Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ακου το Συντριβανι...:icon15:
Κατω τα χερια σας απο το Λαβυρινθο και απο τον Αρονοφσκι του παλιου καλου καιρου (τοτε που ηταν ακομα σκηνοθετης).
Αμα τον κραζετε για τοτε, τι να πει κανεις για το Νωε?

για το συντιβανι μας παρεξηγησες..
δεν εγραψε αρνητικα σχολια κανεις..
εγω την εκτιμησα την 2η φορα, που την ειδα με καλυτερες συνθηκες και αλλη ψυχολογια.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ψιτ το Fountain μου αρεσε...
Ο Λαβυρινθος καταπληκτικος.Ασε που πλεον δεν πιστευω οτι θα τον ξεπερασει ποτε ο Ντελ Τορο...

Το κακο ξερεις ποιο ειναι?
Οτι αυτος (ενω δειχνει οτι το'χει ακομα σκηνοθετικα), μαλλον δε θα ξεπερασει οτ Λαβυρινθο, γιατι απλα δε θα ξαναασχοληθει με σοβαρο σεναριο. Δε δειχνει να θελει.
Αν επαιρνε το καταλληλο σεναριο στα χερια του πιστευω οτι θα ξαναφτιαχνε ανετα κατι τουλαχιστον παραπλησιο με το Λαβυρινθο.
Για τον Αρονοφσκι, λυπαμαι που το λεω, αλλα πολυ φοβαμαι οτι μαλλον το'χασε...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

για το συντιβανι μας παρεξηγησες..
δεν εγραψε αρνητικα σχολια κανεις..
εγω την εκτιμησα την 2η φορα, που την ειδα με καλυτερες συνθηκες και αλλη ψυχολογια.

Λες να παθεις το ιδιο και με τη Victoria?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

παντα οταν παρακολουθουμε κατι, παιζει ρολο και η ψυχολογια μας την δεδομενη στιγμη.

και καποιες φορες η ψυχολογια μας αλλαζει βλεποντας μια ταινια ....

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Καθόλου δεν το προσπερνάω, απλά δε χρειάστηκε να το αναφέρω αφού το έκανε ο auteur. Αν και το έκανε μόνο για να πει ότι τη θέση του θα πάρει το Victoria. Tέλος παντων. Θα δείξει...

Παρεξήγηση....
Συμφωνώ μαζί σου για το Sideways και μου έκανε εντύπωση που ο auteur το προσπερνάει, όπως έγραψε.
Ιππότες πάντως δεν έχει ο λαβύρινθος, και στο The Fountain αν αντέξεις το πρώτο τέταρτο είναι ταινιάρα!

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Cartel land - Η γη των καρτελ

http://www.imdb.com/title/tt4126304/
http://www.rottentomatoes.com/m/cartel_land/
http://www.aiff.gr/article.asp?catid=39605&subid=2&pubid=15461793

Το ντοκυμανταιρ ξεκινα με μια σκηνη που θυμιζει Breaking Bad (τη σειρα).
Έχουμε δυο περιπτωσεις σε διαφορετικες περιοχες μια στις ΗΠΑ και μια στο Μεξικο) οπου ομάδες πολιτων σχηματιζουν ένοπλες παραστρατιωτικες ομαδες.

Υπαρχουν διαφορες: οι αμερικανοι εμφανιζονται μάλλον γραφικοι και δικαιολογουν τις πραξεις τους επειδη φοβουνται οτι οι μεταναστες θα καταλαβουν την περιοχη τους (ή και τις ΗΠΑ ολοκληρες - yeah right!).
Οι μεξικανοι απο την αλλη εχουν να αντιμετωπισουν τα καρτελ ναρκωτικων που απειλουν ολοκληρες περιοχες και δολοφονουν με την ανοχη των κρατικων μηχανισμων.
Ο προβληματισμος ειναι τουλαχιστον ενδιαφερον: έχουν οι πολιτες δικαιωμα σε αυτοαμυνα οταν ο κρατικος μηχανισμος αδιαφορει ή αδυνατει?

Το κακο ξερεις ποιο ειναι?
Οτι αυτος (ενω δειχνει οτι το'χει ακομα σκηνοθετικα), μαλλον δε θα ξεπερασει οτ Λαβυρινθο, γιατι απλα δε θα ξαναασχοληθει με σοβαρο σεναριο. Δε δειχνει να θελει.
Αν επαιρνε το καταλληλο σεναριο στα χερια του πιστευω οτι θα ξαναφτιαχνε ανετα κατι τουλαχιστον παραπλησιο με το Λαβυρινθο.

Δεδομενου οτι σε ολες τις δουλειες του και μετα το Λαβυρινθο παντα εμπλεκοταν στα σεναρια θεωρω οτι ή δεν θελει ή φοβαται να εμβαθυνει με το φοβο οτι η ταινια θα γινει "δυσκολη" και δε θα πουλησει.
Μεγαλυτερο παραδειγμα απο το φετεινο Crimson Peak δεν υπαρχει.
Μια ταινια που φωναζει το τι θα μορουσε να γινει μονο και μονο για να βουλιαξει απο την ατολμια του σεναριου.Ενα σεναριο που στραγγαλιστηκε εξωφθαλμα ενω ειχε τις δυνατοτητες να γινει ενα αριστουργημα "υπαρξιακου" γοτθικου τρομου,θυσιαστηκε στο βωμο του mainstream.
Και η πλακα ειναι οτι δεν εδρεψε και δαφνες στο box office ακριβως επειδη βγηκε νεροβραστο.

The Lives Of Others

547_The-Lives-of-Others:37593.jpg

http://m.imdb.com/title/tt0405094

Ταινία σταθμός στην ιστορία του κινηματογραφου. Απορώ πως δεν την είχα δει τόσα χρόνια. 10/10 για αυτό το αριστούργημα της έβδομης τέχνης...

.
ειδα αυτο το Σπεκτρ δεν ξερω και αν το λεω σωστα ( φυσικα οχι ολο )
μ αυτον που οταν τον βλεπω μου θυμιζει φατσα απο αλλη χωρα
καλα ειναι δυνατον να αρεσουν αυτες οι παπαριες μονο επειδη ξοδευονται χρηματα και εχουν ενα ονομα
μακρια ....

photo_09.jpg

Συγκινητικη ταινια !

Για τον (υποτιθεμενο) τελευταιο τιγρη της Τασμανιας .... οχι για τους homo sapiens.
Ο Willem Dafoe μπορει να ξεφευγει λιγο απο την μετριοτητα των υπολοιπων (εως πολυ)
αλλα ο σκηνοθετης ΔΕΝ ξερει προς τα που να στρεψει το κεντρο βαρους (του δραματος).
Αφου μας πηγαινοφερνει σε ανουσιες homo sapiens σχεσεις ... ευτυχως καταληγει στο τελος.

Η σκηνη με τον Τιγρη της Τασμανιας που κοιταζει τον κυνηγο sapiens ... ειναι το μοναδικο
σημειο που κορυφωνει και εκμηδενιζει ολα τα αλλα ανουσια (human) relationships.

photo_09.jpg

.....................

Η σκηνη με τον Τιγρη της Τασμανιας που κοιταζει τον κυνηγο sapiens ... ειναι το μοναδικο
σημειο που κορυφωνει και εκμηδενιζει ολα τα αλλα ανουσια (human) relationships.

Πολυ επικινδυνο και θανατηφορο ειδος...

Ειδα αρκετα εργα απο τις γιορτες και μετα.

Απο τα νεα, ενα που μου εμεινε με καποιες πολυ καλες εντυπωσεις και σκεψεις, ειναι το Youth.

youth.jpg

Παιχνιδιζει αναμεσα σε αντιθετα συναισθηματα και φαινεται ταυτοχρονα ελαφρυ και βαθυ, αστειο και δραματικό, αγγιζοντας τα πραγματικα ερωτηματα της υπαρξης μεσα σε ενα χωρο προνομιουχων της ζωης, που τελικα αποδικνυεται οτι δεν ειναι.

Το τρεϊλερ και η αφισσα δεν δινουν την πραγματικη εμβελεια του φιλμ κατα τη γνωμη μου.

Μεσ στα πολλα θεαματικα που ειδα ηταν και ενα πιο προσωπικο και ποιητικο, αν και εθελημενα αφελες καποιες φορες, που μου κρατησε το ενδιαφερον.
Το "κοτοπουλο με δαμασκηνα" (εαν ειναι αυτος ο τιτλος στα Ελληνικα) της Σατραπί. Ιρανης καλλιτεχνιδος (σε πολλους τομεις).

540911-poulet-prunes-affiche.jpg

Ειδα βεβαια και το χειροτερο φιλμ της ζωης μου... δεν λεω καν τον τιτλο, απλα ειναι Γιαπωνεζικο. Ξεπερασε το προηγουμενο χειροτερο μου φιλμ που ηταν επισης Γιαπωνζικο (ουτε αυτουνου λεω τον τιτλο γιατι απλα τον ξεχασα).

Πολυ επικινδυνο και θανατηφορο ειδος...

Στο εργο, στις ελαχιστες στιγμες που εμφανιζεται ... λιγο πολυ
εικονιζεται ως αλητοσκυλο που οικτιρει τον εαυτο του.

Καμια σχεση (βεβαια) με την πραγματικοτητα.

Last edited:

Στο εργο, στις ελαχιστες στιγμες που εμφανιζεται ... λιγο πολυ
εικονιζεται ως αλητοσκυλο που οικτιρει τον εαυτο του.

Καμια σχεση (βεβαια) με την πραγματικοτητα.

Δεν εννοω τον τιγρη της τασμανιας...:devil-smiley-029:

Το ειδος του Willem Dafoe εννοω :flipout::flipout::flipout:

Steve Jobs 2015

Θεατρικη ταινια, χωρις εξωτερικα πλανα με έναν Fassbender που θυμιζε εξωτερικα τον Sting.
Δεν ειχα σκοπο να την δω, όπως δεν ειδα και την άλλη ταινια που ειχε γυριστει, αλλα λιγο το ότι ειχα ξεμεινει από ταινιες (επρεπε να επιλεξω μεταξυ αυτην και την Suffragette), λιγο το πολύ καλο cast της ταινιας με τον συμπαθητικο για μενα Fassbender, με βοηθησαν στην επιλογή αυτή.
Η ταινια απευθύνεται στους apple fans και δεν το λεω ειρωνικα, απλα αναφέρονται διαφορα ονόματα στα οποια δεν μπαινει στον κοπο να εξηγησει την ιδιοτητα τους, θεωρώντας ότι ο θεατης θα τους γνωριζει..
Αντίθετα οι fans και θα τους γνωριζουν, αλλα και θα αναπολουν τα προιοντα της αγαπημενης τους εταιρειας.

Η ταινια δειχνει τα παρασκήνια σε 3 παλιες παρουσιάσεις προιοντων από τον Jobs, ενώ παράλληλα δινεται εμφαση στην σχεση με την κορη του.
Να πω την αληθεια, πριν δω την ταινια, μου ηταν πιο συμπαθητικος τυπος.
Ισως φταιει το ότι ηταν χαλια πατερας και με επηρεασε αυτό το γεγονός.
Βλέπεται είμαι πατερας 2 κοριτσιων και οσο να ναι επαιξε το ρολο του.
6/10 λογω του cast.

Είδα εχθές βράδυ το Night Crawler. Πολύ καλή.
Όσο περνάει η ώρα τόσο και ανεβαίνει στην κρίση μου περισσότερο.

Μπρουταλ – χύμα ταινία σου τα ρίχνει όλα κατευθείαν/.
Και σαν γνήσιο μπρουταλ φιλμ είναι και πολύ απλό σε υπόθεση και χαρακτήρες. Όλα φάτσα.
Επίσης εκπληκτικό τέλος , απόλυτα συμβατό με όσα γράφω παραπάνω.

Συνιστάται ανεπιφύλακτα.

ex-machina-poster.jpg

Ex machina

Μου αρεσε υπερβολικα! Εξαιρετικη ματια στην Α.Ι.
Πολυ καλη η AVA...
Εξαιρετικη η μουσικη επενδυση!

sicario-poster.jpg

Sicario

Το ξεκινησα μετα το Ex machina, περιμενα περισσοτερα και αυτο ισως να με απογοητευσε.
Ισως και να αναπαριστα πιστα την πραγματικοτητα, εχει δυνατες σκηνες ομως κατι του ελειπε για μενα.
Απλα καλη

246390.jpg

Την λάτρεψα, άλλα για πολλούς και διαφόρους λόγους δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός.

Εγώ όχι και τόσο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ex-machina-poster.jpg

Ex machina

Μου αρεσε υπερβολικα! Εξαιρετικη ματια στην Α.Ι.

Όντως πολύ καλή. Αυτό που αρχίζεις να ανησυχείς ότι και ο δημιουργός είναι μηχανή, εξαιρετικό...

Steve Jobs 2015

Θεατρικη ταινια, χωρις εξωτερικα πλανα με έναν Fassbender που θυμιζε εξωτερικα τον Sting.
Δεν ειχα σκοπο να την δω, όπως δεν ειδα και την άλλη ταινια που ειχε γυριστει, αλλα λιγο το ότι ειχα ξεμεινει από ταινιες (επρεπε να επιλεξω μεταξυ αυτην και την Suffragette), λιγο το πολύ καλο cast της ταινιας με τον συμπαθητικο για μενα Fassbender, με βοηθησαν στην επιλογή αυτή.
Η ταινια απευθύνεται στους apple fans και δεν το λεω ειρωνικα, απλα αναφέρονται διαφορα ονόματα στα οποια δεν μπαινει στον κοπο να εξηγησει την ιδιοτητα τους, θεωρώντας ότι ο θεατης θα τους γνωριζει..
Αντίθετα οι fans και θα τους γνωριζουν, αλλα και θα αναπολουν τα προιοντα της αγαπημενης τους εταιρειας.

Η ταινια δειχνει τα παρασκήνια σε 3 παλιες παρουσιάσεις προιοντων από τον Jobs, ενώ παράλληλα δινεται εμφαση στην σχεση με την κορη του.
Να πω την αληθεια, πριν δω την ταινια, μου ηταν πιο συμπαθητικος τυπος.
Ισως φταιει το ότι ηταν χαλια πατερας και με επηρεασε αυτό το γεγονός.
Βλέπεται είμαι πατερας 2 κοριτσιων και οσο να ναι επαιξε το ρολο του.
6/10 λογω του cast.
Ή αλήθεια είναι ότι οι βασικοί χαρακτήρες είναι πολύ γνωστοί στον χώρο των υπολογιστών. Ο έτερος Steve , ο Wozniak πχ, είναι παρά πολύ γνωστός.

Ή ταινία όντως μέτρια. Και πριν και μετά έχω την ίδια ακριβώς άποψη για τον jobs.

Ατυχής ή παράλειψη να αναφέρουν ότι την Apple την έσωσε από την χρεωκοπία ο Bill Gates, και ήταν αυτός που επανέφερε τον jobs στην Apple και που ουσιαστικά πλήρωσε για τις none voting shares αυτού.

..........................................

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-rEepzGOqQYI/VgMVC1_zoNI/AAAAAAAAzPo/QdhKd-wa0jQ/s692-Ic42/sicario-poster.jpg

Sicario

Το ξεκινησα μετα το Ex machina, περιμενα περισσοτερα και αυτο ισως να με απογοητευσε.
Ισως και να αναπαριστα πιστα την πραγματικοτητα, εχει δυνατες σκηνες ομως κατι του ελειπε για μενα.
Απλα καλη

To ειδα αποψε/ Εμενα μου αρεσε πολυ. Σκληρο, ατόφιο, ξερό...μου εδωσε την εντυπωση της πραγματικοτητας.
Και ο Νελ τορο. Μεγαλη κλαση ηθοποιου.
Εγω θα την προτεινα, χωρις να θελω να παρω κανενα στο λαιμο μου, ως πολυ καλη.

Αντιθετα δεν ειναι καταληλη για ολους.