Kosh
AVClub Fanatic
Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?
Μουφα.....δειτε καλυτερα την παρωδια του Σομερς του 99 καλυτερη ηταν.
Μουφα.....δειτε καλυτερα την παρωδια του Σομερς του 99 καλυτερη ηταν.
Γλασκώβη; Δες το Danny the Dog να αναγαλιάσει η ψυχή σου.
Λες ε?
Ε αν το λες με τοση σιγουρια, ετσι θα ειναι. Αποκλειεται να ειναι και πολιτικη αλληγορια και να μην το επιασες.
Φανταζομαι οι αναφορες του σεναριου στο πολιτικο παρελθον της πρωταγωνιστριας και η "μεταμελεια" που δειχνει απο τους πρωτους κιολας διαλογους και το "αυτομαστιγωμα" της τοσο εκει οσο και στη συνεχεια μπηκαν τυχαια στο σεναριο και δεν πολυεχουν σχεση.
Αν λενε οι κριτικοι παντως (και ειδικα ο αγγλοαμερικανοι) οτι ηταν για 100 στα 100, ετσι θα ειναι. Αριστουργηματαρα! Τι να μας πουν οι Κιουμπρηδες και οι Λυντσηδες. Τωρα νταξει, αμα πηρε και μερικα κεφαλαια απο Αμερικα μερια για να γυρισει την ταινια και του βγηκε και μια μεγαλυτερη καταγγελια σε συγκεκριμενους στοχους που ταυτιζονται με τα αμερικανικα συμφεροντα, δεν τρεχει τιποτα. Εξαλλου κριτικοι ειναι αυτοι. Δεν επηρεαζονται απο τετοια πραγματα...
Το The Girl with All the Gifts ηταν οντως αναπαντεχα καλη! Το τελος του δε, εξαιρετικο και τελειως απροσμενο για μενα. Αυτο ηταν οντως ταινια που ειχε πραγματα να πει και τα ελεγε με θαρρος. Να υποθεσω, ουτε σε αυτο ειδες δευτερα επιπεδα και αλληγοριες?
Το οτι συμφωνουμε παντως για το τελικο αποτελεσμα με τρομαζει!
Υγ. Ρε μπας και δεν ειχες δει πολιτικη αλληγορια ουτε στο Get Out? Γιατι ετσι εξηγουνται ολα.
Υγ2. Οποιος θελει να δει ταινια για τον τρομο του πολεμου ας αφησει τις δηθενιες και ας δει το μοναδικο και αξεπεραστο Come and See.
AΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ με ολα τα γραμματα κεφαλαια. Για να μην πω οτι θα επρεπε να φτιαξουμε μια καινουρια κατηγορια ποιοτητας πανω απο το αριστουργημα για να τοποθετησουμε το Come and See.
(και λινκ για να μη με βριζεις)
http://www.imdb.com/title/tt0091251/
Auter εν εξοχη και εν ... βεραντα (με θολο φεγγαρι) μετα τα μεσανυχτα, δυσκολο να ανοιξεις την 40αρα εντος (οπου κοιμαται αμαχος πληθυσμος). Ειναι ομως απο τις ταινιες οπου το ...μεγεθος δεν παιζει ρολο (και σου το λεει φιλος του home cinema)
To I Daniel Blake
![]()
Αντι να πει κανεις κατι απο τα κοινα..."ανθρωπινο", "συγκινητικο", "ρεαλιστικο", "πολιτικο", "κοινωνικο" κλπ... πρεπει να πει απλα :
" Αυτο το φιλμ πρεπει να το δει κανεις οπωσδηποτε".
Γιατι ;
Γιατι αυτο το φιλμ δειχνει η καταφερνει να δειξει κατι αληθινο, κατι που ειναι η πραγματικοτητα μας εστω και χωρις να το εχουμε καταλαβει τοσο εχουμε γλυστρησει μεσα της.
Οι πληγες της Ευρωπης τετοιες που εχουν καταφερθει απο μια συγκεκριμενη αντιληψη του κοσμου και που κατ εμε θα παρει πολυ πολυ καιρο για να επουλωθουν, η ο κοσμος θα εχει παψει να ειναι κοσμος.
Δεν ειναι ενα φιλμ απλα για την κριση η για μια συγκεκριμενη κριση, την οικονομικη ( αυτη της Μ.Βρεταννιας) Ειναι κατι πολυ περισσοτερο.
Αυτό ακριβώς. Το είδα κι εγώ χτες και ένιωσα σα να βλέπω ντοκυμαντέρ για τη δική μου ζωή και τις ζωές κοντινών μου ανθρώπων. Το πιό συγκλονιστικό για μένα δεν ήταν οι "κακοί" της υπόθεσης (η ψυχρή υπάλληλος στην υπηρεσία για τα επιδόματα, ο σεκιουριτάς/μαστρωπός), αλλά οι "καλοί", (η υπάλληλος στην ίδια υπηρεσία που δείχνει στο Blake πως να συμπληρώσει την αίτησή του στο PC, ο ίδιος ο Blake που βοηθάει την ανύπαντρη μητέρα), που προσπαθούν μάταια να βοηθήσουν και πέφτουν συνεχώς πάνω σε έναν αόρατο τοίχο. Έχοντας δει την προηγούμενη μέρα το Alien Covenant μπορώ να πω ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι πραγματική ταινία φρίκης, όπου ο πρωταγωνιστής και οι άνθρωποι γύρω του αντιμετωπίζουν ένα τέρας που δε μπορεί να νικηθεί με τίποτα και μπροστά στο οποίο οι μπαμπούλες του Ridley Scott είναι σκέτα γατάκια.
Αυτό ακριβώς. Το είδα κι εγώ χτες και ένιωσα σα να βλέπω ντοκυμαντέρ για τη δική μου ζωή και τις ζωές κοντινών μου ανθρώπων. Το πιό συγκλονιστικό για μένα δεν ήταν οι "κακοί" της υπόθεσης (η ψυχρή υπάλληλος στην υπηρεσία για τα επιδόματα, ο σεκιουριτάς/μαστρωπός), αλλά οι "καλοί", (η υπάλληλος στην ίδια υπηρεσία που δείχνει στο Blake πως να συμπληρώσει την αίτησή του στο PC, ο ίδιος ο Blake που βοηθάει την ανύπαντρη μητέρα), που προσπαθούν μάταια να βοηθήσουν και πέφτουν συνεχώς πάνω σε έναν αόρατο τοίχο. Έχοντας δει την προηγούμενη μέρα το Alien Covenant μπορώ να πω ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι πραγματική ταινία φρίκης, όπου ο πρωταγωνιστής και οι άνθρωποι γύρω του αντιμετωπίζουν ένα τέρας που δε μπορεί να νικηθεί με τίποτα και μπροστά στο οποίο οι μπαμπούλες του Ridley Scott είναι σκέτα γατάκια.
Xμμμμ..... μου ανοιξες την ορεξη. Πρωτα το οικογενιακο καδρο, κτηνιατροι και χορτοφαγοι, δευτερο το μπιζουταζ στα Grandes Ecoles (κιαν ειναι στην σχολη της Λιεγης ακομα καλυτερα γιατι απο εκει περασαν φιλοι και κτηνιατροι μου εδω και πολλα χρονια και μου εχουν δηιγηθει διαφορα περιεργα) ειναι πολυ ερεθιστικο θεμα, τριτο η ηθοποιος που βλεπω στην αφισσα μου θυμιζει (φατσικα) την Adele Hanael που λατρεψα στο φιλμ Les combattants, ενα απο τα καλυτερα μου φιλμς του 17....
Και τεταρτο φαινεται η μυηση να εχει αιμα....οπως καθε πραγματικη μυηση. Επισης δεν την ειχα υπ'οψην μου...
Ολοι οι λογοι για να ψαξω να την δω.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.