Ποιά ταινία μόλις είδατε;

zgpj76z9byUgcWnxLDmtZ3XqfvN.jpg

Huesera στα latin ειναι η λαική θεραπεύτρια, συνηθισμένη στη Ν.Αμερική,
αλλά και στο Μεξικό που προέρχεται η ταινία.
Εδώ όμως έχουμε μία καλή περίπτωση όχι τόσο τρόμου, αλλά ενα ρεαλιστικό κοίταγμα
στην τοπική κοινωνία.
Οι εικόνες είναι ζουμερές, με καλές λεπτομέρειες ενώ τα κλισέ αποφεύγονται.
Η καλή πρωταγωνίστρια υποδύεται αισθαντικά την πάλη με τα θέλω της κοινωνίας
την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα της, και τη ανασφάλεια της μητέρας,
και όλα αυτά με την σκιά του παραθρησκευτικού παγανισμού του Μεξικού.
Οι φίλοι των κοινωνικών horror θα την εκτιμήσουν,
και όχι άδικα, γιατι το film ειναι ήδη στα best off του 2023..
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

THE ACCOUNTANT

Το είχα σημειωμένο από παλιά, είδα ότι το έβαλε το νετφλιξ και το είδα για χαλάρωση το Σαββατόβραδο...

Πολύ ωραίο ! 7.5/10 από μένα....

ΥΓ.: ο τύπος έχει κάνει και το πολύ καλό Warrior με τον Τομ Χάρντι..

The Contender (2000) 7/10​

Ρόλος ζωής για την Τζοάν Άλεν η οποία παίζει την υποψήφια αντιπρόεδρο των Η.Π.Α. και προκαλείται από διάφορους του συστήματος με σκοπό να τη ρίξουν λόγω του ύποπτου παρελθόντος της. Καλή.

Σπουδαία ταινία.
Η Τζόαν Άλεν δείχνει το πόσο μεγάλο ταλέντο είναι,ο Τζεφ Μπρίτζες ένας από τους καλύτερους προέδρους που έχουμε δει στο πανί,και κερασάκι ο Γκάρι Όλντμαν (είναι και παραγωγός στην ταινία) σε έναν από τους καλύτερους ρόλους του - απλά ρεσιτάλ.
Ωραίο σενάριο,εξαιρετικό θέμα,καλογραμμένοι διάλογοι σε μιά ταινία που έχει πράγματα να πεί,έχει άποψη και δεν χαρίζεται .
Ναι κάποτε γυρίζονταν και τέτοιες ταινίες.

Σπουδαία ταινία.
Η Τζόαν Άλεν δείχνει το πόσο μεγάλο ταλέντο είναι,ο Τζεφ Μπρίτζες ένας από τους καλύτερους προέδρους που έχουμε δει στο πανί,και κερασάκι ο Γκάρι Όλντμαν (είναι και παραγωγός στην ταινία) σε έναν από τους καλύτερους ρόλους του - απλά ρεσιτάλ.
Ωραίο σενάριο,εξαιρετικό θέμα,καλογραμμένοι διάλογοι σε μιά ταινία που έχει πράγματα να πεί,έχει άποψη και δεν χαρίζεται .
Ναι κάποτε γυρίζονταν και τέτοιες ταινίες.
Για μένα το σπουδαία μου φαίνεται υπερβολή.
Όντως ένα πολύ καλό θέμα με άριστες ερμηνείες. Για τον Τζεφ Μπρίτζες μου φάνηκε εύκολος ο ρόλος του (έχει δείξει αλλού πολύ πιο αξιομνημόνευτους χαρακτήρες), ο Γκάρι Όλντμαν αγνώριστος (όταν τελείωσε η ταινία τον κατάλαβα από τους τίτλους τέλους).
Η ταινία πιστεύω, παρά το ενδιαφέρον σενάριο, δεν έχει αυτό το κάτι που θα μείνει στη μνήμη για καιρό και εύκολα θα ξεχαστεί.
Τα γούστα προφανώς και είναι υποκειμενικά.

Σου φάνηκε εύκολος ο ρόλος γιατί ο Τζεφ τον έκανε να φαίνεται εύκολος.
Κανένας ρόλος δεν είναι εύκολος per se.
Σαφώς και είναι θέμα γούστου,όπως και είναι θέμα το τί ψάχνεις σε μια ταινία.
Με τα δικά μου στανταρ (θέμα,σενάριο,ερμηνείες,σκηνοθεσία) η ταινία ήταν και παραμένει σπουδαία.

Boston Strangler

Βασισμενη σε αληθινα γεγονοτα,σε μια υποθεση φρικιαστικων φονων από τον «Στραγγαλιστη της Βοστωνης»
σταθερη ροη χωρις να κουραζει,πολυ καλο καστ,εξαιρετικες ερμηνειες.
ενα 7αρακι ανετο απο εμενα.
παιζει και στο disney+

Attachments

• boston.jpg
    boston.jpg
    91.4 KB · Views: 28
Book of Eli -25/10, ενα αισχος απο την αρχη ως το τελος.
Απόψεις είναι, δεν λέω, δεν πρόκειται και για μαργαριτάρι της 7ης τέχνης, αλλά δεν σου κάνει λίγο υπερβολή να δίνει ακριβώς στο προηγούμενο post ο StandArd 7/10 με σχόλιο "Ενδιαφέρουσα και με καλή ατμόσφαιρα περιπέτεια" και εσύ -25/10 με "ενα αισχος απο την αρχη ως το τελος.";

Απόψεις είναι, δεν λέω, δεν πρόκειται και για μαργαριτάρι της 7ης τέχνης, αλλά δεν σου κάνει λίγο υπερβολή να δίνει ακριβώς στο προηγούμενο post ο StandArd 7/10 με σχόλιο "Ενδιαφέρουσα και με καλή ατμόσφαιρα περιπέτεια" και εσύ -25/10 με "ενα αισχος απο την αρχη ως το τελος.";
αισχος δεν θα το ελεγα
αστεια δηθενια ναι

• Haha
Reactions: skysound
Οπως λες,διαφορετικες αποψεις ειναι.Και καμια υπερβολη,η ταινια ηταν απαραδεκτη,απο σεναριο(ειδικα αυτο ηταν ΤΟ αισχος) μεχρι τις αστειες ερμηνειες.

Οι ερμηνείες από τους Ουάσινγκτον και Όλμαν ήταν καλές. Ούτε κάτι το ξεχωριστό, ούτε αστείες. Όσο για το σενάριο, περνά μια χαρά η ώρα με αρκετή δράση αν και καταλαβαίνω αν φαίνεται σε κάποιους δήθεν. Το κλειδί είναι να μη το πάρετε στα σοβαρά και μια χαρά θα περάσετε ένα δίωρο. Φυσικά ο καθένας έχει την άποψή του, εμένα μου άρεσε.

Οι ερμηνείες από τους Ουάσινγκτον και Όλμαν ήταν καλές. Ούτε κάτι το ξεχωριστό, ούτε αστείες. Όσο για το σενάριο, περνά μια χαρά η ώρα με αρκετή δράση αν και καταλαβαίνω αν φαίνεται σε κάποιους δήθεν. Το κλειδί είναι να μη το πάρετε στα σοβαρά και μια χαρά θα περάσετε ένα δίωρο. Φυσικά ο καθένας έχει την άποψή του, εμένα μου άρεσε.
αν δεν παρω σοβαρα μια ταινια κωμωδια η οχι δεν θα μπορεσω ποτε να περασω καλα. αποψη μου

Το είχα δει πριν χρόνια και δε με συγκίνησε. Η ταινία είναι υποτίθεται σοβαρό μεταποκαλυπτικό δράμα, όχι κωμωδία ή περιπέτεια για χαβαλέ. Αν δεν λειτουργεί έτσι τότε είναι αποτυχημένη-και είναι κατ εμέ.

αισχος δεν θα το ελεγα
αστεια δηθενια ναι
Και μια από τις λίγες αδιάφορες ερμηνείες του Όλντμαν.

• Like
Reactions: Stellios papa
Το είχα δει πριν χρόνια και δε με συγκίνησε. Η ταινία είναι υποτίθεται σοβαρό μεταποκαλυπτικό δράμα, όχι κωμωδία ή περιπέτεια για χαβαλέ. Αν δεν λειτουργεί έτσι τότε είναι αποτυχημένη-και είναι κατ εμέ.
Εμένα μου φάνηκε καλή. Όχι βέβαια ότι θα τη μνημονεύω για καιρό, έχω δει και καλύτερες. Δεν υποστήριξα ότι είναι κωμωδία ή περιπέτεια για χαβαλέ παρά μόνο ότι η διαδρομή μέχρι το φινάλε ήταν καλή με αρκετές σκηνές δράσης αρκεί να μη παίρνουμε στα σοβαρά ότι πχ. η Βίβλος θα σώσει το κόσμο (αυτό είναι το δήθεν που δεν άρεσε πιστεύω). Εμένα μου κίνησε τη περιέργεια και με κράτησε μέχρι το τέλος, σε αντίθεση με άλλες που τα παρατάω. Και το αν είναι αποτυχημένη δε πιστεύω γιατί τον καιρό της ήταν εισπρακτική επιτυχία.

The Unbearable Weight of Massive Talent (2022)

Όσο και να τον κατηγορουμε ότι εδώ και πολλά χρόνια τον έχει πάρει ο κατήφορος με τις b-movie που γυρίζει, η συγκεκριμένη ταινία παραδόξως δεν είναι άσχημη. Ωραία ιδέα ότι παίζει τον εαυτό του και ενδιαφέρον το στορυ που συνδυάζει κωμωδία+περιπέτεια.
Αξίζει να τη δείτε.

Attachments

• MV5BNDM2ODNiMWItOWRkNS00ODE3LWE2OGYtNTZkMDJkOWI1ODMxXkEyXkFqcGdeQXVyMjMxOTE0ODA@._V1_.jpg
    MV5BNDM2ODNiMWItOWRkNS00ODE3LWE2OGYtNTZkMDJkOWI1ODMxXkEyXkFqcGdeQXVyMjMxOTE0ODA@._V1_.jpg
    3.9 MB · Views: 46

Neko no ongaeshi (2002) 7/10​

Συμπαθητικό και αρκετά ευρηματικό κινούμενο σχέδιο των Στούντιο Γκίμπλι με ελληνικό τίτλο "Ο γάτος επιστρέφει". Μια κοπέλα σώζει έναν γάτο και άθελά της βρίσκεται δεσμευμένη με τον συγκεκριμένο γάτο σε ένα μαγικό βασίλειο όπου ο μόνος τρόπος να γλιτώσει είναι να αποδράσει. Αξίζει.

The Brave One (2007) 6/10​

Μέτρια. Η Τζόντι Φόστερ γίνεται εκδικήτρια μετά το θάνατο του συντρόφου της και ξυλοδαρμό της ίδιας από μια συμμορία. Καλή η σκηνοθεσία του Νιλ Τζόρνταν αλλά το έργο το έχουμε ξαναδεί. Συγκεκριμένα, η ίδια περίπου υπόθεση στο Death Wish του 1974 με τον πολύ καλό Charles Bronson. Καλύτερα λοιπόν δείτε τη παλιά εκδοχή.

La mariée était en noir (1968) 7/10​

Δραματική μυστηρίου του Φρανσουά Τρυφώ με ελληνικό τίτλο "Η νύφη φορούσε μαύρα". Πολύ καλά σκηνοθετημένη και με άριστη υποστήριξη από τους ηθοποιούς. Μια γυναίκα έχει βάλει ως στόχο να σκοτώσει πέντε άνδρες που φαινομενικά είναι υπεύθυνοι για την ψυχολογική της κατάσταση. Ο Τρυφώ κλείνει το μάτι στον Χίτσκοκ, ακόμα και η μουσική είναι του Μπερνάρντ Χέρμαν, μακρόχρονου συνεργάτη του μετρ της αγωνίας. Αρκετά ενδιαφέρον.

The Cabin in the Woods (2011) 6/10​

Θρίλερ αδιάφορο και κενό περιεχομένου. Κανένα ενδιαφέρον και για τους χαρακτήρες είτε αν θα ζήσουν ή αν θα πεθάνουν. Δείτε τίποτα άλλο καλύτερα.

Il conformista (1970) 7/10​

"Ο Κονφορμίστας" του Μπερνάντο Μπερτολούτσι. Λίγο μπερδεμένη η υπόθεση, ευτυχώς που διάβασα τη πλοκή στο wiki και μου λύθηκαν οι απορίες. Πανέξυπνος ο τρόπος να δείξει τις συνέπειες του φασισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι. Άριστες οι ερμηνείες με οδηγό τον Ζαν Λουί Τρεντινιάν ο οποίος "έφυγε" πρόσφατα. Αξίζει.

Chugyeokja (2008) 7/10​

Ελληνικός τίτλος: "Ο κυνηγός". Πολύ καλό θρίλερ από τη Νότια Κορέα. Πρωτότυπη υπόθεση και συνεχής δράση που ποτέ δε βαριέσαι και περνάει γρήγορα η ώρα. Καλή.