Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

The Guard (John Michael McDonagh)

The-Guard-2011.jpeg

Την επέλεξα χωρίς να το ψάξω ιδιαίτερα,μόνο και μόνο επειδή δεν ήταν Αμερικανιά!
Και ακόμα καλύτερα, δεν ήταν καν Εγγλέζικη, ήταν Ιρλανδική, και τους έχω μια αδυναμία.
Χωρίς να διεκδικεί τίτλους πρωτοτυπίας ή αστεράκια, ήταν μια πολύ όμορφη ταινία, με ιδιόρρυθμο σενάριο, εντελώς local sense of humour, και πρωταγωνιστή τον Brendan Gleeson στο ρόλο του επαρχιώτη αρχιφύλακα Boyle, ο οποίος θα έκανε τους πρωταγωνιστές των διάσημων τηλεοπτικών αστυνομικών σειρών να καταπιούν τις ταυτότητές τους, όπως αυτός κατάπινε ή πέταγε στη θάλασσα τα πειστήρια του εγκλήματος...
Η σκηνή που λέει στον μαύρο πράκτορα του FBI (Don Cheadle )
"I thought only black guys where drug dealers... and Mexicans..." - I'm Irish. Racism is part of my culture" με απόλυτη φυσικότητα, όλα τα λεφτά!!

(εδώ στο 0:30 περίπου)

http://www.youtube.com/watch?v=RgxwjYT4WIk

Το σενάριο όπως είπα, λίγο αλλόκοτο, η Ιρλανδική επαρχία (Galway αν θυμάμαι καλά) στις ομορφιές της και στις παραξενιές της του στυλ δεν μιλάμε Αγγλικά εδώ στους Αγγλόφωνους ξένους παρά μόνο Κέλτικα, o Gleeson ήταν νομίζω πολύ καλός στο ρόλο του.
Η μουσική έδεσε πολύ καλά χωρίς να είναι καθαρόαιμη κέλτικη, κι έτσι έκατσα μέχρι το τέλος των τίτλων για να δω ότι ήταν Calexico, μια χαρά όμως, καθόλου δεν Αμερικανόφερνε, αντιθέτως, όπως θα δείτε εδώ....

http://www.youtube.com/watch?v=eXjqK624Sjw

Μου άρεσε. Και κάπως μου θύμισε (στην παραξενιά του) το 'Αποστολή στη Μπρυζ' που επίσης με έχει αρέσει τότε που το είδα. Και, surprise surprise,ψάχνοντας τα ονόματα των ηθοποιών καθότι δεν έχω και κινηματογραφική παιδεία, είδα πως όλοι, είχαν σχέση με το In Bruges!

Ο σκηνοθέτης του In Bruges είναι ο αδερφός του σκηνοθέτη του The Guard! Προφανώς μοιράζονται την ίδια αίσθηση του χιούμορ. Το έχω στα υπόψιν καθότι το Bruges μου άρεσε πολύ.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το'χω βαλει καιρο στο ματι.Τον Γκλισον τον γουσταρω τρελα.Φοβερη φατσα.Και επειδη θυμιζει και τη Μπριζ ειναι ενας λογος παραπανω.

Έκανα κινηματογραφικό σεφτέ με τη Μελαγχολία του Lars Von Trier.
Ταινία σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά τα μεγάλα όχι που θα έπρεπε να πούμε κάποια στιγμή στη ζωή μας αλλά δεν τα είπαμε. Γελοιοποιεί τη μεγαλοαστική ηθική και τα τελετουργικά της. Το δεύτερο αφορά το τέλος του κόσμου.
Το χαρακτηριστικό ύφος του σκηνοθέτη πανταχού παρόν διανθισμένο με ορισμένες σκηνές εκπάγλου ομορφιάς.

Kirsten-Dunst-in-Melancho-007.jpg

Με μουσική Wagner.
Η τελευταία σκηνή σου μένει.
Μακριά από τις προβοκατόρικες δηλώσεις του Δανού που στις Κάννες κατάφεραν να επισκιάσουν ακόμα και την ταινία του, το film αξίζει.
Οι φίλοι του δημιουργού ας προσέλθουν. Οι υπόλοιποι δε νομίζω να αλλάξουν γνώμη από αυτή την ταινία.
Ενδείκνυται η θέασή της σε χειμερινή αίθουσα. Με μία χούφτα θεατές. Όπως πρέπει άλλωστε.
Άντε και καλή κινηματογραφική μας χρονιά!

Stis_parufes_periferic12.jpg

η χειροτερη κινηματογραφικη χρονια ολων των εποχων τελειωσε
ευχες να δουμε κατι καλυτερο τουτο το χειμωνα

εγω εκανα σεφτε με εναν πρωτοεμφανιζομενο Ρουμανο καποιον Απετρι
διπλα του εχει αστερια ,στο σεναριο ειναι ο Μουμζιου ..που απο κει ξεκινησαν ολα μ εκεινο το απιστευτο 4 μηνες 3 εβδομαδες ...
εξαιρετικη κινηση της καμερας , κοφτο μονταζ και πανω απο ολα ερμηνεια εδω οι Ρουμανοι δεν παιζονται
η ταινια δεν ειναι αριστουργημα ειναι ομως τοσο αληθινη και τοσο κοντα μας
ειναι μια ταινια με ολα αυτα που λειπουν απο τον σημερινο κινηματογραφο
ανθρωπινοι χαρακτηρες , ρεαλισμος ,σασπενς ,αληθινα διλημματα

δεκα ατομα στην αιθουσα

PERIFERIC

.

Σε ποια ταινία αναφέρεσαι Στέλιο; Αυτή με τη φυλακισμένη που βρίσκεται σε μονοήμερη άδεια; Μου διαφεύγει πώς λέγεται.

Εντάξει το τσέκαρα. Στις παρυφές ο ελληνικός τίτλος.

Χθες ειδα το Πειραμα στην νεα του εκδοση.

Καλη ταινια, με εναν Whitaker πολυ καλο αλλα απεχει πολυ απο την γερμανικη εκδοχη της ταινιας η οποία ηταν σαφως καλυτερη ιδιαιτερα στην κλιμακωση των συναισθηματων και των γεγονοτων.

Dylan Dog: Dead of Night http://www.imdb.com/title/tt1013860/ Ειχα καιρο να δω ταινια που να ειναι απο κακη εως καλη.Ο ηρωας,αν δεν κανω λαθος ειναι απο videogame.Kριμα γιατι με αλλαγες στην υλοποιηση θα μπορουσε να γινει franscise.

όχι videogame, κόμικ. Ιταλικό κόμικ τρόμου που διαδραματίζεται στο Λονδίνο και την αγγλική επαρχία. Ο ομώνυμος ήρωας είναι ένας γκομενιάρης μορφονιός ιδωτικός ντετέκτιβ, με εξειδίκευση στο υπερφυσικό και βοηθός του είναι ο Groucho Marx (δεν κάνω πλάκα, ο Groucho Marx αυτοπροσώπως!). Στην ταινία δεν έμεινε τίποτα από όλα αυτά:διαδραματίζεται στη Νέα Ορλεάνη (πάει η εγγλέζικη ατμόσφαιρα με ομίχλη, κρύο κλπ.), βοηθός είναι ένας Ψ τύπος που σκοτώνεται στη δεύτερη σκηνή (πάει το παρανοϊκό χιούμορ) και ο ντετέκτιβι είναι ένας κρυόκωλος αμερικάνος που δε θυμάμαι πως λέγεται...πάνω στο εικοσάλεπτο σταμάτησα την ταινία και είδα κάτι άλλο.

Ανοιξανε τα σχολεια και θα δουμε καμμια ταινιουλα παλι...

mulholland-drive.jpg

Εξαιρετικη ταινια, ενα κελεπουρι που μου ειχε ξεφυγει και φροντισα να επανορθωσω χθες.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Εξαιρετικη ταινια, ενα κελεπουρι που μου ειχε ξεφυγει και φροντισα να επανορθωσω χθες.

Θεωρώ μία από τις τρεις αγαπημένες μου.

1062_manwhowasntthere.jpg

Θα μπορούσα να σταθώ σε χίλια σημεία , αλλά τα λόγια μου φαίνονται λίγα.

:worshippy:

(παρ' όλα αυτά θα μπορούσα να θέσω προς δημοψήφισμα στην μουσική κατηγορία με αφορμή το "στη μουσική βρίσκω τη γαλήνη" που λέει σε κάποιο σημείο, το αν βρίσκει κανείς στη μουσική τη γαλήνη ή αντίθετα δεν εφησυχάζει ποτέ) :rolleyes:

όχι videogame, κόμικ. Ιταλικό κόμικ τρόμου που διαδραματίζεται στο Λονδίνο και την αγγλική επαρχία. Ο ομώνυμος ήρωας είναι ένας γκομενιάρης μορφονιός ιδωτικός ντετέκτιβ, με εξειδίκευση στο υπερφυσικό και βοηθός του είναι ο Groucho Marx (δεν κάνω πλάκα, ο Groucho Marx αυτοπροσώπως!). Στην ταινία δεν έμεινε τίποτα από όλα αυτά:διαδραματίζεται στη Νέα Ορλεάνη (πάει η εγγλέζικη ατμόσφαιρα με ομίχλη, κρύο κλπ.), βοηθός είναι ένας Ψ τύπος που σκοτώνεται στη δεύτερη σκηνή (πάει το παρανοϊκό χιούμορ) και ο ντετέκτιβι είναι ένας κρυόκωλος αμερικάνος που δε θυμάμαι πως λέγεται...πάνω στο εικοσάλεπτο σταμάτησα την ταινία και είδα κάτι άλλο.

Ό,τι χειρότερο είδα πρόσφατα... Το είδα μέχρι τέλους λόγω καθαρού μαζοχισμού και παντελώς αβάσιμης ελπίδας ότι κάτι μπορεί, ίσως, να υπάρχει, να διασωθεί. Μπα...

1062_manwhowasntthere.jpg

Θα μπορούσα να σταθώ σε χίλια σημεία , αλλά τα λόγια μου φαίνονται λίγα.

(παρ' όλα αυτά θα μπορούσα να θέσω προς δημοψήφισμα στην μουσική κατηγορία με αφορμή το "στη μουσική βρίσκω τη γαλήνη" που λέει σε κάποιο σημείο, το αν βρίσκει κανείς στη μουσική τη γαλήνη ή αντίθετα δεν εφησυχάζει ποτέ) :rolleyes:

Μεγάλη ταινία! Από τις καλύτερες των Κόεν και, σε τελική ανάλυση, με το πέρασμα του χρόνου, παραγνωρισμένη. Ίσως η καλύτερη στιγμή του Θόρτον. :worshippy:
Παίζει και η Σκάρλετ Γιόχανσον άγνωστη και πιτσιρίκα.

Μεγάλη ταινία! Από τις καλύτερες των Κόεν και, σε τελική ανάλυση, με το πέρασμα του χρόνου, παραγνωρισμένη. Ίσως η καλύτερη στιγμή του Θόρτον. :worshippy:
Παίζει και η Σκάρλετ Γιόχανσον άγνωστη και πιτσιρίκα.

Τι θυμήθηκα τώρα... Η ταινία περιλαμβάνει μία σκηνή - αναφορά στην περίφημη φάρσα που είχε σκαρώσει ο Orson Welles από ραδιοφώνου στους Αμερικανούς τη δεκαετία του 1930 περί δήθεν επίθεσης που δέχονταν από εξωγήινους. Σε όσους δε γνωρίζουν αυτό το περιστατικό, η σκηνή φαντάζει άσχετη και μετέωρη. Αν όμως κάποιος το έχει υπόψη του, η σκηνή είναι εύστοχη και το λιγότερο βιτριολική. Δηλαδή...κοενική!

Τι θυμήθηκα τώρα... Η ταινία περιλαμβάνει μία σκηνή - αναφορά στην περίφημη φάρσα που είχε σκαρώσει ο Orson Welles από ραδιοφώνου στους Αμερικανούς τη δεκαετία του 1930 περί δήθεν επίθεσης που δέχονταν από εξωγήινους. Σε όσους δε γνωρίζουν αυτό το περιστατικό, η σκηνή φαντάζει άσχετη και μετέωρη. Αν όμως κάποιος το έχει υπόψη του, η σκηνή είναι εύστοχη και το λιγότερο βιτριολική. Δηλαδή...κοενική!

Τη σκηνή την θυμάμαι το γεγονός όμως που αναφέρεις δεν το ήξερα, κι έτσι εφόσον δεν μπορούσα να κάνω τον συσχετισμό, την θεώρησα απλώς "Κοενική" :a0210:

ναι η Γιόχανσεν όντως μικρή, αλλά όχι και τόσο άγνωστη εφ´όσον είχε ήδη παίξει στο Horse Whisperer (το θυμάμαι χαρακτηριστικά όχι ως έχουσα δει χιλιάδες ταινίες αλλά απλά διότι είχα χύσει τόνους δάκρυα για το καυμένο το άλογο :flipout::flipout: )
Μόνο που θεωρώ ότι ο ρόλος της δεν είναι καθόλου "συνοδευτικός" ή δευτερεύων, αλλά - κατά μία έννοια - καταλυτικός....

Είδα και εγώ το The Guard του John Michael McDonagh (Εκτός Νόμου και Χρόνου το ήθελε ο Έλλην διανομέας).
Αρκετά πνευματώδες, ανάποδο και βιτριολικό αλλά μπορούσε και κάτι παραπάνω.
Το τέλος βγαλμένο σαν από κλασικό western.
Ο Brendan Gleeson εξαιρετικός.
Εντούτοις προτιμώ το In Bruges.

Οι μπασταρδοι οι Αμερικανοι....
Οταν θελουν βγαζουν αριστουργηματα...
Καρ...δες δωστε μας περισσοτερες τετοιες ταινιες.Ειμαστε πρεζονια λυπηθειτε μας.

WintersBone.jpg

Τα υπολοιπα,λογω ωρας,αλλη στιγμη...

Καρ...δες δωστε μας περισσοτερες τετοιες ταινιες.Ειμαστε πρεζονια λυπηθειτε μας.

WintersBone.jpg

Εξαιρετική Πάνο. Χαλάλι ο ποδαρόδρομος που είχα κάνει λόγω πορείας για να την προλάβω!!

Πες εσύ τα υπόλοιπα, εγώ θα σταθώ στο πως αυτά που σε κάποιους φαίνονται αποτρόπαια, για μερικούς ανθρώπους είναι απλά επιβίωση.

Αναφέρομαι στη σκηνή που τα μικρά έπρεπε να παρακολουθήσουν το πως γδέρνουν τα σκιουράκια για να τα φάνε. Ωμή. Αλλά υπάρχουν κι άλλα παιδιά που δεν μεγαλώνουν σαν τα δικά μας.

Και δεν είναι καν ωμότητα, είναι απλά ένας διαφορετικός κόσμος που το κάθε τι δεν χαρίζεται, ούτε αποκτάται εύκολα.

Και μια φράση που μου έχει μείνει χαραγμένη (από άλλη σκηνή):

"You shouldn't ask what should be given to you".

Από τις ταινίες που θα μείνουν στο μυαλό μου έντονα.

WintersBone.jpg

Άργησες λίγο αλλά τελικά είδες την καλύτερη ταινία της περσινής χρονιάς. :a0210: