Ποιά ταινία μόλις είδατε;

The old way (2023)
Μιας και μου αρέσει το είδος είπα να δώσω μια ευκαιρία στον κλουβί.
[offtopic] Αχά, δεν είμαστε λοιπόν οι μόνοι με τη συμβία μου που λέμε ο "Κλουβής", ο "Σπηλιάς", ο "Βασίλης Είδωλος, "Μάρκος Αμύγδαλος", κτλ
Με έκανες και χαμογέλασα. Θενκς. [/offtopic]

L'aveu (1970) 7/10​

Ελληνικός τίτλος: "Η ομολογία" σε σκηνοθεσία του Κώστα Γαβρά και πρωταγωνιστή τον Υβ Μοντάν. Αρκετά καλό πολιτικό θρίλερ. Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος κόμματος απάγεται και μετά από βασανιστήρια υπογράφει ομολογία για εσχάτη προδοσία. Δεν ξέρω αν αφορά αληθινή ιστορία, πάντως ήταν αρκετά πρωτότυπη ταινία και παρόλο που κινούνταν αργά δε χανόταν το ενδιαφέρον. Αξίζει.

The Boys from Brazil (1978) 7/10​

Επίσης πρωτότυπη ταινία. Ένας κυνηγός Ναζί ανακαλύπτει μια περίεργη πλεκτάνη για να αναζωπυρωθεί το Γ' Ράιχ. Πρωταγωνιστούν ίσως οι σπουδαιότεροι ηθοποιοί του 20ου αιώνα: Λόρενς Ολίβιε, Γκρέγκορι Πεκ και Τζέιμς Μέισον. Τη τροπή που πήρε το σενάριο προς το τέλος δεν τη περίμενα. Αρκετά καλή.

The Boys from Brazil (1978) 7/10
Επίσης πρωτότυπη ταινία. Ένας κυνηγός Ναζί ανακαλύπτει μια περίεργη πλεκτάνη για να αναζωπυρωθεί το Γ' Ράιχ. Πρωταγωνιστούν ίσως οι σπουδαιότεροι ηθοποιοί του 20ου αιώνα: Λόρενς Ολίβιε, Γκρέγκορι Πεκ και Τζέιμς Μέισον. Τη τροπή που πήρε το σενάριο προς το τέλος δεν τη περίμενα. Αρκετά καλή.

Μεταφορά από πού καλό βιβλίο του Ira Levin που είχε γράψει και το Rosemary's Baby. Το πρωτοδιάβασα στις αρχές των '80s. Σαν ταινία το βρήκα υποδεέστερο του βιβλίου, παρά το εξαιρετικό cast.
Θεωρώ ότι οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι ο σκηνοθέτης Franklin Schaffner ήταν πιο πολύ τηλεοπτικός, παρά στο ότι είχα διαβάσει ήδη 2 φορές το βιβλίο πριν δω την ταινία,
ta-paidia-apo-ti-vrazilia-27453image1.jpg

Μεταφορά από πού καλό βιβλίο του Ira Levin που είχε γράψει και το Rosemary's Baby. Το πρωτοδιάβασα στις αρχές των '80s. Σαν ταινία το βρήκα υποδεέστερο του βιβλίου, παρά το εξαιρετικό cast.
Θεωρώ ότι οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι ο σκηνοθέτης Franklin Schaffner ήταν πιο πολύ τηλεοπτικός, παρά στο ότι είχα διαβάσει ήδη 2 φορές το βιβλίο πριν δω την ταινία,
ta-paidia-apo-ti-vrazilia-27453image1.jpg
Ο σκηνοθέτης ξεκίνησε ως τηλεοπτικός και φαντάζομαι αναγνωρίστηκε η αξία του και συνέχισε με κινηματογραφικές ταινίες. Μετά τη δεκαετία του '60, μόνο κινηματογραφικές είχε.
Πιστεύω συγκαταλέγεται στους πολύ καλούς γιατί στο βιογραφικό του έχει "Πλανήτη των Πιθήκων", "Πάττον" και τον "Πεταλούδα".
"Τα Παιδιά από τη Βραζιλία" απέχουν από τις καλύτερες ταινίες του σκηνοθέτη αλλά μπορώ να πω ότι χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο είναι μια καλή και ενδιαφέρουσα πρόταση.

xpGo52T2ks9dISWnFackLhkjtx.jpg

Ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για
τις κλασσικές ταινίες τρόμου
που επηρέασαν τον κόσμο της
rock και του metal μέσα από
τους μουσικούς της εποχής.
Οι συνεντεύξεις με σκηνοθέτες
σαν τον Carpenter, οι διάσημες
σκηνές από την Λάμψη, το
Halloween, με διάσημους μουσικούς να μιλούν για το πως τρόμαξαν και εντυπωσιάστηκαν τότες ,
κάνουν την παρακολοθηση διασκεδαστική.
Μην νομίζετε ότι θα ακούσετε
μουσική, το ντοκιμαντέρ αφορά
το είδος της κινηματογράφου
που αγαπήσαμε και την επίδραση του στην μουσική
κουλτούρα και στην τέχνη
με μερικά υπέροχα
εξώφυλλα metal μουσικής..
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: superfly
Ξαναειδα (προς ...εμπεδωση και εν αναμονη της 4ης ταινιας) ολη την 3αδα του"John Wick", και η αρχικη γνωμη μου δεν αλλαξε:
ΜΟΥΦΑ ολκης προς καλη κονόμα!

Παππού, τι να σου πει κανείς τώρα .... εγώ, για παράδειγμα, αν κάτι μου φανεί μούφα, [κοίτα περίεργος που είμαι], δεν το ξαναβλέπω ...

εσύ ήλπιζες σε δεύτερη ανάγνωση να βρεις κρυφά νοήματα ;

• Haha
Reactions: superfly
Ξαναειδα (προς ...εμπεδωση και εν αναμονη της 4ης ταινιας) ολη την 3αδα του"John Wick", και η αρχικη γνωμη μου δεν αλλαξε:
ΜΟΥΦΑ ολκης προς καλη κονόμα!
Κοίτα είναι ανεγκέφαλες ταινίες δράσης με πολύ ξύλο, ωραία χρώματα και ωραίες χορογραφίες, σε ένα καλό ηχοσύστημα και έναν καλό προβολέα είναι ότι πρέπει για 2 ώρες χαλάρωσης. Αν τις είδες για βαθύτερα νοήματα, σενάριο κλπ. έχασες....στο είδος τους είναι εξαιρετικές απλά πρέπει να ξέρεις τι πας να δεις.

Δεν εψαχνα για κρυφα νοηματα και λοιπες ... αρετες! Σε ταινιες του Κιανου Ριβς τι νοηματα να αναζητησεις περαν της ...αταλαντοσυνης του; Αυτο που ειδα ηταν μια κακεκτυπη ταινια τυπου κουνγκ φου, με ιδια, απαραλλαχτη "χορογραφια" σε ολη τη ...σειρα (μαλλον σειρα παει να γινει), που, ειδικά χωρις ηχητικα εφφε, ειναι μια γελοιοτητα!

εχει αναφερθει παρα πολλες φορες,αλλα ας το ξαναπουμε...
οταν βλεπεις ταινια δρασης με εναν τυπο που πρωταγωνιστει ως πληρωμενος δολοφονος που τους περνει σβαρνα ολους και δεν σκοτωνεται ποτε,προφανως και ξερεις τι προκειται να δεις.
αφου πατας το Play εισαι υπευθυνος των πραξεων σου και δεν εχεις κανενα απολυτως δικαιωμα να βγαινεις και να λες οτι ηταν μουφα και υπερβολικη.
ειναι σαν να μου λεει εμενα καποιος,κατσε και δες Αγγελοπουλο και πες μου τι συμπερασμα εβγαλες και τι καταλαβες.
ουτε πιωμενος δεν προκειται να δω Αγγελοπουλο,ουτε κουλτουριαρικες ταινιες,ουτε σεναρια με βαθυ και...νυχτωμενο νοημα.ποτε ομως..ουτε το εξωφυλλο του!
οποτε οταν δεν ειναι καποια ταινια τους γουστου μας,την προσπερναμε και δεν υπαρχει κανενας λογος να διαμαρτυρομαστε γιατι δεν την εφτιαξαν ετσι ωστε να ειναι του γουστου μας.
δεν γινονται αυτα...

εχει αναφερθει παρα πολλες φορες,αλλα ας το ξαναπουμε...
οταν βλεπεις ταινια δρασης με εναν τυπο που πρωταγωνιστει ως πληρωμενος δολοφονος που τους περνει σβαρνα ολους και δεν σκοτωνεται ποτε,προφανως και ξερεις τι προκειται να δεις.
αφου πατας το Play εισαι υπευθυνος των πραξεων σου και δεν εχεις κανενα απολυτως δικαιωμα να βγαινεις και να λες οτι ηταν μουφα και υπερβολικη.
ειναι σαν να μου λεει εμενα καποιος,κατσε και δες Αγγελοπουλο και πες μου τι συμπερασμα εβγαλες και τι καταλαβες.
ουτε πιωμενος δεν προκειται να δω Αγγελοπουλο,ουτε κουλτουριαρικες ταινιες,ουτε σεναρια με βαθυ και...νυχτωμενο νοημα.ποτε ομως..ουτε το εξωφυλλο του!
οποτε οταν δεν ειναι καποια ταινια τους γουστου μας,την προσπερναμε και δεν υπαρχει κανενας λογος να διαμαρτυρομαστε γιατι δεν την εφτιαξαν ετσι ωστε να ειναι του γουστου μας.
δεν γινονται αυτα...
Για να προσπερασουμε κατι πρεπει να το γνωρισουμε -αλλεως πως;
Και ...δες Αγγελοπουλο, εστω και δεμένος με λεξοτανιλ - κερδος θα εχεις, εστω και σε βαθος χρονου! Οχι στα βουβα ομως γιατι εχει ωραιες μουσικες!

Για να προσπερασουμε κατι πρεπει να το γνωρισουμε -αλλεως πως;
Και ...δες Αγγελοπουλο, εστω και δεμένος με λεξοτανιλ - κερδος θα εχεις, εστω και σε βαθος χρονου! Οχι στα βουβα ομως γιατι εχει ωραιες μουσικες!
τι να γνωρισεις?κατι που ξερεις οτι δεν ειναι του γουστου σου?
δηλαδη τι περιμενεις να δεις σε ενα τζον γουικ,σε ενα σπαιντερμαν,σε ενα μπατμαν,σε ενα εξμεν κτλπ?
ποιοτητα,νοημα,βαθος,πλατος και υψος?
μπαμ μπουμ και εξωπραγματικες υπερβολες θα δεις.τι περιμενεις?
σορι φιλε μου αλλα αυτο λεγεται μαζοχισμος.
εννοειται οτι δεν θα χαραμισω ουτε λεπτο για να δω Αγγελοπουλους και σια.
οτι με χαλαει το κανω delete εδω και πολλα χρονια.
το καλοκαιρι κλεινω τα 50 και πια γνωριζω παρα πολυ καλα,τι μου αρεσει,τι δεν μου αρεσει,τι με χαλαει,τι με φτιαχνει.
οποτε κουραγια,ψυχολογια και χρονος για ανουσια πειραματα δεν υπαρχει.

Ευτυχως που ο κινηματογραφος εφευρεθηκε πριν τον πολυκαναλο ηχο...

ναι αλλα οι συγκεκριμενες ταινιες ειναι αναποσπαστες απο τον ηχο τους.

Αλλιως βλεπουμε και Σαρλω που ειναι και ποιοτικοτερο.

Εδώ και χρόνια, από παιδί ακόμα, είχα καταλήξει πως για κάθε τι που υπάρχει εκεί έξω, υπάρχει και ένα αντίστοιχο κοινό.

Είτε σου αρέσει είτε όχι.

Και δεν έχει ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΚΑΝΈΝΑ νόημα στο να προσπαθήσει κάποιος να πείσει κάποιον για το απόλυτο ενός πράγματος εφόσον εισέρχεται το προσωπικό υποκειμενικό γούστο.

Κανείς δεν μπορεί να σου επιβάλει ΤΙ σου αρέσει.

Οπότε στις άπειρες επιλογές που έχουμε στη ζωή, κρατάμε αυτά που μας ικανοποιούν (εμάς & μόνο εμάς) & δεν αφήνουμε άλλους να μας επηρεάζουν ούτε προσπαθούμε να επιβάλλουμε τη γνώμη μας σε άλλους.

Με βάση τα παραπάνω, μια χαρά απόλαυσα το(α) John Wick αλλά δεν θα το(α) έβλεπα 2η φορά.
Το ίδιο θα κάνω και στο επόμενο.

Σορρυ παίδες αλλά το θάψιμο είναι ωραίο πράγμα ιδιαίτερα αν συνοδεύεται και με ευστοχη δικαιολόγηση.
Προτιμώ να δω κάτι και ας το θάψω παρά να το απαξιώσω πριν καν το δω.
Τουλάχιστον αν το δω θα έχω και κάθε δικαίωμα να το θάψω.
Αυτό που πρέπει να αποφεύγεται-για να έχει αξία το θάψιμο-είναι να μην συγκρίνουμε μήλα με πολυθρόνες.
Π.χ. Μη συγκρίνουμε το John Wick με Ταρκόφσκι...