Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

THE GUNMAN

Περιμενα να δω κατι καλυτερο λογω Πεν.
Απλοικη -πολυ ομως- υπόθεση, ενας Μπαρδεμ καρικατουρα, ακομα και ο Πεν δεν απεδωσε. Μαλλον οι ρολοι του ηρωα που τα σπαει δεν του πανε (κριμα οι μυες που εκανε).
Σκηνοθετικα πολυ λιγη η ταινια

Μετρια απο μενα.

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μια ταινια που ειδα προσφατα και ξέχασα να αναφέρω ειναι η All is by my side που αναφέρεται στην ζωή του Χεντριξ στην πρωϊμη περίοδο της καριέρας στο Λονδινο.

All_is_by_my_side.jpg

Το οτι ξέχασα να το αναφέρω τα λέει όλα...Ο ηθοποιός προσπάθησε αλλα σε καμμια περιπτωση δεν μου θυμησε Χεντριξ και δεν μου άρεσε και κατα τη γνωμη μου δεν υπηρξε καμμια ουσιωδης σκηνή, εκτως απο εκείνη που ένας ακτιβιστης αφρο πάει να καπελωσει τον Χεντριξ, και να τον περιφραξει φυλετικά ενω ατυτος αρνειται.

ΚΑτα τ'αλλα δεν με έκανε να νοιωσω οτι βλέπω Χεντριξ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αντίθετα σημερα το απογευμα ηθελα να δω τελικά μια ταινία που να μου αρέσει...αποφάσισα λοιπον μετά απο αρκετα χρόνια να δω το The Ghost and the Darkness

The_Ghost_and_the_Darkness.jpg

Αυτη ειναι ταινία που μ'αρεσει, δεν την ειχα δει εδω και καμμιά δεκαρια χρόνια, απο τότε που βγηκε, και αντιληφθηκα ποο ξεχνάμε τις ιστορίες και τα φιλμ που βλεπουμε...Μου κρατησε το ενδιαφέρον σε όλη της την διαρτκεια πραγματικη και εντονη περιπετεια στην Αφρική με όλα τα συστατικά που χρειάζονται, (εως το μυστηριο)...

Και με καταπληκτικές ερμηνίες του Val Kilmer & Michael Douglas.

To προτεινω για μια ευχαριστη κινηματογραφικη στιγμη με πραγματικο εξωτισμό όμορφους χαρακτηρες και ένταση

Last edited by a moderator:

Ποιό? Δεν φαίνεται κάτι.

Όπως και επεσήμανε ο φίλος παραπάνω, το enemy του Ντένις Βιλνέβ με τον Τζέηκ Γκίλενχαλ ... Ντεηβλιντσικό, ενδοσκοπικό, γεμάτο αποχρωματισμένες αμφισημίες, με τον πρωταγωνιστή να δικαιολογεί όσους εξ ημών τον θεωρούμε από τους κορυφαίους τα τελευταία 10 χρόνια ...

Όπως και επεσήμανε ο φίλος παραπάνω, το enemy του Ντένις Βιλνέβ με τον Τζέηκ Γκίλενχαλ ... Ντεηβλιντσικό, ενδοσκοπικό, γεμάτο αποχρωματισμένες αμφισημίες, με τον πρωταγωνιστή να δικαιολογεί όσους εξ ημών τον θεωρούμε από τους κορυφαίους τα τελευταία 10 χρόνια ...

Oyfff
Ειπα και γω...

Γιατι κοιτα σύμπτωση εγω ειδα προχθες βραδυ ενα αλλο Enemy αλλα ηταν μπουρδα...η για να ειμαι ευπρεπης...καρικατουριστικο.

Ηταν αυτο :

http://www.imdb.com/title/tt0089092/

MV5BMTkxODQ1NDMwMl5BMl5BanBnXkFtZTgwMTY4MjQxMDE@._V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_.jpg

Απογοητευση.

Το Εnemy Mine ειναι απο τις καλες ταινιες επιστημονικης φαντασιας.
Εχει παρα πολλα πραγματα να πει κυριως περι μισαλλοδοξιας και ουμανισμου.
Για το Enemy και τον Γκιλενχαλ θα συμφωνησω απολυτως με Δημοκηδη.
Μια παραπλησια (θεματικα) ταινια που βγηκε πολυ κοντα με το Εnemy και εξισου ενδιαφερουσα κινηματογραφικα ηταν και το The double.
Bασισμενη σε ιστορια του Ντοστογιεφσκι και σκηνοθετημενη απο εναν τυπακο που μετα απο αυτο αλλα και την προηγουμενη ταινια του (Submarine) δειχνει οτι εχει αρκετα να μας προσφερει.

Στο Enemy , δεν ξερω αν στο θεμα μπορει να γινει καποιος σχολιασμος για τις ταινιες, μπορει καποιος να μου εξηγησει την τελευταια σκηνη; Ειχα καιρο που την ειδα και τωρα ο Δημοκηδής μου την θυμησε. Δεν θα σποιλαρω την ταινια . Ολα τα μηνυματα που περνα, που εμφανιζονται σε τοιχους και πινακες , θα τα προσεξουν ολοι, αλλα θα τα δωσουν σημασια μετα. Ισως μερικοι δεν καταλαβουν και τι πραγματικα γινεται. Απλα εγω προσωπικα δεν καταλαβα την τελευταια σκηνη ...

Δεν νομίζω ότι υπάρχει 'μία' εξήγηση ... είναι θέμα ερμηνείας ... σαν καθηγητής αναφέρει τον Χέγκελ και την αναπόφευκτη επαναληπτικότητα των φαινομένων, ακόμη και των σφαλμάτων, παρά την συσσωρευμένη γνώση ... η αράχνη σε όλο το φιλμ έχει την έννοια της γυναίκας /παγίδα, είτε με την μορφή της ερωμένης, είτε με της κυοφορούσας συζύγου (όπου το επερχόμενο παιδί θα παραβιάσει ανεπανόρθωτα την ατομικότητα και τις πρότερες επιθυμίες του άνδρα) ... λίγο πριν την τελευταία σκηνή που σε μπερδεύει, ο τύπος βρίσκοντας το κλειδί του στριπ-κλαμπ, ήδη καταστρώνει το σχέδιο για να ''την κάνει'' το βράδυ ... οπότε, πάλι η παγίδα, τα λάθη, όλα επανέρχονται μεγεθυμένα ....

* Παίδες, μην ανησυχείτε, δεν απαιτείται σπόιλερ ...

Για το Enemy και τον Γκιλενχαλ θα συμφωνησω απολυτως με Δημοκηδη.
Μια παραπλησια (θεματικα) ταινια που βγηκε πολυ κοντα με το Εnemy και εξισου ενδιαφερουσα κινηματογραφικα ηταν και το The double.
Bασισμενη σε ιστορια του Ντοστογιεφσκι και σκηνοθετημενη απο εναν τυπακο που μετα απο αυτο αλλα και την προηγουμενη ταινια του (Submarine) δειχνει οτι εχει αρκετα να μας προσφερει.
Ποιός να το περίμενε απ'τον Moss του ξεκαρδιστικού IT crowd. Το είδα χωρίς να προσέξω ποιός είναι ο σκηνοθέτης, μπαίνει και το submarine στην watchlist.

Who_am_I.jpg

Απο τις καλες του 2014 με αρχη μεση και τελος. Ακομα και καποιος που δεν εχει καθολου
σχεση με υπολογιστες και hacking θα την απολαυσει. Την ξανα εβλεπα ανετα. 8.5/10

11189513_ori.jpg

Χωρίς ανάσα!

Το φιλμ του Γερμαν μου το προτεινε το μέλος Paulmarinis. και εψαξα και το βρηκα και με αγγλικους υπότιτλους (στο Ιντερνετ)

Ομως οι υπότιτλοι ηταν χοντροι και επιπλέον σε μαυρο πλαίσιο πραγμα που εκανε να χάνεται μερος του κάδρου της εικόνας.

Οποτε απενεργοποιησα τους υποτιτλους και το ειδα ετσι...σαν εικονο-αφηγηση χωρις δυστυχως να ξέρω την γλωσσα.

Ομως η εικόνα ... απο μόνη της ένα ποιημα.
Μετά το ξαναέβαλα με υποτιτλους.

Τωρα περιμένω να βγει σε Blue RAy, στην χώρα μου, αν ποτέ βγει βέβαια...γιατι εχω την εντυπωση οτι πολλά φιλμ απο Ρωσσία και περιξ μποϊκοτάρονται. ( Χρονια και χρονια τωρα προσπαθω να βρω ενα απο τα ελευταια φιλμ του Βαϊντα με φόντο μια Ναπολεόνια Εξστρατεία...ποτέ δεν το βρηκα. Εδω ακόμα και τον Ναυαρχο του Andreï Kravtchouk δυσκολευομαι να βρω -για αγορά γιατι το εχω δει σε στρημινγκ απο μια ιστοσελιδα του Ρωσσικου τυπου- παρ'όλο που παιζει ενα "ιερο τέρας του Γαλλικου κινηματογράφου μέσα)

Περιμένω να βγει σε BR λοιπον για αγορά και σωστη κινηματογραφικη θέαση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Who_am_I_movie_poster.jpg

Απο τις καλες του 2014 με αρχη μεση και τελος.Ακομα και καποιος που δεν εχει καθολου σχεση με υπολογιστες και hacking θα την απολαυσει.Την ξανα εβλεπα ανετα. 8.5/10

Το έβαλα στην λιστα μου για τα επόμενα.

Eιδα τελικά αποψε βραδυ, το Kingsman.

film_stills006_socialmedia%5B1%5D.jpg

Ποιο να ηταν το σχόλιο μου...

Α ρε Χόλυγουντ...πως μας τα φέρνεις

Οι ηθοποιοι καλοι, ο Colin Firth εξαιρετικός...

Κατα τ'αλλα παραμένω στην πρωτη μου εντυπωση : " Α ρε Χόλυγουντ* ..."

* Το προτιμω με "υψιλον".

Το WHOAMI το ειδα 2 φορες την ιδια μερα. Τοσο καλο ειναι.

Σημερα ειδα και το Southpaw. Πολυ καλο. Και αρχιζω να σεβομαι ιδιαιτερως τον Jake... μου αρεσε πολυ και στο Nightcrawler...

Πολυ καλος ο Τζιλενχαλ, αρκετες ταινιες που εχει κανει ειναι τουλαχιστον καλες και βλεπονται εως πολυ καλες, θα ελεγα οτι ειναι στο ιδιο στυλ με τον Christian Bale οπου και αυτος εχει φοβερες ταινιες στο ενεργητικο του...
Συστηνω ανεπιφυλακτα οτι ταινια εχουν βγαλει και οι 2 τα τελευταια 15 χρονια να τις δουν...

Μιας και πιασαμε τον Τζιλενχαλ μου θυμισατε και ειδα ξανα την πρωτη ταινια που τον γνωρισα. το Donnie Darko.

http://www.imdb.com/title/tt0246578/

Donnie_Darko.jpg

Για μενα ειναι στις κορυφαιες ταινιες που εχω δει.

To Nightcrawler το ειδα και με προβληάτησε αρκετα σαν αισθητικη και σαν γραφη.

Οσο για το Donnie Darko...έδειξε εξ αρχης οτι τοσο ο σκηνοθέτης όσο και τα φιλμ του, δεν κατατάσσονται εύκολα. Και οτι το εργο του Gyllenhaal θα ηταν πλεον με υπογραφή.

Eιδα και το Enemy

Πολυ καλό και πραγματικά μυστηριο. Το διηγημα θα πρεπει να ειναι ενδιαφέρον επισης.

Ο Gyllenhaal δημιουργει στην οθόνη μόνο με το βλεμμα του και με την μορφή του. Πραγματική γλυπτική κάνει σε 2 διαστάσεις.

Το φιλμ αγγιζει κάποια σημαντικά θέματα στοχασμου...η εικόνα του εντομου δεν ειναι καθόλου τυχαία οπου και οταν εμφανίζεται.

Eπισης η επιλογη των πλάνων της πόλης, του μπλοκ των κτιριων, και κατοικιων τόσο του καθηγητη οσο και του ηθοποιου ειναι αριστη. Και σιγουρα εχει σχεση με το θεμα.

Δεν μου αρεσε το Enemy για μενα μετρια ταινια...
Το μονο που καταλαβα ειναι οτι οι γυναικες μπορουν να αποδειχθουν αραχνες και ειδικα οταν γνωριζουν καποιον που η ζωη του ειναι μια ρουτινα...
Η φωτογραφια ηταν σαν αυτη του Breaking Bad λες και στο Τοροντο ειχε παει αφρικανικη σκονη, στο ΒΒ το δικαιολογω λογω Αλμπουκερκι και λογω θεματος σειρας αλλα στο Enemy οχι και τοσο πολυ...