Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δηλαδή το όλο θέμα στο Pi είναι αν καταλάβαμε την υπόθεση; Δεν τη θεωρώ δυσνόητη, απλά το θέμα με το οποίο καταπιάστηκε αν κατέχεις λιγο από μαθηματικά ή έχεις διαβάσει πέντε πράγματα γύρω από θεωρία μοτίβων, αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι το βάθος του σεναρίου είναι απλά...στην επιφάνεια, κοινώς αντιλαμβάνεσαι πολύ γρήγορα στο σενάριο ότι πρόκειται περί π@π@ριάς από επιστημονικής τεκμηρίωσης οπότε ότι 'φτιάξιμο' είχες από τον τίτλο ή από την περίληψη πάει περίπατο. Και άντε τα επιστημονικά πάνε περίπατο μετά ψάχνεις την απόδοση της σχιζοφρένειας...δεν βλέπω γιατί αυτό να είναι ταινιάρα όταν υπάρχει η πραγματική πρωτότυπη ιστορία του Nash. Οπως και να το διαβάσεις το Pi δεν πάει παραπέρα από μια παρωδία της πραγματικής ιστορίας.

Εμένα η ταινία δεν μου άρεσε και τεχνικά (εκτός και αν ήταν θέμα της κόπιας που είδα) αλλά αυτή η σκηνοθετική άποψη σε όλη την ταινία με τον έντονο κόκκο σε ασπρόμαυρο φιλμ εμένα με κούρασε. Οταν το έργο κατά 95% είναι το παίξιμο ενός ηθοποιού, ε, τότε αυτός πρέπει να είναι ηθοποιάρα και ο συγκεκριμένος δεν ήταν, για τα γούστα μου τουλάχιστον, κριτικός κινηματογράφου δεν είμαι αλλά η ερμηνεία του δεν με συνεπήρε, δεν με έκανε να νοιώσω ότι συμπάσχω με τον ήρωα....άντε ας του δώσω ένα άλλοθι και να χρεώσω ένα μεγάλο ποσοστό στο π@π@ροσενάριο και στον ατυχή τίτλο.
Τέλος πάντων, όπως έλεγε και η γιαγιά ενός φίλου μου, 'για το γούστο του καθενός δεν μένει κρέας στο χασάπη', οπότε για άλλους π@π@ριά και για άλλους ταινιάρα.
Μην μου πείτε τώρα ότι υπάρχει και αντικειμενικότητα στην τέχνη και στα γούστα;

Δηλαδή το όλο θέμα στο Pi είναι αν καταλάβαμε την υπόθεση; Δεν τη θεωρώ δυσνόητη, απλά το θέμα με το οποίο καταπιάστηκε αν κατέχεις λιγο από μαθηματικά ή έχεις διαβάσει πέντε πράγματα γύρω από θεωρία μοτίβων, αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι το βάθος του σεναρίου είναι απλά...στην επιφάνεια, κοινώς αντιλαμβάνεσαι πολύ γρήγορα στο σενάριο ότι πρόκειται περί π@π@ριάς από επιστημονικής τεκμηρίωσης οπότε ότι 'φτιάξιμο' είχες από τον τίτλο ή από την περίληψη πάει περίπατο. Και άντε τα επιστημονικά πάνε περίπατο μετά ψάχνεις την απόδοση της σχιζοφρένειας...δεν βλέπω γιατί αυτό να είναι ταινιάρα όταν υπάρχει η πραγματική πρωτότυπη ιστορία του Nash. Οπως και να το διαβάσεις το Pi δεν πάει παραπέρα από μια παρωδία της πραγματικής ιστορίας.

Εμένα η ταινία δεν μου άρεσε και τεχνικά (εκτός και αν ήταν θέμα της κόπιας που είδα) αλλά αυτή η σκηνοθετική άποψη σε όλη την ταινία με τον έντονο κόκκο σε ασπρόμαυρο φιλμ εμένα με κούρασε. Οταν το έργο κατά 95% είναι το παίξιμο ενός ηθοποιού, ε, τότε αυτός πρέπει να είναι ηθοποιάρα και ο συγκεκριμένος δεν ήταν, για τα γούστα μου τουλάχιστον, κριτικός κινηματογράφου δεν είμαι αλλά η ερμηνεία του δεν με συνεπήρε, δεν με έκανε να νοιώσω ότι συμπάσχω με τον ήρωα....άντε ας του δώσω ένα άλλοθι και να χρεώσω ένα μεγάλο ποσοστό στο π@π@ροσενάριο και στον ατυχή τίτλο.
Τέλος πάντων, όπως έλεγε και η γιαγιά ενός φίλου μου, 'για το γούστο του καθενός δεν μένει κρέας στο χασάπη', οπότε για άλλους π@π@ριά και για άλλους ταινιάρα.
Μην μου πείτε τώρα ότι υπάρχει και αντικειμενικότητα στην τέχνη και στα γούστα;

Ο σκοπός του Αρονόφσκι δεν ήταν να κάνει μια ταινία με 100 % μαθηματική τεκμηρίωση ούτε να εξηγήσει την ακολουθία Fibonacci, περισσότερο πρέπει να σταθείς στην εμμονοληψία του χαρακτήρα της.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το αρχισα χθες, για καλο φαινεται - ολοκληρωνω αποψε

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Η επιστροφή ενός φαντάσματος!!!!
Έχω να ακούσω γι'αυτόν από το 1991 και το "Les amants du Pont-neuf", όπου έπαιζε η τότε γκόμενά του, η Juliette Binoche.
Υπερφίαλος και ναρκισιστής, μου εξάπτεις την περιέργεια να δω αν άλλαξε μετά από 20 χρόνια.

Και γω το'χω στα υποψη,αν και κραταω μικρο καλαθι,για τους ιδιους λογους με τους δικους σου...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Και γω το'χω στα υποψη,αν και κραταω μικρο καλαθι,για τους ιδιους λογους με τους δικους σου...

Φαντάζομαι την ταινία κάτι σαν το "Million Dollar Hotel" της τρέχουσας δεκαετίας....θα δείξει.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ετοιμαστείτε να πάθετε την πλάκα σας......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ετοιμαστείτε να πάθετε την πλάκα σας......

Εγω παντως την...ψιλοεπαθα!
Εαν η ιδιοφυία ειναι τρέλλα, τοτε οντως ο σκηνοθετης μας ειναι...τρελος!

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

67229049920dad44013c90e6254f8898.jpg

Anna Karenina

Σαν story δεν χρειάζεται πολλά-πολλά, χιλιοειπωμένο και χιλιοπαιγμένο. Το (μόνο?) ενδιαφέρον εστιάζεται στη σκηνοθετική άποψη του Joe Wright που όντως είναι κάτι έξω απ´τα συνηθισμένα. Κάποιους θα τους ξενίσει, σε κάποιους ίσως αρέσει.
Ήμουν έτοιμος να τη σταματήσω στο 20-λεπτο, τελικά αποφάσισα να τη δώ ολόκληρη και μπορεί να μην τρελάθηκα αλλά δεν το μετάνοιωσα κιόλας.

anna karenina...σταματημα στο 20λεπτο.
the man with the iron fists...τι μεγαλοπ@#@ια!!!αιμα σαν να κανεις ντουζ..κοκκαλα σαν να σπανε καλαμια,κολοτουμπες και δωσε.για αλλη μια φορα υπερεκτιμιμενος ταραντινο για μια φολα ολικης.τωρα αν σας αρεσουν τα κινεζικα στιλ πεταω και φτανω στο βουνο και παιζω γροθια και ραγιζει το συμπαν δεστε την

pieta-2012-02.jpg

PIETA

To φετινό χρυσό λιοντάρι. Δημιουργεί περίεργα συναισθήματα. Για τα χρήματα και την σκληρότητα τους, την μητρική αγάπη, την μεταστροφή που μπορεί να φέρει αυτή, την απώλεια. Συνολικά θα έλεγα ότι είναι αρκετά καλή και αξίζει την ώρα που θα αφιερώσεις για να την δεις.

Χθες είδα το pieta το οποίο θεωρώ μέτριο προς καλό. Στην αρχή σε κουράζει λίγο και οι ερμηνείες σε κάποια σημεία υστερούν αλλά το σενάριο και η σκηνοθεσία σε κρατούν και στο τέλος δίνει στον θεατή την κατάλληλη τροφή για σκέψη πάνω σε αυτό που είδε.

Χθες είδα το pieta το οποίο θεωρώ μέτριο προς καλό. Στην αρχή σε κουράζει λίγο και οι ερμηνείες σε κάποια σημεία υστερούν αλλά το σενάριο και η σκηνοθεσία σε κρατούν και στο τέλος δίνει στον θεατή την κατάλληλη τροφή για σκέψη πάνω σε αυτό που είδε.

οι Νοτιοκορεατες, παντως, εχουν αρχισει εδω και αρκετο καιρο να δειχνουν τα δοντια τους...

Skyfall

Μετριο... Πολυ μετριο να βρασω.. Και το περιμενα καιρο..
Το Skyfall απο που το βγαλανε; Πως βγαινει απτην ταινια;

Skyfall

Μετριο... Πολυ μετριο να βρασω.. Και το περιμενα καιρο..
Το Skyfall απο που το βγαλανε; Πως βγαινει απτην ταινια;
Σήφη,το skyfall ηταν το ονομα του πατρικου κτηματος του Bond..Εκει που διαδραματιζονται οι τελευταιες σεκανς.

Thanks Νικο.. Αυριο βραδυ λεμε να δουμε το The Hunter με τον Dafoe.. Για να δουμε..

Thanks Νικο.. Αυριο βραδυ λεμε να δουμε το The Hunter με τον Dafoe.. Για να δουμε..

Ειναι ταινιαρα.Και ο Dafoe οπως παντα δινει ρεστα..Απο τους αγαπημενους που δε θα γινουν ποτε "κορυφαιοι" και "ιερα τερατα" απλα και μονο επειδη δεν ταϊζουν τα κουτσομπολια..Να το δειτε,δε θα χασετε!