Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Τ

Α... ξέχασα...
Οταν ανακοινωθηκε ο χαμός του Ομαρ Σαριφ ενας συμφορουμιτης ειπε...μονο ο Μαϊκλ Καιην μένει απο αυτη την γεννεα...
Ουπς...ξέχασε το μεγαλο Σκωτσεζο... με τον οποιον παιξανε μαζι ;
31485

Τωρα που το θυμηθηκα, πρεπει να το ξαναδω.

Καλές προβολες για το Σαββατοκυριακο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν τον ξέχασα αγαπητέ, απλά ο Κόννερυ δεν ανήκε στην κλίκα των αξιαγάπητων παραλυμένων τρελο-Εγγλέζων που χάλαγαν τον κόσμο με τις κρασοκατανύξεις τους. Αυτοί ήταν οi Richard Burton, Richard Harris, Peter O Toole, Oliver Reed, Michael Caine και όταν στρώνανε καρέ για χαρτί ερχόταν ο Αιγύπτιος Ομάρ Σαρίφ και τους έπαιρνε και τα εσώρουχα. Ο σκωτσέζος είχε πάντα τον πλήρη έλεγχο όλων, πάνω από όλα του εαυτού του, ήταν (ω του παραδόξου!) η επιτομή του άγγλου Gentleman με την απόλυτη αυτοκυριαρχία, δεν ήταν για κραιπάλες και σκάνδαλα αυτός.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν τον ξέχασα αγαπητέ, απλά ο Κόννερυ δεν ανήκε στην κλίκα των αξιαγάπητων παραλυμένων τρελο-Εγγλέζων που χάλαγαν τον κόσμο με τις κρασοκατανύξεις τους. Αυτοί ήταν οi Richard Burton, Richard Harris, Peter O Toole, Oliver Reed, Michael Caine και όταν στρώνανε καρέ για χαρτί ερχόταν ο Αιγύπτιος Ομάρ Σαρίφ και τους έπαιρνε και τα εσώρουχα. Ο σκωτσέζος είχε πάντα τον πλήρη έλεγχο όλων, πάνω από όλα του εαυτού του, ήταν (ω του παραδόξου!) η επιτομή του άγγλου Gentleman με την απόλυτη αυτοκυριαρχία, δεν ήταν για κραιπάλες και σκάνδαλα αυτός.

Δυο Ιρλανδοι,ενας Ουαλλος,δυο λονδρεζοι ο ενας Cockney και ο αλλος ξεπεσμενος μεγαλοαστος.Που να σταθει σκωτσεζος διπλα τους...

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν τον ξέχασα αγαπητέ, απλά ο Κόννερυ δεν ανήκε στην κλίκα των αξιαγάπητων παραλυμένων τρελο-Εγγλέζων που χάλαγαν τον κόσμο με τις κρασοκατανύξεις τους. Αυτοί ήταν οi [B]Richard Burton, Richard Harris, Peter O Toole, Oliver Reed, Michael Caine[/B] και όταν στρώνανε καρέ για χαρτί ερχόταν ο Αιγύπτιος Ομάρ Σαρίφ και τους έπαιρνε και τα εσώρουχα. Ο σκωτσέζος είχε πάντα τον πλήρη έλεγχο όλων, πάνω από όλα του εαυτού του, ήταν (ω του παραδόξου!) η επιτομή του άγγλου Gentleman με την απόλυτη αυτοκυριαρχία, δεν ήταν για κραιπάλες και σκάνδαλα αυτός.

Τι πενταδα θεε .... !!
που τετοια συνθεση τι σημερον

παω να ξαναδω το Italian Job !!!

.

Για το Italian Job τα ειπατε σχεδον όλα, σχεδον οπως θα τα έλεγα...εξ αλλου το ειπα οτι δεν ειναι κατασκοπευτικο η αστυνομικό και σωστα λέει ο φιλος ενα good feeling movie.

OK.

Αλλα οταν προσφερεται στο amazon σαν policier και οταν βλέπεις και κάτι αφισες τέτοιιου τυπου
Italian_Job_%281969%29.jpg

Κάπου κάποιος μπορει να την πατησει στην αγορά και μετα να συχτηρίζει.

Η αισθητικη του Swinging London ειναι σημαντικη και δημιουργει ενα ωραιο αισθημα στην θέαση...ΟΚ
tumblr_kqoe87crRV1qzhiqwo1_1280.png

Και τα μινι κουπερ, μινι φουστες design, φαντασία κλπ ...
Αλλα απο την θέση των Ιταλών δεν θα την εβρισκα τόσο διασκεδαστική.
Ισως εχει μεινει αυτο το συναίσθημα στους Αγγλους απο την εποχη του Τομπρουκ.
Vae Victis

Μένει κάτι σαν απραγματοποιητο ονειρο, σε εκκρεμότητα όνειρο, σε αντιστοιχη σχεση με την καταστροφική εκκρεμότητα του τέλους του φιλμ. Οποτε εχει δικιο ο φιλος που λέει οτι μου φαντάζει κάπως παρωχημένη.

Ουτε ενα μουντιαλ δεν πηραν απο τοτε οι Αγγλοι και οι Ιταλοι πηραν 4...:award:

Anyway....

Μια άλλη ενδιαφέρουσα ταινία που ειδα πριν λιγες μέρες ειναι μια Βρετανική επισης με φόντο την ποιηση και της ερωτικές παρορμήσεις και ψυχικά αδιέξοδα και δημιουργικές περιπλοκές που τριγυρνουν τον ποιητη Ντυλαν Τομας και ενεργουν στο αμεσο περιβάλλον του σε προσωπα και πράγματα και μαλιστα σε καιρο πολέμου.

Πολυ ενδιαφέρουσα ταινία και οι χαρακτηρες πολυ ελκυστικοι

Πρόκειται για το:
Edge_of_love.jpg

Ξέχασα να πω οτι το κορυφαίο Swinginig London ειναι ένας Ιταλός που την έκανε και ειναι το Blow Up

Eπισης οτι ειδα τελικά το Jupiter Anscending (στην τεταρτη φορά) και δεν το λέω με κανένα ειδος σνομπισμου.
Ηταν μαλιστα καλουτσικη, απλά οταν υπάρχει τετοιος κορεσμός απο εφφέ εγω ψαχνω απο πισω ποιο νοημα μπορει να υπάρχει και κάπου κουράζομαι και με παιρνει ο υπνος (ψαχνοντας)...
jupiter-ass-2.jpg

Καλουτσικο ηταν και με κάποιες conspracy ιδέες που μου αρέσουν, επειδη οι αδελφοι και αδελφες Wachowski βάλαν το χεράκι τους,
Αλλα δεν ηταν τιποτα βαρύ περαν των conspracy theory που αφρίζουν στον γιαλό του ινετρνετ...

Κάπου περιμενα και τους ΕΛ στην ταινία αλλα δεν...

Τα παπουτσια του τυπου πάντως...τέτοια θέλω στα γεννεθλια μου.

Ξέχασα να πω οτι το κορυφαίο Swinginig London ειναι ένας Ιταλός που την έκανε και ειναι το Blow Up

Eπισης οτι ειδα τελικά το Jupiter Anscending (στην τεταρτη φορά) και δεν το λέω με κανένα ειδος σνομπισμου.
Ηταν μαλιστα καλουτσικη, απλά οταν υπάρχει τετοιος κορεσμός απο εφφέ εγω ψαχνω απο πισω ποιο νοημα μπορει να υπάρχει και κάπου κουράζομαι και με παιρνει ο υπνος (ψαχνοντας)...
jupiter-ass-2.jpg

Καλουτσικο ηταν και με κάποιες conspracy ιδέες που μου αρέσουν, επειδη οι αδελφοι και αδελφες Wachowski βάλαν το χεράκι τους,
Αλλα δεν ηταν τιποτα βαρύ περαν των conspracy theory που αφρίζουν στον γιαλό του ινετρνετ...

Κάπου περιμενα και τους ΕΛ στην ταινία αλλα δεν...

Τα παπουτσια του τυπου πάντως...τέτοια θέλω στα γεννεθλια μου.

το θεμα με τα visual effect (CGI) ειναι στην χρηση τους και στην δεινη θεση που τους εχει επιβληθει απο τους "δημιουργους" ταινιων.
φυσικα ειναι και θα ειναι και θεμα αντιληψης των θεατων. για να απολαυση ενας θεατης ενα οπτικο εργο θα πρεπει πρωτα να απελευθερωθει απο τα νοηματα, την σημειολογια, τα εξυπνα/καλογραμμενα σεναρια..και να αφεθει σε μια αλλη γλωσσα.

Η κυρια χρηση τους ειναι οπως η απεικονιστικη ζωγραφικη, οπου προσπαθουσε να αντιγραψει το ως προς εμας θεατο.
με την φωτογραφια ολα αυτα εχουν λυθει. στα εφφε εχει επιβληθει η οπτικη καταγραφη της φαντασιας, οπου αυτοαναιρείται.
CGI χρησιμοποιουν και για πραγματα που δεν γινονται αμεσα αντιληπτα.

ο Michael Bay οπως και τα budget του, ειναι τεραστιων διαστασεων.. φελλος

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ο καποτε δημιουργος και πλεον διεκπεραιωτής Peter Jackson αυτοκαταναλωνεται με την μαγικη φορμουλα..
o Guillermo del Toro εχει παγιδευτει στον αταλαντο nerd κοσμο του, για να επιφερει μια αλλαγη με το pacific rim

Nolan και Innaritu ειναι κοντα αλλα ειτε χρειαζεται να "κρυφτουν" πισω απο την σημειολογια, ειτε να δικαιολογηθουν με εξυπνα & καλογραμμενα σεναρια..
καπου εκει ειναι και ο Aronofsky.. βουλιαξε ομως μαζι με την κιβωτο του, προλαβε ομως να μας κλεισει το ενα ματι.. σε ενα απο τα καλυτερα video clips, του τρομερου τοτε Gondry.

Transcendental style in film Part Two: The Ecstatic Aesthetic
https://nthmind.wordpress.com/2014/...tyle-in-film-part-two-the-ecstatic-aesthetic/
αν και υπαρχουν, τελικα ειναι λιγες αυτες που πετυχαινουν μια αποδευσμευση για την δικαιολογια της υπαρξης τους και να βρουν τελικα την δικη του γλωσσα.

ολα αυτα βεβαια δημιουργουνται πολυ μακρια απο τις αρχες του γνωστου συστηματος παραγωγης ταινιων, οπου θεωρει οτι γνωριζει τι αρεσει στους θεατες..και σκεφτεται για εμας πριν εμας.

β€œLIFE HAS NO PLOT, WHY MUST FILMS OR FICTION?β€
— Jim Jarmusch, Jim Jarmusch: Interviews
βεβαια δεν ειναι ουτε ο πρωτος που το ειπε, ουτε που το ενέταξε στο εργο του..

Last edited:

στον Nolan, Ιnnaritu προσθεσε και Alfonso Cuaron :)

αναμενoντας

http://www.imdb.com/title/tt1663202

http://www.imdb.com/title/tt3397884/

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.

Aronofsky Ιnnaritu Cuaron

οτι χειροτερο

μακρυα ....

πφφφφ

απο μακρυα .... και αγαπημενοι :flipout:

παρακολουθησες τιποτα της προκοπης;

και καπακι

απο την Βραζιλια πανω, κρατας μονο τις πρωταγωνίστριες...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

ενα εξαιρετικο φιλμ απο Βενεζουελα...αν το βρεις αξιζει..

pelomalo.jpg

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

τιποτε καλο ..
ειναι και καλοκαιρι δεν ειναι για σινεμα
ετσι κατι χαλαρο που και που για τα ματια
η καρδια ειναι για χειμερινες προβολες

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Mad_Max_Fury_Road_poster.jpg

μετα απο τοσο καιρο που ελεγα να το δω -προσμονη λοιπον- το ειδα...

Ισως η πιο μονοδιαστατη ταινια που εχω δει.
Συνεχης καταδιωξη.

Σχεδον με απογοητευσε.

Μετρια απο μενα οσο καλη και να ηταν η Σαρλιζ (και η κοκκινομαλα)!!!

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Mad_Max_Fury_Road_poster.jpg

μετα απο τοσο καιρο που ελεγα να το δω -προσμονη λοιπον- το ειδα...

Ισως η πιο μονοδιαστατη ταινια που εχω δει.
Συνεχης καταδιωξη.

Σχεδον με απογοητευσε.

Μετρια απο μενα οσο καλη και να ηταν η Σαρλιζ (και η κοκκινομαλα)!!!

Όντως, ήταν μιά ατέρμονη ακολουθία σκηνών δράσης. Λίγο η Charlize το σώζει. Πέραν τούτου ουδέν.

mission-impossible-rogue-nation-teaser-trailer-and-poster-is-out-mission-impossible-rog-317255.jpg

Είμαι εδώ και μιά βδομάδα μόνος στο σπίτι, (η οικογένεια έχεικατέβει για διακοπές στην Ελλάδα) και από τη βαρεμάρα μου πήγα σινεμά. Η μόνη κάπως ενδιαφέρουσα ταινία που έπαιζε το αμερικάνικο multiplex στο Ramstein ήταν το ανωτέρω. Δεν ξέρω αν η ταινία ήταν αδιάφορη ή απλά εγώ μεγάλωσα και δεν ενθουσιάζομαι πλέον με ταινίες δράσης κενές περιεχομένου. Οποιαδήποτε ταινία της Marvel είναι προτιμότερη. Ο Κρούζης γερνάει και δεν εννοεί να το παραδεχτεί. Η πλοκή είναι γεμάτη τρύπες ( η κυριότερη: ο σούπερ κακός μένει στο Λονδίνο και δεν κάνει καν τον κόπο να κρυφτεί, γιατί δε βάζουν μιά βόμβα στο αμάξι του να τελειώνουν; ) Τι αξίζει; το κυνηγητό με τις μοτοσικλέτες στο Μαρόκο και η Θεά Rebecca Ferguson.

mirn_3.jpg

29835FAF00000578-3120775-image-m-13_1434062716722.jpg

rebecca_as_ilsa_faust_in_mission_impossible-800x480-2.jpg

Μάλλον είναι η κατάλληλη ηθοποιός για Wonder Woman.

Ωραία... έχει και άλλους θαυμαστές η Rebecca Ferguson! ;)

Εγώ την είχα προσέξει από το White Queen!
(κυκλοφορεί και σε uncut/unrated έκδοση..)

Η καριέρα της τώρα παίρνει επάνω.. την έχουν προσέξει και για άλλους ρόλους σε ταινίες..

mission-impossible-rogue-nation-teaser-trailer-and-poster-is-out-mission-impossible-rog-317255.jpg

Είμαι εδώ και μιά βδομάδα μόνος στο σπίτι...

Απο τις 28 Ιουνιου μεχρι την περασμένη Τεταρτη και με ένα break 11 ημερων ενδιαμεσα ημουν μονος στο σπιτι.
Ειπα ευκαιρία θα κάνω τα πάντα οτι γουσταρω...θα πιω μπυρες θα τρωω πιτσες θα δω οτι φιλμ γουσταρω θα βάλλω τη μουσικη στο διαπασων την νυχτα...

Τελικά δεν έκανα σχεδον τιποτα απ αυτα... εκτος τις μπυρες... Ειδα λιγα φιλμ που ανέφερα (βρηκα την ευκαιρια να ξαναδω την λεπτη κοκκινη γραμη 2 φορες και μιση)

Συν 1-2 φιλμ τρομου (που η συζηγος δεν θέλει να ακουει σπιτι)...

Κατάφερα και ειδα ενα φιλμ ολόκληρο απο εναν καναδό σκηνοθέτη που μ'αρέσει ιδιαίτερα και που με έκανε παλαιότερα να ανακαλυψω τον συμπατριωτη μας Ελίας Κοτέας : Προκειται για τον Καναδο Ατομ Εγκογιαν και το τελευταιο του φιλμ "Captiv"

matiyU7.jpg

Kαλη ταινία που κράτησε το ενδιαφέρον μου ζωντανο σε όλη της την διαρκεια (ενα κριτηριο για το αν μια ταινια ειναι καλη για μένα) με "πραγματικους" χαρακτηρες μακράν του Τομ Κρουζ, και λεπτές ισορροπίες.

Μην περιμένετε καταδιωξεις αλα κρουζ οπως το παραπάνω (δεν εχω τιποτα με τν ηθοποιο τουναντιων μπορει και να μ'αρεσει αλλα μιλάω την διαφορά του ειδους...οπως έλεγα και για τα φιλμ "Σι Φι" έτσι και με τα "ακξιον μουβιζ" εχω έρθει λιγο σε "κορεσμό" και οσο πάει τόσο δεν μου αρκουν...

Ο φιλος auteur ειχε κάνει μια ευστοχη παρατηρηση επ αυτου...

Χρειαζόμαστε και νόημα.Λιγο εσωτερικό κόσμο...Φτάνει τα περιτυλίγματα.
Χρειάζονται και αυτα αλλα για αυτο που προσδιοριζονται: περιτυλίγματα. Πρέπει και κάποιο περιεχόμενο. Ακόμα και οι Wachowski την χάσανε την μπάλα κάπου στο ημίχρονο (λέω για το τελευταίο τους στην εμπορικη λεωφόρο με τους φάρους αναμένους και σειρηνες ανοιχτες, χωρις κανενα κόμπλεξ και με γεια τους με χαρά τους).

Να προτεινω και ενα τρομου που ειδα για δευτερη φορά

Deliver Us from Evil

Με έναν εκπληκτικό Eric Bana και εναν Edgar Ramirez στον ρόλο ενός λατινου ιερέα πρωην ναρκωμανη που καθηλωνει.

delivre-mal-open-the-doors-L-R_4G_u.jpeg

Το συνιστω για νυχτα Σαββατου η πρωϊ της Κυριακης.

Rosemary_S_Baby.jpg

Ομολογώ ότι την είχα ξεχάσει, δεν έμεινα καθόλου στο στορυ, αλλά πόσο άρτια τεχνική δουλειά έκανε ο Πολάνσκι.