Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν το έχω δει το παλιό, αλλά το καινούργιο μου άρεσε και μένα πάρα πολύ..

Είναι πολύ προσεγμένο..
Μου θύμισε σε κάμποσα σημεία Stranger Things εάν έχεις δει..

Υπάρχει θέμα για την ταινία εδώ:
http://avclub.gr/forum/showthread.php/154938-IT-(2017)

OK σας ευχαριστω. Θα το δω αποψε.

@ Zαγγογιαννης.

Θυμασαι που μιλαγαμε για το I Daniel Blake ?

Εσυ στην Γερμανια θα μπορεσεις να βρεις νομιζω το Carole Mathieu.

Στο ενα βλεπουμε την απογνωση της ανεργιας, σ'αυτο βλεπουμε το κοσμο της βασικης εργασιας...και πως εχει καταντησει στην σημερινη Ευρωπη.
Το ενα ειναι συμπληρωματικο του αλλου νομιζω. Και η Ατζανι παιζει καταπληκτικα ενα τελειως διαφορετικο ρολο απο αυτους του ρεπερτοριου της.

Επισης το προτεινω σε οποιον αλλον μπορει να το βρει γιατι δεν νομιζω να εχει βγει Ελλαδα.

images

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

1614c5133f371da8ccc6a98964508489-250h.jpg

Ωραια ταινιουλα από αυτές που δεν περιμενεις πολλα και κανουν την εκπληξη.
ΟΚ, σεναριακα δεν λεει τιποτα φοβερο αλλα εχει έναν λυρισμο, μια σκοτεινια που μου αρεσε.
Στα συν της ταινιας οι καλοι 2οι ρολοι.

To ειδα χτες το IT.

IT-VR-brighter.jpg

Καμμια σχεση με τη μουφα του 90. Πολυ καλη για το ειδος. Και προκαλει και αγωνια οπως πρεπει.

Τελικα εχει πολλα κοινα με το Stranger Things οντως που ηταν πολυ καλο. Μαλιστα παιζει ενας πιτσιρικας μεσα νομιζω.

Για οποιον ενδιαφερει το ειδος αγωνιας εφιαλτικου ονειρισμου και τρομου πρεπει να το δει.

181775.jpg

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

To ειδα χτες το IT.

IT-VR-brighter.jpg

Καμμια σχεση με τη μουφα του 90. Πολυ καλη για το ειδος. Και προκαλει και αγωνια οπως πρεπει.

Τελικα εχει πολλα κοινα με το Stranger Things οντως που ηταν πολυ καλο. Μαλιστα παιζει ενας πιτσιρικας μεσα νομιζω.

Για οποιον ενδιαφερει το ειδος αγωνιας εφιαλτικου ονειρισμου και τρομου πρεπει να το δει.

181775.jpg

:a0210:

Logan Lucky

201704.jpg

Πολύ πλάκα. Δείτε το σαν κάτι ανάμεσα στο Ocean's 11 και τους Dukes of Hazard (για όσους θυμούνται το σήριαλ του '80). Δυο μικροεγκληματίες σχεδιάζουν μια ληστεία, συγκεντρώνουν μια ομάδα ετερόκλητων κακοποιών κλπ. Αλλά δεν έχουμε στιλάτο περιβάλλον, ουτε κουστουμάτους απατεώνες, έχουμε βλαχαδερά του κερατά, στα βάθη του αμερικάνικου νότου. Προς το τέλος της ταινίας γίνεται και λίγο αυτοαναφορικό. Κάπως χαμηλοί τόνοι και λίγο αργοί ρυθμοί (εμένα δε με ενόχλησαν, ο γιός μου ψιλοβαρέθηκε), αλλά επιτέλους, μια αμερικάνικη χαλαρή κωμωδία χωρίς χυδαιότητες, αστεία επιπεδου τουαλέτας κλπ. Οι φίλοι του Game of Thrones θα γελάσουν με την ψυχή τους προς το τέλος της ταινίας.
Μέρος του σχεδίου είναι μια στημένη εξέργεση στις τοπικές φυλακές. Το αίτημα των κρατουμένων είναι να προστεθούν στη βιβλιοθήκη της φυλακής τα 3 τελευταία βιβλία του A Song of Ice and Fire. Όταν ο διευθυντής τους απαντάει ότι τα δύο τελευταία δεν έχουν γραφεί ακόμα οι κρατούμενοι αρνούνται να το πιστέψουν.

Tο Σινικό Τείχος

δδδδ.jpg

εκπληκτικα κοστουμια,εντυπωσιακα εφε και σκηνικα,τρομερος ηχος..!!σαν στορι απλα ενα ωραιο παραμυθακι..
μετανοιωσα που δεν το ειδα σε 3d στον προβολεα.θα το κανω ομως καποια στιγμη γιατι πιστευω οτι αξιζει.

Mother

το ειδα την περασμενη εβδομαδα.

μετα την ολοκληρωση αυτης της ταινιας,προσπαθουσα να συνειδητοποιησω πως πηγαν χαμενες 2 ωρες απο την ζωη μου.δεν θυμαμαι να εχω σιχτιριασει τοσο πολυ με αλλη ταινια.
και αυτο γιατι βαση ηθοποιων τουλαχιστον,περιμενεις εστω κατι αξιοπρεπες.
για εμενα το γελοιο ειναι φιλοφρονηση..

To ειδα χτες το IT.

IT-VR-brighter.jpg

181775.jpg

Ο Richie είναι ο Mike του Stranger Things (Finn Wolfhard). Μόνο απ τη φάτσα το καταλαβαίνεις πάντως, ο ρόλος καμία σχέση (και είναι σπάνιο αυτό).

Mother

μετα την ολοκληρωση αυτης της ταινιας,προσπαθουσα να συνειδητοποιησω πως πηγαν χαμενες 2 ωρες απο την ζωη μου.δεν θυμαμαι να εχω σιχτιριασει τοσο πολυ με αλλη ταινια.

Καθώς η ταινία είναι ίσως άξια σχολιασμού, τι σε ενόχλησε τόσο; η θρησκευτική αλληγορία; το βρήκες με έλλειψη τεχνικής; κάτι άλλο;
το κύριο εκτός τόπου, είναι πως εξελίσεται σε σχεδόν fast forward το κλείσιμο της ταινίας, που γίνεται ακόμη πιο ονειρική ή εφιαλτική.

Mother

Η δικη μου συμβουλη για αποφυγη χαμενων διωρων, ειναι το imdb.
Οταν δειτε οτι στο κινηματογραφικα εμπειρο ηλικιακο group των 45+ η ταινια
συγκεντρωνει βαθμολογια γυρω στο 5αρι τοτε μην ασχολεισθε καθολου.
Μονο οτι κυκλοφορει απο 7 και επανω, εκτος απο λιγες εξαιρεσεις ανω των 6,7.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Καθώς η ταινία είναι ίσως άξια σχολιασμού, τι σε ενόχλησε τόσο; η θρησκευτική αλληγορία; το βρήκες με έλλειψη τεχνικής; κάτι άλλο;
το κύριο εκτός τόπου, είναι πως εξελίσεται σε σχεδόν fast forward το κλείσιμο της ταινίας, που γίνεται ακόμη πιο ονειρική ή εφιαλτική.

καταρχην να ξεκινησουμε με τον χαρακτηρισμο της ταινιας ως "τρομουυ".τρομος δεν υπαρχει σε καμια περιπτωση εκτος και εαν εχει αναθεωρηθει ο χαρακτηρισμος horror και τελικα σημαινει κατι αλλο.
εγω ειδα μια ταινια μυστηριου και ακραιας φαντασιας,που ξεκιναει ωραια που σε προϊδεαζει για κατι καλο.
δυστηχως η συνεχεια του εχει ενα κοκτειλ απο επιστημονικη φαντασια και μια "φασαρια" που σε κουραζει και θες να βρεις τον σκηνοθετη και να τον φτυσεις για το νευρικο κλωνισμο που σου προκαλεσε...!!
η καταληξη δε, ειναι για χαρακιρι και αναρωτιεσαι γιατι αυτο το πολυ καλο καστ ηθοποιων αποδεκτηκε την προσκληση να παιξει σε αυτον τον αχταρμα..!!
αυτα ειδα εγω..

Η δικη μου συμβουλη για αποφυγη χαμενων διωρων, ειναι το imdb.
Οταν δειτε οτι στο κινηματογραφικα εμπειρο ηλικιακο group των 45+ η ταινια
συγκεντρωνει βαθμολογια γυρω στο 5αρι τοτε μην ασχολεισθε καθολου.
Μονο οτι κυκλοφορει απο 7 και επανω, εκτος απο λιγες εξαιρεσεις ανω των 6,7.

μια ιδεα περνω απο το imdb.
εαν μου κατσει καλα στο ματι και σαν υποθεση η ταινια θα την δω.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Είναι παράξενη ταινία. την είδα πριν 15 μέρες και ακόμα δε θέλω να γράψω γι αυτή. Η πρώτη εντύπωση είναι μάλλον αρνητική, αλλά μετά απο λίγο καιρό την σκέφτεσαι, την ξανασκέφτεσαι. Θεωρώ ότι την έβλαψε πολύ η λανθασμένη διαφήμιση, το κοινό περίμενε λίγο πολύ ένα θρίλερ τρόμου και όχι μια θρησκευτική αλληγορία (γιατί περί αυτού πρόκειται). Ότι και να πει κανείς για τη σκηνοθεσία και το σενάριο, οι ερμηνείες είναι πέραν πάσης κριτικής, ειδικά η εκπληκτική Jennifer Lawrence.

Είδα το mother σε απόσταση αναπνοής από τo the killing of a sacred deer , οπότε χωρίς να το θέλω ακριβώς μπήκα σε μια διαδικασία σύγκρισης μιας και βρήκα αρκετά κοινά στοιχεία κυρίως στο κομμάτι της αλληγορίας ...

Αν εξαιρέσουμε την ερμηνεία της Michelle Pfeiffer, όλοι οι υπόλοιποι το ίδιο το σενάριο και όλα όσα θα μπορούσαν να κάνουν μία ταινία καλή θάφτηκαν από εκείνο το ακραίου βερμπαλισμού τέταρτο που έγινε ο κακός χαμός μέσα στο σπίτι ...Εκεί δεν την πάλεψα δυστυχώς....

το φινάλε ήταν κατά μία έννοια εντυπωσιακό πάντως....

Είδα το mother σε απόσταση αναπνοής από τo the killing of a sacred deer , οπότε χωρίς να το θέλω ακριβώς μπήκα σε μια διαδικασία σύγκρισης μιας και βρήκα αρκετά κοινά στοιχεία κυρίως στο κομμάτι της αλληγορίας ...

Αν εξαιρέσουμε την ερμηνεία της Michelle Pfeiffer, όλοι οι υπόλοιποι το ίδιο το σενάριο και όλα όσα θα μπορούσαν να κάνουν μία ταινία καλή θάφτηκαν από εκείνο το ακραίου βερμπαλισμού τέταρτο που έγινε ο κακός χαμός μέσα στο σπίτι ...Εκεί δεν την πάλεψα δυστυχώς....

το φινάλε ήταν κατά μία έννοια εντυπωσιακό πάντως....
τι να πω εγω σε ειχα οτι επαιζες σε αλλη κατηγορια .

To concept στο mother ειναι ενδιαφερον,αλληγορικη με πολυεπιπεδο αναγνωσμα ,και σαν βιβλικη παραβολη αλλα και σαν παραβολη των γυναικειων φοβιων και εμμονων ιδιως σε συναρτηση με την πατριαρχικη κοινωνια και με αρσενικα καριερας εγωισταρους:flipout:,αλλα ο Αρονοφσκι (αν και ποτε δεν ημουν μεγαλος του φαν,πλην του "παλαιστη") κατα την γνωμη μου εχει χαζεψει, μια η Κιβωτος του Νωε μια αυτο,εδω το ξεχειλωνει οσο δεν παει, ιδιο μοτιβο απο την αρχη ως το τελος ,σαν να εχει χασει καθε εμπνευση...δεν ξερω,
το κλιμακωνει στο αμην με σκοπο τι? να μας ταρακουνησει?να εντυπωσιασει?...ισως ,κανενα πιτσιρικι...

To concept στο mother ειναι ενδιαφερον,αλληγορικη με πολυεπιπεδο αναγνωσμα ,και σαν βιβλικη παραβολη αλλα και σαν παραβολη των γυναικειων φοβιων και εμμονων ιδιως σε συναρτηση με την πατριαρχικη κοινωνια και με αρσενικα καριερας εγωισταρους:flipout:,αλλα ο Αρονοφσκι (αν και ποτε δεν ημουν μεγαλος του φαν,πλην του "παλαιστη") κατα την γνωμη μου εχει χαζεψει, μια η Κιβωτος του Νωε μια αυτο,εδω το ξεχειλωνει οσο δεν παει, ιδιο μοτιβο απο την αρχη ως το τελος ,σαν να εχει χασει καθε εμπνευση...δεν ξερω,
το κλιμακωνει στο αμην με σκοπο τι? να μας ταρακουνησει?να εντυπωσιασει?...ισως ,κανενα πιτσιρικι...

Προσθεσε στα υπογραμμισμενα και το σχολιο πανω στην καλλιτεχνικη δημιουργια γενικοτερα, το ναρκισσισμο του καλλιτεχνη, την εμπορευματοποιηση της Τεχνης...
και απειρα αλλα πραγματα.
Θεωρω οτι ειναι μακραν η πιο πολυεπιπεδη ταινια που εχει κανει ο Αρονοφσκι. Οχι η πιο αγαπημενη μου, αλλα σιγουρα η πιο τολμηρη του.Την ειδα λιγο πριν αλλαξει ο χρονος και μπηκε στο τοπ-5 μου για το 17. Πολυ λιγες ταινιες εχω δει στη ζωη μου που να χρηζουν τοσο ενδελεχους αναλυσης οσο αυτη. Η επομενη πιο πολυεπιπεδη ταινια που ειδα το 17 ηταν το Loveless... και η ταινια του Αρονοφσκι ειναι πολυ πιο περα ακομη και απο αυτο.
Η ταινια οπως την ειδα εγω ειχε κεντρικο θεμα της τη δημιουργια. Τη δημιουργια σε καθε επιπεδο. Ξεκινα απο τη δημιουργια του καλλιτεχνη, περνα στη δημιουργια ζωης απο τη μανα και στη δημιουργια της ζωης απο τη φυση γενικοτερα.

Ο λογος που ολοι κλωτσησαν στο τελος της (εκει που αφηνεται πραγματικα ελευθερος και...ξεφευγει) ειναι θεωρω διττος. Δεν ειναι μονο οτι ξεπερνα τα γνωστα ορια στη φορμα της ταινιας (ρυθμος, μονταζ, καταιγισμος πληροφοριας και συναισθηματικη φορτιση), αλλα κυριως το οτι ξεπερνα και καθε οριο στην κριτικη που κανει στο θεατη. Και τον κριτικαρει ταυτοχρονα σε ολα τα επιπεδα:
-Σαν αποδεκτη της Τεχνης (πως φερεται απεναντι της)
-Σαν κατοικο του πλανητη (πως φερεται στη Γη)
-Σαν ανθρωπινο ον (πως φερεται στο συνανθρωπο του)...
Τετοιο κραξιμο απο σκηνοθετη δε θυμαμαι να εχω φαει ποτε. Μπραβο του που τολμησε!

Προσθεστε σε αυτα και τα υπεροχα δανεια απο τις καλυτερες ταινιες του Πολανσκι και θα καταλαβετε για το λατρεψα τοσο. Οσο για του συμφορουμιτες που αναφερουν οτι περιμεναν μια horror ταινια... καταλαβαινω γιατι τους ξενισε. Αλλα ειναι δυνατο να γκρινιαξουμε γιατι δεν ηταν τοσο horror οσο θα περιμεναμε ο Eνοικος ή το Repulsion? (γιατι στην ιδια κατηγορια με αυτες ανηκει)
Για να μην μακρυγορω, το βασικο συμπερασμα που εβγαλα απο την ταινια ειναι οτι μετα απο ενα συντομο (αλλα υπερβολικα κακο) διαλλειμμα, ο Αρονοφσκι επεστρεψε!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Last edited: