Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

The Grandmaster του Wong Kar Wai - http://www.imdb.com/title/tt1462900/

Καλη ταινια για πολλους λογους. Αναφερεται σε μια θρυλικη φιγουρα των πολεμικων τεχνων της Κινας, του Ip Man. Για οσους μεγαλωσαν με τις ταινιες του Bruce Lee θα θυμισει εκεινη την εποχη, αλλα ειναι σε διαφορετικο καλλιτεχνικο επιπεδο (ειναι και υπερπαραγωγη)
επικων διαστασεων, τριωρη, που ανακατευει τις πολεμικες τεχνες με το φιλοσοφικο τους υποβαθρο πλεγμενα γυρω απο τις κινεζικες παραδοσεις, αλλα και μια εμβολιμη ρομαντικη ιστορια αλα Kar Wai.
Φιλοδοξο εγχειρημα και αρκετα πετυχημενο, για την κινηματογραφια δεν το συζηταμε.
Ουσιαστικα δεν στοχευει στους hard-core φιλους των martial arts, που μαλλον θα τη βρηκαν βαρετη

Ωραία νέα ... αγαπάμε Καρ-Βάι ... ότι και να κάνει ... από mood μέχρι βατομουρόπιττες ...

Μόνο ο θεός συγχωρεί.

Καλούτσικο!Πέρασε η ώρα μου ευχάριστα.Όχι όμως και της γυναίκας μου.
Σεναριακά ανύπαρκτο!Πολύ ωραία καρέ όμως και καλό καστ.
Καμία σχέση με το "drive" πέραν της βίας που εδώ είναι ακόμα πιο ωμή.
Η μουσική "κορυφαία" και σ'αυτή τη ταινία του Refn.
Για σινεφίλ μόνο.

Ένα μακρύ, σε αργούς ρυθμούς ψυχεδελικό βιντεοκλιπ που διαδραματίζεται στη νότια Ασία, που θα ήθελε να είναι σινεφίλ ταινία με οιδιπόδειες αναφορές και ηθικολογία για την αρετή του πολεμιστή... Ενδιαφέρον ίσως, αλλά ίσως τα καταφέρουν καλύτερα μια άλλη φορά...
Τυπική αμερικάνικη καλλιτεχνιΆ κατά τη γνώμη μου, χωρίς να γνωρίζω τους παράγοντες της ταινίας. Εκτός από τον ασιάτη (ουσιαστικά πρωταγωνιστή) οι υπόλοιποι χολυγουντιανοί "καταξιωμένοι" μάλλον δεν κατάλαβαν τι γύριζαν και βιαζόταν να πάνε σε κανένα πάρτι με κόκκινο χαλί, γκουρμέ σνάκς και μπόλικη κόκα

κόλα.
Ή ίσως να είχαν περάσει από το ...μπουφέ πριν το γύρισμα.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μόνο ο θεός συγχωρεί.

Καλούτσικο!Πέρασε η ώρα μου ευχάριστα.Όχι όμως και της γυναίκας μου.
Σεναριακά ανύπαρκτο!Πολύ ωραία καρέ όμως και καλό καστ.
Καμία σχέση με το "drive" πέραν της βίας που εδώ είναι ακόμα πιο ωμή.
Η μουσική "κορυφαία" και σ'αυτή τη ταινία του Refn.
Για σινεφίλ μόνο.

γιατι μονο για σινεφιλ ?

.

To kill a mockingbird.

Υπέροχη ταινία για τον ρατσισμό, την παιδική αθωότητα, την αγάπη μέσα στην οικογένεια, την απώλεια και την ενηλικίωση.

Ο γκρεγκορυ πεκ σε μια απίστευτα ώριμη και συγκρατημένη ερμηνεία. Από την χρυσή εποχή του Χόλυγουντ.

Wag the Dog

http://www.imdb.com/title/tt0120885/

Οτι και να πει κανείς για αυτή την ταινία είναι λίγο.... Σάτιρα στην πολιτική, στον τρόπο διακυβέρνησης, στο τρόπο που ελέγχουν τα πρόβατα....κλπ κλπ....

Ενας Χοφμαν σε ρεσιτάλ ερμηνείας και ενας Ντε Νιρο να ακολουθεί απο πολυ κοντά. Αχτύπητοι.....

Οσοι δεν την εχουν δει να τρέξουν. Πιο επίκαιρος, πεθαίνεις.....Απλά....

Οσοι την είδαν παλιά, απαιτεί μια επανάληψη....:2thumb22sup:

Angels Egg(Tenshi no tamago)

http://www.imdb.com/title/tt0208502/

Υπερρεαλισμός, γοτθικό περιβάλλον, υπαρξιακά αδιέξοδα, έντονο το υγρό στοιχείο...και όλα αυτά μέσα στο σκοτάδι.

Δύσκολο Anime....ΙΜΟ.
:2thumb22sup:
ΑΝ ανακαλυψες τωρα τον Οshii να σου προτεινω και αυτο?
http://www.imdb.com/title/tt0267287/?ref_=nm_flmg_dr_18
Καλα για Ghost in the Shell δε λεω τιποτα. Αν δεν το εχεις δει, δες το χτες!!!

Το Ghost εννοειται οτι το έχω δει....Αυτό που προτείνεις όχι, αλλά με τον Oshii έχω σχέση μίσους-πάθους....

Θα το δω όμως αφού το λες εσύ....

Το Ghost εννοειται οτι το έχω δει....Αυτό που προτείνεις όχι, αλλά με τον Oshii έχω σχέση μίσους-πάθους....

Θα το δω όμως αφού το λες εσύ....

Για κανε μια εξηγηση σε αυτο το "μισους-παθους"...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Για κανε μια εξηγηση σε αυτο το "μισους-παθους"...

To Ghost το λάτρεψα, το Angels Egg το μίσησα(οχι με την κακή έννοια). Δεν με τράβηξε εννοώ....Δεν με κράτησε...Δεν....Αλλά τα σκηνικά που στήνει θα μου μείνουν χαραγμένα και τον μισώ για αυτό.

Στο Ghost II δεν με κράτησε όσο το I.

Ε πιστεύω οτι θα έχω μια τέτοια σχέση....χιχι!!!

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

οταν βλεπεις την Tang Wei να παιζει
θελεις αμεσως να δεις την επομενη δουλεια της

αυτο εκανα και τωρα ετοιμαζομαι για το
Lust Caution απο Ang Lee

Αιμιλιε ... για σενα .

.

O Ang Lee σε μεταφέρει στην εποχή που χτίζει, ψυχή τε και σώματι... Ντύνει την εικόνα με λυτρωτική, λυρική, μουσική και σε "αφήνει"....σαν την μαριονέτα να ανακαλύψεις τον κόσμο του.

Το πάθος παίζει τον πρώτο ρόλο. Το πάθος της ανώριμης σεξουαλικά γυναίκας. Το πάθος που ακόμη και η βία το καθυποτάσσει στους "όρους" της. Το πάθος που μπορείς να μοιραστείς με αυτόν που θα τολμήσει να σε συντροφεύσει στις πιο "ακραίες", αλά συνάμα τρυφερές στιγμές σου.

τα υπόλοιπα δεν εχουν σημασία. Σημασία έχει οτι ο Lee σκηνοθετεί την καλύτερη του, μέχρι σήμερα, ταινία, ΙΜΟ(αν και μου άρεσε το Brokeback Mountain)....

Τhanx again Stelio...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

O Ang Lee σε μεταφέρει στην εποχή που χτίζει, ψυχή τε και σώματι... Ντύνει την εικόνα με λυτρωτική, λυρική, μουσική και σε "αφήνει"....σαν την μαριονέτα να ανακαλύψεις τον κόσμο του.

Κατι μου λεει οτι δεν μιλας για το Hulk.:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ιn the Mood for Love

in_the_mood_for_love+(1).jpg

Από τις πιο ρομαντικές ταινίες που έχω δει.
Φοβερές σκηνές , βλέμματα, εκφράσεις, άψογη φωτογραφία για μια ερωτική ατμόσφαιρα
χωρίς πολλά λόγια, χωρίς σκηνές σεξ.