Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Είδα το Α Most Wanted Man , http://www.imdb.com/title/tt1972571/ . Ωραίο πολιτικό κατασκοπευτικό θρίλερ. Με έναν γνωστό Hoffman που καπνίζει ασταμάτητα , σε μια από τις τελευταίες του ερμηνείες. Του δίνω 7.5 / 10

Επίσης είδα την τανία God's Pocket , http://www.imdb.com/title/tt2920808/?ref_=nm_flmg_act_5 , για να πάρω μια γερή δόση από τον Philip Seymour Hoffman. Καλή και αυτή αν και νομίζω ότι κάτι της έλειπε ίσως στην πλοκή ή στο τέλος. Λίγο από όλα... και δράμα και κωμικά στοιχεία ... Θα μπορούσε και καλύτερα. Ισως ένα 5.5 / 10 απο μένα.

Dance_of_Reality.jpg
Dance of Reality (2013)

115552_gal.jpg

επιτελους και ενα 10 στα 10

λιγο απο Φελινι λιγο απο Μπονιουελ
και στα 84 χρονια του
ενα νεο σουρεαλιστικο αριστουργημα
μετα απο 23 χρονια
μια αυτοβιογραφικη φαντασια
απο τον Χιλιανο μαγο

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Γιατί δεν αλλάζουμε τον τίτλο, "Μη μας λέτε ποια ταινία μόλις είδατε!"

Αα δε φαινόταν πριν!
Τώρα ξέρω να ψαξω να τη δω. Grazie!

Πριν την δεις καλύτερα να μας πει ο Στέλιος αν έβαλα την σωστή ταινία!!
innocent.gif

εβαλες την ποιο σωστη ταινια !

και εφθασε η στιγμη να δειτε το μεγαλειο του Αλεχαντρο Γιοντοροφσκι

και να στειλετε για υπνο τα υπολοιπα κατασκευασματα

Stonehearst Asylum

To είδα χθες. Ξόδεψα 2 ώρες από τη ζωή μου. Μόνη εξαίρεση η ερμηνεία του Ben Kingsley.
Το βιβλίο του Πόε είναι πολύ καλό, η μεταφορά με απογοήτευσε. Πολύ love story.

Reader_ver2.jpg

Χθές βράδυ την είδα ξανά για δεύτερη φορά....Αυτήν την φορά ολόκληρη.
Θα έλεγα ότι είναι μία καλή ταινία,στα όλα της....που αξίζει να την δεί κάποιος.
Εξαιρετικές και οι ερμηνείες,κυρίως απο την πρωταγωνίστρια.....Εμ,ήταν ρόλος τώρα αυτός που είχε στον τιτανικό;;

Πολύ καλός και o ralph fiennes.

11181059_det.jpg

Καλη ατμοσφαιρα, ρεαλισμος, υπεροχο καστ που σε προδιεθεται για ενα αριστουργημα.
Τετοιο περιμενα να δω. Δεν ηταν. Ηταν ομως μια πολυ καλη ταινια ισως πιο ρεαλιστικη απο οσο περιμενει ο θεατης.
Ο Χοφμαν υπερβολικα καλος, οι υπόλοιποι με μικρη σχετικα συμμετοχη, θα μπορουσαν να βοηθησουν περισσοτερο.
Αρκετα καλη!

2rm8f47.jpg

Μόλις είδα ( κατά παροτρινση δικη σας ) το...MulllllllllllllllllllllHollandddddddDrive.......

WTF ??? :p

Τα τελευταία 30 λεπτά δεν ήξερα που μου pan τα τέσσερα...

Το Mulholland Drive είναι μια ταινία που αξίζει να δείτε.

Αν το έχετε είδη πράξη τότε θα σας παρακαλούσα να μου εξηγήσετε ( έστω περιληπτικά ) ΑΝ κατάλαβε κανεις από εσάς τι παίζει με αυτή την tainia.

Όσες φορες και αν την δω , θα συνεχίσω να χάνω τον λογαριασμό , κύριος για τον λόγο ότι η μνήμη μου είναι αδύναμη.

Αν Δεν την είδατε , σπεύσατε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πείρα καινούργια τηλεόραση και προσπαθώ να δω 400 ταινίες ( περίπου ) μέσα σε 2 χρονια ( για να προλάβω την εγγύησης της τηλεόρασης μην λήξη και μου χαλάσει :p ).

Πριν από αυτή την ταινία είδα τα The white Ribbon ΧΑΛΙΑ , The Illusionist καλή , There Will Be Blood polh kalh , The Fall μέτρια , Angels Share μέτρια , In A Better World καλή , the frozen ground μέτρια και το What's Eating Gilbert Grape μέτρια επίσης kai to Amour...Μέτρια...

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

11181059_det.jpg

Καλη ατμοσφαιρα, ρεαλισμος, υπεροχο καστ που σε προδιεθεται για ενα αριστουργημα.
Τετοιο περιμενα να δω. Δεν ηταν. Ηταν ομως μια πολυ καλη ταινια ισως πιο ρεαλιστικη απο οσο περιμενει ο θεατης.
Ο Χοφμαν υπερβολικα καλος, οι υπόλοιποι με μικρη σχετικα συμμετοχη, θα μπορουσαν να βοηθησουν περισσοτερο.
Αρκετα καλη!

Την ειδα πριν μερικες ημερες, πολυ καλη, εξαιρετικος ο Χοφμαν.

Πραγματικα λυπαμαι που χασαμε τον Philip Seymour Hoffman και ακομη λυπαμαι περισσοτερο για τις ερμηνειες του που δε θα δουμε ποτε!

2v92mpf.jpg

Δείτε την με την πρώτη ευκαιρία και όσοι την έχετε δει , ξαναδείτε την.

Άσχετο με το θέμα... :

Είναι ένα παιχνίδι που λέγεται Hitman ( με πιο πρόσφατο το Hitman Absolution ).

Δεν πίστευα ποτε ότι θα δω σε ταινία αυτό που είδα στο Hitman.

Επικηρύσσω τον Χαβιέ για 10 εκατομμύρια ( στραγάλια :p ) , οποιος τολμά να σκεφτεί ( ποσο μάλλον να το κάνει ) να δεχτεί το contract , τον συγχαίρω :p

2rm8f47.jpg

Μόλις είδα ( κατά παροτρινση δικη σας ) το...MulllllllllllllllllllllHollandddddddDrive.......

WTF ??? :p

Τα τελευταία 30 λεπτά δεν ήξερα που μου pan τα τέσσερα...

Το Mulholland Drive είναι μια ταινία που αξίζει να δείτε.

Αν το έχετε είδη πράξη τότε θα σας παρακαλούσα να μου εξηγήσετε ( έστω περιληπτικά ) ΑΝ κατάλαβε κανεις από εσάς τι παίζει με αυτή την tainia.

Όσες φορες και αν την δω , θα συνεχίσω να χάνω τον λογαριασμό , κύριος για τον λόγο ότι η μνήμη μου είναι αδύναμη.

Αν Δεν την είδατε , σπεύσατε.

Πείρα καινούργια τηλεόραση και προσπαθώ να δω 400 ταινίες ( περίπου ) μέσα σε 2 χρονια ( για να προλάβω την εγγύησης της τηλεόρασης μην λήξη και μου χαλάσει :p ).

Πριν από αυτή την ταινία είδα τα The white Ribbon ΧΑΛΙΑ , The Illusionist καλή , There Will Be Blood polh kalh , The Fall μέτρια , Angels Share μέτρια , In A Better World καλή , the frozen ground μέτρια και το What's Eating Gilbert Grape μέτρια επίσης kai to Amour...Μέτρια...

Η λευκή κορδέλα ΧΑΛΙΑ ; το αμούρ μέτρια ; τι ακριβώς ζητάς από μια ταινία ; και γιατί κατευθύνεσαι σε τέτοιες ταινίες αν όντως ξέρεις τι ζητάς ; γιατί πρέπει κανείς να σου εξηγήσει την του Λυντς ; εκεί είναι όλο το θέμα, να καταννοήσεις ότι μια ταινία, ένα έργο τέχνης γενικώτερα, είναι κυρίως η αίσθηση που πρέπει να σου αφήνει, μια αναμόχλευση αυτών που έχεις ταξινομήσει αισθητικά μέσα σου, όχι σώνει και καλά μια ιστορία με μέση αρχή και τέλος ... όπως ένας πίνακας, που τον κοιτάς και σε κάποιες περιπτώσεις σου επιτρέπει να φτιάξεις μέσα σου μια δική σου ιστορία περί αυτού ... ή ένα τραγούδι που δεν καταλαβαίνεις τα λόγια, πλην διαισθητικά φτιάχνεις το σενάριο του μέσα από αυτά που η μουσική και η ερμηνεία σου περνά ...

Η λευκή κορδέλα ΧΑΛΙΑ ; το αμούρ μέτρια ; τι ακριβώς ζητάς από μια ταινία ; και γιατί κατευθύνεσαι σε τέτοιες ταινίες αν όντως ξέρεις τι ζητάς ; γιατί πρέπει κανείς να σου εξηγήσει την του Λυντς ; εκεί είναι όλο το θέμα, να καταννοήσεις ότι μια ταινία, ένα έργο τέχνης γενικώτερα, είναι κυρίως η αίσθηση που πρέπει να σου αφήνει, μια αναμόχλευση αυτών που έχεις ταξινομήσει αισθητικά μέσα σου, όχι σώνει και καλά μια ιστορία με μέση αρχή και τέλος ... όπως ένας πίνακας, που τον κοιτάς και σε κάποιες περιπτώσεις σου επιτρέπει να φτιάξεις μέσα σου μια δική σου ιστορία περί αυτού ... ή ένα τραγούδι που δεν καταλαβαίνεις τα λόγια, πλην διαισθητικά φτιάχνεις το σενάριο του μέσα από αυτά που η μουσική και η ερμηνεία σου περνά ...

+1000000

τα ειπες ολα!

μια ταινια (ως τεχνη), πρωτα νιωθετε..
μετα αν γινει και η κατανοηση του θεματος της και ο χειρισμος αυτου, ακομα καλυτερα..

στο εξαιρετικο we are the best!
Γιατι παιδια και οχι εφηβοι;
γιατι κοριτσια;
ποια ειναι τα χαρακτηριστικα του punk και του χριστιανισμου;
τι δημιουργει η αντιπαραθεση τους αλλα και ποια η μεταξυ τους σχεση;
τι μπορει να "μαθει" το punk στο χριστιανισμο και αντιστροφος;
Ειναι το θεμα της ταινιας, αυτη ακριβως η αντιπαραθεση; ή μηπως η ενηλικιωση και οι σχεσεις των παιδιων αυτων;
τι σχεση εχουν οι ανθρωπινες απολαυσεις;

Στην εξαιρετικη αυτη ταινια, τα παιδια, ο χριστιανισμος και το punk βρισκονται στην πιο καθαρη τους μορφη, και μεσω αυτων, εχουμε μια απο τις καλυτερες coming-of-age ταινιες.
αστεια, απολαυστικη, ζεστη, με εξαιρετικα πλανα που δενουν ή απομονωνουν τον ενα χαρακτηρα απο τον αλλο.

Lucy

Lucy-Movie-Wallpaper-1500-x-437.jpg

Ξεκίνησε καλά, συνέχισε καλύτερα, αλλά κάπου στο δρόμο έχασε την κατεύθυνσή του και το τέλος σε αφήνει ανικανοποίητο, σα να λείπουν δέκα λεπτά από την ταινία. Πολύ καλή η Σκάρλετ, ο ρόλος της την αναγκάζει να αλλάξει αρκετές φορές χαρακτήρα. Στην αρχή είναι μιά αφελής φοιτήτρια, πιθανόν με κάποιο πρόγραμμα ανταλλαγής, μετά μετατρέπεται σε Nikita, στη συνέχεια γίνεται υπερήρωας... Το ίδιο καλός είναι και ο Morgan Freeman, αν και το πιο ενδιαφέρον μέρος του ρόλου του είναι η διάλεξή του σε κάποιο αμφιθέατρο, μετά απλά χάσκει έκπληκτος μπροστά στα κατορθώματα της Lucy. O Luc Besson το έχει ακόμα όταν πρόκειται για σκηνές δράσης (και όχι μόνο). Το μοντάζ και η κάμερα είναι εκπληκτικά. Η σκηνή της αρχής με το φίλο της Lucy να προσπαθεί να την πείσει να παραδώσει κάποιο πακέτο σε ένα ξενοδοχείο είναι αριστούργημα διαλόγου, υπέροχα στημένη και μπορεί να αποτελέσει μάθημα σε επίδοξους σκηνοθέτες/ηθοποιούς για το πως να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του θεατή με απλά μέσα (παύσεις,δισταγμούς, κάποιες λέξεις που δεν ανήκουν κανονικά στη φράση όπου λέγονται κλπ). Το υπόλοιπο έργο δυστυχώς δεν είναι στο ίδιο επίπεδο, αλλα σίγουρα αξίζει μιά θέαση. Και μιά σοβαρή ένσταση: Σε ολόκληρη Γαλλία δεν υπάρχει ένας πιο εμφανίσιμος ηθοποιός για να παίξει τον αστυνομικό από αυτό το μπάζο;

Σιγά ρε δήμο που μας έπιασες από το λαιμό κατευθείαν , ηρέμησε λίγο... :p

ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή ΒΑΡΕΘΗΚΑ τις ταινίες με αρχή μέση και τέλος , κάθομαι ( κατά παρότρυνση δικη σας ) και βλέπω ταινίες σαν το Amour.

Δεν είναι ότι ΔΕΝ μου άρεσαν είναι απλά ότι τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν οι ταινίες εγώ τα ζω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ .

Αυτό είναι όλο...

Το να ζω μια κατάσταση σαν το amour κάθε μέρα και παράλληλα να το βλέπω και σε ταινία , κάνει τα πράματα χειρότερα.

Όσο για την λευκη κορδέλα , για να σώσω λίγο την κατάσταση , το θέμα με αυτή λοιπόν την ταινία είναι ότι με έπαιρνε ο ύπνος συχνά πυκνά με αποτέλεσμα να μην καταλάβω την ιστορία/θέμα.

Το μονο που θυμάμαι είναι μια αυστηρή γερμανική οικογένεια με αρχές.

Άμεσος να με ξεσκίσετε , τι είσαστε more εσείς :p

Το ότι λέω μια ταινία μέτρια ( τέτοιου βεληνεκούς ) δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν την εκτιμώ για τα μηνύματα που περνάει.

Θες να σου πω ταινίες που είναι πραγματικά καλές και όχι ΑΝΙΑΡΕΣ ( >.> ) σαν το Amour ?

Fargo kai Requiem For A Dream.

Για να βάλουμε λίγο τα πράματα στη θέσεις τους....

Tι το θελω και το διαβαζω το νημα ο μαζοχιστης?
Μολις βλεπω μια ταινια και μειωνεται λιγο ο αριθμος αυτων που εχω και με περιμενουν, τσουπ πεταγονται auteur και Ζαγγογιαννης και προσθετουν αλλες 2!:bigcry:

Tι το θελω και το διαβαζω το νημα ο μαζοχιστης?
Μολις βλεπω μια ταινια και μειωνεται λιγο ο αριθμος αυτων που εχω και με περιμενουν, τσουπ πεταγονται auteur και Ζαγγογιαννης και προσθετουν αλλες 2!:bigcry:

Ο Κωστας τα λεει πολυ καλυτερα απ'οσο τα λεει ο ιδιος ο Μπεσον στην ταινια,παντως.Κοινως το κειμενο του ειναι πολυ ανωτερο της ταινιας,imho...

H ταινια που αναφερει ο auter θα τσεκαριστει παραυτα.

@ Σπυρακο αγορινα game,set,match!

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ο Κωστας τα λεει πολυ καλυτερα απ'οσο τα λεει ο ιδιος ο Μπεσον στην ταινια,παντως.Κοινως το κειμενο του ειναι πολυ ανωτερο της ταινιας,imho...

!

Ευχαριστώ, θα προτιμούσα να συμβαίνει το αντίστροφο βέβαια, η ταινία να είναι τόσο καλή που κανένα κείμενο να μην είναι αντάξιό της, αλλά δε μπορούμε να τα έχουμε όλα...