Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

και το δικο μου κουιζ
Ελληνικη ταινια low budget μαυροασπρη που αφηνει σκονη τις ταινιες του Νικολαιδη !!
assets_LARGE_t_420_53485725.JPG

Last edited:
Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Βρε τυχαία ήταν η "σειρά".... Θα τις δω με την σειρά του Superfly.....γιατί λίγο που είδα την Περίπολο, θέλει "ιδιαίτερη" προσοχή....

Υ.Γ Gal'en δεν γνωρίζεις τα "χούγια" του Στέλιου, οπότε είναι λογικό να την "πατάς"....χααχχααχαχχα!!!

Υ.Γ και έχει και δίκιο στο συγκεκριμένο.....ο Stelios...χιχι!!!!!(μόνο σε μία έχει χρησιμοποιηθεί.... Στην Περίπολο. Το άλλο είναι η "μήτρα"....)-bye-

Ίσως θα έπρεπε να ανοίξει ένα νήμα για τον Νικολαΐδη. Τον αδικούν οι εμβόλιμες αναφορές και σε σύγκριση με κάτι άλλο.
Αιμίλιε, δες τις με όποια σειρά θέλεις, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ο Νικολαΐδης θα σου δημιουργήσει αισθήματα λατρείας ή αποστροφής, γι' αυτό και υπάρχουν τόσο διαμετρικά αντίθετες απόψεις για το έργο του. Είχε ασχοληθεί με τη γενιά του '50 και τα αδιέξοδά της, από τη σκοπιά του ανένταχτου, ρομαντικού, εξεγερσιακού και περιθωριακού. Κάθε στρατευμένος κομματοαναθρεμμένος τον είχε θάψει.

Είχα την ευκαιρία και τη τιμή να έχω μιλήσει μαζί του (μέσω μια κοινής μας γνωστής) για μουσικές, λαμπάτους ενισχυτές και κινηματογράφο. Ήταν ένας ευφυής με ανοιχτούς ορίζοντες, πνευματώδης και σεμνός άνθρωπος. Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα (1979) και η Γλυκιά Συμμορία (1983) είναι ταινίες που θα σε στιγματίσουν, οι άλλες θα σε προβληματίσουν με την πιο μακρινή (όχι και τόσο) οπτική τους.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Θα προτεινω στον Εμιλ τη σειρα με την οποια τις ειδα εγω:Συμμορια-Κουρελια-Περιπολος-Ευριδικη....

Aντε να κανω ενα συμβιβασμο και να δει την Περιπολο αμεσως μετα τη Συμμορια.
Πιο πισω δεν παει;)

ο Εμιλ εγραψε ενα αποσπασμα απο την ταινια 42
εσυ απαντησες

Και σε ποια αλλη ΣΠΟΥΔΑΙΑ ταινια εχει χρησιμοποιηθει αυτη η φραση

και εγω σου ειπα σε καμμια αλλη

τωρα μας λες στην Περιπολο

αρα κερδισα το κουιζ δεν ηταν στην Περιπολο !!

:Banane0:

Ρε φιλε σορυ αλλα δεν επικοινωνουμε αυτες τις μερες.
Μηπως εχεις αναδρομο Ερμη?:flipout:
Δεν ειμαι σιγουρος τι εννοεις με αυτο που εγραψες αλλα θα προσπαθησω να απαντησω.
Απο αυτα που ειπατε για το 42 θεωρησα οτι ειναι μια πολυ καλη ταινια.(χωρις να το εχω δει)
Η φραση που ανεφερε ο Εμιλ υπαρχει και στην Περιπολο που για μενα ειναι τουλαχιστον ΣΠΟΥΔΑΙΑ.
(εχει χρησιμοποιησει το κειμενο του 42)
Πιστευω οτι καποιος μπορει να θεωρει ταυτοχρονα καλη ταινια τον Κοναν και τα Στρουμφακια.
Aλλα να τις συγκρινει και να λεει οτι τα Στρουμφακια ειναι καλυτερα ακουγεται καπως περιεργο.
Θελω να πω, μπορει καποιος να πει οτι στη μια διασκεδασε περισσοτερο, ή οτι η μια του
"μιλησε" περισσοτερο.
Αλλα οταν λες οτι μια μεταποκαλυπτικη, αλληγορικη ταινια επιστημονικης φαντασιας
δεν εχει καμμια σχεση με μια ταινια Comedy | Drama | Romance (συμφωνα με το imdb)
ή το εννοεις κυριολεκτικα (οποτε θα συμφωνησω), η συγκρινεις την αξια αναμεσα σε δυο τελειως διαφορετικα
πραγματα (και αυτο μου φανηκε οτι εννοουσες).

Την τελευταια σου σειρα απετυχα παταγωδως να την καταλαβω οποτε please explain...

Εντιτ
Συμφωνω απολυτως με το grio.
Αιμιλιε η Περιπολος ευνοειται και απο την καταλληλη ψυχικη διαθεση για να τη δεις
γι'αυτο και σου ξαναλεω οτι μπορεις να ξεκινησεις και με τη Γλυκια Συμμορια.
Μετα ουτως ή αλλως δεν θα θες να σταματησεις.:devil-smiley-029:

Last edited:

Βρε μου θυμίζετε τους γέρους στο Muppet...

Αλα νταλα...

Καμία σχέση το 42 με την Περίπολο.... Καμία.

όχι ως σύγκριση αλλά ως γεγονός. Δεν συνέκρινε κανείς κάτι.

Μπααααα......

και το δικο μου κουιζ
Ελληνικη ταινια low budget μαυροασπρη που αφηνει σκονη τις ταινιες του Νικολαιδη !!
Στέλιο την είδα, καλή αλλά σκηνοθετικά, όχι και σύγκριση με το Νικολαΐδη και το κλίμα του...
Κατά τη γνώμη μου, πάντα.

Πες στη μορφίνη ακόμα την ψάχνω
Ελληνικό δράμα, 2001, 119'. Σκην.: Γιάννης Φάγκρας. Παίζουν: Εκάβη Ντούμα, Παναγιώτης Καρράς.
Υπόθεση: To βίαιο όσο και σωτήριο τέλος της εφηβείας καταγράφεται με ρεαλισμό και αμεσότητα σε τούτο το χαμηλότατου κόστους δράμα, μέσα από τις εμπειρίες μιας 18χρονης κοπέλας που κινείται στο περιθώριο της πλήρους αδράνειας, της μικροπαρανομίας και της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Μια απλή ιστορία ενηλικίωσης μέσα στο σκληρό αστικό κατεστημένο προσεγγίζεται το ίδιο απέριττα από τον πρωτοεμφανιζόμενο στη μεγάλου μήκους Γιάννη Φάγκρα, ο οποίος επί σειρά ετών συνεργάστηκε με πολλούς ανεξάρτητους Αμερικανούς δημιουργούς στη Νέα Υόρκη και οι επιρροές του από τον εν λόγω κινηματογράφο είναι πασιφανείς. Παρότι δεν υπάρχει τίποτα το ξεχωριστό ή απρόβλεπτο στη δραματουργία, το ίδιο το βλέμμα του Φάγκρα αναδύει μια ιδιαιτερότητα και μια συγκρότηση που δύσκολα αναγνωρίζεις σε σύγχρονο Ελληνα κινηματογραφιστή.

Last edited:

Ίσως θα έπρεπε να ανοίξει ένα νήμα για τον Νικολαΐδη. Τον αδικούν οι εμβόλιμες αναφορές και σε σύγκριση με κάτι άλλο.

κ. Διαχειριστά?? κ. Διαχειριστά??

Κάντε κάτι γιατί τούτοι εδώ, δεν σταματάνε.....

Υ.Γ Και ξαναλέω δεν το συνέκρινε ο Στέλιος...με τίποτα. Είπε οτι δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.....σαν ταινίες.

Last edited:

Υ.Γ Και ξαναλέω δεν το συνέκρινε ο Στέλιος...με τίποτα. Είπε οτι δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.....σαν ταινίες.

Νταξ μη βαρας.
Αμα γραψει καποιος "καλη ταινια το Χ, αλλα καμμια σχεση με το Ψ" εσυ τι θα καταλαβεις?
Απ'οσο θυμαμαι το αλλα εξακολουθει να ειναι αντιθετικος συνδεσμος...
Εξαλλου ειπα, αν το εννοει κυριολεκτικα και οχι σαν συγκριση συμφωνω απολυτως.
Αλλα δεν μας λεει κι αυτος.
Μας αφηνει... Επιτηδες...

Last edited:

Αιμίλιε, δες τις με όποια σειρά θέλεις, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ο Νικολαΐδης θα σου δημιουργήσει αισθήματα λατρείας ή αποστροφής, γι' αυτό και υπάρχουν τόσο διαμετρικά αντίθετες απόψεις για το έργο του. Είχε ασχοληθεί με τη γενιά του '50 και τα αδιέξοδά της, από τη σκοπιά του ανένταχτου, ρομαντικού, εξεγερσιακού και περιθωριακού. Κάθε στρατευμένος κομματοαναθρεμμένος τον είχε θάψει.

Είχα την ευκαιρία και τη τιμή να έχω μιλήσει μαζί του (μέσω μια κοινής μας γνωστής) για μουσικές, λαμπάτους ενισχυτές και κινηματογράφο. Ήταν ένας ευφυής με ανοιχτούς ορίζοντες, πνευματώδης και σεμνός άνθρωπος. Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα (1979) και η Γλυκιά Συμμορία (1983) είναι ταινίες που θα σε στιγματίσουν, οι άλλες θα σε προβληματίσουν με την πιο μακρινή (όχι και τόσο) οπτική τους.

+10000

Ο Νικολαιδης ηταν πανω απ'ολα μεγαλος ταινιοφαγος.Δεν απαξιωνε τιποτα και δεν υπηρξε ποτε αφ'υψηλου σκηνοθετης που ξερει καλυτερα οποτε δεν χρειαζεται να βλεπει ταινιες.
Και η αγαπη του για το σινεμα (κυριως το αμερικανικο) λαμπει στις ταινιες του.Κανενας αλλος ελληνας σκηνοθετης,δεν ειχε αυτη την αμερικανικη αισθηση του ρυθμου και της αφηγησης οπως ο Νικος.Επισης η γνωση του στην κατασκευη του πλανου υπηρξε απαραμιλλη.
Και τελος ειναι ο μονος που γεμιζε τις ταινιες του με σινεφιλικες αναφορες και η μουσικη στις ταινιες του ηταν παντα ενεργο μερος της αφηγησης.
Ο φαταλισμος των ηρωων του θυμιζε Πεκινπα.
Οι (λιγες) συνεντευξεις που ειχε δωσει ηταν σκετη απολαυση.

α βρε Αιμιλιανο μονο εσυ με καταλαβαινεις εδω μεσα ...

+10000

Ο Νικολαιδης ηταν πανω απ'ολα μεγαλος ταινιοφαγος.Δεν απαξιωνε τιποτα και δεν υπηρξε ποτε αφ'υψηλου σκηνοθετης που ξερει καλυτερα οποτε δεν χρειαζεται να βλεπει ταινιες.
Και η αγαπη του για το σινεμα (κυριως το αμερικανικο) λαμπει στις ταινιες του.Κανενας αλλος ελληνας σκηνοθετης,δεν ειχε αυτη την αμερικανικη αισθηση του ρυθμου και της αφηγησης οπως ο Νικος.Επισης η γνωση του στην κατασκευη του πλανου υπηρξε απαραμιλλη.
Και τελος ειναι ο μονος που γεμιζε τις ταινιες του με σινεφιλικες αναφορες και η μουσικη στις ταινιες του ηταν παντα ενεργο μερος της αφηγησης.
Ο φαταλισμος των ηρωων του θυμιζε Πεκινπα.
Οι (λιγες) συνεντευξεις που ειχε δωσει ηταν σκετη απολαυση.

+1000 και σε σενα...
Ως προς το υπογραμμισμενο...
http://www.youtube.com/watch?v=vXdjusl0xr0
στο 1:16.
Aν και οντως οι λιγες συνεντευξεις του αξιζουν ολοκληρες.
Να ταλαιπωρησω κι εγω τους διαχειριστες ζητωντας ενα νημα για το Νικο?
Ε? Φανταστικοι διαχειριστες? :flipout:

"Δεν κρύβω οτι εγώ ουσιαστικά, δύο ταινίες έχω κάνει"..."απο τις οποίες αναπαράγω συνεχώς και δεν με ενοχλεί καθόλου"....

"Οι ταινίες αυτές ήταν "Τα Κουρέλια, Γλυκιά Συμμορία"....

Συνέντευξη του....Νικολαίδη.

"Δεν κρύβω οτι εγώ ουσιαστικά, δύο ταινίες έχω κάνει"..."απο τις οποίες αναπαράγω συνεχώς και δεν με ενοχλεί καθόλου"....

"Οι ταινίες αυτές ήταν "Τα Κουρέλια, Γλυκιά Συμμορία"....

Συνέντευξη του....Νικολαίδη.

Δεν καταλαβες...Αυτο το εννοει σαν τη μια ταινια απο τις "δυο".
Δες τα και θα καταλαβεις.

α βρε Αιμιλιανο μονο εσυ με καταλαβαινεις εδω μεσα ...

Εγω προσπαθω παντως. Δεν μπορεις να πεις οτι δεν προσπαθω...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

...
...
Ο Άρης Μπέλλης που έκανε τις μουσικές επιλογές των ταινιών του, είχε ένα δισκοπωλείο από τα τέλη της δεκαετίας του '70 στη Σπυρίδωνος Τρικούπη στα Εξάρχεια. Πέρναγα από εκεί συχνά τα απογεύματα, αγόραζα δίσκους και μιλάγαμε για τις μουσικές των ταινιών. Μετά καφέ στο Μουσείο, σχολιασμό των δίσκων και κατά το βραδάκι σε κάποιο σπίτι για ακροάσεις...

ΥΓ. Στέλιο μου, σε καταλαβαίνω και γω βρε συ!

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν καταλαβες...Αυτο το εννοει σαν τη μια ταινια απο τις "δυο".
Δες τα και θα καταλαβεις.

Ναι ναι απλά το λέει παρακάτω...... Αυτές τις δύο τις έβαλε μαζί και μιλάει για άλλη μια "τριλογία"....

Οκ....με έπεισε.