Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

5335320170224140711.jpg

Καλογυρισμένη ταινία τρόμου που παίζει με τις προκαταλήψεις του θεατή. Λίγες σπλατεριές, στο τέλος, πολλή ατμόσφαιρα. Αλληγορία, μάλλον άθελα, πάνω στην πολυπολιτισμικότητα. Βασικά ο δημιουργός, μιγάς απο μαύρο πατέρα και λευκή μητέρα και με λευκή σύντροφο, βγάζει στο πανί τις φοβίες του. Πα μαλ.

Mε το "μαλλον αθελα" θα διαφωνησω...
Νομιζω οτι ειναι καραηθελημενη αλληγορια.

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Πρώιμος Κρόνενμπεργκ, Themroc, μπόλικες δόσεις από σουρρεαλισμό -Ferreri, Lynch- και έντονη πολιτικοκοινωνική σάτιρα.
Απευθύνεται σε ειδικό κοινό αλλά είναι Διαμαντάκι.

Εμενα εκτος απο Κρονενμπεργκ μου θυμησε και λιγο Λανθιμο η ατμοσφαιρα και οι φυσιογνωμιες χαρακτηρες.εξαιρετικη πρωτη εμφανιση απο την Καναδη σκηνοθετη.δες την κυριε Γαλεν...

Εμενα εκτος απο Κρονενμπεργκ μου θυμησε και λιγο Λανθιμο η ατμοσφαιρα και οι φυσιογνωμιες χαρακτηρες.εξαιρετικη πρωτη εμφανιση απο την Καναδη σκηνοθετη.δες την κυριε Γαλεν...

Την εχω σταμπαρει πολυ πριν... εδω και ενα χρονο, αλλα δε μπορεσα να τη δω στις Νυχτες Πρεμιερας.
Ειναι πολυ ψηλα στην to see λιστα μου!
Thanks

Στη σκιά του φόβου
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt4273292/

Ο μεταφυσικός φόβος χρησιμοποιείται περίτεχνα για να εκφράσει ενα βαθιά εσωτερικό φόβο. Πλέον μας τρομάζει ακόμα και η εικόνα μας στον καθρέφτη και δημιουργεί ανασφάλεια ανάμεσα στις πιο δυνατές σχέσεις, όπως αυτή της μητέρας με μια κόρη. Πόλεμος, μια κατάσταση συνεχόμενου φόβου και οι επιπτώσεις που δημιουργεί καθώς θύματα δεν είναι μόνο αυτά που μετριούνται μετά την μάχη, αλλά κυρίως αυτοί που μένουν πίσω, ζώντας μια συνεχόμενη κατάσταση φόβου. Διαλύοντας όλα τα όνειρα και αλλοιώνοντας τις δυνατότερες ανθρώπινες σχέσεις.

Στη σκιά του φόβου
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt4273292/

Ο μεταφυσικός φόβος χρησιμοποιείται περίτεχνα για να εκφράσει ενα βαθιά εσωτερικό φόβο. Πλέον μας τρομάζει ακόμα και η εικόνα μας στον καθρέφτη και δημιουργεί ανασφάλεια ανάμεσα στις πιο δυνατές σχέσεις, όπως αυτή της μητέρας με μια κόρη. Πόλεμος, μια κατάσταση συνεχόμενου φόβου και οι επιπτώσεις που δημιουργεί καθώς θύματα δεν είναι μόνο αυτά που μετριούνται μετά την μάχη, αλλά κυρίως αυτοί που μένουν πίσω, ζώντας μια συνεχόμενη κατάσταση φόβου. Διαλύοντας όλα τα όνειρα και αλλοιώνοντας τις δυνατότερες ανθρώπινες σχέσεις.

Ημουν σιγουρος οτι θα σου αρεσε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αναπάντεχα καλή, ειδικά μετά τα get out, split..

Aλλη φορα οποιο horror βλεπω και δε μου αρεσει θα σου το προτεινω.:a0210:
Δεν ειναι βεβαια Goodnight Mommy, αλλα...
-σα θριλερ δε λεει πολλα και ακολουθει με μαλλον μετριο τροπο την αμερικανικη συνταγη
-σαν πολιτικη αλληγορια ειναι ακομα χειροτερο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Aλλη φορα οποιο horror βλεπω και δε μου αρεσει θα σου το προτεινω.:a0210:
Δεν ειναι βεβαια Goodnight Mommy, αλλα...
-σα θριλερ δε λεει πολλα και ακολουθει με μαλλον μετριο τροπο την αμερικανικη συνταγη
-σαν πολιτικη αλληγορια ειναι ακομα χειροτερο.
Δεν ήταν πολιτική αλληγορία αλλά οκ.
Ευτυχώς δεν ασπάζονται την ίδια γνώμη αυτοί στο metascore και οι Άγγλοι με το bafta. Αλλά τι να μας πουν και αυτοί.

97bf16b987be9d5b625905c0d5ede247.jpg

Πάντως αν είδες και άλλη που δεν σου άρεσε στείλε. Αρκετά καλή ήταν και το The Girl with All the Gifts
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt4547056/

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Λες ε?
Ε αν το λες με τοση σιγουρια, ετσι θα ειναι. Αποκλειεται να ειναι και πολιτικη αλληγορια και να μην το επιασες.
Φανταζομαι οι αναφορες του σεναριου στο πολιτικο παρελθον της πρωταγωνιστριας και η "μεταμελεια" που δειχνει απο τους πρωτους κιολας διαλογους και το "αυτομαστιγωμα" της τοσο εκει οσο και στη συνεχεια μπηκαν τυχαια στο σεναριο και δεν πολυεχουν σχεση.

Αν λενε οι κριτικοι παντως (και ειδικα ο αγγλοαμερικανοι) οτι ηταν για 100 στα 100, ετσι θα ειναι. Αριστουργηματαρα! Τι να μας πουν οι Κιουμπρηδες και οι Λυντσηδες. Τωρα νταξει, αμα πηρε και μερικα κεφαλαια απο Αμερικα μερια για να γυρισει την ταινια και του βγηκε και μια μεγαλυτερη καταγγελια σε συγκεκριμενους στοχους που ταυτιζονται με τα αμερικανικα συμφεροντα, δεν τρεχει τιποτα. Εξαλλου κριτικοι ειναι αυτοι. Δεν επηρεαζονται απο τετοια πραγματα...

Το The Girl with All the Gifts ηταν οντως αναπαντεχα καλη! Το τελος του δε, εξαιρετικο και τελειως απροσμενο για μενα. Αυτο ηταν οντως ταινια που ειχε πραγματα να πει και τα ελεγε με θαρρος. Να υποθεσω, ουτε σε αυτο ειδες δευτερα επιπεδα και αλληγοριες?
Το οτι συμφωνουμε παντως για το τελικο αποτελεσμα με τρομαζει!

Υγ. Ρε μπας και δεν ειχες δει πολιτικη αλληγορια ουτε στο Get Out? Γιατι ετσι εξηγουνται ολα.

Υγ2. Οποιος θελει να δει ταινια για τον τρομο του πολεμου ας αφησει τις δηθενιες και ας δει το μοναδικο και αξεπεραστο Come and See.
AΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ με ολα τα γραμματα κεφαλαια. Για να μην πω οτι θα επρεπε να φτιαξουμε μια καινουρια κατηγορια ποιοτητας πανω απο το αριστουργημα για να τοποθετησουμε το Come and See.
(και λινκ για να μη με βριζεις)
http://www.imdb.com/title/tt0091251/

https://youtu.be/BQEv3PzuO2c

Συγκρίνεις το καλό under the shadows με come and see. πάντα το μέτρο δεν ήταν από τα ατού σου.

Υ. Γ. το thin red line ας δει, όχι ότι το come and see δεν είναι καλό δείγμα αλλά του Mallick είναι αλλού.

https://youtu.be/a8GI3WaxOvE

Και αν θέλεις να δεις κατι πολύ καλό δες το παραπάνω, όπως και το the ratcatcher.

Θα σου έλεγα και για ντοκιμαντέρ αλλά.. . Ας πούμε μόνο ότι αν κάποιος αναζητεί καινοτομίες στην αφήγηση και κινηματογραφικη γλώσσα ας την αναζητήσει πρώτα στα ντοκιμαντέρ. Ο αιώνας που διανύουμε ανήκει στο ντοκιμαντέρ. Αλλά που τα λέω ε; ευτυχώς όμως υπάρχουν και άλλοι που ασπάζονται την ίδια άποψη.

Last edited:

Γλασκώβη διαβάζω στο ratcatcher και η ψυχή μου σκιρτιζει. Μπαίνει στα υπόψιν

Γλασκώβη διαβάζω στο ratcatcher και η ψυχή μου σκιρτιζει. Μπαίνει στα υπόψιν

αν δεν σε αρεσει, πες οτι στο πρότεινε ο Galen. αν σου αρέσει δες και το George Washighton οπως βεβαια και το μεγάλο ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ days of heaven
απο το παραπάνω κλιπ και τα λίγα πλανα που δείχνει θα καταλάβεις αν σε ψήνει ή όχι.

:p

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Νταξει, δε θα βγαλω και το μετρο να τα μετρησω τωρα.
Το Thin Red Line ειναι απο τις καλυτερες ταινιες ενος σπουδαιου δημιουργου!
Το Come and See ομως δεν το λεω καν ταινια. Ειναι κατι αλλο. Αλλο επιπεδο, αλλο πραμα τελειως. Μοναδικη εμπειρια, σχεδον μεταφυσικη.

Γλασκώβη; Δες το Danny the Dog να αναγαλιάσει η ψυχή σου.
Jet li σε ρόλο attack dog στη Γλασκώβη;;; Οκ.. δεν χάνεται αυτό απλά.

αν δεν σε αρεσει, πες οτι στο πρότεινε ο Galen. αν σου αρέσει δες και το George Washighton οπως βεβαια και το μεγάλο ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ days of heaven
απο το παραπάνω κλιπ και τα λίγα πλανα που δείχνει θα καταλάβεις αν σε ψήνει ή όχι.

:p
Το George Washington το έχω ήδη στη βιβλιοθήκη. Το αριστούργημα ποιο είναι;

Last edited by a moderator:

raw-2016-grave-julia-ducournau-cannibal-film.jpg

Grave (Raw) - 2016

Αλληγορία, πάνω στην ενηλικίωση και την μύηση/ένταξη στην καπιταλιστική ζούγκλα.
Για γερά στομάχια.

****/5

Xμμμμ..... μου ανοιξες την ορεξη. Πρωτα το οικογενιακο καδρο, κτηνιατροι και χορτοφαγοι, δευτερο το μπιζουταζ στα Grandes Ecoles (κιαν ειναι στην σχολη της Λιεγης ακομα καλυτερα γιατι απο εκει περασαν φιλοι και κτηνιατροι μου εδω και πολλα χρονια και μου εχουν δηιγηθει διαφορα περιεργα) ειναι πολυ ερεθιστικο θεμα, τριτο η ηθοποιος που βλεπω στην αφισσα μου θυμιζει (φατσικα) την Adele Hanael που λατρεψα στο φιλμ Les combattants, ενα απο τα καλυτερα μου φιλμς του 17....

Και τεταρτο φαινεται η μυηση να εχει αιμα....οπως καθε πραγματικη μυηση. Επισης δεν την ειχα υπ'οψην μου...

Ολοι οι λογοι για να ψαξω να την δω.

Jet li σε ρόλο attack dog στη Γλασκώβη;;; Οκ.. δεν χάνεται αυτό απλά.
Αυτό είναι ο ένας άξονας της ταινίας. Ο άλλος είναι οι σονατες για πιάνο του Μοτσαρτ. (Όχι, ΔΕΝ κάνω πλάκα).

Sent from my D6503 using Tapatalk