πλεον γατι μπηκε στις ζωες μας με το πρωτο και εννοησαμε την παρουσια του αλλα.... αλλα ο Μπαρτον δινει ενα ορισμο που ενω ημου σχεδον μισοκοιμησμενος οντας ξαπλωμενος, ειδα ενα flash ! Αναπηδησα, ειπα αυτο ειναι...τοσες αναζητησεις, αναλυσεις θεωριες... Ο "ιρλανδος" το εκφραζει απταιστα και με απολυτη ευκρινεια. Μπηκε ηδη στις αναφορες μου του στυλ "λογια της ημερας"..."...της χρονιας", "...της Αληθειας"...
Οποτε εφυπνηστηκα μια και καλη και το ειδα μεχρι τελους.

Ο πρωταγονιστης ειναι τεραστειος, και το αντικειμενο επισης. Τα νοουμενα σημαντικα αλλα τα υπονοουμενα ακομα περισσοτερο, αλλα φυσικα...δεν υπαρχει η ενταση και το σασπενς του πρωτου.
Πραγμα που σημανει πολλα πραγματα και οσον μας αφορα.
Αλλα σιγουρα ειναι ενα παραγνωρισμενο φιλμ ΙΜΟ.

MV5BMjdiYzY5MjYtMDAwMi00MDk5LWI4ZjYtNzA4N2E2MWY3OWUzXkEyXkFqcGdeQXVyOTc5MDI5NjE@._V1_.jpg

Αυτο το υφος, τοσο βαρυ και αυστηρο του Μπαρτον, αλλα τοσο φυσικο ταυτοχρονα για κατι τοσο σοβαρο, ειναι μοναδικο.

exorciste212.jpg

Οποιος ψαχνει για εφέ και αιμαηρες τρομαρες ας μην το δει. Το φιλμ παει στο βαθο των πραγματων. Οπως εξηγει ο Μπαρτον το θεμα του τι εχει να αντιμετωπισει (ο ανθρωπος), σε ενα απο τους πρωτους του διαλογους.

exorcist-ii-the-heretic-lg.jpg

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Μια διόρθωση : o Μπάρτον ήταν Ουαλλός Γιώργο.

A ΟΚ... οπως κατεβαζε μπουκαλια ουισκυ μου χε μεινει η εντυπωση Ιρλανδος. :)

My bad.

Last edited by a moderator:
MV5BNjY0YTcyYjEtNTlkZC00YTM5LTk3ZTQtMjEwM2U2YjdiMjI1XkEyXkFqcGdeQXVyMTY5OTQzNzY@._V1_.jpg

https://www.imdb.com/title/tt5121816/

Απολαυστική κωμωδία θρίλερ, γυρισμένη σε ένα μπάρ, ξεκινάει σαν horror αλλά γίνεται ταινία
επιβίωσης με καθημερινούς χαρακτήρες.
Ο ρυθμός είναι καταιγιστικός, και οι διάλογοι απολαυστικοί, δεν αφήνουν τον θεατή να πάρει ανάσα,
με τα ευτράπελα που συμβαίνουν..
Εχει σκηνές που θα ζορίσουν μερικούς, όχι για το gore, αλλά γιατί γίνεται βρωμοταινία κυριολεκτικά..
Βλέπεται για το γέλιο που προκαλούν οι υστερικοί χαρακτήρες, τον αφρενάριστο ρυθμό, και τον εξαιρετικό
jaime Ordonez στο ρόλο του Israel

elbar-pelicula.jpg

Last edited by a moderator:
Dodsworth (1936) 7/10

Ρομαντικό δράμα στο οποίο ένα ζευγάρι κάνει ένα ταξίδι αναψυχής και ανακαλύπτει ότι αμφότεροι αναζητούν διαφορετικά πράγματα από τη ζωή.
Έκανε πολύ ώρα για να μπει στο θέμα και με κούρασε λίγο. Τελικά είχε ενδιαφέρον και παρά το προβλέψιμο φινάλε οι ηθοποιοί παίξανε πολύ καλά και χάρη σε αυτούς με κράτησε μέχρι το τέλος.

Fort Apache (1948) 6/10

Θεωρείται από τα καλά γουέστερν. Εγώ θα το έλεγα ξεπερασμένο. Με εξαίρεση τον Χένρι Φόντα ο οποίος δίνει από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του δε μένουν πολλά πράγματα.

Back to the Future (1985)

Πέρασαν 35 χρόνια (είμασταν παιδακια και γεράσαμε) αλλά (με σχετική έκπληξη) διαπίστωσα ότι παραμένει το ίδιο απολαυστική με τότε.

Η δε εικόνα στο 4Κ δισκάκι απίστευτη.

Πέρασαν 35 χρόνια (είμασταν παιδακια και γεράσαμε) αλλά (με σχετική έκπληξη) διαπίστωσα ότι παραμένει το ίδιο απολαυστική με τότε.

Eγώ είδα σήμερα αυτή την ταινία και είχε μέσα back to the future αναφορά!!!
https://www.youtube.com/watch?v=DTZ1bgOIaAY

Και εγω το ξανακοιταξα (πριν δεκα μερες :rolleyes:) ...
ΑΝ βγαλεις το αμαξι (και τα αλματα στο χρονο) .... η ταινια παλι ΣΤΕΚΕΙ ! :smash:
Ως κωμωδια βεβαια .... αλλα ΠΟΛΥ ευχαριστη κωμωδια.
Μαρτυ και Ντοκ ... φτιαχνουν ενα ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ διδυμο.
Ουσιαστικα αυτοι οι δυο ... δινουν πνοη στο plot.

Το πρώτο back to the future τα πρώτα 2 alien τα 2 πρώτα home alone τα πρώτα 2 terminator είναι ταινίες που έχουν πάντα στο κινητό και τα βλέπω ξανά και ξανά. Κλασικές ταινίες που και 100 χρόνια μετά θα κρατάνε αναλλοίωτη την αξία τους.

Force of Evil (1948) 7/10

Ο Σκορτσέζε είχε πει πως εμπνεύστηκε από αυτή τη ταινία για δικά του αστυνομικά δράματα. Πιστεύω οι περισσότερες ταινίες του Σκορτσέζε είναι σίγουρα καλύτερες από τη συγκεκριμένη. Έχει να κάνει με τη σχέση δύο αδελφών, ο ένας έχει πάρε δώσε με γκάγκστερς, ο άλλος διατηρεί παράνομο βιβλιοπωλείο αλλά πιο ηθικός στις πράξεις του. Τι θα γίνει όμως όταν οι γκάγκστερς θέλουν να αποκτήσουν τον έλεγχο του βιβλιοπωλείου και πως θα φανεί η αντίθεση των χαρακτήρων στα δύο αδέλφια; Ο πρωταγωνιστής (John Garfield) αδύναμος μου φαίνεται στο ρόλο του αλλά ο Thomas Gomez ήταν άξιος ως ο ηθικός αδελφός. Γενικώς μια ταινία που δε μένουν πολλά στο τέλος αλλά αξίζει μια θέαση.

Get the Gringo (2012) 6/10

Ταινία δράσης με Μελ Γκίμπσον με μπόλικο ξύλο και δράση που ευχαριστιέσαι να βλέπεις εκείνη τη στιγμή αλλά την άλλη στιγμή την έχεις ξεχάσει παντελώς. Τίποτα ιδιαίτερο.