Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

The Truman Show

The_Truman_Show.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0120382/?ref_=nv_sr_1

Αριστούργημα και σιγουρα μεσα στις 5 καλυτερες ταινιες που εχω δει. Εξαιρετικα πρωτοτυπη και συνεχως μπαινεις στη θεση του πρωταγωνιστη. Οσο προχωραει η ταινια γινεται ολο και καλυτερη. Ο Jim Carrey οπως και ο Ed Harris αξιζουν απο 2 οσκαρ γιατι παιζουν εξαιρετικα τον ρολο τους. Την ειχα 4 χρονια στον σκληρο και ποτε δεν εκατσα να τη δω. 10/10

Last edited by a moderator:
Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Southpaw

Southpaw.jpg

Εξαιρετική, μονίμως στα όρια τις έντασης και συγκινήσεις. Καταπληκτικός ο Jake Gyllenhaal.

Kαι Μποξερ ο Gyllenhaal ???

Δεν την ειχα υποψην μου. Ειναι πειστικός σαν μποξερ ;

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

The Truman Show

The_Truman_Show.jpg

Αριστούργημα και σιγουρα μεσα στις 5 καλυτερες ταινιες που εχω δει. Εξαιρετικα πρωτοτυπη και συνεχως μπαινεις στη θεση του πρωταγωνιστη. Οσο προχωραει η ταινια γινεται ολο και καλυτερη. Ο Jim Carrey οπως και ο Ed Harris αξιζουν απο 2 οσκαρ γιατι παιζουν εξαιρετικα τον ρολο τους. Την ειχα 4 χρονια στον σκληρο και ποτε δεν εκατσα να τη δω. 10/10

Ναι.. μία από τις καλύτερες ταινίες που έχει βγάλει ο Jim.. που τον συμπαθώ πολύ! :cool:

The Truman Show

The_Truman_Show.jpg

Για τα δεδομένα του Jim Carrey καλή ταινία αλλά δεν μπορώ να πω πως με άγγιξε ιδιαίτερα. Την είχα δει σε θερινό όταν είχε βγει και την ξαναείδα μετά από πολλά χρόνια πάλι στην τηλεόραση, Ενδιαφέρον και πρωτότυπο το θέμα όπως και το μήνυμα που περνάει αλλά από σκηνοθετική/ερμηνευτική άποψη προσωπικά δεν μου δημιούργησε μεγάλες συγκινήσεις ή προβληματισμούς.

Αν πάρει υποψηφιότητα για το southpaw ενώ την έχασε για το nightcrawler, τι να πω...

Καλά έχασε και από τον Eddie Redmayne που ήταν δίκαια θεωρό ο νικητής πέρυσι.
Δεν λέω ότι θα το πάρει, αλλά σαν υποψηφιότητα σίγουρα θα ήθελα να είναι μέσα.
Ποτέ δεν ξέρεις με τα Όσκαρ.

Μα δεν ήταν καν υποψήφιος! Αυτό λέω. Και ήταν ο Cooper του American sniper, μη χε...
Κατά την γνώμη μου ο Gyllenhaal στο nightcrawler πέτυχε μια μοναδική ερμηνεία, εισήγαγε ένα new kind of weirdo. Ο τρόπος που μιλούσε/κινούνταν, ήταν αγνώριστος σε σχέση με οτιδήποτε άλλο έχει κάνει.

Έχεις δίκιο είχε υποψηφιότητα για χρυσή σφαίρα και όχι για τα όσκαρ.

Ο Τζέηκ είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε ηθοποιό της γενιάς του ... είχα και τον Τομ Χάρντι σετάκι, αλλά άρχισε να υπολείπεται ...

Εγώ θα τους έβαζα με αυτή την σειρά μιας και είναι κοντά στην ηλικία, ίδιας γενιάς ηθοποιών ας πούμε.

Michael Fassbender
Tom Hardy
Jake Gyllenhaal
Karl Urban

Για τον Hardy κάτσε να δούμε και το Legend εκεί πιστεύω θα μας εκπληξή ευχάριστα.

Hamburger Hill

41363_large.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0093137/?ref_=nv_sr_1

Ταινια οχι και τοσο γνωστη στους περισσοτερους.Διηγείται την αληθινη ιστορια κατακτησης ενος λοφου στον πολεμο του βιετναμ το 1969.Ξεκιναει χαλαρα και μεχρι το τελος ολο και ανεβαζει ρυθμους.Πολεμος οπως πραγματικα ειναι και οχι μαλακιες τυπου american sniper που πηρε και οσκαρ τρομαρα του.

7.5/10

fid14325.jpg

Αργή, σε κάποιες περιπτώσεις κουραστική και σε γενικές όταν τελείωσε δεν μου άφησε κάτι....
Mε έπεισε ο Tommy Lee Jones, όχι όμως και η Hilary Swank. Δεν κολλούσε για το ρόλο νομίζω.
Σε γενικές γραμμές, δεν τη συνιστώ σε όποιον θέλει western δράσης. Είναι περισσότερο "κοινωνική".
5/10

Hamburger Hill
41363_large.jpg

.......................Πολεμος οπως πραγματικα ειναι και οχι μαλακιες τυπου american sniper που πηρε και οσκαρ τρομαρα του.

7.5/10

Το Χαμπουργκερ εχει φοντο το Βιετναμ, ο Αμερικάνος ελευθερος σκοπευτης το Ιρακ.
Ο πόλεμος εχει πολλες φασετες.
Οσο πραγματική αναπαρασταση μπορει να ειναι η πρωτη ταινία αλλο τοσο πραγματικη ειναι και η δευτερη, απλά με διαφορετικές πραγματικότητες.

Στο Χαμπουργκερ θα εβαζα και εγω κατι αναμεσα σε 7,5 και 8...στον Σναϊπερ 9,5.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χθες ειδα την ταινία A must wanted man του Anton Corbijn, με έναν καταπληκτικό Philip Seymour Hoffman, για τον οποιον ισως ηταν η τελευταια του ταινία.

Παρα πολυ καλη ταινία με φοντο την αντιτρομοκρατικη υπηρεσία και τις μεθοδους ερευνας αναζητησης αλλα και τις συγκρουσεις μεταξυ ξενων ενδιαφεροντων.

Σε δευτερο ρόλο ο Willem Dafoe, παντα σωστος και παντα πιανοντας τον σφυγμο του εργου στο οποιο συμμετεχει.

Ο Anton Corbijn ειναι σκηνοθετης που μου αρεσει οτι εχει κάνει, αναμεσα στα οποια το Elephant, και το "Ετοιμη για όλα", και τον βρισκω αρκετα Rock n' Roll στην κινηματογραφικη του γραφή.

Το προτεινω

a-most-wanted-man.jpg

Last edited:

Το Χαμπουργκερ εχει φοντο το Βιετναμ, ο Αμερικάνος ελευθερος σκοπευτης το Ιρακ.
Ο πόλεμος εχει πολλες φασετες.
Οσο πραγματική αναπαρασταση μπορει να ειναι η πρωτη ταινία αλλο τοσο πραγματικη ειναι και η δευτερη, απλά με διαφορετικές πραγματικότητες.

Στο Χαμπουργκερ θα εβαζα και εγω κατι αναμεσα σε 7,5 και 8...στον Σναϊπερ 9,5.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χθες ειδα την ταινία A must wanted man του Anton Corbijn, με έναν καταπληκτικό Philip Seymour Hoffman, για τον οποιον ισως ηταν η τελευταια του ταινία.

Παρα πολυ καλη ταινία με φοντο την αντιτρομοκρατικη υπηρεσία και τις μεθοδους ερευνας αναζητησης αλλα και τις συγκρουσεις μεταξυ ξενων ενδιαφεροντων.

Σε δευτερο ρόλο ο Willem Dafoe, παντα σωστος και παντα πιανοντας τον σφυγμο του εργου στο οποιο συμμετεχει.

Ο Anton Corbijn ειναι σκηνοθετης που μου αρεσει οτι εχει κάνει, αναμεσα στα οποια το Elephant, και το "Ετοιμη για όλα", και τον βρισκω αρκετα Rock n' Roll στην κινηματογραφικη του γραφή.

Το προτεινω

a-most-wanted-man.jpg

Ο Κορμπάιν ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος και κατόπιν σκηνοθέτησε πολλά videoclips των Depeche Mode της εποχής του "Music for the masses"...τα ααπρόμαυρα που ήταν και της μόδας τότε.
Εξ'άλλου έχει σκηνοθετήσει και την ιστορία του Ian Curtis στο "Control" συνεπώς δεν με εκπλήσσει αυτό που γράφεις για την γραφή του.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ο Κορμπάιν ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος και κατόπιν σκηνοθέτησε πολλά videoclips των Depeche Mode της εποχής του "Music for the masses"...τα ααπρόμαυρα που ήταν και της μόδας τότε.
Εξ'άλλου έχει σκηνοθετήσει και την ιστορία του Ian Curtis στο "Control" συνεπώς δεν με εκπλήσσει αυτό που γράφεις για την γραφή του.

Υeap...
Btw ειναι John Le Carre το στορρυ και ο Ολλανδος κανει εξαιρετικη δουλεια.Δυο χρονια μετα το Tinker Taylor,αλλη μια σπουδιαα Λε Καρε μεταφορα στο πανι.

Ο Κορμπάιν ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος και κατόπιν σκηνοθέτησε πολλά videoclips των Depeche Mode της εποχής του "Music for the masses"...τα ασπρόμαυρα που ήταν και της μόδας τότε.

Αυτο δεν το εβαλα επιτηδες να δω αν κανεις θα το αναφερει.
Πολυ πολυ αγαπημενο, και οποτε βλεπω τον ηθοποιο που παιζει τον Ιαν Κερτις, νοιώθω πραγματικο ριγος. Τραγικά επιτυχημενη προσαρμογη.

Ταινιαρα το most wanted man. Αν σας αρεσε αυτο και το tinker tailor, ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ βλεπετε τη μινι σειρα The Honorable Woman

Misery

Misery.jpg

http://m.imdb.com/title/tt0100157/

Ένα εξαιρετικό θρίλερ από τα παλιά. Ατμοσφαιρικό που όσο προχωράει η ταινία τόσο πιο πολύ σε καθηλωνει. Caan και bates ζουν πραγματικά το ρόλο τους. Κατά τη διάρκεια της ταινίας έφυγαν αρκετά καντιλια προς την bates. Πιστεύω όλοι θα θελήσετε να το κάνετε αυτό. Κλασική με ένα άψογο τέλος.

8.5/10