Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

5156YBX1Q5L.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0113277/

Έκατσα και την είδα το απόγευμα....Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι να την είχα ξαναδεί στο παρελθόν. Βλέποντας και την βαθμολογία που της δίνουν,λέω,ότι μάλλον θα έχουμε να κάνουμε με κάτι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!
2 Τύποι που έχουν αρκετά κοινά στοιχεία στην προσωπική τους ζωή...Ο ένας μπάτσος (Pacino),O άλλος,επαγγελματίας κλέφτης τραπεζών (De Niro).
Και οι 2 παθιασμένοι με αυτό που κάνουν,δεν θα αργήσουν να έρθουν σε σύγκρουση!!

Έτσι όπως κυλούσε,θεώρησα υπερβολικές τις 2,5 ώρες,σχεδόν. Δεν με ενθουσίασε,όπως ίσως περίμενα....Θα την χαρακτήριζα μέτρια.

Πάντως βλέπεται!

Runner.jpg

Από τις πολύ μέτριες ταινίες του Ben Affleck. Νομίζω ότι ο ρόλος δεν του πήγαινε καθόλου.

Το heat όταν είχε βγει είχε φέρει επανασταση στις σκηνές με πιστολιδι. Η σκηνή δράσης με τους πυροβολισμούς έξω από την τράπεζα ηταν κάτι τελείως διαφορετικό απο οτι είχε γυριστεί μέχρι τότε. Τοτε ηταν η εποχή του μπαμ μπουμ με πολυβόλα και οπου παει. Ουτε γέμισμα ούτε τίποτα... Βλέπεις τώρα το expendables και σκέφτεσαι "μα τι βλέπαμε τότε;"

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Για το είδος της η "Ένταση" παραμένει μια εξαιρετική ταινία που "πάντρεψε" άριστα δύο κορυφαίους ηθοποιούς. Θα είναι πάντα μέσα στις πιο αγαπημένες μου.:worshippy:

Το heat όταν είχε βγει είχε φέρει επανασταση στις σκηνές με πιστολιδι. Η σκηνή δράσης με τους πυροβολισμούς έξω από την τράπεζα ηταν κάτι τελείως διαφορετικό απο οτι είχε γυριστεί μέχρι τότε.

Όντως,με εξέπληξαν ευχάριστα αυτές οι σκηνές!! Δεν θυμάμαι κάτι παρόμοιο!!

Το heat είναι το αριστούργημα, το σήμα κατατεθέν του εξαιρετικού Μάικλ Μαν ... δεν είναι μόνον το (πολύ δυνατό) στόρυ ... είναι η φωτογραφία, η επιλογή των χρωμάτων σε κάθε σκηνή, οι ήχοι της, η μουσική, το πάντρεμα των διαθέσεων με όλα τα προηγούμενα .. όλα ψηφίδες με νόημα σε ένα υπέροχο ψηφιδωτό... είναι η τελευταία κορυφαία ερμηνεία του ντε Νίρο και είναι κρίμα που δεν τον ακολουθεί (σε αυτήν την ταινία) ο σχετικά φωνακλάς Πατσίνο ...

Όντως, ξέχασα τη μουσική. Το new dawn fades που παιζει όταν τον κυνηγάει με το αυτοκίνητο, ακόμα μου φέρνει ανατριχιλα.

Να προσθέσω και κάτι ακόμα.... Είναι η μόνη ταινία που έχω δει να κουβαλανε Galil :)

Το heat είναι το αριστούργημα, το σήμα κατατεθέν του εξαιρετικού Μάικλ Μαν ... δεν είναι μόνον το (πολύ δυνατό) στόρυ ... είναι η φωτογραφία, η επιλογή των χρωμάτων σε κάθε σκηνή, οι ήχοι της, η μουσική, το πάντρεμα των διαθέσεων με όλα τα προηγούμενα .. όλα ψηφίδες με νόημα σε ένα υπέροχο ψηφιδωτό... είναι η τελευταία κορυφαία ερμηνεία του ντε Νίρο και είναι κρίμα που δεν τον ακολουθεί (σε αυτήν την ταινία) ο σχετικά φωνακλάς Πατσίνο ...

Συμφωνώ απόλυτα, αυτή και ο Τελευταίος των Μοϊκανών είναι οι καλύτερες ταινίες του Mann. Και οι δύο περιέχουν εκπληκτικές σκηνές δράσης, που όμως είναι απλά το γαρνίρισμα σε αριστουργήματα εικόνας, σεναρίου, φωτογραφίας, ερμηνειών. Και μην ξεχνάμε και τη μουσική...

Przesluchanie_%28Interrogation%29_English_DVD_Cover.jpg

Το 1982 ενας αγνωστος Πολωνος ονόματι Bugajski φτιάχνει μια ταινια
που σοκάρει την Πολωνικη κυβέρνηση και απαγορευεται ως επικίνδυνη
ο Βugajski το σκαει στον Καναδα και την πλασάρει σε VHS
μετα από 8 χρονια η ταινια παει Καννες και χτυπαει Πρωτο γυναικειο
Krystyna Janda ειναι το ονομα της

από τις ποιο σκληρες ταινιες που εχω δει
μ ένα συγκλονιστικο φιναλε
αν αποφασίσετε να την δείτε που δεν νομίζω, μακριά από την γυναικα σας
δεν σας φταιει σε τιποτα

8436046604490.jpg

Στη γκριζα μελαγχολική πολη της Gijon η μαγεια αρχιζει από το πρωτο πλανο
με καθηλωσε μιαμιση ωρα
η ευαισθησία χορευε με την συγκινηση
η απλότητα τραγουδουσε με την λιτότητα
γελιο και δακρυ
ερμηνείες πλημυρισμένες από αλήθεια
Οσκαρ ξενόγλωσσης 1982

gravity k escape plan.
το πρωτο πιστευω οτι το εγραφε κ ενας απλος σινεφιλ
αντιθετως το escape plan ειχε πλοκη κ σε κρατουσε,θα ηθελα να ειχε πιο δουλεμενο τελος αλλα παρολα αυτα μου αρεσε.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

gravity k escape plan.
το πρωτο πιστευω οτι το εγραφε κ ενας απλος σινεφιλ
αντιθετως το escape plan ειχε πλοκη κ σε κρατουσε,θα ηθελα να ειχε πιο δουλεμενο τελος αλλα παρολα αυτα μου αρεσε.

το Gravity μου αρεσε παρα πολύ.
το δευτερο το περιμενα χειροτερο αλλα τελικα το ευχαριστηθηκα.

Δυο πολυ καλες ταινιες αυτες τις μερες, ειχε να συμβει καιρο αυτο.

Τhe Broken Circle Breakdown και Nebraska.

Το πρωτο ειδικα, ολα τα λεφτα!

Κατα ασυγχωρητη παράλειψη είδα μόλις χθες το εξαιρετικό Dredd με τον καρλ ουρμπαν.

Ίσως η καλύτερη ταινία δράσης που έχω δει εδώ και αρκετά χρονια, και η καλύτερη μεταφορά κόμικ με μεγάλη διαφορα.

Εν τω μεταξύ είχα τόσο χαμηλές προσδοκίες που την είδα στο ταμπλετ! Ανεξήγητη η πορεία της εισπρακτικά.

The Great Beauty
Δεν είναι Φελινι, δεν είναι σίγουρα αδιάφορη. Ο Σορεντίνο την ξέρει την Ρώμη και ειρωνεύεται τον χαρακτήρα της. Πολύ καλό casting, εξαιρετική φωτογραφία, μουσική. Προσπαθεί να ξεφτυλίσει την γκλαμουριά και ως ένα βαθμό το πετυχαίνει. Η ταινία όμως είναι αρκετή ώρα φλύαρη ίσως γιατί προσπαθεί να περάσει νοήματα αλλά μόνο η θλίψη για το αναπόφευκτο δεν φτάνει ούτε οι ωραίες εικόνες

Re: Ender's Game (2013)

Το Starship Troopers είναι ταινία cult , μια από τις αγαπημένες μου Scifi ....ever...τώρα που μου την θύμισες μπορεί και να την ξαναδώ...

Κατα ασυγχωρητη παράλειψη είδα μόλις χθες το εξαιρετικό Dredd με τον καρλ ουρμπαν.

Ίσως η καλύτερη ταινία δράσης που έχω δει εδώ και αρκετά χρονια, και η καλύτερη μεταφορά κόμικ με μεγάλη διαφορα.

Εν τω μεταξύ είχα τόσο χαμηλές προσδοκίες που την είδα στο ταμπλετ! Ανεξήγητη η πορεία της εισπρακτικά.

Oπως τα λες...ξαναδες την σε μεγαλυτερη οθονη, ακομα κι η φωτογραφια ηταν πιστη στο κομικ οποτε αξιζει μιας θεασης ακομα.

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς σε τέτοια αριστουργήματα....

Την φωτογραφία σε ασπρόμαυρο εκθαμβωτικό κάδρο??

Την ηθοποιία που πραγματικά τσακίζει την εικόνα σαν τραπουλόχαρτο και θέλεις να βρεις χώρο να ανασάνεις??

Τον χρόνο που κυλά σε ένα νοσταλγικό ταξίδι ενός μεγάλου ανθρώπου πίσω στην μνήμη του?

Τους διαλόγους που σε βάζουν στην θέση σου κάθε φορά που σκέφτεσαι τον Πολιτισμό του σήμερα, στις πολιτισμένες Δυτικές χώρες??

Τίποτα....

Το βλέμμα και το βάδισμα ενός ανθρώπου που απέμεινε μόνος να κυνηγά το Αμερικάνικο όνειρο, δίχως να κοιτά οτι δίπλα του είναι πάντα αυτό που του έλλειπε. Οι δικοί του άνθρωποι....

Ενα εκπληκτικό έργο με μια μοναδική ασπρόμαυρη εικόνα και τον Bruce Dern να δίνει άνετα ρεσιτάλ.

Τρέξτε....

Nebraska_Poster.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1821549/

Last edited: