Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Tσ, τσ, τσ
Τι ανωριμοτητες ειναι αυτες?
Ας βαλουμε κατι πιο κινηματογραφικο, να ταιριαζει και στο νημα.
Αφιερωμενο στον auteur που δεν του αρεσουν ξωτικα και πολεμιστες, αλλα προτιμαει πιο "καθημερινα" πραγματα...

https://www.youtube.com/watch?v=KsMKOx6fumc

επικο φιναλε, τον δαχτυλογραφησε..

Tσ, τσ, τσ
Τι ανωριμοτητες ειναι αυτες?
Ας βαλουμε κατι πιο κινηματογραφικο, να ταιριαζει και στο νημα.
Αφιερωμενο στον auteur που δεν του αρεσουν ξωτικα και πολεμιστες, αλλα προτιμαει πιο "καθημερινα" πραγματα...

https://www.youtube.com/watch?v=KsMKOx6fumc
Το περίμενα. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, το κομμάτι, η κακή αισθητική του βίντεο ή το χιούμορ του.

Αμερική ή γιαπονια?

εδώ η αμεσότητα είναι άμεση, οι μπάντες δεν βγαίνουν απο καπνούς σε υπερυψωμένα stage προσδίδοντας τους θεϊκή υπόσταση

https://youtu.be/bREC4gvH5Gw

https://youtu.be/8JpHoAnaPK0

Με κεφάλαιο B, οι Βoris παίζουν straight heavy metal
Με μικρό b, οι πειραματικοι boris

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

καλο βράδυ κύριοι,

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

E, αμα η αμεσοτητα ειναι αμεση... δικιο θα'χεις.

Παντως, αν τους εβαλες αυτους για να πεις οτι ειναι καλυτεροι απο τους Nekrogoblikon, καταλαβαινω γιατι δε σου αρεσε το χιουμορ τους.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

E, αμα η αμεσοτητα ειναι αμεση... δικιο θα'χεις.

Παντως, αν τους εβαλες αυτους για να πεις οτι ειναι καλυτεροι απο τους Nekrogoblikon, καταλαβαινω γιατι δε σου αρεσε το χιουμορ τους.

τον υπερτονισμό θα επρεπε να τον γνωρίζεις καθώς ακους μέταλ
:p

δεν εχω ακουσει Nekrogoblikon (πολυ ωραιο όνομα.. οπως και το βίντεο τους) εκτος απο τον εμ..ο που έβαλες αλλα δεν νομίζω να ξανακούσω, εκτός και αν πάθω καμια τροφική δηλητηρίαση, μπορει να βοηθήσουν.

ενταξει ο καθένας με τα γούστα του.
αστειεύομαι φυσικα

και τα "δικά μου" (εκτος απο τους earth, που τους ακούω) μην νομίζεις εχω χρόνια πολλά να τα ακουσω και τώρα τα θυμήθηκα..και απο liturgy μονο το κομμάτι generation υπεργουστάρω.
-bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Όσο για το ότι κάποιος φτάνει στην κλασική μουσική στην εφηβεία του και παραμένει εκεί, μάλλον έχει χάσει όλο το ταξίδι και τις εκπλήξεις που φέρει κάθε ηλικία και κάθε ανακάλυψη. Για μένα δεν έχει σημασία τόσο ο προορισμός, όσο το ταξίδι και η ανακάλυψη. Προσωπικά, δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερος περιορισμός απο το να υπάγεται και να αρέσκεται κάποιος σε ενα μουσικό είδος. Οποίο και αν είναι αυτό. Υπάρχει καλή μουσική και κακή μουσική, οπότε δεν τίθεται το ερώτημα "τι μουσική ακούς" αλλά "ποιο ωραίο δίσκο άκουσες τελευταία"

Η αποδειξη της Yπερσυμμετριας .... στην Σκεψη ! :worshippy:
Τοσο που φοβαμαι :blink: ....

12645098_10153351156828671_78656848861356004_n.jpg

Πανω απ'ολα φεμινιστικη παραβολη,ηθελημενα camp με horror παραφυαδες και με μια πρωταγωνιστρια φτιαγμενη να ειναι φτυστη η θεα Dianna Riggs (των τηλεοπτικων 60'ς Avengers και του On Her Majesty's Secret Service),το Lovewitch ειναι guilty pleasure,ιδιαιτερα γι'αυτους που μεγαλωσαν με 60'ς b-movie technicolor τρομο.
H αναπαρασταση αυτου του ειδους ταινιων ειναι τελεια μεχρι την τελευταια λεπτομερεια.Γυρισμενη σε τριανταπενταρι φιλμ,ολα φωναζουν sixties απο τα σκηνικα,τα κουστουμια,τους φωτισμους και το χρωμα μεχρι τα αυτοκινητα και τις "ποζαριστες" ερμηνειες των πρωταγωνιστων.Εχει πλακα η αντιθεση μεταξυ του περιβαλλοντος των πρωταγωνιστων και του ευρυτερου χρονικου πλαισιου (ο χρονος ειναι το σημερα).
Ετσι εχει μεγαλη πλακα να βλεπεις μεσα σε ολη αυτη τη ρετρο χρονικη σκουληκοτρυπα καποια στιγμη να χτυπαει ενα κινητο και να σε επαναφερει στο σημερα.
Τρομος βεβαια δεν υπαρχει ουτε για δειγμα,καθως οπως εγραψα και παραπανω η ταινια ειναι μια φεμινιστικη αλληγορια,απο μια σκηνοθετη με προυπηρεσια στο ειδος.
Ως προς αυτο δεν διεκδικει τιποτα δαφνες πρωτοτυπιας,εκτος ισως-και τονιζω το ισως-απο το οτι συστηνει τον ερωτισμο σαν το απολυτο οπλο της γυναικειας εξουσιας μπροστα στο ανημπορο να αντιδρασει σε αυτο αρσενικο (παλια τεχνη κοσκινο βεβαια,αλλα οχι σε φεμινιστικα πλαισια-πααααρα πολλες φεμινιστριες μαλλον θα αντιδρουσαν σε αυτο) και βλεπεται παραπανω απο ευχαριστα,λογω πρωταγωνιστριας,ερωτισμου και...60'ς technicolor...

12645098_10153351156828671_78656848861356004_n.jpg

Πανω απ'ολα φεμινιστικη παραβολη,ηθελημενα camp με horror παραφυαδες και με μια πρωταγωνιστρια φτιαγμενη να ειναι φτυστη η θεα Dianna Riggs (των τηλεοπτικων 60'ς Avengers και του On Her Majesty's Secret Service),το Lovewitch ειναι guilty pleasure,ιδιαιτερα γι'αυτους που μεγαλωσαν με 60'ς b-movie technicolor τρομο.
H αναπαρασταση αυτου του ειδους ταινιων ειναι τελεια μεχρι την τελευταια λεπτομερεια.Γυρισμενη σε τριανταπενταρι φιλμ,ολα φωναζουν sixties απο τα σκηνικα,τα κουστουμια,τους φωτισμους και το χρωμα μεχρι τα αυτοκινητα και τις "ποζαριστες" ερμηνειες των πρωταγωνιστων.Εχει πλακα η αντιθεση μεταξυ του περιβαλλοντος των πρωταγωνιστων και του ευρυτερου χρονικου πλαισιου (ο χρονος ειναι το σημερα).
Ετσι εχει μεγαλη πλακα να βλεπεις μεσα σε ολη αυτη τη ρετρο χρονικη σκουληκοτρυπα καποια στιγμη να χτυπαει ενα κινητο και να σε επαναφερει στο σημερα.
Τρομος βεβαια δεν υπαρχει ουτε για δειγμα,καθως οπως εγραψα και παραπανω η ταινια ειναι μια φεμινιστικη αλληγορια,απο μια σκηνοθετη με προυπηρεσια στο ειδος.
Ως προς αυτο δεν διεκδικει τιποτα δαφνες πρωτοτυπιας,εκτος ισως-και τονιζω το ισως- απο το οτι συστηνει τον ερωτισμο σαν το απολυτο οπλο της γυναικειας εξουσιας μπροστα στο ανημπορο να αντιδρασει σε αυτο αρσενικο[\b] (παλια τεχνη κοσκινο βεβαια,αλλα οχι σε φεμινιστικα πλαισια-πααααρα πολλες φεμινιστριες μαλλον θα αντιδρουσαν σε αυτο) και βλεπεται παραπανω απο ευχαριστα,λογω πρωταγωνιστριας,ερωτισμου και...60'ς technicolor...

Αυτό στα bolt δεν είναι λίγο

+1
Βάλε και την πατριαρχια

7/10

Last edited:
Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Για τον φίλο Gal'en της "καθημερινότητας"

https://youtu.be/Cb0HGoXfTAI

Έχει γίνει τρομερή δουλειά στον ήχο, αντίστοιχη με Tati και Bresson. Αν σας αρέσουν οι ταινίες τους είναι must.

Εικόνες και ήχοι που σου φέρνουν προσωπικές αναμνήσεις ακόμα και αν δεν έχεις ζήσει σε χωριό.

Λένε ότι εστω και αν δεις ένα μόναδικο πλάνο/καρέ μπορείς να καταλάβεις αν μια ταινία είναι ενός μεγάλου δημιουργού ή οχι.

Λένε ότι ακόμα και αν η ταινία είναι σε γλώσσα που δεν γνωρίζεις, και δεν έχεις υπότιτλους, μπορείς να καταλάβεις αλλα κυρίως να αισθανθείς την ταινία.

Λένε ότι ο bresson αν μπορούσε να αφαίρεσει μια εικόνα και να την αντικαταστήσει με ήχο, το έκανε.

Λένε ότι για να κανείς μια καλή ταινία πρέπει πάνω από όλα να γνωρίζεις πως να στησεις μια σκηνή, να εισαι ζωγράφος, ποιητής των ήχων των εικόνων, των λέξεων, της σιωπής.

Έστω και αν δεν ξεκλείδωσα όλη την μαγεία της, (την είδα φουλ κουρασμένος αλλά στο τέλος της προβολής ένιωθα για κάποιο περίεργο λόγο ξεκούραστος) είναι μια ταινία που ήδη θέλω να ξαναδώ και έχουν περάσει μόλις 12 ώρες από την προβολή της.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Για τον φίλο Gal'en της "καθημερινότητας"

https://youtu.be/Cb0HGoXfTAI

Έχει γίνει τρομερή δουλειά στον ήχο, αντίστοιχη με Tati και Bresson. Αν σας αρέσουν οι ταινίες τους είναι must.

Εικόνες και ήχοι που σου φέρνουν προσωπικές αναμνήσεις ακόμα και αν δεν έχεις ζήσει σε χωριό.

Λένε ότι εστω και αν δεις ένα μόναδικο πλάνο/καρέ μπορείς να καταλάβεις αν μια ταινία είναι ενός μεγάλου δημιουργού ή οχι.

Λένε ότι ακόμα και αν η ταινία είναι σε γλώσσα που δεν γνωρίζεις, και δεν έχεις υπότιτλους, μπορείς να καταλάβεις αλλα κυρίως να αισθανθείς την ταινία.

Λένε ότι ο bresson αν μπορούσε να αφαίρεσει μια εικόνα και να την αντικαταστήσει με ήχο, το έκανε.

Λένε ότι για να κανείς μια καλή ταινία πρέπει πάνω από όλα να γνωρίζεις πως να στησεις μια σκηνή, να εισαι ζωγράφος, ποιητής των ήχων των εικόνων, των λέξεων, της σιωπής.

Έστω και αν δεν ξεκλείδωσα όλη την μαγεία της, (την είδα φουλ κουρασμένος αλλά στο τέλος της προβολής ένιωθα για κάποιο περίεργο λόγο ξεκούραστος) είναι μια ταινία που ήδη θέλω να ξαναδώ και έχουν περάσει μόλις 12 ώρες από την προβολή της.

Ποιοι ειναι αυτοι οι λαλιστατοι που ολο λενε, λενε, λενε?

Ποιοι ειναι αυτοι οι λαλιστατοι που ολο λενε, λενε, λενε?
Εγώ.. από εδώ και πέρα, με/μου μιλάω στον πληθυντικό.

Ψήθηκες να την δεις ε;

Ακόμα γράφεις για horror
:bebored:

Kαλα, τον πληθυντικο να τον δεχτουμε.
Το τριτο προσωπο να το προσεξεις ομως.
Εσυ και ο Καισαρας μονο...:afro:

Kαλα, τον πληθυντικο να τον δεχτουμε.
Το τριτο προσωπο να το προσεξεις ομως.
Εσυ και ο Καισαρας μονο...:afro:
Βάλε λίγη φαντασία και θα καταλάβεις.
Αλλά επειδή πάντα θέλεις εξηγήσεις.
Το λένε είναι αφηρημένο, πολλοί λένε.. Ποιο λένε.. κτλ

Το λέμε ακούγεται πιο συγκεκριμένο, σαν να είναι λιγότεροι.
Εμείς λέμε...ασε που ακούγεται πιο διδακτικό και μπορεί να μας περάσουν για καμιά σπείρα.

Πλέον δεν απορώ καθόλου για το Πρέσβης που βγήκες

.
The Wind Will Carry Us

ανοιξα μια σελιδα γι αυτες τις ταινιες
οι φιλοι προτιμουν να τις βαζουν εκει που εχει μεγαλη ακροαματικοτητα και καλα κανουν,
εγω θα μεινω στη μοναξια μου, μερικες φορες ειναι ποιο ωραια ...

---

.
The Wind Will Carry Us

οι φιλοι προτιμουν να τις βαζουν εκει που εχει μεγαλη ακροαματικοτητα και καλα κανουν,

---

Πού το βρήκες Στέλιο?

Θέλω να το δώ οπωσδήποτε !!

.
The Wind Will Carry Us

---

Ελα εντάξει.. σε κάνουμε παρέα.

Πες μας όμως τι είδες (αν την ειδες) και αν σου άρεσε;

Παρακαλώ πολύ τους φίλτατους moderators να το επανατοποθετησουν εκεί που θέλει ο παραπονιαρης φίλος μας.

Εχουμε πουθενά ποσοστά ακροαματικοτητας; μας ακούνε αρκετοί;
Ακούγομαι καλά;
Τι ακροματικοτητα βρε Στέλιο.
Ούτε ταξί δεν γεμίζουμε.

Και σας ευχαριστούμε για την κατανόηση. Και τον Γάλεν για τα horror review καθώς επίσης και τον superfly για το The love witch.

Last edited: