Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

mummy-poster-art.jpg

Μουφα.....δειτε καλυτερα την παρωδια του Σομερς του 99 καλυτερη ηταν.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Γλασκώβη; Δες το Danny the Dog να αναγαλιάσει η ψυχή σου.

αυτοι οι τρεις ηθοποιοι μονο τετοιες παπαριες μπορουν πλεον να παιζουν
ποιος μπορει να τους παρει σοβαρα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

μονο από την αισθητική και τις γκριμάτζες των "ηθοποιών" στο τρέιλερ...

https://youtu.be/wAMwmfkZ6_8

Συμφωνείτε; διαφωνείτε; ποια είναι η δική σας 10αδα;

https://youtu.be/4C_Mv44Jv78

Πάλι Fincher και Takashi Miike...

https://youtu.be/C8xAuN_nHNc

Μεγάλη έκπληξη για mainstream κανάλι να έχει το Her, stalker και 2001 a space odyssey!! Το Metropolis είναι standard.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Alien: Covenant

Mx4ag.jpg

Ας πουμε οτι βλεπετε. Δειχνει καποια πραγματα για το πως γινονται τα Alien και απο τι προερχονται το οποιο προσθετει στην μυθολογια που πανε να φτιαξουν μαζι με το Prometheus αλλα περα απο αυτο η ταινια ειναι απλα χαζη. Πολλα κλισε χαζοι χαρακτηρες με 0 IQ και κακο CGI σε ορισμενες περιπτωσεις. 3/10 για την ταινια και 7/10 για το μερος της μυθολογιας που κραταει 10-20 λεπτα.

Shot Caller

mM7bW.jpg

Επιτελους και μια καλη ταινια. Αρκετα νοηματα σοβαρη χωρις χαζα κλισε. Αρκετα καλος και ο Jamie Lannister του game of thrones. 8/10

Send From Note 3 With S8 Port Rom

Λες ε?
Ε αν το λες με τοση σιγουρια, ετσι θα ειναι. Αποκλειεται να ειναι και πολιτικη αλληγορια και να μην το επιασες.
Φανταζομαι οι αναφορες του σεναριου στο πολιτικο παρελθον της πρωταγωνιστριας και η "μεταμελεια" που δειχνει απο τους πρωτους κιολας διαλογους και το "αυτομαστιγωμα" της τοσο εκει οσο και στη συνεχεια μπηκαν τυχαια στο σεναριο και δεν πολυεχουν σχεση.

Αν λενε οι κριτικοι παντως (και ειδικα ο αγγλοαμερικανοι) οτι ηταν για 100 στα 100, ετσι θα ειναι. Αριστουργηματαρα! Τι να μας πουν οι Κιουμπρηδες και οι Λυντσηδες. Τωρα νταξει, αμα πηρε και μερικα κεφαλαια απο Αμερικα μερια για να γυρισει την ταινια και του βγηκε και μια μεγαλυτερη καταγγελια σε συγκεκριμενους στοχους που ταυτιζονται με τα αμερικανικα συμφεροντα, δεν τρεχει τιποτα. Εξαλλου κριτικοι ειναι αυτοι. Δεν επηρεαζονται απο τετοια πραγματα...

Το The Girl with All the Gifts ηταν οντως αναπαντεχα καλη! Το τελος του δε, εξαιρετικο και τελειως απροσμενο για μενα. Αυτο ηταν οντως ταινια που ειχε πραγματα να πει και τα ελεγε με θαρρος. Να υποθεσω, ουτε σε αυτο ειδες δευτερα επιπεδα και αλληγοριες?
Το οτι συμφωνουμε παντως για το τελικο αποτελεσμα με τρομαζει!

Υγ. Ρε μπας και δεν ειχες δει πολιτικη αλληγορια ουτε στο Get Out? Γιατι ετσι εξηγουνται ολα.

Υγ2. Οποιος θελει να δει ταινια για τον τρομο του πολεμου ας αφησει τις δηθενιες και ας δει το μοναδικο και αξεπεραστο Come and See.
AΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ με ολα τα γραμματα κεφαλαια. Για να μην πω οτι θα επρεπε να φτιαξουμε μια καινουρια κατηγορια ποιοτητας πανω απο το αριστουργημα για να τοποθετησουμε το Come and See.
(και λινκ για να μη με βριζεις)
http://www.imdb.com/title/tt0091251/

Το ειδα χθες ...διαδικτυακα σε διασταση 12,2", αλλα...
ειναι απο τις ελαχιστες φορες που, οχι η διασταση αλλα το ΝΟΗΜΑ και η ΑΙΣΘΗΣΗ, ξεπερνουν τα παντα. Με μικρη υπομονη κατα τη θεαση, στο τελος, στην ολοκληρωση, θα μεινετε αφωνοι...
Απο τις λιγες, ελαχιστες φορες/ταινιες που το "πανασχημο" προσωπο του πρωταγωνιστη (υπεροχος!) μου αποτυπωνεται τοσο δυνατα, μαζι με το ιδιοφυες "διδακτικο" τελος: ο,τι το αυγο του φιδιου θελει σπασιμο οσο ειναι ακομη αυγο...μετα ειναι αργα. Δειτε το...
Gal'en ευχαριστω (ο 360 σκιζει μαθαινω!)

Ο, πρωην, σοβιετικος κινηματογραφος μας εχει χαρισει αριστουργηματα (ανεξαρτητα απο ιδεολογιες κλπ), ενα απο αυτα ειναι και το παρον.

που εισαι ρε Γάλεν να ποστάρεις το λινκ με το Lynch να μιλάει για όσους βλέπουν ταινιες σε smartphone/tablet?

αναμένουμε..

παντως αν δεν το δείς σε μεγάλη οθόνη, εχεις χάσει την μισή ταινία..
Ο κινηματογράφος απαιτεί το μέγεθος, αλλα αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τo δούμε τότε και η μικρή οθόνη ειναι καλοδεχούμενη
;p

Auter εν εξοχη και εν ... βεραντα (με θολο φεγγαρι) μετα τα μεσανυχτα, δυσκολο να ανοιξεις την 40αρα εντος (οπου κοιμαται αμαχος πληθυσμος). Ειναι ομως απο τις ταινιες οπου το ...μεγεθος δεν παιζει ρολο (και σου το λεει φιλος του home cinema)

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Auter εν εξοχη και εν ... βεραντα (με θολο φεγγαρι) μετα τα μεσανυχτα, δυσκολο να ανοιξεις την 40αρα εντος (οπου κοιμαται αμαχος πληθυσμος). Ειναι ομως απο τις ταινιες οπου το ...μεγεθος δεν παιζει ρολο (και σου το λεει φιλος του home cinema)

Μια χαρά!
αλλα γενικά αν υπάρχει δυνατότητα μεγαλης οθόνης ειναι η επιθυμία του κάθε σκηνοθέτη.

αλλιώς θα γύριζαν τηλεταινίες οπουι δεν θα τους ενδιέφεραν οι αισθητικές επιλογες, το φορμά, οι φακοί κτλ

Μην υποβαθμιζουμε τις αισθήσεις για το οποιοδήποτε "νόημα". καθώς το νόημα προκύπτει μεσω των αισθήσεων.

Ενα έργο απευθύνεται κυρίως στις αισθήσεις, αν το κατανοήσουμε κιόλας ακόμα καλυτερα.
Δεν τα λέω εγω αλλα αρκετοί και μεγάλοι σκηνοθέτες..

"Η ευφυια αυτου του κοσμου κατοικει στην ευαισθησια. Γι'αυτο και οι ευφυεις δεν υπηρξαν ποτε κριτες. Ηταν παντα ανθρωποι που κατανοουσαν ανθρωπους". Αρθουρ Μιλλερ.

Last edited:

Scott pilgrim vs the world

Φοβερός χαβαλες, σχόλιο πάνω στις σχέσεις και η καλύτερη ταινία φόρος τιμής στα video games.
Την είχα στα προς θέαση για πολύ καιρό αλλά όλο μου διέφευγε. Κακώς!

Δεν το ειδα "προσφατα", αλλα επειδη το ειχα αναφερει και ξεχασα να το παρουσιασω το βαζω τωρα με αυτη την φουρνια.

Starlight

starlight_-_poster.jpg

Eιναι μια ιστορια σχεσεων ιδαιτερων ανθρωπων μια κλειστης και περιεργης κοινωνιας, συγκεκριμενα ενος περιπλανωμενου και συμφοριασμενου τσιρκου.
Οπου παρα την ιδιαιτεροτητα αυτων των ανθρωπων, τα βασικα, υλικα ζητουμενα παραμενουν, και εξ ου και τα παθη και οι ιντριγκες ειναι εξ ισου σκοτεινες και βρωμικες με την "πραγματικη κοινωνια. Παρ'ολα αυτα το τσιρκο ειναι παντα αφορμη για μια "weirdo" ατμοσφαιρα, και αιτια για να γινει ενα "weirdo" αν οχι περιθωριακο ( με την οντολογικη εννοια ) φιλμ. Πραγμα που εγινε. Σιγουρα οχι για ολα τα γουστα και μπορει να χαλασει καποιους θεατες γιατι ενας απο τους ηθοποιους ειναι ακρωτηριασμενος κλοουν.

Μεσα παιζει και ο Iggy Pop. Μα καποιος θα μου πει :"Μα παιζει ;" - Ναι παιζει. Ενα ρολο που ειναι δικος του, ενα ρολο "αυτου που επεσε στην Γη" (η στο μυαλο ενος ανθρωπου το ιδιο ειναι) και απο τοτε που εφυγε ο Bowie, εχει μεινει αυτος στο μετεριζι να μας θυμιζει αυτου του ειδους υπαρξεις. Που καποιοι βλεπουν, καποιοι αγνοουν...

Να το πω αλλιως, ο Ιγκυ στο φιλμ δεν ειναι προσχημα. Ειναι σινιαλο. Δεν ειναι ψευδεσθηση η οπτασια, ειναι παρουσια και νοημα...

Οπως ειπα, θα αρεσει σε λιγους, οποτε οποιος νομιζει ας το δοκιμασει.

Για τους ηθοποιους και το παιξιμο...δεν το συζηταω καθολου. Μια ενδειξη τεχνης, αυτου που ονομαζεται υποκριτικη.

To I Daniel Blake

i-daniel-blake-3.png

Αντι να πει κανεις κατι απο τα κοινα..."ανθρωπινο", "συγκινητικο", "ρεαλιστικο", "πολιτικο", "κοινωνικο" κλπ... πρεπει να πει απλα :
" Αυτο το φιλμ πρεπει να το δει κανεις οπωσδηποτε".
Γιατι ;
Γιατι αυτο το φιλμ δειχνει η καταφερνει να δειξει κατι αληθινο, κατι που ειναι η πραγματικοτητα μας εστω και χωρις να το εχουμε καταλαβει τοσο εχουμε γλυστρησει μεσα της.
Οι πληγες της Ευρωπης τετοιες που εχουν καταφερθει απο μια συγκεκριμενη αντιληψη του κοσμου και που κατ εμε θα παρει πολυ πολυ καιρο για να επουλωθουν, η ο κοσμος θα εχει παψει να ειναι κοσμος.
Δεν ειναι ενα φιλμ απλα για την κριση η για μια συγκεκριμενη κριση, την οικονομικη ( αυτη της Μ.Βρεταννιας) Ειναι κατι πολυ περισσοτερο.

Ειδα και το You will meet a tall dark stranger

Ειδου και δυο αφισες με τις οποιες παρουσαιστηκε το φιλμ και βρισκω γραφικα ενδιαφερουσες...

talldarkstrangerposters.jpg

Ενταξει...Γουντυ Αλλεν.
Συναισθηματικες και υπαρξιακες ευαισθησιες της μπουρζουαζιας, εδω με καδρο το Λονδινο και παντα αυτο το In περι των καλων τεχνων συγγραφεων κλπ...
Να πω την αληθεια προτιμησα κατα πολυ αυτην που ειχε κανει με καδρο το Παρισι, και την μεταφορα μεσα στον χρονο.
Δεν ενθουσιαστηκα (οπως δεν ενθουσιαζομαι γενικα με τετοιου ειδους Νιουγιορκεζικες αστικες φαντασιωσεις και νευρωσεις ) αλλα βλεπεται ευχαριστα, με καποες κωμικες ιντριγκες και εξυπνα quiproquos.

Eιναι κομμωδια τελικα, αλλα οχι απο αυτες που ξεκαρδιζεσαι ξαφνικα, αλλα μαλον αυτες που κοιτας - οσον με αφορα τουλαχιστον- με ενα ελαφρυ μειδίαμα απο τη αρχη ως το τελος.
Ειναι κι αυτο κατι... ;)

To I Daniel Blake

i-daniel-blake-3.png

Αντι να πει κανεις κατι απο τα κοινα..."ανθρωπινο", "συγκινητικο", "ρεαλιστικο", "πολιτικο", "κοινωνικο" κλπ... πρεπει να πει απλα :
" Αυτο το φιλμ πρεπει να το δει κανεις οπωσδηποτε".
Γιατι ;
Γιατι αυτο το φιλμ δειχνει η καταφερνει να δειξει κατι αληθινο, κατι που ειναι η πραγματικοτητα μας εστω και χωρις να το εχουμε καταλαβει τοσο εχουμε γλυστρησει μεσα της.
Οι πληγες της Ευρωπης τετοιες που εχουν καταφερθει απο μια συγκεκριμενη αντιληψη του κοσμου και που κατ εμε θα παρει πολυ πολυ καιρο για να επουλωθουν, η ο κοσμος θα εχει παψει να ειναι κοσμος.
Δεν ειναι ενα φιλμ απλα για την κριση η για μια συγκεκριμενη κριση, την οικονομικη ( αυτη της Μ.Βρεταννιας) Ειναι κατι πολυ περισσοτερο.

Αυτό ακριβώς. Το είδα κι εγώ χτες και ένιωσα σα να βλέπω ντοκυμαντέρ για τη δική μου ζωή και τις ζωές κοντινών μου ανθρώπων. Το πιό συγκλονιστικό για μένα δεν ήταν οι "κακοί" της υπόθεσης (η ψυχρή υπάλληλος στην υπηρεσία για τα επιδόματα, ο σεκιουριτάς/μαστρωπός), αλλά οι "καλοί", (η υπάλληλος στην ίδια υπηρεσία που δείχνει στο Blake πως να συμπληρώσει την αίτησή του στο PC, ο ίδιος ο Blake που βοηθάει την ανύπαντρη μητέρα), που προσπαθούν μάταια να βοηθήσουν και πέφτουν συνεχώς πάνω σε έναν αόρατο τοίχο. Έχοντας δει την προηγούμενη μέρα το Alien Covenant μπορώ να πω ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι πραγματική ταινία φρίκης, όπου ο πρωταγωνιστής και οι άνθρωποι γύρω του αντιμετωπίζουν ένα τέρας που δε μπορεί να νικηθεί με τίποτα και μπροστά στο οποίο οι μπαμπούλες του Ridley Scott είναι σκέτα γατάκια.

Αυτό ακριβώς. Το είδα κι εγώ χτες και ένιωσα σα να βλέπω ντοκυμαντέρ για τη δική μου ζωή και τις ζωές κοντινών μου ανθρώπων. Το πιό συγκλονιστικό για μένα δεν ήταν οι "κακοί" της υπόθεσης (η ψυχρή υπάλληλος στην υπηρεσία για τα επιδόματα, ο σεκιουριτάς/μαστρωπός), αλλά οι "καλοί", (η υπάλληλος στην ίδια υπηρεσία που δείχνει στο Blake πως να συμπληρώσει την αίτησή του στο PC, ο ίδιος ο Blake που βοηθάει την ανύπαντρη μητέρα), που προσπαθούν μάταια να βοηθήσουν και πέφτουν συνεχώς πάνω σε έναν αόρατο τοίχο. Έχοντας δει την προηγούμενη μέρα το Alien Covenant μπορώ να πω ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι πραγματική ταινία φρίκης, όπου ο πρωταγωνιστής και οι άνθρωποι γύρω του αντιμετωπίζουν ένα τέρας που δε μπορεί να νικηθεί με τίποτα και μπροστά στο οποίο οι μπαμπούλες του Ridley Scott είναι σκέτα γατάκια.

Tα ειπες ολα με μια προταση....:worshippy:

:grinning-smiley-043

Τελος ειδα το Grave !

raw-2016-grave-julia-ducournau-cannibal-film.jpg

Xμμμμ..... μου ανοιξες την ορεξη. Πρωτα το οικογενιακο καδρο, κτηνιατροι και χορτοφαγοι, δευτερο το μπιζουταζ στα Grandes Ecoles (κιαν ειναι στην σχολη της Λιεγης ακομα καλυτερα γιατι απο εκει περασαν φιλοι και κτηνιατροι μου εδω και πολλα χρονια και μου εχουν δηιγηθει διαφορα περιεργα) ειναι πολυ ερεθιστικο θεμα, τριτο η ηθοποιος που βλεπω στην αφισσα μου θυμιζει (φατσικα) την Adele Hanael που λατρεψα στο φιλμ Les combattants, ενα απο τα καλυτερα μου φιλμς του 17....

Και τεταρτο φαινεται η μυηση να εχει αιμα....οπως καθε πραγματικη μυηση. Επισης δεν την ειχα υπ'οψην μου...

Ολοι οι λογοι για να ψαξω να την δω.

Οντως βλεποντας την "συνοψη" της παρουσιασης, ταυτοχρονα με την συμβολικη περιγραφη του Κωστα Λυμπεροπουλου ( Grave (Raw) - 2016

Αλληγορία, πάνω στην ενηλικίωση και την μύηση/ένταξη στην καπιταλιστική ζούγκλα.
Για γερά στομάχια.)
, και αν σε τσιταρουν και λιγο οι ταινιες τρομου και αιματος... σου ανοιγει η ορεξη...
Αλλα οταν την δεις μετα σου κλεινει.

Και σωστα ειχα μαντεψει πριν δω την ταινια, διαδραματιζεται στην μεγαλη σχολη της Λιεγης.

Μια μικρη διευκρινηση για οσους τα βλεπουν ολα αγγλιστί. Ο τιλος δεν εχει καμμια σχεση με τον "ταφο". Η μεταφραση θα ηταν μαλον "Ειναι σοβαρο !" η "Serious" στην γλωσσα του Λενον.

Ειναι οντος τελικα μια αλληγορικη ταινια. Και η οροφη δεν ειναι το αιμα οπως αναφερεται στα διαφορα pitch(es) του εργου.
Το αιμα ειναι μια αφορμη, πανω στο οποιο ρεει μια νεα ζωτικοτητα. Γιυτο και εκανα την διαφοροποιηση με τον ταφο.
Μια κτηνωδης ζωτικοτητα που δεν χαρακτηριζει τα κτηνη (τουλαχιστον τα ξαδελφια μας τα θυλαστικα), και που ειναι το ανωτατο και τελευταιο ταμπου της ανθρωποτητας.

Αυτο το ταμπου επισκεφτεται η σκηνοθετης και ταυτοχρονα συγγραφεας της ιστοριας σε μια απο τις σχολες της αυριανης ελιτ. (οπου και το "μπιζουταζ").

Μου ρθε στο μυαλο κατι...οταν ειδα το φιλμ. Απο κατι συνεντευξεις που ειδα ενος Κρητικου μουσικου, του Δημητρη Αποστολακη, οπου σχεδον σε ολες επαναλαβναει συμφωνα με την αντιληψη που εχει σχηματισει για τον κοσμο και το "Ειναι":
Επαναλαμβανει λοιπον ο σπουδαιος αυτος Κρητικος, οτι "στο μελλον του κοσμου, εαν υπαρξει κοσμος - δηλ. ανθρωπος, το λεει κι αυτος οχι μονο εγω - θα δημιουργηθει ενα νεο αθρωπολογικο μοντελο, ενας νεος οντολογικα ανθρωπος".

Ε αυτο ακριβως αναγγελει και η Julia Ducournau μονο που η αναγγελια της ειναι απο μια τελειως διαφορετικη γωνια.

Θα ηθελα να παρακολλουθησω και να δω τι αλλο θα δημιουργησει αυτη η γυναικα στο μελλον μετα απο αυτην την μυητικη επιδειξη.

Μεσα σε μια κοινωνια οπου δημιουργειται μια αδελφοτητα μεσω της μυησης, δυο αδελφες δημιουργουν μια αλλη αδελφοτητα, οι δυο τους μονο...
Ετσι νομιζουν τουλαχιστον.
Ο Βιβλικος συμβολισμος ερχεται στο τελος.

Τελος παντων Ειναι μια ταινια που θα απωθησει την τεραστεια πλειοψηφία θεατων, και αυτο γιατι ξεπερναει τα αστεια, πλεον, συνορα ταινιων τρομου και αιματος.

Γιαυτο δεν δυναμαι να την προτεινω παρα μονο στον εαυτο μου για να την ξαναδω... οταν την χωνεψω για τα καλα -bye-

MV5BMjc3MDIyMjgzNl5BMl5BanBnXkFtZTgwMzUxOTg3MDI@._V1_UY1200_CR90,0,630,1200_AL_.jpg

Πολυ ωραια ταινια δεν το περιμενα.

Τελικα ο Αφλεκ αν και υποκριτικα εχει προοδευσει πολυ και σκηνοθετικα αρχιζει και ανατελλει......

Αποψε ειδα και τον Βασιλια Αρθουρο (και τον μυθο του σπαθιου).

HO00003124.jpg

Το ειδα με ευχαριστηση με "διασκεδασε" τραβοντας μου την προσοχη σε ολη του τη διαρκεια.
Δεν θα εβρισκα λογια για να το "θαψω" ακομα και αν το ηθελα με το συνηθισμενο "δεν εχει σχεση με την αυθεντικη ιστορια"...κλπ...γιατι τιποτα δεν εχει σχεση με την αυθεντικη ιστορια. Ειτε τα τραγουδια των μενεστρελ ειτε οι λεζαντες του Μονμαουθ η του Κριστιαν ντε Τρουά ( η Τρουες αναλογα την προφορα).

Ειναι ενας μυθος και σαν τετοιος υπερβαλει, κανει υπερβολη της ανθρωπινης καταστασης, προσπαθοντας να την φερει στο θεϊκο επιπεδο. Το Πανθεον που λεγαν οι αρχαιοι η οι συγχρονοοι Γαλλοι Ρεπουμπλικανοι για αλλους λογους.

Λοιπον ο μυθος ξαναεπισκεπτεται στις μερες μας με τα μεσα ( τα κινηματογραφικα) και τις γνωσεις ( τα διαβασματα και εμπειριες) της εποχης μας....και αυτο ειναι ολο.

Μπονους : ενας παλαιος μυθος ειδωμενος με νεες διοπτρες. Τι αλλο θελει ο λαος ;

Πολλα μυθολογικα η ακομα και βιβλικα στοιχεια αναμιγνυονται σε αυτη την νεα κινηματογραφικη θεωρηση και οι καποιοι αφελεις αναχρονισμοι δεν προκαλουν κανενα εφραγμα.

Και ο Γιος της Αναρχιας κατι αναμεσα σε Ραγκναρ και Κονορ ΜκΓκρεγκορ :laugh: πολυ καλος στον ρολο αυτον.

Βλεπεται μονορουφι :food-smiley-005:, γεμιζει τα ματια με θεαμα και το μυαλο με φαντασιωση.

Ενα μονο πραγμα πρεπει να κανει καποιος που θα το δει για να μπορεσει να ο δει ευχαριστα...Να μην κανει κανενα συσχετισμο με το αριστουργημα του Μποουρμαν

Αν εχει και κανα πολλ θα παω να το ψηφησω :ciao: