Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Άργησες λίγο αλλά τελικά είδες την καλύτερη ταινία της περσινής χρονιάς. :a0210:

ε οχι και αριστουργημα ...προσχεδιασμενος ρεαλισμος

την ειχα δει καπακι με το NEVER LET ME GO
δεν μπορεσε να το φθασει !

.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.

Δεν μίλησα για αριστούργημα αλλά για την καλύτερη ταινία της περσινής σεζόν, αριστούργημα έχω να δω από το "Das Weisse Band".....μένει όμως να δω το "Άλογο του Τορίνου".

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Πολύ καλό και αστίλβωτο στη σκηνοθετική ματιά του το Winter's Bone αλλά ακόμα δεν έχω δει το Biutiful. Προσπαθώ να καλύψω περσινές τρύπες. Οψόμεθα...

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Πολύ καλό και αστίλβωτο στη σκηνοθετική ματιά του το Winter's Bone αλλά ακόμα δεν έχω δει το Biutiful. Προσπαθώ να καλύψω περσινές τρύπες. Οψόμεθα...

Δές το..Εγώ το λάτρεψα...(Το Biutiful)..Βαθειά καταθλιπτικό,αλλά δεν συμφωνώ,γιά τις μέτριες κριτικές πού πήρε..

Απλά πιστεύω πώς ο Ιναρίτου ,θά πρέπει νά αρχίσει νά αλλάζει απο την επόμενη ταινια του..

Μεταξύ άλλων είδα σήμερα το Another Year του Μάϊκ Λι.

anotheryear.jpg

για τον οποίο (Μάϊκ) είχα διαβάσει εδώ, διλοτι ως γνωστόν δεν έχω κινηματογραφική παιδεία και χωρίς την βοήθειά σας δεν θα τον ήξερα καν. :firstprize:

Πολύ όμορφη ταινία, με εντυπωσίασε η φυσικότητα με την οποία ερμήνευαν οι ηθοποιοί τους ρόλους τους, πραγματικά σαν άνθρωποι της διπλανής πόρτας.
Και φυσικά, η διαφορετικότητα των χαρακτήρων (νομίζω ότι το μόνο σταθερό σημείο ήταν ο Tom και η Gerri), τα τοπία, χμμμ... όχι ακριβώς τοπία αφού μόνο το περιβόλι έδειχνε, τέλος πάντων η Βρεττανική αύρα θα ήταν σωστότερο να πω, πολύ μου άρεσε.
Θα αναζητήσω κι άλλες ταινίες του οπωσδήποτε.

100516_anotheryearLEAD.jpg

another-year2.jpg

Μεταξύ άλλων είδα σήμερα το Another Year του Μάϊκ Λι.

για τον οποίο (Μάϊκ) είχα διαβάσει εδώ, διλοτι ως γνωστόν δεν έχω κινηματογραφική παιδεία και χωρίς την βοήθειά σας δεν θα τον ήξερα καν. :firstprize:

Πολύ όμορφη ταινία, με εντυπωσίασε η φυσικότητα με την οποία ερμήνευαν οι ηθοποιοί τους ρόλους τους, πραγματικά σαν άνθρωποι της διπλανής πόρτας.
Και φυσικά, η διαφορετικότητα των χαρακτήρων (νομίζω ότι το μόνο σταθερό σημείο ήταν ο Tom και η Gerri), τα τοπία, χμμμ... όχι ακριβώς τοπία αφού μόνο το περιβόλι έδειχνε, τέλος πάντων η Βρεττανική αύρα θα ήταν σωστότερο να πω, πολύ μου άρεσε.
Θα αναζητήσω κι άλλες ταινίες του οπωσδήποτε.

Θα πρότεινα το αγαπημένο μου Naked

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δές το..Εγώ το λάτρεψα...(Το Biutiful)..Βαθειά καταθλιπτικό,αλλά δεν συμφωνώ,γιά τις μέτριες κριτικές πού πήρε..

Απλά πιστεύω πώς ο Ιναρίτου ,θά πρέπει νά αρχίσει νά αλλάζει απο την επόμενη ταινια του..

Έχω διαβάσει την άποψή σου στο αντίστοιχο νήμα. Αλλά να σου πω την αλήθεια, προσωπικά δε θέλω να αλλάξει. Η Θανατίλα του Ιναρίτου με αγγίζει πολύ!
Το θέμα είναι για μένα αν αυτή τη φορά τα κατάφερε χωρίς το μεγάλο του ατού, το σεναριογράφο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Θα δω και θα επανέλθω.

+1 για Naked. Αλλά και Μυστικά και ψέμματα και Βέρα Ντρέϊκ (το είχε μέσα στη βδομάδα η ΕΤ 1).

Ευχαριστώ και τους δυό σας karavan και Kostas_Y!
Αλλά και το ταχυδρομικό περιστέρι που μου έστειλε αυτές ,κι άλλες τόσες για να ψάξω να τις βρω.
Τον "ωμό εκβιασμό" δεν τον αναφέρω...... ακόμα....:flipout: :flipout::flipout:

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Έχω διαβάσει την άποψή σου στο αντίστοιχο νήμα. Αλλά να σου πω την αλήθεια, προσωπικά δε θέλω να αλλάξει. Η Θανατίλα του Ιναρίτου με αγγίζει πολύ!
Το θέμα είναι για μένα αν αυτή τη φορά τα κατάφερε χωρίς το μεγάλο του ατού, το σεναριογράφο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Θα δω και θα επανέλθω.

Λάθος λόγω προχωρημένης ώρας!!!! Ο σεναριογράφος του Ινάριτου είναι ο Γκιγιέρμο Αριάγα και όχι ο Ντελ Τόρο που είναι φυσικά ο σκηνοθέτης του Λαβύρινθου του Πάνα.
Μάλιστα όσον αφορά τον Αριάγα έχουν κυκλοφορήσει δύο βιβλία του στα ελληνικά με πολύ καλές κριτικές στον τύπο.

http://www.ianos.gr/index.asp?park=bk_item&key=0251029

http://www.kedros.gr/product_info.php?products_id=2887

.

Ρεαλισμος κανονικος Στελιο, ο ορος "white-trash" δεν βγηκε απο τις εφημεριδες και τα βιβλια. Ειναι υπαρκτη ομαδα οπως την περιγραφει η ταινια (και πολυ μεγαλη αριθμητικα).

Λοιπον, μετα τον Κυνοδοντα και με την ευκαιρια της βραβευσης ειδα το Attenberg που εχει την ιδια γραμμη αισθητικα.
δεν μου πολυαρεσε θα ελεγα, οχι οτι ειναι κακη αλλα πολυ στυλιζαρισμενη και με τετριμμενη ιστορια για τα γουστα μου.
Μου θυμισε "κουλτουριαρικο" ελληνικο σινεμα της μεταπολιτευσης.

α και η πρωταγωνιστρια ειναι φαν των Suicide που παιζει σε πολλα σημεια της ταινιας μαζι με κατι γαλλικα απο τα 60s (καπου ξεχωρισα τον Jacques Dutronc).

Καλλη το Naked που σου προτεινουν εδω απιθανη ταινια, απο αυτες που τοσα χρονια μετα δεν ξεχνιεται με τιποτα...

Καλλη το Naked που σου προτεινουν εδω απιθανη ταινια, απο αυτες που τοσα χρονια μετα δεν ξεχνιεται με τιποτα...

Με το μαλακό. Σε λίγο θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα. Αν κάποιος δει το Naked στο καπάκι, θα πάει να φουντάρει από απελπισία. :hanged:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ρεαλισμος κανονικος Στελιο, ο ορος "white-trash" δεν βγηκε απο τις εφημεριδες και τα βιβλια. Ειναι υπαρκτη ομαδα οπως την περιγραφει η ταινια (και πολυ μεγαλη αριθμητικα).

:a0210:

Με το μαλακό. Σε λίγο θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα. Αν κάποιος δει το Naked στο καπάκι, θα πάει να φουντάρει από απελπισία. :hanged:

Πριν χρόνια, πέτυχα τα Se7en και Naked σε διαδοχική τηλεοπτική προβολή. Δύο μέρες έκανα να συνέλθω.

Μη φοβάστε αγαπητοί λοιποί συμφορουμίτες.....

Ο eco ξέρει πολύ καλά τι αντέχω :2thumb22sup:

:ernaehrung004:

το θέμα έιναι ποιός αντέχει εμένα :flipout::flipout:

Eρώτηση.... κρίσεως: :flipout::flipout:

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο τους Ελληνικούς τίτλους για τις ταινίες του Leigh - διότι ως γνωστόν δεν είναι σε όλα τα videoclub εύκολες οι αναζητήσεις με τον πρωτότυπο τίτλο -, είδα στα περί Vera Drake την ηθοποιό που "άνοιγε" κατά κάποιο τρόπο το Another Year, και η οποία (αν και εκπληκτική στον μικρό όπως αποδείχτηκε ρόλο της) δεν ξαναφάνηκε στην συνέχεια της ταινίας.

Έτσι είναι;