Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

THE-WORDS-movie-poster.jpg

Μου αρεσε αρκετα. Με αλλον πρωταγωνιστη θα μπορουσε να ηταν πολυ καλο και με εναν σκηνοθεταρα ισως και αριστουργημα...

trance-movie-poster.jpg

Πολυ καλη ταινια! Σαν συνολο μπορει να μην φτανει σε αριστουργηματικα ορια αλλα εχει μεσα της στιγμες πραγματικα μοναδικες.

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

A Separation (2012)
imdb: 8.5, Genre: Drama, Country: Iran

ένα εξαιρετικό ψυχογράφημα, με πολύ καλούς/ενδιαφέροντες χαρακτήρες
Βλέπεται άνετα (για όσους φοβούνται μη είναι 'βαριά'),
και το ιρανικό στοιχείο απλά προσθέτει έξτρα ενδιαφέρον
για όποιον του αρέσει να 'βλέπει' κι άλλες κουλτούρες
ταξιδεύοντας είτε με το αεροπλάνο είτε με την κινηματογραφική προβολή!

rating: 8 (πολύ καλή/εξαιρετική)

6eso.jpg

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

only-god-forgives-Poster.jpg

Εχω δει απιθανες ταινιες αλλα αυτη τα ξεπερναει ολα.
Μπορει να ειναι ποιητικη αλλα μαλλον με νοτιοανατολικοασιατικη ποιηση που εγω τουλαχιστον δεν καταλαβα.
Μου φανηκε απαραδεκτη!
Οαση η Τομας που ηταν μορφη!

A Separation (2012)
imdb: 8.5, Genre: Drama, Country: Iran

ένα εξαιρετικό ψυχογράφημα, με πολύ καλούς/ενδιαφέροντες χαρακτήρες
Βλέπεται άνετα (για όσους φοβούνται μη είναι 'βαριά'),
και το ιρανικό στοιχείο απλά προσθέτει έξτρα ενδιαφέρον
για όποιον του αρέσει να 'βλέπει' κι άλλες κουλτούρες
ταξιδεύοντας είτε με το αεροπλάνο είτε με την κινηματογραφική προβολή!

rating: 8 (πολύ καλή/εξαιρετική)

6eso.jpg

Εδώ μιλάμε για σινεμά.
Ιράν - Αμερική 1-0!
Δεν είναι ο κόσμος όπως τα παρουσιάζουν τα mega και τα cnn.

Only God Forgives...εντάξει, συγχωρώ και εγώ τον Gosling που έκανε αρπαχτή. Δε θυμάμαι άλλη ταινία του που να μην μου αρεσει. Ο Refn απ'την άλλη προσπάθησε να πρωτοτυπήσει πάλι..πως; Αντιγράφοντας το Κορεατικο στυλ ταινιών. Ωμή βια κλπ. Γατάκι. "Κορεάτης" δε κατάφερε να γίνει. Ευτυχώς που είχε μικρή διάρκεια οπότε δε με κούρασε. Για μια χαλαρή θέαση, οκ, αλλά μέχρι εκεί. Και να μη τη δείτε δε χάνετε τίποτα. Καλύτερα μια μέτρια Κορεάτικη.

Withnail & I, 1987 (Ο φίλος μου κι εγώ)
Σκηνοθεσία Μπρους Ρόμπινσον με τους: Ρίτσαρντ Γκραντ, Πολ Μακ Γκαν, Ρίτσαρντ Γκρίφιθς.

Ο Γουιθνέιλ (Ρίτσαρντ Ε. Γκράντ) και ο Μάργουντ (Πολ Μαγκάν) είναι δύο δευτεροκλασσάτοι ηθοποιοί που προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν δουλειά. Στο μεταξύ, το 'χουν ρίξει στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά και περνάνε ατελείωτες ώρες χαμένοι μέσα στις ουσίες προσπαθώντας να πνίξουν το άγχος τους και τις ανησυχίες τους. Ώσπου, μια μέρα ο θείος Μόντι του Γουιθνέιλ (Ρίτσαρντ Γκρίφιθς), θα τους προτείνει να πάρουν τα κλειδιά του εξοχικού του. Οι δυο φίλοι, απελπισμένοι από τη ζωή στην πόλη, αποφασίζουν να δεχτούν την πρόσκληση και να φύγουν μια εβδομάδα ...διακοπές. Δυστυχώς, η εβδομάδα που τους περιμένει μόνο διακοπές δεν θα είναι, καθώς θα αντιμετωπίσουν ακόμα πιο σουρεαλιστικές καταστάσεις από αυτές από τις οποίες ήθελαν να ξεφύγουν!

Το έγραψα για κάποιο φίλο που το είχαμε δει μαζί όταν πρωτοπροβλήθηκε στις αίθουσες και επ'ευκαιρία το ξαναείδα στον προβολέα μου.
Λονδίνο 1969 και δύο άνεργοι φίλοι παραπαίουν με τα προσωπικά και κοινωνικά αξιέξοδα. Καλτ ταινία του Μπρους Ρόμπινσον, του ανεξάρτητου βρετανικού σινεμά, που θίγει πολλά με χιούμορ και βρετανικό φλέγμα. Δεν είναι ταινία για όλη την οικογένεια, λόγω της ιδιαίτερης και αντισυμβατικής οπτικής των θεμάτων που πραγματεύεται...
Η μετάβαση στην εξοχή με την Jaguar Mark 2 και την ηχητική υπόκρουση του All along the watchtower, σκηνή ανθολογίας (για μένα τουλάχιστον!).

H ταινία μου θύμισε αρκετά Νικολαίδη, μιας και τον είχα φρέσκο και την χάρηκα παρα πολύ.... Οι πρωταγωνιστες ο ένας καλύτερος απο τον άλλο, αλλά η μορφή ήταν ο "προμηθευτής"... Τέτοια καλτ φιγούρα δεν έχω ξαναδεί. Ο 12φυλλος μπάφος θα μου μείνει.....

"Τελευταία, το γιατί δεν ξέρω,
έχω χάσει όλο μου το κέφι,

κι αλήθεια είναι τόσο βαριά
η διάθεσή μου,

που αυτό το ωραιότερο
συγκρότημα η γη μου φαίνεται...

σαν ένα άγονο ξερό ακρωτήρι.
Αυτός ο εξαίσιος πέπλος,

ο αιθέρας, κοιτάχτε, αυτό το
δυνατό στερέωμα που κρέμεται...

από πάνω μας,αυτή η μεγαλοπρεπή
σκεπή, η κεντημένη με χρυσό φως

σε μένα φαίνονται μόνο σαν
συμπυκνωμένοι αχνοί βρωμεροί...

και μολυσμένοι.
Τι αριστούργημα ο άνθρωπος!

Τι ευγενικό το πνεύμα του!
Τι απεριόριστη η ικανότητά του!

Στην πράξη τι αγγελικό πλάσμα!
Στη νόηση τι Θεός!

Η ομορφιά του κόσμου!
Το πρότυπο των ζώων! και...

μ´όλον τούτο τι´ναι για μένα
η πεμπτουσία αυτής της σκόνης!

Ο άνθρωπος, ο άντρας, δε με
ενθουσιάζ ει,όχι ούτε η γυναίκα."

http://www.imdb.com/title/tt1491044/

The Iceman

Καλή ταινιούλα με έναν εξαιρετικό Michael Shannon που την απογειώνει. Γραμμένη και ραμμένη στα μέτρα του.....

Αξίζει...

Χα!Στη γωνία με έφαγες!Πάνω που ήθελα να γράψω για αυτή την ταινία! Όντως πολύ καλή! Μπορεί να μου άρεσε ακόμα περισσότερο λόγω του οτι μ'αρέσει ο Shannon.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

http://www.imdb.com/title/tt1491044/

The Iceman

Καλή ταινιούλα με έναν εξαιρετικό Michael Shannon που την απογειώνει. Γραμμένη και ραμμένη στα μέτρα του.....

Αξίζει...

Αν σου αρεσε ο Shannon, δες το Take Shelter.
Θα παθεις πλακα με την ερμηνεια του, ο ανθρωπος ειναι σπουδαιος ηθοποιος.
Περιμενω update για το τι ειδες απο αυτα που ειχα προτεινει...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αν σου αρεσε ο Shannon, δες το Take Shelter.
Θα παθεις πλακα με την ερμηνεια του, ο ανθρωπος ειναι σπουδαιος ηθοποιος.
Περιμενω update για το τι ειδες απο αυτα που ειχα προτεινει...

To έχω δει και για αυτό είχα μεγάλες προσδοκίες...που μου τις επιβεβαίωσε με το παραπάνω...

Υ.Γ Ποια ρε??(εκτός του dog και το θριλεράκι).....??

Χα!Στη γωνία με έφαγες!Πάνω που ήθελα να γράψω για αυτή την ταινία! Όντως πολύ καλή! Μπορεί να μου άρεσε ακόμα περισσότερο λόγω του οτι μ'αρέσει ο Shannon.

:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

To έχω δει και για αυτό είχα μεγάλες προσδοκίες...που μου τις επιβεβαίωσε με το παραπάνω...

Υ.Γ Ποια ρε??(εκτός του dog και το θριλεράκι).....??

Γιατι μηπως τα θυμαμαι εγω ρε παλιογερε?
Πες για αυτα και θα θυμηθουμε και οτιδηποτε αλλο, εν καιρω.:jester:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Γιατι μηπως τα θυμαμαι εγω ρε παλιογερε?
Πες για αυτα και θα θυμηθουμε και οτιδηποτε αλλο, εν καιρω.:jester:

χααχαχαχ!!Οκ οκ.....

Only God Forgives...εντάξει, συγχωρώ και εγώ τον Gosling που έκανε αρπαχτή. Δε θυμάμαι άλλη ταινία του που να μην μου αρεσει. Ο Refn απ'την άλλη προσπάθησε να πρωτοτυπήσει πάλι..πως; Αντιγράφοντας το Κορεατικο στυλ ταινιών. Ωμή βια κλπ. Γατάκι. "Κορεάτης" δε κατάφερε να γίνει. Ευτυχώς που είχε μικρή διάρκεια οπότε δε με κούρασε. Για μια χαλαρή θέαση, οκ, αλλά μέχρι εκεί. Και να μη τη δείτε δε χάνετε τίποτα. Καλύτερα μια μέτρια Κορεάτικη.

Τραγική ταινία.
Δεν βλεπόταν με τίποτα.Χαμένος χρόνος...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

χααχαχαχ!!Οκ οκ.....

Και για την Πρωινη Περιπολο αναμενω ακομα.
χαχαααααα την πατησες, εχω μνημη ελεφαντα τελικα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Και για την Πρωινη Περιπολο αναμενω ακομα.
χαχαααααα την πατησες, εχω μνημη ελεφαντα τελικα.

Οκ!!!:ernaehrung004:

http://www.imdb.com/title/tt1320352/

Nothing Personal

Δώστε του μια ευκαιρία.... "Κλεισμένοι" άνθρωποι. Οι σιωπές μετρούν σαν κραυγές....και κάπου εκεί το "άγγιγμα". Μουσική και προσωπικός εγκλεισμός. Nice....

http://www.imdb.com/title/tt1935179/?ref_=sr_1

Την είδα χθες βράδυ με τον γιό μου. Ωραία ταινία.Για όλες τις ηλικίες.
Δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν οι πιτσιρικάδες στις αμερικάνικες ταινίες και παίζουν μακράν καλύτερα από πολλούς -ντόπιους και μη- ενήλικες ηθοποιούς!!! Ίσως να φταίει η επιμονή του σκηνοθέτη ώστε να βγει η σκηνή όπως τη θέλει. Ίσως να είναι καθαρά το ταλέντο ορισμένων παιδιών......... Πάντως ο μικρός πρωταγωνιστής ήταν φοβερός , και λίγα λέω.