Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το μέλος δεν έχει δικαίωμα άποψης αφού δεν έχει δώσει ακόμα όρκο υποταγής στην Star Trek saga!!!:flipout::flipout::flipout:
Τα ποστς μετακινήθηκαν στο εν λόγω νήμα.

Aυτα ειναι...
Μεσα σε 2 μολις μερες:
1.Με απειλεις με εφιαλτικα σεναρια επιστημονικης φαντασιας στον αθλητισμο.
2.Ευχαριστεις το superfly για την ταινια που ειχα προτεινει απο περσι. (εμας στο κλ@σιμο δηλαδη)
3.Μετακινεις τα ποστ μου (καλα κανεις), χωρις ομως να βαζεις ενα λινκ να δω κι εγω που πηγαν.
4.Μου ζητας να αλλαξοπιστησω και να προδωσω τις αρχες και τα ιδανικα μου. Babylon-5 rules ρεεεεεε

Χτυπα κι αλλο.
Για να χρησιμοποιησω και τον τιτλο μιας σαιζον της καλυτερης σειρας ΕΦ...No surrender, no retreat.:slapface:

o oldman ειχε ανοιξει ενα θεμα Παλιές Ενδιαφέρουσες Ταινίες
νομιζω πως ταινιες σαν τον johnny Guitar οταν υπαρχει μια παρουσιαση σαν αυτη του Galen
να μεταφερονται εκει ( αν το επιτρεπει φυσικα και το μελος )
εδω μεσα χανονται

οι κυριοι διαχειρισται ασ δουλεψουν λιγακι !

Ομολογω οτι δεν ειχε πεσει στην αντιληψη μου η υπαρξη τετοιου νηματος. Ντροπη μου!
Ενα λινκ ρε παιδια...Το βασιλειο μου για ενα λινκ!

Εντιτ. Ακυρο, το βρηκα μονος μου. Ολο να με κουραζετε θελετε...:icon15:

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

2.Ευχαριστεις το superfly για την ταινια που ειχα προτεινει απο περσι. (εμας στο κλ@σιμο δηλαδη)

Να σου πω την αμαρτία μου ούτε που το είχα προσέξει, αν το είχες βάλει στην κατηγορία των θρίλερ μου ξέφυγε μια που δεν την πολυβλέπω και αφήνω τον Άκη (airb) να καθαρίζει εκεί!!!:flipout::flipout:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Να σου πω την αμαρτία μου ούτε που το είχα προσέξει, αν το είχες βάλει στην κατηγορία των θρίλερ μου ξέφυγε μια που δεν την πολυβλέπω και αφήνω τον Άκη (airb) να καθαρίζει εκεί!!!:flipout::flipout:

Ουτε και γω το ειχα παρει χαμπαρι...Ρε λες να φταιει το οτι ειναι βαζελος?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Καλα, μεταξυ μας, μετα απο τοσον καιρο ουτε εγω δεν ειμαι σιγουρος.
Νομιζω παντως οτι εδω το ειχα βαλει.
Φυσικα αν εμφανιστει ξαφνικα στο νημα των θριλερ θα σε καταγγειλω δημοσια οτι το
μετακινησες επιτηδες για να με διαπομπευσεις.:smash:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ουτε και γω το ειχα παρει χαμπαρι...Ρε λες να φταιει το οτι ειναι βαζελος?

Για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση από το αγαπημένο sci-fi του Gal'en φαίνεται ότι έχουμε "cloaking device" ενεργοποιημένη στα μηνύματα των οπαδών του ΠΑΟ!!!!!!!!!!!!!!:flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση από το αγαπημένο sci-fi του Gal'en φαίνεται ότι έχουμε "cloaking device" ενεργοποιημένη στα μηνύματα των οπαδών του ΠΑΟ!!!!!!!!!!!!!!:flipout::flipout:

Εεεεεε, να σταματησει αμεσα η δημοσια δυσφημιση μου.
Ποσες προσβολες να αντεξει πια ενας ανθρωπος?
Μολις προσθεσες και νο5 στη λιστα των προσφατων ατοπηματων σου. (but who's counting anyway?)
Αναμενω ο superfly -καιτοι γαυρος- να αρθει στο υψος των περιστασεων και να υπερασπιστει
την αληθεια περι της πραγματικης αξιολογης τηλεοπτικης ΕΦ.

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Με Simon Pegg (και Benedict Cumberbatch ως guest star) να παίζουν στο καινούργιο ST...ξέχασέ το!!!!!Δεν θα ανακαλέσει!!

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Με Simon Pegg (και Benedict Cumberbatch ως guest star) να παίζουν στο καινούργιο ST...ξέχασέ το!!!!!Δεν θα ανακαλέσει!!

Μα δεν ειπα να ανακαλεσει. Σιγα μην υποστηριζε ποτε το ST...
Κι εγω αλλωστε τους εχω σε πολυ μεγαλη εκτιμηση αυτους τους δυο.
Αν ξεκιναγε να το γραφει και κανενας σοβαρος ανθρωπος (σαν τον Straczynski) θα ειχε αλλο ενδιαφερον.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

O ντοτορε ξερει οτι η αποψη μου περι σταρ τρεκ ειναι κατι σαν τον....χαιλαντερ...
There is only one...TOS.
Απο εκει και περα ξερεις τι εχω πει οτι για το Babylon...

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ
LA GUERRE DES BOUTONS

Την είδα τυχαία αν και έχασα ενα μεγάλο μέρος της αρχής... Σχεδόν την έπιασα απο τη μέση. Μου κράτησε το ενδιαφέρον...

Παιδιά δυο απέναντι χωριών που παιζουν ξύλο γιατι έτσι τους έμαθαν, και στο απο εδω χωριό ενα πιτσιρικάς αρχηγός της "συμμορίας" με έφεση στο διάβασμα και μυαλό που ξεφεύγει απο το σύνηθες, να ψάχνει την ελευθερία, την ανεξαρτησία και να μιλάει για αλληλοβοήθεια και αλληλεγγυη...

http://www.myfilm.gr/9807

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

O ντοτορε ξερει οτι η αποψη μου περι σταρ τρεκ ειναι κατι σαν τον....χαιλαντερ...
There is only one...TOS.
Απο εκει και περα ξερεις τι εχω πει οτι για το Babylon...

Να τα λεμε ομως, να τα ακουει κι αυτος, γιατι διαδιδει άλλα...:p

Για το TOS ως γνωστον συμφωνω απολυτως

Είδα το 12 years a slave.
Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε που βγαίνουν τέτοιες ταινίες, πόσο μάλλον αν βασίζονται σε αληθινά γεγονότα.
Μάλλον θα έπρεπε να ντρεπόμαστε που έγιναν τέτοια πράγμτα. Αν και φαντάζομαι πως θα έγιναν και χειρότερα. Και ίσως συνεχίζουν να γίνονται.
Τελικά πολιτισμός και δικαιοσύνη δεν υπήρξε ποτέ, ούτε θα υπάρξει...

Κι αυτό που ανέφερε ο Brad PItt πέρα για πέρα αληθινό.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Saving Mr Banks
Μια 60χρονη νευρωτικη, αγγλιδα γεροντοκορη, δεν μπορει να ξεπερασει τον αλκοολικο πατερα της.
Η μονη της συντροφια, τα ψυχοφαρμακα της.
Τωρα για ποιο λόγο επρεπε να γινει αυτο ταινια, πραγματικα δεν ξερω.
Η Emma Thompson καλη στο ρολο της, οι αλλοι περασαν και δεν αγγιξαν.
Ιδιως ο Tom Hanks, o οποιος θα κουραστηκε απο την περιπετεια του ως Captain Phillips

American Hustle
Ξεκίνησε με ενδιαφερον, αλλα στο τελος με κουρασε.
Σε αυτο εφταιγε η διαρκεια της ταινίας, 2:30 ωρες ηταν πολυ, δεν χρειαζοταν, αλλα και η αναμενομενη καταληξη της.
Πολυ καλος o Bale και αρκετα sexy η Αmy Adams. Τα ρουχα της εποχης την βοηθησαν πολυ σε αυτο.
Δεν την συστηνω, εκτος κι αν ειστε περιεργοι ή εχετε ξεμεινει απο ταινιες.

Βλεποντας σταδιακα τις υποψηφιες για oscar ταινιες, δικαιολογω τελικα το βραβειο για το 12 years a slave.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

0886444367301_600.jpg

Ταινια που ξεκιναει με το Dirty Work των Steely Dan σαν κλεισιμο του ματιου για το τι προκειται να παρακολουθησεις δεν μπορει παρα να ειναι καλη.
Και ειναι πραγματικα καλη.
Το πνευμα του Σκορτσεζε βρισκεται σε καθε πλανο,μια σπουδη στην Αμερικη του φαινεσθαι,της Εικονας και της απατης που τη συνοδευει.
Και μαλιστα χωρις υπονοούμενα και περιστροφες αλλα in your face.
Eξαιρετικη αναπαρασταση της εποχης,soundtrack προσεκτικα επιλεγμενο ωστε να "συμμετεχει" στην ταινια και οχι να χρησιμοποιειται μονο ως ρετρο ανασυσταση,σπουδαια σκηνοθεσια και αφηγηση.
Οι ερμηνειες των ανδρων ειναι πραγματικα καλες (και ο Κουπερ και ο Μπειλ-σε μια "Ντε νιρο"ερμηνεια-ειναι απολαυστικοι) ,η Τζενιφερ Λωρενς κανει μπαμ οτι ειναι πολυ μικρη ηλικιακα για το ρολο (ειναι καλη αλλα ειναι πολυ "μπουμπου" για ρολο "κωλοπετσωμενης") αλλα ειναι η Amy Adams που ανετα κλεβει την παρασταση απ'ολους.Καταπληκτικη ερμηνεια-αλλη μια μετα την επισης σπουδαια περσι στο "The Master".

Ο Ο'Ρασελ μετα το αχρωμο,αοσμο και ανοστο Silver Leanings Playbook εδω ειναι σε μεγαλη φορμα και μας δινει μια σπουδαια ταινια.

Μπορεί να έχουμε βαρεθεί να συμφωνούμε αλλά το ίδιο θα γίνει και εδώ. Συμφωνώ μέχρι κεραίας με όσα έγραψες και για την ταινία και για τις ερμηνείες ιδίως για τις γυναικείες. Όντως η Λώρενς είναι μικρή για το ρόλο της "μανταμίτσας" και η Adams είναι εξαιρετική σε βαθμό που πιστεύω ότι αδικήθηκε στα Όσκαρ που έχασε το βραβείο από την Blanchett που μου αρέσει πολύ ως ηθοποιός. Την μόνη που δεν έχω δει ακόμα είναι την Judy Dench, σε κάποια τρέιλερς βέβαια το μεγαλείο του παιξίματός της φαίνεται από χίλια μίλια μακριά.

xvm4.jpg

| Full Size Photo |

The Grand Budapest Hotel - Wes Anderson

Το σκηνικό είναι η Ευρώπη του μεσοπολέμου, βαρειά άρρωστη, ένας κόσμος που αργοπεθαίνει περιμένοντας τον Αρμαγεδώνα. Ο πιο ευρωπαιόφιλος Αμερικάνος σκηνοθέτης τη φιλοτεχνεί λατρευτικά μέσα από την εικόνα ενός μεγάλου ευρωπαϊκού ξενοδοχείου σ´ένα κινηματογραφικό tour de force απίστευτης χάρης και, ταυτόχρονα, παραληρηματικής στυλιστικής θηριωδίας: ένα συμπόσιο για τις αισθήσεις τόσο πληθωρικό που μοιάζει να οργανώθηκε από τους μάγιστρους του Ηλιογάβαλου όταν κάλεσε για δείπνο τον Γαργαντούα και τον Παντανγκρυέλ. Αμφιταλαντευόμενη ανάμεσα στην μελαγχολία και στη φάρσα η ταινία είναι σαρωτική: ένα pas de deux της πιο λεπτεπίλεπτης κομψότητας με την πιο ξετσίπωτη γκλαμουριά, νοσταλγική, ποιητική στο έπακρο - όταν δεν την ξελογιάζει ένα ξέφρενο burlesque που σου φέρνει στο νού οδοστρωτήρα με καμένα φρένα και σε στέλνει αδιάβαστο. Το αστρικό cast στεφανώνει ο Ralph Fiennes που δίνει τα ρέστα του: φτιαγμένη από στόφα Μεγάλου βρετανού ηθοποιού, η φιγούρα του ξεπεσμένου δανδή Maitre d’ hotel διατρέχει ένα τεράστιο φάσμα από Ιερά Τέρατα, παραπέμποντας σε οποιονδήποτε ανάμεσα στον John Gielgud και στον Freddie Jones, στον Michael Hordern και στον Tom Courtenay, στον Michael Gambon και στον Victor Spinetti.

Κινηματογραφική κατασκευή με αισθητικό και συγκινησιακό εκτόπισμα μεγατόνων.

Εξαίσιο!

Δεν μπορω να αφαιρεσω ουτε κομμα απο αυτα που εγραψες.
Απλα και μονο θα προσθεσω οτι ο Wes ανηκει σ'αυτη τη σπανια ρατσα σκηνοθετων που μπορουν να βγαλουν γελιο απο το μονταζ.
Ο τροπος που "κοβει" ειναι υποδειγματικος,με ρυθμο απαραμιλο,ικανος να δημιουργει "μουσικη".
Τους μονους που μπορω να σκεφτω,απο τους σημερινους σκηνοθετες,που μπορουν να κανουν το ιδιο ειναι οι Κοεν και ο Μπαρτον.
Μονταζ με χιουμορ?Κι ομως γινεται.
Οπως επισης γινεται να μπορεις να ανακατευεις ενα καρο κινηματογραφικα ειδη και να καταφερνεις να δειχνεις τοσο αυθεντικος και πρωτοτυπος.
Να μαζευεις ενα διαστρικο καστ,στο οποιο κανενας σχεδον να μην εχει ενα,με την πραγματικη εννοια,ρολο και να καταφερνεις το κοινο να μην ξεχναει ουτε μια παρουσια.

Ο Ρειφ Φαινς ειναι ιδανικος στο να παιζει το ρολο του "ξεπεσμενου δανδη" οπως λες-του αριστοκρατη με "κουσουρια" θα προσθετα εγω-που παρ'ολο τον φαινομενικο του καθωσπρεπισμο δεν δισταζει να κυληθει στο βουρκο παραμενωντας ατσαλακωτος.Μια απολαυστικη ερμηνεια.

Επισης ειναι σαφες οτι πισω απ'ολα αυτα βρισκεται και ενα μικρο,αλλα πικρο και συναμα τρυφερο σχολιο για την σημερινη Ευρωπη.
Μια Ευρωπη που μπαινει σε κυνικες εποχες και αποχαιρετα το γοητευτικο ρομαντισμο της (ειναι τυχαιο οτι κανενας δεν βρισκει στην ταινια ενδιαφερον το παθος του Φαινς για τη ρομαντικη ποιηση?)...

Υ.Γ:Η κωμωδια για πολυ καιρο τωρα απουσιαζει απο τις προτεραιοτητες του Χολιγουντ.Ευτυχως που υπαρχουν οραματιστες σαν τον Wes που παλευουν να την επαναφερουν και μαλιστα χωρις καμμια εκπτωση σε εκφραστικα μεσα και καλλιτεχνικη δημιουργια.

Την είδα χθές.
Ένα εικαστικό διαμάντι.+-

Diana.jpg

Με ταινίες σαν και αυτή απλά καταλαβαίνεις ότι τελικά τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία.

Το τι γέλιο ρίξαμε με την ταινία Diana δε λέγεται.
Δεν ξέρω αν ήταν αλλά παρουσιάζεται η Νταϊάνα σαν σούργελο.

dqzm.jpg

Την έχει δει κανένας; Αξίζει να μπώ στη διαδικασία "αγοράς";