Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

bre πρεπει να κανονισουμε καμμια ιδιωτικη προβολη
προτεινω με σπανιες ταινιες
και ο καθενας να φερει κρυμμενους θησαυρους
τι λετε ?
επι τι ευκαιρεια ψαχνω να βρω εκεινη την φοβερη ταινια
με την ζωη του Γιαννη Φλωρινιωτη !
ξερει κανεις κατι ?

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

bre πρεπει να κανονισουμε καμμια ιδιωτικη προβολη
προτεινω με σπανιες ταινιες
και ο καθενας να φερει κρυμμενους θησαυρους
τι λετε ?
ξερει κανεις κατι ?

Δεν κανονίζεις καμιά συνάντηση(στο γνωστό μέρος) και βλέπουμε για προβολή???:afro:

Δεν κανονίζεις καμιά συνάντηση(στο γνωστό μέρος) και βλέπουμε για προβολή???:afro:
Στο ...Kαρβουνιάρη, αναφέρεσαι; Άντε Στέλιο, ξεκούνα μας!

...
ξερει κανεις κατι ?

Και Ξανά Προς τη Δόξα Τραβά (105, 1980’)
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σταμπουλόπουλος

Σενάριο: Γιάννης Kακουλίδης / Γ.Σταμπουλόπουλος
Φωτογραφία: Σάκης Mανιάτης
Μουσική: Mίμης Πλέσσας
Παίζουν: Γιάννης Φλωρινιώτης, Bέρα Kρούσκα, Kώστας Aρζόγλου, Δημήτρης Πιατάς, Mιμή Nτενίση

O σημαντικός σκηνοθέτης του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, Γιώργος Σταμπουλόπουλος, με τη συνδρομή του συγγραφέα / ποιητή Γιάννη Kακουλίδη, παίρνει σαν αφορμή το μεγάλο λαϊκό φαινόμενο «Γιάννης Φλωρινιώτης» και καταγράφει τα στοιχεία που συνέθεταν την ελληνική πραγματικότητα των 80ς, σε μια ταινία που δίχασε τότε τους κομφορμιστές, φοβισμένους, «σταλινικούς» κριτικούς. Αυτοσαρκαστικό και μεταμοντέρνο, μιά αλληγορία για την τότε Ελλάδα που ακόμη προκαλεί με την υπερρεαλιστική της τρέλα μιάς και συνδιάζει την "πολιτική ορθότητα" με την λατρεία του κιτς. Ο Γιάννης Φλωρινιώτης λάμπει στην οθόνη στο απώγειο της διαστημικής του καριέρας που, παρά τις κασσάνδρες, συνεχίζεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα μέχρι και σήμερα.

Ο Τραγουδιστής και το Κορίτσι του Μπαρ (160’, 1980)
Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαδόπουλος
Σενάριο: Γιάννης Φλωρινιώτης

Παραγωγή-Διάθεση: Αικ. Παπαδοπούλου
Τραγουδούν: Γιάννης Φλωρινιώτης, Ζαφείρης Μελάς, Βασίλης Καρράς, Ρένα Βιολάντη, Νίκος Βασιλάκος, Σταύρος Φωτιάδης, Χάρις Γεωργίου
Παίζουν: Γιάννης Φλωρινιώτης, Νατάσα Κυρμελίδου, Ζαφείρης Μελάς, Ρένα Ποιμενίδου, Χριστίνα Σαχινίδου

Μικρή κοπέλα μου απ’τη ζωή σου κάτι για πες μου/ γιατί τη μέρα έκανες νύχτα σ’αρέσει πες μου… Ένα λησμονημένο αριστούργημα που δεν πρέπει να χάσει κανείς φίλος του ελληνικού cult κινηματογράφου. Αδιανόητο κοινωνικό μελόδραμα σε σενάριο του ίδιου του Γιάννη Φλωρινιώτη, “Ο Τραγουδιστής και το Κορίτσι του Μπαρ” είναι η μοιραία ερωτική ιστορία μεταξύ του Τραγουδιστή Φίρμα με τη καρδιά μάλαμα και ενός καλού και πονεμένου κοριτσιού που παραστράτησε σε ένα κονσοματρίς μπαράκι (στο ρόλο του κοριτσιού του μπαρ η Σταρ Βόρειος Ελλάς 1988). Ένα ουίσκι, με λίγο πάγο και κόκα κόλα/ Μάλιστα κύριε, τι θέλετε άλλο, έχουμε απ’όλα… Γυρισμένη εξολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη, η ταινία ξεχυλίζει από έρωτα, συναίσθημα, εντάσεις, μητρότητα, καταχρήσεις και, βέβαια, από υπέροχα τραγούδια. Πρόκειται ουσιαστικά για την κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου σουξέ, ένα από τα πλέον όμορφα τραγούδια που τραγούδησε με ιδιαίτερη δραματουργική δεξιοτεχνία ο ίδιος ο Γιάννης. Μα όταν στο μπαρ όλοι γυρεύουνε κάποια ευκαιρία/τους το φωνάζω, είμαι του μπαρ μα είμαι κυρία… Must ο large Ζαφείρης Μελάς σε γκράντε ρόλο ως κοκάκιας ρεμάλι ντίλερ νταβατζής-ένας από καλύτερους "κακούς" των τελευταίων χρόνων!

Το Κρίμαν (150’, 1980)
Ετ. Vasipap Video
Ηθοποιοί Γιάννης Φλωρινιώτης, Ερρίκα Νικολαίδου, Κίτσα Παλαιστή, Χριστίνα Σαχινίδου, Γιάννης Τσανάκαλης

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης γύρισε μιά σειρά ταινιών στην ποντιακή διάλεκτο αποκλειστικά για τους ποντίους αδελφούς του. “Το Κρίμαν” είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική από αυτές. Ένα ποντιακό κοινωνικό δράμα με πολλά τραγούδια, γυρισμένο εξολοκλήρου στη Νέα Σάντα Σερρών, η ταινία αποτελεί μιά από τις λίγες συνειδητές προσπάθειες εθνικού κινηματογράφου-τόσο πολύ ώστε στα ζενερίκ οι δημιουργοί της να ζητούν την κατανόηση των ομοεθνών τους για τυχόν παραλείψεις μιάς και “οι καλλιοτέχνες ανήκουν στην τρίτη και τέταρτη γενιά”. Μεταξύ των πολλών μουσικών που συμμετέχουν, ξεχωρίζει ο θρυλικός λυράρης Γιάννης Τσανάκαλης, ένα ιερό τέρας της ποντιακής μουσικής. Το φιλμ ξεκινάει με ένα ποντιακό γάμο αλλά η μεγάλη αδυναμία που είχε η μάνα στο γιό της, δημιούργησε πολλά προβλήματα σ’ αυτόν και στην γυναίκα του. Απο εκεί ξεκινά το δράμα και των τριών που φτάνει μέχρι… τα βαθειά γεράματα του Γιάννη Φλώρινιώτη! Η ταινία θα προβληθεί με νεοελληνικούς υποτίτλους.

--------------------
Στέλιο, δεν έχω δει καμία, αλλά εάν έχουν τη σύστασή σου, να το ψάξω...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Θα προτεινω στον Εμιλ τη σειρα με την οποια τις ειδα εγω:Συμμορια-Κουρελια-Περιπολος-Ευριδικη....
Συμφωνώ κι εγώ, αυτή η σειρά μου κάθεται κι εμένα, βέβαια περί ορέξεως...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

+10000

Ο Νικολαιδης ηταν πανω απ'ολα μεγαλος ταινιοφαγος.Δεν απαξιωνε τιποτα και δεν υπηρξε ποτε αφ'υψηλου σκηνοθετης που ξερει καλυτερα οποτε δεν χρειαζεται να βλεπει ταινιες.
Και η αγαπη του για το σινεμα (κυριως το αμερικανικο) λαμπει στις ταινιες του.Κανενας αλλος ελληνας σκηνοθετης,δεν ειχε αυτη την αμερικανικη αισθηση του ρυθμου και της αφηγησης οπως ο Νικος.Επισης η γνωση του στην κατασκευη του πλανου υπηρξε απαραμιλλη.
Και τελος ειναι ο μονος που γεμιζε τις ταινιες του με σινεφιλικες αναφορες και η μουσικη στις ταινιες του ηταν παντα ενεργο μερος της αφηγησης.
Ο φαταλισμος των ηρωων του θυμιζε Πεκινπα.
Οι (λιγες) συνεντευξεις που ειχε δωσει ηταν σκετη απολαυση.

Συμφωνούμε κι εδώ.

Τραγουδούν: Γιάννης Φλωρινιώτης, Ζαφείρης Μελάς, Βασίλης Καρράς, Ρένα Βιολάντη, Νίκος Βασιλάκος, Σταύρος Φωτιάδης, Χάρις Γεωργίου
Παίζουν: Γιάννης Φλωρινιώτης, Νατάσα Κυρμελίδου, Ζαφείρης Μελάς, Ρένα Ποιμενίδου, Χριστίνα Σαχινίδου

Μικρή κοπέλα μου απ’τη ζωή σου κάτι για πες μου/ γιατί τη μέρα έκανες νύχτα σ’αρέσει πες μου… Ένα λησμονημένο αριστούργημα που δεν πρέπει να χάσει κανείς φίλος του ελληνικού cult κινηματογράφου. Αδιανόητο κοινωνικό μελόδραμα σε σενάριο του ίδιου του Γιάννη Φλωρινιώτη, “Ο Τραγουδιστής και το Κορίτσι του Μπαρ” είναι η μοιραία ερωτική ιστορία μεταξύ του Τραγουδιστή Φίρμα με τη καρδιά μάλαμα και ενός καλού και πονεμένου κοριτσιού που παραστράτησε σε ένα κονσοματρίς μπαράκι (στο ρόλο του κοριτσιού του μπαρ η Σταρ Βόρειος Ελλάς 1988). Ένα ουίσκι, με λίγο πάγο και κόκα κόλα/ Μάλιστα κύριε, τι θέλετε άλλο, έχουμε απ’όλα… Γυρισμένη εξολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη, η ταινία ξεχυλίζει από έρωτα, συναίσθημα, εντάσεις, μητρότητα, καταχρήσεις και, βέβαια, από υπέροχα τραγούδια. Πρόκειται ουσιαστικά για την κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου σουξέ, ένα από τα πλέον όμορφα τραγούδια που τραγούδησε με ιδιαίτερη δραματουργική δεξιοτεχνία ο ίδιος ο Γιάννης. Μα όταν στο μπαρ όλοι γυρεύουνε κάποια ευκαιρία/τους το φωνάζω, είμαι του μπαρ μα είμαι κυρία… Must ο large Ζαφείρης Μελάς σε γκράντε ρόλο ως κοκάκιας ρεμάλι ντίλερ νταβατζής-ένας από καλύτερους "κακούς" των τελευταίων χρόνων!

Τις προάλλες άκουγα στο ραδιόφωνο ενώ οδηγούσα που μιλούσαν για αυτήν την ταινία και μάλιστα έβαλαν το παρακάτω τραγούδι....το οποίο δυσκολεύτηκα να το βρω για να το ποστάρω εδώ γιατί δεν πρόσεξα τον τίτλο!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=WZQJHh0r-qU

Βέβαια ο Στέλιος έχει "some explaining to do" γιατί ψάχνει την ταινία του Φλωρινιώτη!!!!!!!!!!!! :flipout::flipout::flipout:

Last edited:
Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Κάνοντας ένα "μινι" διάλειμμα απο την περιήγηση μου στο παρελθόν, είδα ένα διαμάντι.....

Το ASURA....2012.

s4fimg-asura2012-or1.jpg

Οταν οι άνθρωποι γίνονται το "τέρας"....

και

Όταν το "Τέρας" γίνεται ο Άνθρωπος....

Η ζωή και ο θάνατος σε παράλληλες ευθείες που μερικές φορές είναι τόσο κοντά που είναι δυσδιάκριτη η "απόσταση" τους.

Με ένα σκίτσο απίστευτης λυρικότητας και μια μουσική που τσακίζει, το ASURA με κατέπληξε για το θέμα του.

Την Τραγωδία. Την δίψα για ζωή. Την εξιλέωση. Την "Κατάρα" που κουβαλά κάποιος.

http://www.imdb.com/title/tt2328505/

Δείτε το οπωσδήποτε οι φαν του είδους.

Σας καληνυχτώ.

Υ.Γ Η Τοei Animation ανέλαβε την μεταφορά σε ταινία του ομώνυμου manga του George Akiyama. Είναι η δεύτερη φορά που αποφασίζουν να υλοποιήσουν έργο του συγκεκριμένου mangaka με πρώτη το Haguregumo του 1982.

Last edited:

Die Hard 2013
Mεγάλη παπαριά! Mην χαραμισετε λεφτα για να τη δειτε σινεμα ή σε dvd.

Parker
Βλεπεται ευχαριστα αλλά η Λοπεζ ηταν σκετη παραφωνια εκει μεσα. fail

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Και Ξανά Προς τη Δόξα Τραβά (105, 1980’)
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σταμπουλόπουλος

Σενάριο: Γιάννης Kακουλίδης / Γ.Σταμπουλόπουλος
Φωτογραφία: Σάκης Mανιάτης
Μουσική: Mίμης Πλέσσας
Παίζουν: Γιάννης Φλωρινιώτης, Bέρα Kρούσκα, Kώστας Aρζόγλου, Δημήτρης Πιατάς, Mιμή Nτενίση

O σημαντικός σκηνοθέτης του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, Γιώργος Σταμπουλόπουλος, με τη συνδρομή του συγγραφέα / ποιητή Γιάννη Kακουλίδη, παίρνει σαν αφορμή το μεγάλο λαϊκό φαινόμενο «Γιάννης Φλωρινιώτης» και καταγράφει τα στοιχεία που συνέθεταν την ελληνική πραγματικότητα των 80ς, σε μια ταινία που δίχασε τότε τους κομφορμιστές, φοβισμένους, «σταλινικούς» κριτικούς. Αυτοσαρκαστικό και μεταμοντέρνο, μιά αλληγορία για την τότε Ελλάδα που ακόμη προκαλεί με την υπερρεαλιστική της τρέλα μιάς και συνδιάζει την "πολιτική ορθότητα" με την λατρεία του κιτς. Ο Γιάννης Φλωρινιώτης λάμπει στην οθόνη στο απώγειο της διαστημικής του καριέρας που, παρά τις κασσάνδρες, συνεχίζεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα μέχρι και σήμερα.

Το Κρίμαν (150’, 1980)
Ετ. Vasipap Video
Ηθοποιοί Γιάννης Φλωρινιώτης, Ερρίκα Νικολαίδου, Κίτσα Παλαιστή, Χριστίνα Σαχινίδου, Γιάννης Τσανάκαλης

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης γύρισε μιά σειρά ταινιών στην ποντιακή διάλεκτο αποκλειστικά για τους ποντίους αδελφούς του. “Το Κρίμαν” είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική από αυτές. Ένα ποντιακό κοινωνικό δράμα με πολλά τραγούδια, γυρισμένο εξολοκλήρου στη Νέα Σάντα Σερρών, η ταινία αποτελεί μιά από τις λίγες συνειδητές προσπάθειες εθνικού κινηματογράφου-τόσο πολύ ώστε στα ζενερίκ οι δημιουργοί της να ζητούν την κατανόηση των ομοεθνών τους για τυχόν παραλείψεις μιάς και “οι καλλιοτέχνες ανήκουν στην τρίτη και τέταρτη γενιά”. Μεταξύ των πολλών μουσικών που συμμετέχουν, ξεχωρίζει ο θρυλικός λυράρης Γιάννης Τσανάκαλης, ένα ιερό τέρας της ποντιακής μουσικής. Το φιλμ ξεκινάει με ένα ποντιακό γάμο αλλά η μεγάλη αδυναμία που είχε η μάνα στο γιό της, δημιούργησε πολλά προβλήματα σ’ αυτόν και στην γυναίκα του. Απο εκεί ξεκινά το δράμα και των τριών που φτάνει μέχρι… τα βαθειά γεράματα του Γιάννη Φλώρινιώτη! Η ταινία θα προβληθεί με νεοελληνικούς υποτίτλους.

--------------------
Στέλιο, δεν έχω δει καμία, αλλά εάν έχουν τη σύστασή σου, να το ψάξω...

Και Ξανά Προς τη Δόξα Τραβά

αυτο ειναι !

Ταινιαρα
τις αλλες δεν τις ξερω
δυσκολα να την βρουμε ομως !

.

Για σου Στελιο με τα κολληματα σου
ακου ψαχνει Φλωρινιωτη:flipout:

Λοιπον ενα δικο μου κολλημα ειναι ο Myazaki και η σχολη του γενικοτερα.
ειδα λοιπον το The secret world of Arrietty
http://www.imdb.com/title/tt1568921/
Τυπικη παραγωγη Studio Ghibli, οι ανθρωποι εικαστικα, αισθητικα ειναι αξεπεραστοι. Σκετη απολαυση για τα ματια
Η ιστορια ... ενταξει, αφελης

Iron Man 3
πάρα πολύ καλό, αξίζει

Die Hard 5
αν εξαιρέσεις τις καταστροφές, τα μπαμ και μπουμ, είναι απογοήτευση

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Για σου Στελιο με τα κολληματα σου
ακου ψαχνει Φλωρινιωτη:flipout:

Λοιπον ενα δικο μου κολλημα ειναι ο Myazaki και η σχολη του γενικοτερα.
ειδα λοιπον το The secret world of Arrietty
http://www.imdb.com/title/tt1568921/
Τυπικη παραγωγη Studio Ghibli, οι ανθρωποι εικαστικα, αισθητικα ειναι αξεπεραστοι. Σκετη απολαυση για τα ματια
Η ιστορια ... ενταξει, αφελης

μην γελας δες αυτη την ταινια και μετα μιλαμε
εχει παρει και διακρισεις σε διαφορα φεστιβαλ

καλα τωρα ανακαλυψες την σχολη Myazaki ?

η ταινια με την Αrrietty ειναι αξεπεραστη !!

Στο animation υπάρχουν πολλές κατηγορίες σχεδίου, κλπ..... Αλλά υπάρχει ΜΙΑ σχολή....του Myazaki....

Τι να λέμε τώρα. Δεν αγγίζεται καν.

23 ταινίες ο "μπαμπάς". Δες τες όλες.....μετά πήγαινε στον υιο και μετά στην Σχολή. ΙΜΟ.

Παίδες, ο Μιγιαζάκι δημιουργεί εικαστικά αριστουργήματα, ακόμα και για αυτούς που το κινούμενο σχέδιο δεν ανήκει στα προσφιλή τους ενδιαφέροντα. Σεναριακά ένα δυτικός πολλές φορές δύσκολα τα αποκρυπτογραφεί λόγω της διαφορετικής οπτικής και κοσμοαντίληψης. Φανταστικά τοπία, μεταμορφώσεις, σκιάχτρα και ξωτικά, μαγεία και εσωτερικότητα. Εγώ πάντα τα έβλεπα με μια ψυχεδελική διάθεση και έβρισκα ταυτοσημίες με τη συγκεκριμένη οπτική...

Τον Μιγιαζάκι τον έχω αφήσει στο Κινούμενο Κάστρο (Howl's Moving Castle). Αγαπημένες μου το Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων (Spirited Away) και Princess Mononoke.

Πάνο, ευχαριστώ για τη πληροφορία της νέας ταινίας του. Θα αναζητηθεί πάραυτα...

Last edited:

Παίδες, ο Μιγιαζάκι δημιουργεί εικαστικά αριστουργήματα, ακόμα και για αυτούς που το κινούμενο σχέδιο δεν ανήκει στα προσφιλή τους ενδιαφέροντα. Σεναριακά ένα δυτικός πολλές φορές δύσκολα τα αποκρυπτογραφεί λόγω της διαφορετικής οπτικής και κοσμοαντίληψης. Φανταστικά τοπία, μεταμορφώσεις, σκιάχτρα και ξωτικά, μαγεία και εσωτερικότητα. Εγώ πάντα τα έβλεπα με μια ψυχεδελική διάθεση και έβρισκα ταυτοσημίες με τη συγκεκριμένη οπτική...

Τον Μιγιαζάκι τον έχω αφήσει στο Κινούμενο Κάστρο (Howl's Moving Castle). Αγαπημένες μου το Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων (Spirited Away) και Princess Mononoke.

Πάνο, ευχαριστώ για τη πληροφορία της νέας ταινίας του. Θα αναζητηθεί πάραυτα...

Δεν είδες Ponyo?????????:slapface:

Tρέχα.....

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ακριβως τις ιδιες προτιμησεις εχω απο Μιγιαζακι:ernaehrung004:
Συμφωνω και στα υπολοιπα που λες, ειδικα ως προς τη διαφορα των πολιτισμων και τις
δυσκολιες που θα εχει ο δυτικος που επιχειρει να προσεγγισει μια τελειως διαφορετικη
κοσμοθεωρια.

Δεν είδες Ponyo?????????:slapface:

Tρέχα.....
Αιμίλιε, θα το φροντίσω.
Θενκς. Βαράτε, βρε σεις και κανένα καμπανάκι να ξυπνάμε και εμείς οι μεγαλύτεροι!