Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

The Ballad of Narayama

Ενα ακρως ιαπωνικο αριστουργημα για τις ιαπωνικες θρησκειες αλλα και τις συντηρητικες αρχες οπου οταν φθασεις 70ετων καλεισαι να ανεβεις το Narayama για να κατσεις υπομονετικα να σε φανε τα ορνια μιας και η φτωχη κοινωνια δεν μπορει να σε τρεφει πλεον. Ομως η πρωταγωνιστρια γρια, δεν δειχνει καθολου γρια, ειναι αρκετα δυνατη για να δουλεψει, και εχει ολα της τα δοντια. Ειναι αυτη που με ανυπομονησία περιμενει να γινει 70 για να ανεβει το βουνο.
Υπαρχει και η εκδοση απο τον μεγαλο Shōhei Imamura http://en.wikipedia.org/wiki/The_Ballad_of_Narayama_(1983_film)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Πολυ ευαισθητοι ειστε βρε σεις...

Κοίτα, εσύ αντέχεις ακόμα... Εγώ κι ο Στέλιος έχουμε και μιά ηλικία λίγο δύσκολη στη χώνεψη... :ernaehrung004:

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το ξαναείδα προχτές σε HD,μετά την πρώτη προβολή στο σινεμά όταν είχε πρωτο βγεί

Να σας δώ τώρα στα σχολια επί της ταινίας.

Περιμένω σχόλια,πολλά σχόλια !!!!!
(Η μουσική είναι καταπληκτική.)

TheCookTheThiefHisWife%26HerLover.jpg

Last edited:

πολυ καλη η ταινια που αναφερεις, χαρμα οφθαλμων.

Σημερα ειδα το:
The Lost Boys [1987]
Διασκεδαστική ταινια που ξεκιναει υποτιθεται με σοβαροφανεια και τρομο, αλλα στο τελος ο σκηνοθετης τη γυριζει σε παιδικο χιουμοριστικο θριλερ. Τον Τζ. Σουμαχερ δεν τον συμπαθησα ποτέ, αλλά εδω έχει πιασει το δικο του στυλ.

Το ξαναείδα προχτές σε HD,μετά την πρώτη προβολή στο σινεμά όταν είχε πρωτο βγεί

Να σας δώ τώρα στα σχολια επί της ταινίας.

Περιμένω σχόλια,πολλά σχόλια !!!!!
(Η μουσική είναι καταπληκτική.)

TheCookTheThiefHisWife%26HerLover.jpg

το ειχα δει την πρωτη μερα προβολης
στον Απολλωνα

μια κορυφαια εικαστικη κινηματογραφικη εμπειρια !!!

καλο το ΒR ?

...και γω την είχα δει όταν πρωτοπαίχθηκε ... πέραν όμως αυτού του ''εικαστικού'' μέρους που αναφέρει και ο Στέλλιος, όπου κάποιες σκηνές είναι πράγματι αντάξιοι πινάκων των αναγέννησης, δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε ... δεν την ξαναείδα από τότε... την μουσική βέβαια, όπως και από τις λοιπές ταινίες του Γκριναγουέι, κυρίως με τον αγαπημένο μου Μέρτενς, τις έχω ...

το ειχα δει την πρωτη μερα προβολης
στον Απολλωνα

μια κορυφαια εικαστικη κινηματογραφικη εμπειρια !!!

καλο το ΒR ?

Καλο αλλά όχι τέλειο.Π'αντως σίγουρα καλύτερο από DVD

Ο Γκριναγουει ειναι προσωπικο φετιχ,οποτε δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος.
Η ταινια ειναι αριστουργημα για μενα.Περα απο το εικαστικο μερος που,ετσι κι αλλιως,αποτελει σημα κατατεθεν του σκηνοθετη,η ταινια ειναι ενα ανηλεες σφυροκοπημα στο θατσερισμο.Ταινια καθαρα πολιτικη στο υπόστρωμά της,με μια εξαιρετικη απεκονηση (με αναφορες στον Παζολινι) της χυδαιοτητας της αρχουσας ταξης.
Ο Michael Gambon ειναι απλα διαστρικος...

broken-city-poster.jpg

Παπαριες μαριτσα μου...

Ο Γουολμπεργκ προσπαθει να παιξει και εγω προσπαθουσα να μην με παρει ο υπνος!

Κριμα που ειχε καλους β ρολους...

killing-them-softly-colour.jpg

Τι παπατζα ηταν αυτη ρε...:bang:
Αμπελοφιλοσοφια,σοβαροφανεια,φτηνος (σκηνοθετικος) εντυπωσιασμος,διαλογοι της πλακας.
Νομιζα οτι το Cloud Atlas ηταν οτι πιο fake ειχα δει φετος αλλα εδω εχουμε πραγματικο winner...

Last edited:

THE-FRIENDS-OF-EDDIE-COYLE.jpg

Eυτυχως ειδα μετα αυτο και ηρθα στα ισα μου.
Peter Yates 4 χρονια μετα το Bullitt σε αλλο ενα urban crime thriller.Λιτο,ωμο,σαρκαστικο,χωρις καμμια ελπιδα και χωρις συναισθηματισμους.
Η σκληροτητα του πηγαζει απο την αληθεια του και μονο.
Ενας πραγματικα υπεροχος Robert Mitchum.:worshippy:

Υ.Γ.Επρεπε ο σκηνοθετης του Kliing them Softly πριν να ξεκινησει τα γυρισματα να ριξει μια ματια σε τουτο δω το διαμαντι.Μπας και μαθαινε τιποτα.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Django Unchained (2012)
http://www.imdb.com/title/tt1853728/

Επιτέλους ο ταραντίνο, μετά τα Pulp Fiction και Reservoir Dogs ξύπνησε.
Του πήρε καιρό βέβαια, αλλά κάλλιο αργά...

Ο Ταραντινο παντα ειναι ξυπνιος !
ειναι και πανπονηρος
αυτο δεν σημαινει οτι μ αρεσουν οι ταινιες του

.

του ταραντινο ηταν καλο προς το τελος κυρίως. Το πιο πανω με τον μπραντ πιτ ψιλοπατατα, αλλα βλεποταν.

killing-them-softly-colour.jpg

Τι παπατζα ηταν αυτη ρε...:bang:
Αμπελοφιλοσοφια,σοβαροφανεια,φτηνος (σκηνοθετικος) εντυπωσιασμος,διαλογοι της πλακας.
Νομιζα οτι το Cloud Atlas ηταν οτι πιο fake ειχα δει φετος αλλα εδω εχουμε πραγματικο winner...

Και ανησύχησα οτι μόνον εμένα μου την έσπασε αυτό το έκτρωμα που το λένε "ταινία"..
Winner με χίλια λέμε !!!!

The numbers station - http://www.imdb.com/title/tt1659338/?ref_=sr_1
Aν και εχει χαμηλη βαθμολογια, προκειται για βρετανικη παραγωγη με αρκετο ενδιαφερον. Ειναι κατασκοπικη και μου κρατησε ενδιαφερον ως το τελος, δεν βαρεθηκα καθολου.

American Beauty [1999]
Ειχα να το δω απο τότε, και η επαναληψη ηταν και παλι απολαυστικη.

Dark City [1998]
Ενω τοτε το ειχα λατρεψει, σημερα που το ξαναβλεπω εχω ξινισει λιγο. The thrill is gone.....

The Ballad of Narayama

Ενα ακρως ιαπωνικο αριστουργημα για τις ιαπωνικες θρησκειες αλλα και τις συντηρητικες αρχες οπου οταν φθασεις 70ετων καλεισαι να ανεβεις το Narayama για να κατσεις υπομονετικα να σε φανε τα ορνια μιας και η φτωχη κοινωνια δεν μπορει να σε τρεφει πλεον. Ομως η πρωταγωνιστρια γρια, δεν δειχνει καθολου γρια, ειναι αρκετα δυνατη για να δουλεψει, και εχει ολα της τα δοντια. Ειναι αυτη που με ανυπομονησία περιμενει να γινει 70 για να ανεβει το βουνο.
Υπαρχει και η εκδοση απο τον μεγαλο Shōhei Imamura http://en.wikipedia.org/wiki/The_Ballad_of_Narayama_(1983_film)

Καλημέρα. Έχεις δει και τις δύο ταινίες?
Στην περιγραφή σου αναφέρεσαι στην ταινία του 1958?

Είναι άξιο προσοχής , ότι και οι δύο ταινίες έχουν πάρει ακριβώς την ίδια βαθμολογία = 7.7 που για τα δεδομένα του IMDB είναι πολύ υψηλή.

Καλημέρα. Έχεις δει και τις δύο ταινίες?
Στην περιγραφή σου αναφέρεσαι στην ταινία του 1958?

Είναι άξιο προσοχής , ότι και οι δύο ταινίες έχουν πάρει ακριβώς την ίδια βαθμολογία = 7.7 που για τα δεδομένα του IMDB είναι πολύ υψηλή.

Οταν έγραφα, είχα δει μόνο αυτο του Kinoshita (1958) criterion, το άλλο, ειναι του Imamura 1983 (masters of cinema) ειναι πιο ρεαλιστικα ώμο με αρκετά πλάνα που θυμίζουν ντοκιμαντέρ. Και τα δυο ειναι αριστουργήματα με διαφορετικές ομως προσεγγίσεις. Το ενα ειναι γυρισμένο σε studio (1958) το άλλο σε φυσικα τοπία.