Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

The Master
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ οι δυο πρωταγωνιστες - ειδικα ο Φινιξ, αλλα και ο Σέυμουρ σταθερη αξια. Θα ειναι μεγαλη και στημενη αδικια εαν δεν παρουν Οσκαρ (ο Φινιξ μαλλον το εχει βεβαιο παντως). Ποιος Αφλεκ και...
Ως ταινια, αν και λιγο "βαρια", σε κραταει μια χαρα, αρκει να "μπεις" στο νοημα (της εξαρτησης ατομου - τα περι σάιεντολογιας και ιδεα να μην εχεις δεν παιζει κανενα ρολο στην παρακολουθηση)

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

MV5BMjA5NTA3NzQ5Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwOTYxNjY0OA@@._V1_SX214_.jpg

The Impossible
http://www.imdb.com/title/tt1649419/?ref_=sr_1

Αρκετά βαρύ. Μου έσφιξε το στομάχι πολλές φορές.
Μερικές φορές χρειάζονται τέτοιες ταινίες για να εκτιμούμε αυτά που ΔΕΝ μας έχουν τύχει .

Όντως, συγκλονιστική ταινία! Στην περισσότερη διάρκειά της είχα ένα κόμπο στο λαιμό. Ειδικά όσοι είναι γονείς, θα ταρακουνηθούν περισσότερο.

Οι ερμηνείες, ειδικά των πιτσιρικάδων είναι απίστευτες, και η αναπαράσταση του γεγονότος δεν θα μπορούσε να ήταν πιο αληθοφανής.

Δείτε την οπωσδήποτε! Θα σας βάλει σε σκέψεις...

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Πραγματικά απο τις πιο ωραίες ταινίες που έχω δει σε DVD τον τελευταίο καιρό....

Last edited:

Σε μια "μέτρια" ταινία, που "βιάζει" τα πράγματα, ωστε να μεταφέρει ένα "ψευτο"-σοφιστικέ ύφος, με 2 πρωταγωνιστές μεγάλης ερμηνευτικής δύναμης και με μια μέτρια σκηνοθεσία, τι μπορείς να κάνεις για να την περάσεις στο επίπεδο της "καλής"???

Να βάλεις στην θέση του ενός απο τους 2 πρωταγωνιστές, το "θαύμα"....

Τhe Master....

http://www.imdb.com/title/tt1560747/

Η ταινία της μιας ερμηνείας.... Μπράβο του, πραγματικά.....!!!!

...δεν την έχω δει ακόμη ,αλλά μου κάνει εντύπωση που αναφέρεις για ''μέτρια σκηνοθεσία'', δεδομένου ότι ο Paul Thomas Anderson είναι πολύ ''γερό χαρτί'', τουλάχιστον στην υπόληψη μου ...

...δεν την έχω δει ακόμη ,αλλά μου κάνει εντύπωση που αναφέρεις για ''μέτρια σκηνοθεσία'', δεδομένου ότι ο Paul Thomas Anderson είναι πολύ ''γερό χαρτί'', τουλάχιστον στην υπόληψη μου ...

Σπύρο δες την και το συζητάμε.... Δεν ήταν κακή, αλλά δεν ήταν κάτι που με "συντάραξε".....

Υ.Γ Να διευκρινήσω οτι με ένα σενάριο που δεν βοηθάει, ίσως να έκανε και οτι μπορούσε... Δεν κρίνω την προσπάθεια....

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μάλλον δεν είχα την κατάλληλη διάθεση αλλά άντεξα μόνο 20´λεπτά... Για το The Master μιλάω...

Μάλλον δεν είχα την κατάλληλη διάθεση αλλά άντεξα μόνο 20´λεπτά... Για το The Master μιλάω...

Eσυ ειναι να περασεις το 21min τελικα. Αμα το πας μεχρι εκει, δε σε σταματαει κανεις :grinning-smiley-043

To ειδα και εγω χθες. Περιεργη ταινια..
Στα υπέρ, οι εκπληκτικες ερμηνείες απο Phoenix και Hoffman και η "νοσηρή" ατμοσφαιρα που σε κρατουσε (εαν δεν ήσουν κουρασμένος).
Στα κατά, το ότι η ταινια αναλώθηκε στην σκιαγράφηση των χαρακτήρων του πρωταγωνιστικού διδύμου χωρις ενα δυνατό σενάριο απο πίσω.
Πάντως το οτι την σκέφτομαι ακόμα, με κάνει να πιστεύω πως είναι ταινία πολλαπλών "αναγνώσεων"..

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το Kes, που ειναι η πρωτη ταινια του Ken Loach που βγηκε στις αιθουσες (1969).
http://2.bp.blogspot.com/-YZNZmVGOvcI/TbRAVTjixsI/AAAAAAAAAy0/

Η βρεττανικη εργατικη ταξη των 60s μεσα απο την ιστορια ενος 15χρονου μαθητη.
Νεορεαλισμος με συμβολισμους σε πολλα επιπεδα και δεν ειμαι σε θεση να τα "πιασω" ολα.
Στο επιπεδο του 400 Blows, τοσο καλη, μονο που εδω αποτυπωνεται με ακριβεια ο βρεττανικος ψυχισμος.
Εχω δει αρκετες ταινιες του Loach, αλλα αυτη ειναι η καλύτερή του για μενα.
Αργησα, μερικες φορες απορω πως γινεται να χανονται τετοια αριστουργηματα...[/QUOTE]

παντα στεναγχωριεμαι με τις ταινιες του Loach
ναι αυτη ναι ειναι η καλυτερη του
θελω να την ξαναδω
ειναι και criterion !!!
αλλα υποτιτλοι Νο

θελω να την ξαναδω
ειναι και criterion !!!
αλλα υποτιτλοι Νο

Τι λες....??χιχι!!!

Σου στέλνω pm...

Last edited:

θελω να την ξαναδω
ειναι και criterion !!!
αλλα υποτιτλοι Νο
μπορεις να βαλεις υποτιτλους σε ολες τις ταινιες αρκει να υπαρχει ελληνικος υποτιτλος

θελω να την ξαναδω
ειναι και criterion !!!
αλλα υποτιτλοι Νο

Και εγώ αυτή την εντύπως είχα για τις ταινίες του. Τις "φοβόμουν" λίγο. Το The Angels' Share όμως που είδα χθες ήταν ευχάριστη έκπληξη: αισιόδοξη ταινία, με χιούμορ.

dark shadows ...

o Τιμ ακόμη κι όταν δεν είναι σε μεγάλη φόρμα, δεν παύει να είναι ενδιαφέρων ... βέβαια επειδή τον αγαπώ πολύ, πάντα θα περιμένω το (ξανα)φορμάρισμα του ...

Ετσι ακριβως ειναι Σπυρο!:a0210:
Προσωπικα παντως μπορω να βρω περισσοτερα θετικα απο αρνητικα.Ναι ενταξει το στορυ δεν ηταν και τιποτα σπουδαιο.
Ειχε ομως μια λιτοτητα που θυμιζε Ροτζερ Κορμαν,ειχε μια υπεροχη αντιθεση σε ολη την ταινια μεταξυ του γοτθικου και του πολυχρωμου των 70'ς,εναν Γιαννακη να εκστομιζει απιστευτες ατακες με στομφωδη σαιξπηρικο λογο,ειχε Μισελ,ειχε μια θεα Ευα Γκριν,ειχε Alice Cooper να τραγουδα το Ballad of Dwight Fry,ειχε κορυφαιες μουσικες επιλογες που επαιζαν ρολο στην αφηγηση (η στιγμη που ο Ντεπ απαγγελει το The Joker ειναι pure bliss),ειχε Κριστοφερ Λη σε καδρο που θυμιζε παλια ζωγραφικα πορτραιτα με ναυτικους και ασε που το σινεμα της πολης επαιζε το Superfly....

Γενικα δηλαδη μια χαρα...

Ετσι ακριβως ειναι Σπυρο!:a0210:
Προσωπικα παντως μπορω να βρω περισσοτερα θετικα απο αρνητικα.Ναι ενταξει το στορυ δεν ηταν και τιποτα σπουδαιο.
Ειχε ομως μια λιτοτητα που θυμιζε Ροτζερ Κορμαν,ειχε μια υπεροχη αντιθεση σε ολη την ταινια μεταξυ του γοτθικου και του πολυχρωμου των 70'ς,εναν Γιαννακη να εκστομιζει απιστευτες ατακες με στομφωδη σαιξπηρικο λογο,ειχε Μισελ,ειχε μια θεα Ευα Γκριν,ειχε Alice Cooper να τραγουδα το Ballad of Dwight Fry,ειχε κορυφαιες μουσικες επιλογες που επαιζαν ρολο στην αφηγηση (η στιγμη που ο Ντεπ απαγγελει το The Joker ειναι pure bliss),ειχε Κριστοφερ Λη σε καδρο που θυμιζε παλια ζωγραφικα πορτραιτα με ναυτικους και ασε που το σινεμα της πολης επαιζε το Superfly....

Γενικα δηλαδη μια χαρα...

καλα εσυ εχεις δει ποτε σου ταινια που δεν μιλαν Αγγλοαμερικανικα ?
ετσι για αλλαγη !

:ciao:

καλα εσυ εχεις δει ποτε σου ταινια που δεν μιλαν Αγγλοαμερικανικα ?
ετσι για αλλαγη !

:ciao:

Oταν καταφερεις και καλυψεις βασικα κενα που εχεις σε αγγλοαμερικανους θα σου πω τι εχω δει απο τους υπολοιπους.....:aetsch::elefant::sheep:

Life of Pi..

Πηγα σινεμα μετα απο κανα δυο χρονια!!..τι ταινιαρα... το μυαλο ακομα κανει σκεψεις, βλεπει εικονες κτλ κτλ.. το μονο ασχημο ηταν η εικονα του σινεμα.. ΑΘΛΙΑ... θα την περιμενω σε blue ray να την ξανα δω σιγουρα!>.