Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Εάν κάνεις edit σε post που έχεις κάνει για να γράψεις και άλλα ναι έχει περιορισμό στον χρόνο νομίζω 15 mins για να πάρει το edit..

Αλλά μου φαίνεται ότι εάν κάνεις back στο παράθυρο του Browser θα σου ξαναβγάλει ότι έγραφες για να τα κάνεις copy - paste σε νέο post..

Εγώ πάντως όταν γράφω μεγάλα ποστ, καλού κακού κάνω ένα ctrl-c να υπάρχουν στη μνήμη. Την έχω πάθει και εγώ

Ναι τελικα αυτο εγινε...εκανα εντιτ πριν... σκεφτηκα να κανω "μπακ" αλλα μαλλον πανικοβληθηκα και εκανα διπλο μπακ και τα εχασα.
Τεσπα εκανα μια καποια παρουσιαση για τα εξης φιλμς The Lady in a car with glasses and a gun, Starlight ( με τον Ιγκυ) , Aquarius, & Συνεντευξεις με τον Βλαντιμιρ Πουτιν του Ολιβερ Στοουν.
Αυτο το τελευταιο θα μπορουσα να το βαλω και στο Που παει η Υφηλιος.

Οταν ξαναβρω κουραγιο θα ξαναγραψω για αυτα.

Ναι τελικα αυτο εγινε...εκανα εντιτ πριν... σκεφτηκα να κανω "μπακ" αλλα μαλλον πανικοβληθηκα και εκανα διπλο μπακ και τα εχασα.
Τεσπα εκανα μια καποια παρουσιαση για τα εξης φιλμς The Lady in a car with glasses and a gun, Starlight ( με τον Ιγκυ) , Aquarius, & Συνεντευξεις με τον Βλαντιμιρ Πουτιν του Ολιβερ Στοουν.
Αυτο το τελευταιο θα μπορουσα να το βαλω και στο Που παει η Υφηλιος.

Οταν ξαναβρω κουραγιο θα ξαναγραψω για αυτα.

γραψε μονο για το Aquarius..
:p

Θα γραψω, promised.

Αλλα αξιζει κατι παραπανω απο ενα απλο "μου αρεσε" κλπ.

Θα γραψω, promised.

Αλλα αξιζει κατι παραπανω απο ενα απλο "μου αρεσε" κλπ.

και με ενα απλο "μου αρεσε" αρκουμαι, ποτε δεν μου αρεσαν οι φλυαριες, ειδικα στις ταινιες..
εκτος και αν ειναι απο κανεναν Lubitsch ή Howard Hawks. οι περισσοτεροι επειδη δεν μπορουν να τα οπτικοποιησουν, βάζουν τους ηθοποιους να τα εκφωνούν, και το αποτελεσμα ειναι ενα κινηματογραφημενο θεατρο.

Κάνε μια ζωγραφιά που να εκφράζει αυτά που θέλεις να γράψεις και ένιωθες όταν έβλεπες το aquarius. Σίγουρα θα είναι καλή

Eιμαι φλυαρος και ειδικα απο αυτους που βαριονται να μιλανε...ασε δεν μπορεις να φανταστεις. Ταυτοχρονα κανω και ζωγραφιες...

Μη μου βαζεις τρελες ιδεες :BDGBGDB55:

Ας ξεκινησω με αυτην την ταινια που αφησα (που κοπηκε ) στο τελευταιο μου ποστ των ταινιων που ειδα.

Το φιλμ στον "διεθνη" χωρο παρουσιαζεται με τον τιτλο The Lady in the Car with Glassses and a Gun ομωνυμο με το μετα-πανκ τραγουδι των Scars.
Ο οριτζιναλ τιτλος του ειναι La Dame dans la Voiture avec des Lunettes et un Fusil που στα Ελληνικα θα μεταφραζοταν (αν βγει) "Η Κυρια στο αυτοκινητο με γυαλια και ενα ντουφεκι".

Ειναι ενα φιλμ που θα καττεληγα να πω οτι δεν μου αρεσε, ενω με το πως ξεκινησε και εξελισοταν η αφηγηση μου τραβηξε το ενδιαφερον βλεπε το ειδα σε μια πρωτη φαση σαν μια επιτυχη περιεργεια, σαν μια ευτηχη εκπληξη. Ξεκινησε σαν μια μυστηριωδης αφηγηση με αξονα μια νεα κοπελα που εχει καποια ονειρα που δεν εχει πραγματοποιησει ακομα και δουλευει γραματεας σε μια μονοτονη καθημερινοτητα μεγαλουπολης, ενος αφεντικου που μοιαζει περισσοτερο σαν μεντορας, σοβαρος και ευγενικος ταυτοχρονα.

Απο την αρχη η ταινια διεπεται απο ενα μυστηριο που παει κρεσεντο, μια ατμοσφαιρα, μια "νοσταλγια εποχης" (που ειναι απο τις αδυναμιες μου), εναν εμφανη αισθησιασμο βλεπε ερωτισμο, μια μουσικη συνοδεια αρκετα δυνατη και που κολαει με τον ρου της ιστοριας, ενα αψογο ντεκορ και μια φωτογραφια....αναφορας !

Αλλα ελα που ειμαι απο αυτους τους θεατες που για μενα το στορυ και η συνοχη του ειναι μια απαιτηση.

Και εκει μου τα χαλασε στο τελευταιο θεματικο κομματι του ας πουμε. Παρα το γεγονος οτι το σεναριο προερχεται απο αστυνομικο μυθιστορημα*, στα ατια μου φανταζει η ιστορια φτανοντας στο τελος της οτι ψαχνει να βρει ενα τελος, οτι γινεται βεβιασμενα, οτι πρεπει να δωθει μια λυση a fortiori, αλλα μου φαινεται στα ματια μου προχειρη, οχι πολυ δουλεμενη, εξ αλλου κραταει και λιγο σαν εξηγηση, τελικα δεν ανταποκρινεται στην δωση μυστηριυ που ολο ανεβαινε ανεβαινε... δεν ειναι στο υψος του enjeu:

Ετσι το κατατασω σε αυτα που "δεν κρατω". Το εκθετω ομως γιατι μπορει να αρεσει σε καποιον που δεν ειναι τοσο "ψειρας" με το στορυ, και μπορει να ικανοποιηθει με την ατμοσφαιρα και την εικονα που διαπνεει ενα φιλμ.

552063.jpg

kinopoisk.ru-La-dame-dans-l_27auto-avec-des-lunettes-et-un-fusil-2650879.jpg

891881.jpg

blf4.jpg

* Ισως δεν εγινε κατανοητο, και ξεχασανα το πω για το φιλμ οτι προκειται για "αστυνομικο θριλερ"
891879.gif

Τον πρωτο ανδρικο ρολο τον εχει ενας γνωστος Γαλλος μουσικοσυνθετης , ο Μπενζαμεν Μπιολέ.

Ας ξεκινησω με αυτην την ταινια που αφησα (που κοπηκε ) στο τελευταιο μου ποστ των ταινιων που ειδα.

Το φιλμ στον "διεθνη" χωρο παρουσιαζεται με τον τιτλο The Lady in the Car with Glassses and a Gun ομωνυμο με το μετα-πανκ τραγουδι των Scars.
Ο οριτζιναλ τιτλος του ειναι La Dame dans la Voiture avec des Lunettes et un Fusil που στα Ελληνικα θα μεταφραζοταν (αν βγει) "Η Κυρια στο αυτοκινητο με γυαλια και ενα ντουφεκι".

Ειναι ενα φιλμ που θα καττεληγα να πω οτι δεν μου αρεσε, ενω με το πως ξεκινησε και εξελισοταν η αφηγηση μου τραβηξε το ενδιαφερον βλεπε το ειδα σε μια πρωτη φαση σαν μια επιτυχη περιεργεια, σαν μια ευτηχη εκπληξη. Ξεκινησε σαν μια μυστηριωδης αφηγηση με αξονα μια νεα κοπελα που εχει καποια ονειρα που δεν εχει πραγματοποιησει ακομα και δουλευει γραματεας σε μια μονοτονη καθημερινοτητα μεγαλουπολης, ενος αφεντικου που μοιαζει περισσοτερο σαν μεντορας, σοβαρος και ευγενικος ταυτοχρονα.

Απο την αρχη η ταινια διεπεται απο ενα μυστηριο που παει κρεσεντο, μια ατμοσφαιρα, μια "νοσταλγια εποχης" (που ειναι απο τις αδυναμιες μου), εναν εμφανη αισθησιασμο βλεπε ερωτισμο, μια μουσικη συνοδεια αρκετα δυνατη και που κολαει με τον ρου της ιστοριας, ενα αψογο ντεκορ και μια φωτογραφια....αναφορας !

Αλλα ελα που ειμαι απο αυτους τους θεατες που για μενα το στορυ και η συνοχη του ειναι μια απαιτηση.

Και εκει μου τα χαλασε στο τελευταιο θεματικο κομματι του ας πουμε. Παρα το γεγονος οτι το σεναριο προερχεται απο αστυνομικο μυθιστορημα*, στα ατια μου φανταζει η ιστορια φτανοντας στο τελος της οτι ψαχνει να βρει ενα τελος, οτι γινεται βεβιασμενα, οτι πρεπει να δωθει μια λυση a fortiori, αλλα μου φαινεται στα ματια μου προχειρη, οχι πολυ δουλεμενη, εξ αλλου κραταει και λιγο σαν εξηγηση, τελικα δεν ανταποκρινεται στην δωση μυστηριυ που ολο ανεβαινε ανεβαινε... δεν ειναι στο υψος του enjeu:

Ετσι το κατατασω σε αυτα που "δεν κρατω". Το εκθετω ομως γιατι μπορει να αρεσει σε καποιον που δεν ειναι τοσο "ψειρας" με το στορυ, και μπορει να ικανοποιηθει με την ατμοσφαιρα και την εικονα που διαπνεει ενα φιλμ.

552063.jpg

kinopoisk.ru-La-dame-dans-l_27auto-avec-des-lunettes-et-un-fusil-2650879.jpg

891881.jpg

blf4.jpg

* Ισως δεν εγινε κατανοητο, και ξεχασανα το πω για το φιλμ οτι προκειται για "αστυνομικο θριλερ"
891879.gif

Τον πρωτο ανδρικο ρολο τον εχει ενας γνωστος Γαλλος μουσικοσυνθετης , ο Μπενζαμεν Μπιολέ.

Μονο και μονο για την πρωταγωνίστρια ίσως αξίζει μια θέαση. "ψαχηοντας" στο imdb ανακάλυψα ότι είναι remake μιας ταινίας του '70 σε σκηνοθεσία του Anatole Litvak με γνωστούς ηθοποιούς της εποχής (Samantha Εggar, Oliver Reed, Stephane Audran). Λέω να ψάξω το original...

Μια θεαση θα ικανοποιησει πολλες περιεργειες...και ισως αρεσει. :operator: Γι αυτο το εβαλα.
Παντως απο τεχνικη δουλεια ειναι που καλο.

Το παλιο που λες δεν το εχω καθολου υποψιν. Θα το ψαξω για να κανω συγκρισεις. Κυριως για την αφηγηματικοτητα του στορυ.

Προσφατα ειδα το Aquarius. Βραζιλιανικη παραγωγη. Και κατα την γνωμη μου αρκετα εμπνευσμενη δημιουργια.

images

Μου αρεσε σαν εργο. Αν και δεν ξερω αν θα το ξαναβαλω να το ξαναδω.
Προκειται για μια ανθρωπινη ιστορια. Αλλα τι σημαινει οταν καποιος λεει "μια ανθρωπινη ιστορια" ;
Λιγο πολυ τιποτα, γιατι οποιαδηποτε ιστορια που εχει θεμα τους ανθρωπους ( και οχι υπερηρωες τερατα η κοσμικες καταστροφες) ειναι μια ανθρωπινη ιστορια.
Και συχνα ο ορος χρησιμοποιειται για ταινιες του ποδαριου, χωρις πολλα μεσα και χωρις φιλοδοξιες για να δικαιολογηθουν σαν εκδοσεις ταινιων και να παρουν και καμια κρατικη συμβαση. Φτωχομπινιες δηλαδη...
Ε εδω δεν προκειται για μια τετοια περιπτωση.
Η ταινια εχει ιστορια, αρχη, βαθος μεσα στον χρονο, ζωη νοημα και πλοκη.
Και οχι μονο πλοκη, αλλα και κατι που γνωριζουμε καλα σε πολλες χωρες της απο δω μεριας του Ατλαντικου...Διαπλοκη !

Ειναι περιεργο, θα ελεγα ευχαριστο, να βλεπεις ποσο αυτη η (συγκεκριμενη) Βραζιλιανικη κοινωνια μοιαζει με τις δικες μας Ευρωπαϊκες.
Το γνωριζα για τους Αργεντινους, Χιλιανους, η Ουρουγουαηνους που το διεκδικουν οι ιδιοι, αλλα με αυτη την ταινια το διακρινω και στις παραλιες του Ρεσιφ (του Βραζιλιανικου μην γινει συγχηση με το ΝοτιοΑφρικανικο).

Τελικα ειναι η ροη της ζωης της Κλαρα σε αυτες τις ακτες, οπου φτανοντας σε καποια προχωρημενη ηλικια και μενοντας στον αγαπημενο της κοσμο, που η ιδια δημιουργησε γυρω απο τον χωρο της, σε αυτην λοιπον την ηλικια και κατασταση θα ερθει αντιμετωπη με νεα συμφερον πολυ μεγαλυτερο και πολυ δυνατωτερο απο το δικο της.

Και εκει, στην "αποκλιση" της ζωης, πρεπει να ανακαλεσει τις δικες της δυναμεις.

Αυτο ειναι το οχημα του φιλμ, αλλα γυρω υπαρχει ενα αλλο θεμα που περικλυει το πρωτο. Το καδρο ζωης αυτης της ουσιαστικα προνομιακης κοινωνιας....

Φαινεται εκ πρωτης οψεως οτι η ζωη κυλα ειδυλικα, νοχελικα και ελευθερα, ομως σε καθε πολυχωρωμη και ευχαριστη επιφανια, σε καθε φωτεινη οπτικη γωνια μπορει να υποθαλπτεται ενα δραμα. Ενα απολυτο δραμα. Εξ αλλου αυτο ειναι το μονο σιγουρο που καραδωκει τον καθενα στο τελος απο οτι αφηνει να διανοηθει.
Ακομα και σε μια ονειρικη Ριβιερα της ηπειας πλευρας του Ατλαντικου.
Το καδρο το ευχαριστο ειναι μια αφορμη για μια διαλεκτικη ξεχωριστων συμφεροντων και συγκουσεων.
Βασικα η συγκρουση του ντιλεταντισμου με την πλεονεξια, της ευθυτητας με την υποκρισια. Ακομα και σe επιπεδο ανταγωνισμου χαμογελων...

Προς το τελος βλεπουμε οτι ο σκηνοθετης αποφασιζει να κανει νυξη στην κεκαλυμενη παγκοσμια πλατφορμα της οικονομικης οικοδομικης διαπλοκης, δηλαδη το στεγανο των στοων.

Τελικα αυτη η κοινωνια μου θυμιζει αρκετα πολλες δικες μας, και για να μην επαναλαμβανομαι, να συγκεκριμενοποιησω... τις δικες μας, οτι εχει οψη και προσβαση σε κατι το ωραιο και ευχαριστο στην ζωη, οπως το ευχαριστο κλιμα, οι παραλιες,οι ισκιοι των δεντρων και η υποσχομενη φρεσκαδα μπρος στην αγκαλια της ζεστης...οτι διατιθεται να μονεταριστει και να πουληθει για 30 η περισσοτερα αργυρια. Μου θυμιζει πολυ επισης την Ιταλια την Γαλλια την Ισπανια και τα αναλογα παρασκηνια τους ... και τις αναλογες τραγωδιες τους. Την εξοδο απο την αυταπατη.

Και μια και μιλαμε για χαμογελα.... Αυτο της Κλαρα σε προχωρημενη ηλικια ηδη, αλλα κυριως αυτο της Κλαρα την πρωτη περιοδο .... Ενα απο τα ομορφοτερα χαμογελα που εχω δει στη ζωη μου και σιγουρα με αυτο του Ροκυ Χορορ τα ομορφοτερα του κινηματογραφου.
Ισως λοιπον το ξαναδω για αυτο το χαμεγελο και μονο...

Και για να γουσταρω να βλεπω σειρες βινυλιων που περιμενουν στα κουτια τους :a0210:

τελικα πολυ καλη ταινια δηλαδη ταινια που εχει κατι να πει.

aquarius-visuel-3.jpg

film-aquarius.jpg

maxresdefault.jpg

Μπήκα στο τρυπάκι να δω το true grit, των Ethan Coen & Joel Coen, όμως είχα κάνει το λάθος
v1.bTsxMTE2OTc5NTtqOzE3NDU0OzEyMDA7ODAwOzEyMDA

να ξαναφέρω στο μυαλό μου το πρωτότυπο του 69 του Henry Hathaway με τον John Wayne, τότε κατάλαβα ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία ελπίδα για σύγκριση

s4fimg-1713440_big-or1.jpg

The Man with Thousand Faces (El Hombre de las Mil Caras)
Ισπανικο πολιτικο αστυνομικο θριλερ βασισμενο στην πραγματικη ιστορια ενος πρακτορα (συν τοις αλλοις) που εξαπατηθηκε απο την χωρα του και στο τελος την εξαπατησε..ενδιαφερουσα ιστορια χωρις ομως την καταλληλη αποτυπωση στο πανι...απο τους συντελεστες του La Isla Minima..
Καλη ατμοσφαιρα,η γνωστη γκριζοσκοτεινη φωτογραφια(οχι σε υπερβολικο βαθμο) που συνανταμε στις ισπανικες ταινιες του ειδους,κατι σαν φιλμ μετανουαρ..
Ο J.Coronado αυτη την φορα δεν εχει την κλασικη συνοφρυωμενη μουτσουνα,παιζει καλα..
η αφηγηση ομως πασχει απο παντου ενω εχει γρηγορο ρυθμο σε κουραζει,σε οδηγει σε δαιδαλωδη μονοπατια αχρειαστα και στο τελος αντι να πεις ...πωπω τι εκανε ο μεγαλος..λες καλα τι εκανε και καθησα και εχασα δυο ωρες απο την ζωη μου,ψηφιζω κακη..

MV5BMjQ0NzA4NDcxM15BMl5BanBnXkFtZTgwMTk1NjUzOTE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

The Girl with All the Gifts (2016)

Με διαφορα η καλυτερη ταινια με ζομπι που εχω δει, ισως επειδη ειναι κατι πολυ περισσοτερο! Ξεκιναει με τον θεατη στο σκοταδι μη γνωριζοντας γιατι συμβαινει οτι βλεπει να εκτυλισσεται στην οθονη. Στην πορεια ερχονται απαντησεις. Η ταινια εναλλασσεται απο ψυχολογικο θριλλερ, σε horror, survival action και καταληγει να θετει βασικα ερωτηματα για την μεταβιβαση της σκυταλης απο μια γενεα στην επομενη. Πρεπει να παρουν οι νεοι με τη βια την δυναμη; Μπορει η μεταβαση να ειναι ανωδυνη; Μπορουν οι παλαιοτερες γενεες να αντεξουν την ιδεα οτι δεν εχουν πρωταγωνιστικο ρολο, αλλα να ειναι μεντορες; \

To imdb αναφερει οτι το budget της ταινιας ηταν μολις 5εκατομμυρια δολλαρια. Λεω "μολις" γιατι η ταινια δεν χωλαινει πουθενα. Εγινε πραγματικα πολυ καλος καταμερισμος των διαθεσιμων πορων, ενω το δυνατο αλλα και "μαζεμενο" σεναριο/βιβλιο βοηθαει. Δεν μπορει κανεις παρα να κανεις συγκρισεις με το τραγικο World War Z και το μεγαθηριο budget του.

Αποκαλυψη η πιτσιρικα που παιζει την Melanie.

Μου ανοιξε την ορεξη να δω και το Monsters, που αν εχω καταλαβει καλα πρεπει να του μοιαζει σε τονο, αν οχι σε ιστορια.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Να το δεις. Αξιζει.
Αφου εκραξες το WWZ θα βαλω και το δικο σου στην to see λιστα μου!

MV5BMTg1NDcxODY0OV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTgwMzQxMDE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

H ιστορια του νεουορκεζικου κλαμπ CBGB και του ιδιοκτητη του Χ.Κρισταλ απο που ξεπηδησε η πανκροκ αμερικανικη σκηνη την δεκαετια του 70,το βλεπεις "ακαδημαικα' μονο και μονο για να ακουσεις Ramones,Iggy,Βlondie,Television,Talking Heads,Dead Boys,Police,P.Smith κλπ..
καλος οπως παντα ο συγχωρεμενος Α.Ρικμαν αλλα ο χαρακτηρας του ρηχος οπως και η ταινια,που ειναι πολυ στυλιζαρισμενη και σε καμια περιπτωση δεν μπορει να μας δωσει την ατμοσφαιρα της εποχης αλλα και της συγκεκριμενης μουσικης σκηνης γενικα..

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

EXAM

maFQT.jpg

Καθολου κακη.Ψυχολογικο θριλερ μυστηριου που γυριστηκε μεσα σε μια αιθουσα μονο με 8 ατομα.Οσο περναει η ωρα ξετυλίγεται η ιστορια και το τελος εκλεισε οπως πρεπει. 8/10

Send From Note 3 With S8 Port Rom