Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Είδα το Logan.
Να το πώ όσο πιο ευγενικά μπορώ: Η μεγαλύτερη μ@λ@κια που έχω δεί ποτέ μου.. (και εχω δει πολλές...).
Το ξεφτύλισαν και το τερμάτισαν...

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Οι σκηνες των ονειρων του πρωταγωνιστη ειναι κατι παραπανω απο σκηνες ανθολογιας. Ειναι απιστευτες. Δεν εχω ξαναζησει σκηνη τοσο εντονα. Δεν εχει καταφερει κανεις να με κανει να αισθανθω σε τοσο μεγαλο βαθμο οπως αισθανεται ο πρωταγωνιστης του
Παρα πολυ βαρια ταινια βεβαια και πρεπει να τονιστει σε καθε επιδοξο θεατη. Αλλα για μενα ειναι απο τις πιο σημαντικες του αιωνα μας.
Αριστουργημα.

Ωπα !! Αριστουργημα βλεπω και δεν το ξερω
και πολυ μεγαλα λογια ο Γαλεν
να προχωρησω αφοβα ?

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

να προχωρησω αφοβα ?
Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

Από άνθρωπο που είναι εχθρός των doc τι περιμένεις;

Προχώρα άφοβα όπως και στο loving (το τελευταίο του) που είναι εξαιρετικό.

Μετά είναι και το american honey που είναι πολύ καλό.
Αλλά τα μικρά αριστούργημάτα είναι το moonlight και το im not your negro.
Και τα εξαιρετικά safari, machines, exile, the challenge, dawson city:frozen time, take me home, nowhere to hide, the graduation.

Τα καλύτερα σενάρια δεν γράφονται από το μυαλό, αλλά από την ίδια την ζωή. Τα σενάρια του sorkin είναι πολύ φτωχά από την πραγματικότητα και τις εικόνες που υπάρχουν εκεί εξω. Αρκεί να υπάρχει θέληση να τις "διαβάσουμε"

να προχωρησω αφοβα ?

Mπα...
Το λεει ο Λυμπε,το λεει ο Γκαλεν,να στο πω και γω.
Αλλα στη θεση σου θα περιμενα και το Δημοκηδη.Αν σου πει κι αυτος τα ιδια ειναι βεβαιο οτι την ταινια θα τη βρεις.....μαπα....:flipout:

Mπα...
Το λεει ο Λυμπε,το λεει ο Γκαλεν,να στο πω και γω.
Αλλα στη θεση σου θα περιμενα και το Δημοκηδη.Αν σου πει κι αυτος τα ιδια ειναι βεβαιο οτι την ταινια θα τη βρεις.....μαπα....:flipout:

μπα... οχι, ειναι οτι τα αριστουργηματα με πειραζουν ψυχολογικα

να φανταστεις προχτες εβλεπα αυτο το PASSENGERS ηταν με ενα τυπο σε ενα διαστημοπλοιο που ξυπνησε
απο μια καψουλα και ανοιγε συνεχεια πορτες ειδα 57 λεπτα και το εκλεισα μια χαρα περασα ....

:BDGBGDB55:

μπα... οχι, ειναι οτι τα αριστουργηματα με πειραζουν ψυχολογικα

να φανταστεις προχτες εβλεπα αυτο το PASSENGERS ηταν με ενα τυπο σε ενα διαστημοπλοιο που ξυπνησε
απο μια καψουλα και ανοιγε συνεχεια πορτες ειδα 57 λεπτα και το εκλεισα μια χαρα περασα ....

:BDGBGDB55:

Το Take Shelter μου άρεσε κι εμένα, οπότε αν άρεσει και στο Δημοκηδή καλά θα κάνεις να το αποφύγεις.

Το take shelter είναι μία εξαιρετική ταινία που σκεπτομουν σχεδόν 3 ημέρες όταν την πρωτοείδα... Καλόν είναι ο Παπα να μείνει μακρυά, μην μας γράψει καμία Στελιάδα και σαλτάρουμε...

Sent from my Le 1 Pro using Tapatalk

Το take shelter είναι μία εξαιρετική ταινία που σκεπτομουν σχεδόν 3 ημέρες όταν την πρωτοείδα... Καλόν είναι ο Παπα να μείνει μακρυά, μην μας γράψει καμία Στελιάδα και σαλτάρουμε...

Sent from my Le 1 Pro using Tapatalk

:flipout:

Το take shelter είναι μία εξαιρετική ταινία που σκεπτομουν σχεδόν 3 ημέρες όταν την πρωτοείδα...

:bang: Ωωω.... ηταν αναγκη να το πεις και ετοιμαζομουν να το δω !!
αλλα αφου την ξεχασες μετα απο τρεις ημερες ... κατι λεει

:bang: Ωωω.... ηταν αναγκη να το πεις και ετοιμαζομουν να το δω !!
αλλα αφου την ξεχασες μετα απο τρεις ημερες ... κατι λεει

δες το moonlight να μας πεις την γνωμη σου
και μετα και το take shelter

Θέλετε να μην ξαναγράψει ;

Προσωπικά το moonlight μου άρεσε , και ο πιτσιρικάς περισσότερο από του lion
επισης μιας και μιλάμε για τον Στέλιο προτείνω να τη δει με τα φώτα κλειστά για να καταλάβει και τι εργαλείο αγόρασε , ειδικά εκεί στην εναλλαγή των κεφαλαίων

α μετά το moonlight έβαλα και ενα dope για να έρθω στα ίσα μου ....

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

I Saw The Devil[Ang-ma-reul bo-at-da]

sDqEI.jpg

Ενα κορεατικο επος ενα αριστουργημα απο τους μετρ των ταινιων με θεμα την εκδικηση.Δεν σε αφηνει σε χλωρο κλαρι σε ολη τη διαρκεια της οι ανατροπες ειναι μεγαλες και περιεχει πολυ πολυ βια.Μπραβο στους κορεατες για ακομα μια φορα. 10/10

MV5BMTAyODY4Njc4MjBeQTJeQWpwZ15BbWU4MDI0NTIzMDAy._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Miss Sloane (2016)

Πολιτικο θριλλερ σχετικα με τους lobbyists με πρωταγωνιστρια την Jessica Chastain. You had me at hello. Δεν χρειαστηκε τιποτα παραπανω απο την παραπανω περιγραφη για να θελω να το δω. Ειχε και ενα πολυ καλο τρειλερ. Δυστυχως δεν μπορεσα (δεν ξερω καν αν και για ποσο καιρο βγηκε στις αιθουσες στην ελλαδα) να το δω σε σινεμα, οποτε περιμενα να το δω σπιτι μου.

Η ταινια εχει λιγο ανορθοδοξη δομη, οχι ομως κατι που δεν εχουμε ξαναδει. Ξεκιναει με κατι που συμβαινει στο παρον, οπου η πρωταγωνιστρια βρισκεται σε ακροαση μπροστα στο κογκρεσσο και με flashback εξελισσεται η ιστορια, ωστε να δουμε πως φτασαμε σε αυτο το σημειο. Αν και διδεται ως κεντρικο θεμα της ταινιας, η προσπαθεια να περασει ενας νομος που περιοριζει λιγο την πωληση οπλων, το δυνατο χαρτι της ταινιας ειναι ο κεντρικος χαρακτηρας της. Η Jessica Chastain ειναι μαγευτικη οπου και να παιξει (ενας λογος που το Take Shelter ειναι τοσο καλο, ειναι οτι μπορει να σταθει ανταξια απεναντι στον Michael Shannon) και πλαισιωνεται απο ενα καστ που μπορει να την υποστηριξει, χωρις ομως να την φτανει ποτε.

Απο την ταινια δεν λειπουν τα προβληματα. Δεν θελω να αναλυσω, διοτι καποια αγγιζουν τα ορια του σποιλερ. Θα πω απλα οτι σε καποια σημεια θυμιζει ταινια οπου ο παντογνωστης πρωταγωνιστης εχει προβλεψει ολες τις κινησεις των αντιπαλων και οι ικανοτητες του φτανουν να ειναι ενος υπερηρωα (χμμμ.. τι μου θυμιζει.... μηπως καποιον που μενει στο 221Β baker street;) Αυτο ομως ειναι το β' ημιχρονο. Στο α' ημιχρονο η ταινια θα ηθελε να ειναι γραμμενη απο τον Σορκιν, αλλα δεν ειναι. Βλεπουμε rapid fire διαλογους, walk-and-talk και sexy εξυπνους ανθρωπους να δουλευουν αδιανοητες ωρες κανοντας κατι που αγαπουν. Δυστυχως ομως ο σεναριογραφος (που βλεπω οτι ειναι το πρωτο του writing credit) δεν φτανει την μαεστρια του original. Επισης, βλεπουμε την Alison Pill και τον Sam Waterston κατι που μας θυμιζει Σορκιν ακομα πιο εντονα. Ευτυχως η ταινια απο την μεση και μετα αλλαζει στυλ και ετσι αποφευγει την συνεχη συγκριση με τα εργα του Σορκιν.
Συμβαινει κατι στα 2/3 της ταινιας που με ξενισε, γιατι μου φανηκε πολυ τεχνητο. Τελικα δεν ενοχλει τοσο πολυ, αλλα οταν το ειδα ξενερωσα απιστευτα.

Ειναι ισως παραπανω "αμερικανια" απο οσο μπορει να σηκωσει ενας στην εδω μερια του ατλαντικου, αλλα αυτο με την εννοια οτι ασχολειται με πολυ "δικα τους" θεματα. Gun violence, gun lobby, lobbyists και βρωμικοι πολιτικοι (αυτο το τελευταιο βεβαιως ειναι παγκοσμιο :) ). Στα μεγαλα ατου της ταινιας και το soundtrack που ακολουθει την πρωταγωνιστρια του και ειναι γεματο ενεργεια, μυστηριωδες και σε στοιχειωνει. Δεν ειναι η σουπερ-ουαου ταινια, αξιζει να την δει κανεις α. αν του αρεσει το συγκεκριμενο ειδος (πολιτικο θριλλερ), β. για να επιβεβαιωσει οτι ο Σορκιν ειναι μονο ενας, γ. για την θεα Chastain.

ψηνομαι τωρα να δω και το our brand is crisis :D

Είδα τα =

Allied (http://www.imdb.com/title/tt3640424/) και μου άρεσε πάρα πολύ (παρά την επιφυλακτική στάση που είχα μετά τα σχόλια που είχα διαβάσει εδώ) . Και μόνο για την υπέροχη σκηνογραφία , αναπαράσταση της εποχής και τα κοστούμια αξίζει να την δει κανείς. Πέραν αυτών μου άρεσαν και οι ερμηνείες αλλά και η υπόθεση. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είχε ατέλειες βέβαια η ταινία ειδικά στο θέμα της σχέσης του ζευγαριού (που κλιμακώθηκε θετικά πολύ απρόσμενα) : 8/10

Les cowboys (http://www.imdb.com/title/tt4228294/) = Ίσως επειδή έχω μικρή κόρη να έπαιξε το ρόλο της , πάντως η ταινία προβληματίζει σε πολλαπλά επίπεδα (οι γονείς κοριτσιών και οι ιδιαίτερα οι μπαμπάδες θα το καταλάβουν καλύτερα). Ευρωπαϊκός κινηματογράφος θίγει ωμά επίκαιρα αλλά και διαχρονικά θέματα. Μέχρι την τελευταία στιγμή σε κρατάει σε εγρήγορση με ένα σφίξιμο το στομάχι : 8,5/10

Que Dios nos perdone (http://www.imdb.com/title/tt4944596/?ref_=fn_al_tt_1) = Απολαυστική ισπανική ταινία , χωρίς να είναι κάποιο αριστούργημα , προσφέρει ένα ενδιαφέρον δίωρο αστυνομικού θρίλερ : 7/10

MV5BMTI5MzgzMTkzMl5BMl5BanBnXkFtZTcwOTY3NjgzMQ@@._V1_.jpg

Τίτλος στα αγγλικά: Mother of mine Δυστυχώς λόγω μη υποστήριξης των χαρακτήρων απο το φόρουμ δεν μπορώ να παραθέσω τον τίτλο στα φινλανδικά.

Ταινία φινλανδικής παραγωγής βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Ο βασικός ήρωας είναι ένα 9χρονο αγοράκι ο Έερο που η μητέρα του το στέλνει στην Σουηδία για να γλιτώσει απο την λαίλαπα του πολέμου που υπήρχε στην Φινλανδία. Την περίοδο αυτή περί τα 70 000 παιδιά φυγαδεύθηκαν απο την Φινλανδία στην Σουηδία.
Αρχικά δυσκολεύεται να προσαρμοστεί μιας και η απώλεια αρχικά του πατέρα του στον πόλεμο και στην συνέχεια ο ξεριζωμός του του προκαλούν σημαντικά τραύματα και μια δίψ ανα επιστρέψει για να προστατέψει τη μητέρα του.

Οσο περνά ο καιρός όμως βρίσκεται ανάμεσα σε δυο χώρες και δυο μητέρες, την Σουηδή Σίγκνε και την Φινλανδή Κίρστι. Η ταινία ξετυλίσεται σαν αναδρομή στο παρελθόν μέσα απο μια συζήτηση που κάνει ο 60χρονος Έερο με την "θετή" μητέρα του Σίγκνε.

Προσωπικά με συγκίνησε η ταινία την οποία βρίσκω αρκετά ενδιαφέρουσα, ύστερα κι απο κάποιες συζητήσεις που έτυχε να έχω με 2 ηλικιωμένους που ήταν κι αυτοί παιδιά του πολέμου.

η εκφραστικότητα των πλάνων στο αριστουργηματικό moolight (δυστυχως δεν υπαρχει χρονος για καλύτερα scrennshot)

Screen_Shot_2017_03_13_at_02_24_42.png

απο το πρωτα πλάνα ο σκηνοθετης δεν παρουσιάζει απλα τους χαρακτήρες, αλλα μας δειχνει και το μέλλον του μικρου "little" ως drug dealer

Screen_Shot_2017_03_13_at_02_27_06.png

σε ολα τα πλανα ο σκηνοθέτης μικραίνει το κάδρο μέσα απο γραμμές ή την γνωστή τεχνική του κάδρου μεσα στο κάδρο μεταφέροντας την ψυχολογία του πρωταγωνιστή

Screen_Shot_2017_03_13_at_02_28_35.png

ενα απο τα ωραιότερα πλανα της ταινίας

Last edited: